Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamy 2024
Odpowiedz

Sierpniowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • Patrykotka Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, cały czas was czytam ale nie mogłam zebrac myśli, żeby coś sensownego napisać 😆 u mnie dzisiaj 7+0, czuje się obsolutnie fatalnie. Mdłości bez przerwy, zero siły, zawroty głowy. Jak tylko mogę to leżę bo boje sie ze sie po prostu zasłabne. Całe szczęście że mam 5 tygodniowy przymusowy urlop bo nie dałabym rady w pracy. W poniedziałek jadę na usg żeby zobaczyć serduszko. Co do zachcianek to marzyłam o pieczarkach takich jak z zapiekanki, mąż zrobił mi tosta i to było wspaniałe doznanie🫠 oby się przyjął 🫢

Lannati_, Emzet92, Kira, Asiasia1, Sardynka lubią tę wiadomość

👱‍♀️1989
    02/2021 🥰 początek starań
    04/2023 ⏸️ciąża naturalna
    06/2023 💔poronienie samoistne 10tc
    11/2023 👀diagnostyka
    Morfologia 👌
    HyCoSy 👌
    Mthfr homo
    Pai-1 homo
    ANA ujemne
    AMH 0,92 😥
    TSH 1,813
    FSH 5,62
    LH 2,31
    11/2023 👨‍⚕️decyzja o IVF
    InviMed, dr Gizler
    15/12/23 ⏸️ naturalna 😱
    18/12/23 2 pęcherzyki 4t3d
    18/12/23 bhcg 513
    20/12/23 bhcg 1325
    Heparyna
    🧔‍♂️ 1987
    Nasienie 👌

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Cześć dziewczyny 😊 ja chyba zaraz zacznę obgryzać paznokcie ze stresu, bo za godzinę mam wizytę 😅

Cerva cudowny dzidziuś 😍

Asia trzymam mocno kciuki!❤️

Evvvee ja z ta samą wagą zaczynałam 53 kg, a dziś 57 kg święta mi widocznie służyły 🤣 i do tego jestem niska 160 cm, to moja pierwsza ciąża więc boję się co to będzie za parę miesięcy 🤣

Co do ćwiczeń, to ja byłam bardzo aktywna przed ciążą; siłownia, bieganie, Joga. Odkąd jestem w ciąży to odpuściłam... w środę byłam na jodze (takiej bardziej dynamicznej) i bardzo mnie kuło w brzuchu...więc nie wiem co dalej, zapytam dziś lekarza.

Moja przyjaciółka też jest w ciąży w 20 t i dziś dowiedziała się, że będzie jednak chłopczyk, a wcześniej lekarz ja zapewniał, że będzie dziewczynka na 80%... imię już nawet wybrała, a tu niespodzianka 😅
    Moją bratnia duszyczko , myślałam że jestem sama z tym bólem 🤣

No ja też tak dziwnie po ćwiczeniach na orbitreku sie czułam , nie ma co, szybko zrzucimy po ciąży a najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe 🥰

Lannati_ lubi tę wiadomość

• Emzet92 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja kocham chipsy, pizze i inne, a w tej ciąży marzę wieczorem o gorącej czekoladzie lub kakao 😃😃😃 z blizniaczkami miałam zachcianki na kiwi (Nie lubię generalnie kiwi, a wtedy jadłam je koszykami. Teraz nie tknę🤣).

Trudna droga IVF
    01.2021 ❄❄
    03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
    08.2021 FET :(
    11.2021 ❄❄❄
    11.2021 ET :(
    01.2022 FET 3BB,1BB🎉
    09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
    11. 2023 - SZOK, naturalny cud
    07.2024 Sz. 3885g

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bettti03 wrote:
    Przypnę się do pytania :) też chętnie bym coś przeczytała, bo jestem totalnie zielona :)

Ja założyłam post i dziewczyny polecały "Ciężarówką przez 9 miesięcy" albo "ABC ciąży i porodu" zamówiłam sobie w empiku ta drugą pozycję. Pierwsza chyba już trudniej dostępna, gdzieś przez neta ewentualnie, bo w empiku brak.

Ale byliśmy dziś stacjonarnie i tak stoimy przed półka i szukamy i nagle ukazało się nam "ciąża dla facetów" 😅 mąż sobie kupił i właśnie zaczął czytać. I nawet przed chwilą powiedział, że go wciągnęło! 😛😃

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Ja założyłam post i dziewczyny polecały "Ciężarówką przez 9 miesięcy" albo "ABC ciąży i porodu" zamówiłam sobie w empiku ta drugą pozycję. Pierwsza chyba już trudniej dostępna, gdzieś przez neta ewentualnie, bo w empiku brak.

Ale byliśmy dziś stacjonarnie i tak stoimy przed półka i szukamy i nagle ukazało się nam "ciąża dla facetów" 😅 mąż sobie kupił i właśnie zaczął czytać. I nawet przed chwilą powiedział, że go wciągnęło! 😛😃

Moj ostatnio sciagnal ebooka „zdrowy maluch - smaczne posilki zdrowego malucha” 😂 i juz przeczytal, a jest to ebook o rozszerzaniu diety 😂

Emzet92, Małgosiagosia lubią tę wiadomość

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Moj ostatnio sciagnal ebooka „zdrowy maluch - smaczne posilki zdrowego malucha” 😂 i juz przeczytal, a jest to ebook o rozszerzaniu diety 😂

Hahaha no właśnie jak przeczytałam tytuł to miałam takie... Eee...ale jakie posiłki dla noworodka? 😅😃
    Ale fajnie, że się angażują ❤️

klaudia_23 lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kamień z serca dzidziuś ma się dobrze, a tak się martwiłam, że przestałam mieć jakiekolwiek objawy, także nie stresujcie się🥰

Dzidziulek ma 3,38 cm i wg usg 10+1 ❤️
    https://zapodaj.net/plik-84OOudLEsK

Mam super Panią ginekolog i mimo, że przyjmuje tylko prywatnie, wypisała mi prenatalne i papa na NFZ mimo, że mam 30 lat i nie mam żadnych obciążeń. Jak coś wyjdzie na papa to będę robić nifty, taki mam plan 😉 w poniedziałek dzwonie się umawiać 😊

Evvvee otóż to! ❤️ pozostają mi spacery z psem i jak zacznę 2 trymestr to zrobię drugie podejście do jogi 😁

Cerva, Malinaaa, Emzet92, Lolcia37, Anetka1610, Nietypowa30, baby33 lubią tę wiadomość

• Cerva Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:
    Dziewczyny, kamień z serca dzidziuś ma się dobrze, a tak się martwiłam, że przestałam mieć jakiekolwiek objawy, także nie stresujcie się🥰

Mam super Panią ginekolog i mimo, że przyjmuje tylko prywatnie, wypisała mi prenatalne i papa na NFZ mimo, że mam 30 lat i nie mam żadnych obciążeń. Jak coś wyjdzie na papa to będę robić nifty, taki mam plan 😉 w poniedziałek dzwonie się umawiać 😊

Evvvee otóż to! ❤️ pozostają mi spacery z psem i jak zacznę 2 trymestr to zrobię drugie podejście do jogi 😁

Super szkrab ❤️ wszystkiego dobrego dla Was !

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Lannati_ Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cerva wrote:
    Super szkrab ❤️ wszystkiego dobrego dla Was !

Dziękuję ❤️❤️❤️

Powiem Wam, że takie emocje, że aż mi łezka na USG poleciała 😉

Cerva lubi tę wiadomość

• Kitana Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadążam za Wami, przysięgam 🤣 Nadrabiam posty, chcę na coś odpowiedzieć, ale te 2 strony dalej już nie pamiętam, co i na co, więc dla bezpieczeństwa milczę 🫣

Przede wszystkim - cieszę się bardzo ze wszystkimi z Was, które mają za sobą kolejne "spotkania" ze swoimi orzeszkami 🥰 Ja idę w pn 🤩😍

Zachcianki i inne ciążowe cuda - hmm KWAŚNEEE 🤤 Za to odrzuca mnie zupełnie od zieleniny 🥺🥺🥺 I woda kiepsko wchodzi, a przydałoby się, żeby wchodziła, bo zaparcia tylko nasilają się z każdym dniem 🥴 No i wieczory nie należą do mnie, zdecydowanie. Wtedy absolutnie nic mi nie pasuje, wszystko śmierdzi, a żołąd skręca się na myśl o jedzeniu🙄

Waga? Przybyło mi w Święta prawie 2 kg 🫣 Brzucha ciążowego jeszcze nie widać kompletnie, za to wzdęcia owszem 😅 Chciałabym już mieć chociaż malutką piłeczkę, bo cała ta ciąża to jeszcze dla mnie black magic 😉 No ale w pierwszej ciąży do 5 m-ca nie było widać brzuszka, więc teraz też pewnie sobie poczekam 🥹

Książki - polecam na pewno "Mamo, tato, co ty na to" Pawła Zawitkowskiego. Wg mnie to idealna instrukcja obsługi brzdąca, serio 😅 Polecam też "Język niemowląt" (cholercia, nie pamiętam, czyje 😬) - to też "instrukcja obsługi", ale w nieco innym ujęciu 😉
    Żadnych ciążowych poradników nie czytałam, więc nie polecę. Mi w pierwszej ciąży wystarczyło mamazone.pl i forum na tym portalu (które niestety już od dawna nie istnieje) 🙃

I wielkie zazdro mężów/partnerów! Mój wszechwiedzący przecież i nie potrzebuje wiedzieć nic więcej 🤦‍♀️ Przydałoby mu się liznąć temat, zdecydowanie, ale pewnie boi się, że wtedy okaże się, że nie wymyślam sobie moich objawów, że naprawdę mogę ujowo się teraz czuć etc - czyli w skrócie, że ja mogę mieć rację 😅 Wyolbrzymian może trochę, ale fakt jest taki, że chłop mój i jego poglądy na większość spraw są lekko hmm betonowe 🫣 Więc nie mam co liczyć na wieczorne masaże spuchniętych stóp, czy choćby przejęcie ode mnie robienia tygodniowych zakupów i takie tam 😅 🤷‍♀️

preg.png
  • Kinia197 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mdłości polecam lek Xonvea wczoraj wzięłam i dziś zero mdłości mimo że rano wstałam

Też kupiłam już pierwsze legginsy ciążowe. Odstają w talii a po za tym są ok. Przestaje wchodzić w jeansy a po za tym nie chce gnieść dziecka 😂 Mam 158 i ważę 55 kg, trochę już przytyłam. Po brzuchu widać bo zawsze miałam płaski

Jeśli chodzi o zachcianki to przez was mi się kiwi chce. Jem dużo pomidorów i odrzuciło mnie od słodyczy. Kawę jedną dziennie piję bo bardzo lubię i przed ciążą też lubiłam. Po za tym lubię wszystko co kwaśne 😀

age.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lannati_ wrote:

Ooo matko jaki piękny bobus 🥹 już się mojego doczekać nie mogę ! Właśnie dzis spekulowaliśmy z mężem co będzie czy chłopiec czy dziewczynka on uważa że chłopiec aczkolwiek wolałby teraz córeczkę 🥰

Daj znać to zaczniemy razem 😁

• Małgosiagosia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2024, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że wasi faceci się interesują. Mój to tak niestety nie za bardzo z tego co widzę. Znaczy jeździ ze mną na badania, ale nie czyta nic o dziecku, nie wiem jak on sobie to wyobraża. :/
    Też szukam jakiegoś poradnika, ale raczej już o życiu z niemowlakiem niż o ciąży. Super jakby było wszystko rozpisane miesiącami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2024, 23:48

Mamma-mia lubi tę wiadomość

🍒 fertistim, cynk
    🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anetka1610, nie mam pojęcia 🤣 połowa rzeczy, co mi mówiła lekarz do mnie nie dotarła bo byłam w takim szoku 🙈 muszę na spokojnie przejrzeć opis USG ale się tym nie martwię. Za 1 razem też miałam i się ładnie wchłonęło.

@Bunkierka, ja polecę konta na IG. Założyłam jak byłam na etapie rozszerzenia diety i IG był kopalnią wiedzy. Fizjomommy- ma super posty jak nosić dziecko, jak pielęgnować itp z perspektywy fizjo. Ma do kupienia eBooki o niemowlakach, o ich rozwoju miesiąc po miesiącu, robi też przeglądy np zabawek, butów itp. mama_fizjoterapeutka- jak wyżej, Zaufajpoloznej- kopalnia wiedzy o laktacji, porodzie itp, hafija_matka_karmiaca- kobieta wie o laktacji wszystko, ale ma duży nacisk na kp

Co do książek o ciąży dostałam po bratowej kilka, jedna miała 600 str :D wybierałam sobie tematy, które mnie ciekawiły, część omijałam ale w książkach ciążowych było mega dużo komentarzy typu celebruje ten moment, zatrzymaj się i pomyśl o cudzie w tobie itp 😅 dla mnie za dużo lania wody, za mało konkretów. Ale jak się ominie to trochę info przydatnych się znajdzie ;) tytuł: W oczekiwaniu na dziecko, ciąża dla facetów- mój nie przeczytał, ale ja część tematów tak :p bardziej konkretne, o kp- karmienie piersią natuli (słyszałam, że dużo info ale nie czytałam)

@Lannati, jak masz przyjaciółkę w ciąży to ekstra sprawa! Będziesz miała z kim chodzić na spacery i spędzać czas. Moja ma termin na czerwiec więc już się śmiałyśmy, że jesteśmy na siebie skazane na kolejny rok bo między naszymi synami jest 5 msc różnicy i się non stop spotykałyśmy :D jaki duży dzidziuś 😍❤️ gratuluję 🥳

Mnie odrzuca od słodyczy, które normalnie uwielbiam i w sumie nic mi nie smakuje. Marzył mi się surfburger i jak zamówiłam chciało mi się płakać takie to było niedobre. Kawy, herbaty nie mogę pić bo mi od razu niedobrze. Przetestowałam z Waszego polecenia mandarynki i o dziwo weszły jak złoto 🤣 teraz czas na kiwi 🤣 a ja mam powtórkę z rozrywki z 1 ciąży a mianowicie bezsenność. Pojawiła się przed zrobieniem testu i tak budzę się w środku nocy i nie mogę spać parę h. Także netflixie nadciągam 🙈

Nie wiem, czy dotrwałyście do końca ale chcąc się odnieść do większości wychodzi tasiemiec tyle wiadomości nowych się pojawia 😂

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Asiasia1 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @malgosiagosia, nie martw się. Mój mąż nic nie czytał, zmusilam go by ze mną poszedł do szkoły rodzenia, część zajęć była stacjonarnie, część online to po 1 zajęciach masakra, mówił, że on i tak nie będzie nic pamiętać po porodzie, że czuje się jak debil i nie chce ćwiczyć pozycji do porodu z obcymi ludźmi, że możemy na YT przed samym porodem sprawdzić itp wiec nie poszliśmy tam więcej bo byłam na niego tak wściekła. Szkoła wysłała nam nagrania, które oglądaliśmy w domu później. Po porodzie był w szoku, ile jest pracy przy dziecku itp, musiałam mu jak za przeproszeniem dla debila rozpisać krok po kroku co ma i jak robić rano, co wieczorem apropo pielęgnacji itp ale by nie demonizować chłopów. Nie raz, nie dwa mnie zaskoczył i rzucał tekstami, że czytał, że kąpiel ma być taka i taka, że na spacer nie można przegrzewać 🤣 komiczny byl, ale po cichu czytał w internecie co potrzebował w danym momencie. Tłumaczyłam sobie to tak, że facet w ciąży nie jest, nie czuje jak się jego ciało zmienia, nie ma tych hormonów i się później przywiązuje. Jeszcze mąż się ogarnie, a jak nie to po porodzie dasz mu książka ciążowa w łeb jak będzie głupie pytania zadawać i niech sobie szuka odpowiedzi ;p

Małgosiagosia lubi tę wiadomość

👫33 lata
    🐕2019
    👶12.2022 💙
    👶08.2024 💙
  • Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nic nie czytał jak byłam w pierwszej ciąży , chodziliśmy tylko do szkoły rodzenia , takiej stacjonarnej. Jak się syn urodził dał sobie świetnie radę, pewne rzeczy przychodzą instynktownie. Nie da się też wszystkiego przeczytać na zaś , bo pewne rzeczy wychodzą jak się już ma dziecko.

Zgadzam się z Asiasia1, że na Ig są bardzo fajne profile ciążowe i dziecięce.

Wczoraj któraś z Was napisała o pizzy i ja cięgle o niej myślę , obudziłam się i od razu chce mi się pizzy.
    Na początku ciąży jadłam mandarynki i banany , a teraz przerzuciłam się na winogrona .

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też się nie interesuje , nie ma dla mnie totalnie zrozumienia . Przy pierwszym dziecku generalnie sama wychowałam syna , ale to dlatego że byliśmy młodzi. Licze na to że teraz będzie inaczej , jakieś tam przebłyski są ale to nadal mało.
    Trochę sobie tego nie wyobrażam tak szczerze 😜
    Był ze mną u lekarza tylko raz, ciekawa jestem jak w tym miesiącu

Także dziewczyny wielkie zazdro takich cudownych mężów 😇

• Evvee27 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia1 wrote:
    @Anetka1610, nie mam pojęcia 🤣 połowa rzeczy, co mi mówiła lekarz do mnie nie dotarła bo byłam w takim szoku 🙈 muszę na spokojnie przejrzeć opis USG ale się tym nie martwię. Za 1 razem też miałam i się ładnie wchłonęło.

@Bunkierka, ja polecę konta na IG. Założyłam jak byłam na etapie rozszerzenia diety i IG był kopalnią wiedzy. Fizjomommy- ma super posty jak nosić dziecko, jak pielęgnować itp z perspektywy fizjo. Ma do kupienia eBooki o niemowlakach, o ich rozwoju miesiąc po miesiącu, robi też przeglądy np zabawek, butów itp. mama_fizjoterapeutka- jak wyżej, Zaufajpoloznej- kopalnia wiedzy o laktacji, porodzie itp, hafija_matka_karmiaca- kobieta wie o laktacji wszystko, ale ma duży nacisk na kp

Co do książek o ciąży dostałam po bratowej kilka, jedna miała 600 str :D wybierałam sobie tematy, które mnie ciekawiły, część omijałam ale w książkach ciążowych było mega dużo komentarzy typu celebruje ten moment, zatrzymaj się i pomyśl o cudzie w tobie itp 😅 dla mnie za dużo lania wody, za mało konkretów. Ale jak się ominie to trochę info przydatnych się znajdzie ;) tytuł: W oczekiwaniu na dziecko, ciąża dla facetów- mój nie przeczytał, ale ja część tematów tak :p bardziej konkretne, o kp- karmienie piersią natuli (słyszałam, że dużo info ale nie czytałam)

@Lannati, jak masz przyjaciółkę w ciąży to ekstra sprawa! Będziesz miała z kim chodzić na spacery i spędzać czas. Moja ma termin na czerwiec więc już się śmiałyśmy, że jesteśmy na siebie skazane na kolejny rok bo między naszymi synami jest 5 msc różnicy i się non stop spotykałyśmy :D jaki duży dzidziuś 😍❤️ gratuluję 🥳

Mnie odrzuca od słodyczy, które normalnie uwielbiam i w sumie nic mi nie smakuje. Marzył mi się surfburger i jak zamówiłam chciało mi się płakać takie to było niedobre. Kawy, herbaty nie mogę pić bo mi od razu niedobrze. Przetestowałam z Waszego polecenia mandarynki i o dziwo weszły jak złoto 🤣 teraz czas na kiwi 🤣 a ja mam powtórkę z rozrywki z 1 ciąży a mianowicie bezsenność. Pojawiła się przed zrobieniem testu i tak budzę się w środku nocy i nie mogę spać parę h. Także netflixie nadciągam 🙈

Nie wiem, czy dotrwałyście do końca ale chcąc się odnieść do większości wychodzi tasiemiec tyle wiadomości nowych się pojawia 😂
    O jeny ja też mam problem ze snem , kupiłam sobie poduchę ciążową w nadzieji że będzie lepiej … ale nie jest ! Zasypiam bardzo szybko ale budzę się co chwila i wstaje bardzo wcześnie. W święta spałam do 8:30 jak miałam wolne a teraz 6:00 godzina a ja na nogach , kładąc się o 23:30 zwykle 😩

Jak potrzebujecie seriali na Netflix do obejrzenia to jestem skarbnica wiedzy ! Od świąt oglądałam teraz „młody sheldon” tak się uśmialiśmy z mężem z tego serialu że głowa mała 🤪

• Lolcia37 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała spać , ale mój syn to ranny ptaszek i wstaje o 6, a dziś nawet przed 6. Ja teraz wzięłam tydzień zwolnienia bo mam katar i kaszel i nadrabiam zaległości na netflixie. I

04.2020 synek 💙
    08.2024 córeczka 🩷
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitana wrote:
    I wielkie zazdro mężów/partnerów! Mój wszechwiedzący przecież i nie potrzebuje wiedzieć nic więcej 🤦‍♀️ Przydałoby mu się liznąć temat, zdecydowanie, ale pewnie boi się, że wtedy okaże się, że nie wymyślam sobie moich objawów, że naprawdę mogę ujowo się teraz czuć etc - czyli w skrócie, że ja mogę mieć rację 😅 Wyolbrzymian może trochę, ale fakt jest taki, że chłop mój i jego poglądy na większość spraw są lekko hmm betonowe 🫣 Więc nie mam co liczyć na wieczorne masaże spuchniętych stóp, czy choćby przejęcie ode mnie robienia tygodniowych zakupów i takie tam 😅 🤷‍♀️

No właśnie ja jakiś czas temu pisałam, że mieliśmy mega spięcie przed sylwestrem, a rzadko się kłócimy, bo właśnie miałam odczucie, że on trochę bagatelizuje pewne sprawy, w sensie jak mu mówię o tym, że się czymś martwię itd.
    A wczoraj czytał tą książkę i sam powiedział, że rozumie, że mogę mieć teraz taka huśtawkę nastrojów, że trzeba wspierać i w ogóle. 😃 No i są tam też rady dla facetów na każdy okres ciąży - wczoraj do 2 miesiąca była bardzo ważna - "zamknij dziób" 😂😂😂

Olusiaa, Lannati_, Kitana, Kira, Mamma-mia lubią tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ