Sierpniowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Doktor u którego ostatnio byłyśmy z Pola wlasnie jak najdłużej kazał zwlekać z kroplami,katar i kaszel byl tydzień i sam przeszedł, mowil ze podajac krople jakby zmuszamy do wiekszej produkcji wydzieliny itd. No w sumie lepiej przeszła bez leków mimo gorszych objawow aniżeli wcześniejsze z lekami
-
Czesc dziewczyny.
U nas armagedon bo ida dolne dwojki takze noce oprocz tego ze sa dalej koszmarne sa z pobudka taka dluzsza na gadanie. Upodobala sobie mowic tatata i tak( wczesnie bylo ne). Mama jest rzadko. Kojarzy umiona siostry, psa i kota. No i nawet wskazala na psa palcem jak zapytalam gdzie jest. Buziaki sa raczej fe. Brawo bylo ale nie ma juz. Pa pa czasem ale kocha wyciagac reke o wtedy tak jakby pozdrawia. Kocha muzyke ale tanczy jak raper. Mamy 9600 i 76 cm, tez ubiera juz ciuchy po siostrze jak miala 1,5 roku. Generalnie na siatce centylowej jest na 60 centylu.
Co do kataru to plasterki aromactive i krople fenistil moge polecic. Ale ja bym poczekala 2 dni bo to czasem od goraca leci woda z nosa. Dzieci dopiero ucza sie termoregulacji. Ja np uwazam ze zakrapianie czasem bardzej rozkreca ten katar no ale jak juz jest to fakt trzeba dzialac.
Nasz rozklad dnia
6 -7 pobudka i mleko 150 ml czasem 180
10 drzemka okolo 1,5
Jakas kaszka, jogurt ze sloika, banan jablko
13 obiad ze sloika wzbogacony o dadatki tj warzywa w calosci lub makaron lub tym podobne
15 jakas przekaska, czasem cis z naszego obiadu, chrupek , lub nowosc
17 mleko 150 ml
20-21 mleko nawet 210 ml
21.30 spanko
12-1 pierwsza pobudka mleko 210( kilka dni bylo juz bez tego budzenia)
4 druga pobudka na mleko
Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Emzet92 wrote:Boziu Śnięty jakie słodziaki 🤩🤩 i ten fryzjer!!! Jak było?
Asia, ten natłok ćwiczeń jest straszny,bo generuje niepotrzebne wyrzuty sumienia 😭 dobrze je pamiętam! Małymi kroczkami, codziennie po razie i będzie lepiej. Starszak chodzi do placówki?
Kurde, mój Szymon waży 12 300, ja jestem już załamana. Bliźniaczki ważą po 13 z małym hakiem 😭😭 kręgosłup mi już odmawia posłuszeństwa. Plus taki, że stary mnie co tydzień zmienia i skacze na 30min aktywnego pływania. Ta cisza pod wodą 🥰
A to mój Szym https://zapodaj.net/plik-cgkl1alSrbEmzet92 lubi tę wiadomość
-
@emzet92 no Szymek duży chłopak jest. Bardzo współczuje twojemu kręgosłupowi. Pocieszające jest to że zaraz bobasy zaczną chodzić i będzie nam łatwiej jeśli chodzi o noszenie, jeśli chodzi o bieganie to no cóż 😂
Moja 10,5 kg waży rozmiar 80 nosi szczerze jest bardzo mobilna i noszenie ograniczam do minimum. Oczywiście są takie dnie że inaczej się nie da bo marudzi, ale póki mogę to jej nie noszę 😊
Swoją drogą ruszyły wyprzedaży więc idealny moment żeby się zaopatrywać w następny rozmiar 😂Emzet92 lubi tę wiadomość
-
Ja w ciągu dnia też nie noszę albo mało. Ale do spania czasem lulam. Plus samo włożenie do krzesełka, wyjęcie z łóżeczka czy inne takie mnie wykańczają 🤣
@Asia, a krople fenistil jak dawkujesz i na jaki katar? Nigdy nie miałam zleconych a miałoby to sens myślęKinia197 lubi tę wiadomość
Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Dzięki dziewczyny. Może spróbuję jak mi się kolejne coś przypaleta. Albo przy okazji pogadam z lekarzem żeby się upewnić że mogę 😶Trudna droga IVF
01.2021 ❄❄
03.2021 FET 2BC 9tc z. Turnera
08.2021 FET
11.2021 ❄❄❄
11.2021 ET
01.2022 FET 3BB,1BB🎉
09.22 - bliźniaczki, A. 1600g, S. 2200g
11. 2023 - SZOK, naturalny cud
07.2024 Sz. 3885g
-
Ja niestety dużo nosze te moje 10,6 kg. Staram się jak najmniej bo to kolano mam rozwalone (a w ogóle idę 1 lipca na lindleya na wizytę i będzie wiadomo co z operacja). Ale np biorę Małego w tule i idę do ogrodu otworzyć szklarnie albo podlać trawę świeżo posiana albo po prostu połazić po ogrodzie. Może powinnam jednak w wózek go pakować….
-