X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zejście bobo do.kanalu? Jestem.po wizycie i z jednej str super bo z dzidzia wszystko ok niecałe 3100, przepływy super, ale szyjka zamknięta, główka wysoko i się nie wstawia. Lekarz każe czekać ale boi się że nie zejdzie do kanału i powoli tracę nadzieję na vbac :-( w pierwszej ciąży cc z powodu braku postępu, też główka nie zeszła do kanału. Wywoływany w 41tc, mimo rozdarcia od 38tc, teraz wszystko pozamykane na klucz

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki, piateczka! Ja też mam urodziny 28.08. :)

wiki2 lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zejście bobo do.kanalu? Jestem.po wizycie i z jednej str super bo z dzidzia wszystko ok niecałe 3100, przepływy super, ale szyjka zamknięta, główka wysoko i się nie wstawia. Lekarz każe czekać ale boi się że nie zejdzie do kanału i powoli tracę nadzieję na vbac :-( w pierwszej ciąży cc z powodu braku postępu, też główka nie zeszła do kanału. Wywoływany w 41tc, mimo rozdarcia od 38tc, teraz wszystko pozamykane na klucz
    Może spróbuj spacerów, przysiady, skakanie i kręcenie biodrami na piłce.

menka2 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja przez to baby shower wszystko dostałam wcześniej, przed narodzinami. Najwyżej poprosimy o pieluchy bambiboo ale raczej boję się tej lawiny nietrafionych do końca prezencików...mam już trzy takie pomimo ogolnodeostepnej dla znajomych listy życzeń :/ wolałabym żeby ludzie uszanowali nasze zdanie w tym temacie bo nie wiem co zrobię z nadwyżką zabawek- może oddam do charity shopu?

kochana sprzedasz na olx :D ja tak pozbyłam się większości prezentów które dostała pierwsza córka :D wiem, może perfidne - u mnie już w rodzinie się śmieją, żeby patrzeć na olx czy nie wystawiłam znowu :D tylko, że ja bardziej tłumaczyłam, że sprzedałam jak już nie było potrzebne, albo np. zdublowane a za pieniążki otrzymane kupowałam córce to czego akurat potrzebowała - do tej pory mam "kopertę" z imieniem córki, gdzie odkładam kasę za sprzedaż jej pierdół i jak czegoś potrzeba lub chce kupić jej pierdołkę to najpierw biorę tą kasę :)

MDW, Bobby29, Sylvka lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam przypływ energii znowu - korzystam, że dziadki opiekują się starszą córką po południu to porobiłam kilka rzeczy które odkładałam z dnia na dzień :) teraz późna kawka i czekanie na powrót córki do domu - normalnie stęskniłam się nie widząc ją cały dzień <3

Bobby29 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    kochana sprzedasz na olx :D ja tak pozbyłam się większości prezentów które dostała pierwsza córka :D wiem, może perfidne - u mnie już w rodzinie się śmieją, żeby patrzeć na olx czy nie wystawiłam znowu :D tylko, że ja bardziej tłumaczyłam, że sprzedałam jak już nie było potrzebne, albo np. zdublowane a za pieniążki otrzymane kupowałam córce to czego akurat potrzebowała - do tej pory mam "kopertę" z imieniem córki, gdzie odkładam kasę za sprzedaż jej pierdół i jak czegoś potrzeba lub chce kupić jej pierdołkę to najpierw biorę tą kasę :)
    No w sumie nie głupi pomysł. Nawet jakby miało wpaść za to kilka złotych to zawsze coś do przodu. Szczególnie, że to jest wszystko nowiutkie. Tylko nie wiem po co mi 33 grzechotka...

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    No w sumie nie głupi pomysł. Nawet jakby miało wpaść za to kilka złotych to zawsze coś do przodu. Szczególnie, że to jest wszystko nowiutkie. Tylko nie wiem po co mi 33 grzechotka...

bo to najłatwiejszy prezent :D spokojnie - oddasz innym dzieciakom :D

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka my też mamy taki patent ;) pieniądze wydajemy na dodatkowe zajęcia. Np. Basen czy od września zajęcia z lego i robotyki. Wcześniej też szczepienia.;)

menka2 lubi tę wiadomość

• Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Musze spróbować tą bawarie. Właśnie może to pęcherzyki strzelaly.

Bobby a w czym pierzesz ubranka może kot polubił ten zapach proszku :)

W loveli. Też miałam taka myśl, ale ostatnio prałam kocyk w loveli, a że miałam tylko kocyk to dorzucilam swoją bieliźne do prania, i kot się jakoś już do prania nie garnął. Więc nie wiem już z czego to może wynika, ale rzeczywistość proszek najbardziej prawdopodobny, zaraz za kocim szóstym zmysłem 😅

Misi@, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Może spróbuj spacerów, przysiady, skakanie i kręcenie biodrami na piłce.
    Spacery i chodzenie po schodach już próbowałam :-( powiem szczerze że w spacer nie wierzę. W pierwszej ciąży jak usłyszałam o rozwarciu codziennie spacerowalam ponad godz mimo obolalych nog, bez efektów. Wiecie może jak wygląda bociani chod? Znalazlam info ze to pomaga ale nie wiem jak wyglada :-/

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny nie jest dobrze... Zapotrzebowanie na insulinę nadal spada - nawet jak leżę, mam zmniejszoną ilość wód i to ktg bez rewelacji - to wszystko świadczy n tym że łożysko coraz gorzej daje radę, jutro mam być na czczo do decyzji o CC ☹️ jeszcze chociaż tydzień bym chciała.... ☹️☹️☹️☹️

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg - wszystko Ok wyszlo. W przyszlym tygodniu polozna ma urlop i nie ma kto mi podłączyć kabli - problem nie do rozwiązania...ew mam przyjąć do szpitala za tydzien, ale miec ze soba 50 zl. Slabo troche - prowadzę tam ciąże od poczatku i za ktg mam płacić w szpitalu i tak przez mozliwe 3 tygodnie do terminu🙁

MDW, werni lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Emi to słabo... :( Ale z drugiej strony lekarze wiedzą co robią i może widocznie tak będzie lepiej. Maluszek już sobie poradzi jakby co. Mam nadzieję że podejmą dobra decyzję.

Wisienika żaden sposób niestety nie da gwarancji...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:

Na SzR położna pokazywała taki sposób "chłodzenia na czaplę/bociana", że podnosisz nogę zgięta w kolanie i odchylasz ja na zewnątrz i stawiasz krok, potem druga noga, czyli tak odwodzisz nogę zgięta w kolanie, tak na żabkę :) praz jedna raz druga. odobno taki ruch ułatwia schodzenie malucha w kanale, bo jakoś te kości biodrowe wtedy się sprzyjajaco ukladaja. Co do schodzenia po schodach to też namówiła żeby w rozkroku właśnie schodzić na taką żabę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 18:20

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • MDW Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Kurcze dziewczyny nie jest dobrze... Zapotrzebowanie na insulinę nadal spada - nawet jak leżę, mam zmniejszoną ilość wód i to ktg bez rewelacji - to wszystko świadczy n tym że łożysko coraz gorzej daje radę, jutro mam być na czczo do decyzji o CC ☹️ jeszcze chociaż tydzień bym chciała.... ☹️☹️☹️☹️
    Emi, pomyśl że lepiej dziecko już wyjąć niż potem sobie nie móc wybaczyć np niedotlenienia. Cągle mam z tyłu głowy tą historię mojej koleżanki, gdzie dziecko donoszone, wszytskie badania ok, nawet ktg a mimo wszystko było ciut za późno...Jak tylko są wątpliwości to nie ma co ryzykować. Będzie dobrze!

emi2016 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • MDW Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    A ten masaż, drażnienie sutków? Ktoś tu już o tym pisał, a i moja, już dzietna, koleżanka zachwalała, że dzięki temu wywołała akcję.

wisieninka_89 lubi tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Wiki, piateczka! Ja też mam urodziny 28.08. :)
    Piękna data 👍

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    A ten masaż, drażnienie sutków? Ktoś tu już o tym pisał, a i moja, już dzietna, koleżanka zachwalała, że dzięki temu wywołała akcję.
    To na rozkręcenie akcji, ale jak dziecko niewstawione w kanał, to akcja nie pomoże.

Ja mieszkam na 3 piętrze, to chyba będę częściej wychodziła, ale z nadzieją, że nie spotkam żadnego sąsiada na schodach ;D

Ja dzisiaj wypiłam pierwszą herbatkę z liści malin...w smaku taka trawa, ale jeśli może pomóc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 18:55

• MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Emi, najważniejsze że jesteś pod stałą opieką. Trzymam kciuki.
    U mnie od tygodnia z dnia na dzień zmniejsza się zapotrzebowanie na insuline, (ale ja mam cukrzyce ciążowa) i dziś na wizycie diabetolog powiedziała że może to oznaczać starzenie łożyska, od razu miałam ktg i konsultacje z ginem, który powiedział że to dobrze świadczy bo niedługo porod. Wg niego skoro ktg wyszło dobrze i usg 10dni temu też to nie skieruje mnie to szpitala bo bez sensu żebym tam była... (I bądź tu mądry:() ktg mam robić co tydzień lub jakby coś niepokojącego się działo, np. Mało ruchów. W związku z tym teraz to dopiero jestem zestresowana :( Już bym wolała chyba ten szpital, czulabym się bezpieczniej.

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Emi trzymam mocno kciuki za was. Najważniejsze, że jesteś teraz pod opieką lekarzy i oni mogą wszystko kontrolować.

emi2016 lubi tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ