Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zejście bobo do.kanalu? Jestem.po wizycie i z jednej str super bo z dzidzia wszystko ok niecałe 3100, przepływy super, ale szyjka zamknięta, główka wysoko i się nie wstawia. Lekarz każe czekać ale boi się że nie zejdzie do kanału i powoli tracę nadzieję na vbac w pierwszej ciąży cc z powodu braku postępu, też główka nie zeszła do kanału. Wywoływany w 41tc, mimo rozdarcia od 38tc, teraz wszystko pozamykane na klucz
-
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zejście bobo do.kanalu? Jestem.po wizycie i z jednej str super bo z dzidzia wszystko ok niecałe 3100, przepływy super, ale szyjka zamknięta, główka wysoko i się nie wstawia. Lekarz każe czekać ale boi się że nie zejdzie do kanału i powoli tracę nadzieję na vbac w pierwszej ciąży cc z powodu braku postępu, też główka nie zeszła do kanału. Wywoływany w 41tc, mimo rozdarcia od 38tc, teraz wszystko pozamykane na klucz
menka2 lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
MDW wrote:Ja przez to baby shower wszystko dostałam wcześniej, przed narodzinami. Najwyżej poprosimy o pieluchy bambiboo ale raczej boję się tej lawiny nietrafionych do końca prezencików...mam już trzy takie pomimo ogolnodeostepnej dla znajomych listy życzeń wolałabym żeby ludzie uszanowali nasze zdanie w tym temacie bo nie wiem co zrobię z nadwyżką zabawek- może oddam do charity shopu?
kochana sprzedasz na olx ja tak pozbyłam się większości prezentów które dostała pierwsza córka wiem, może perfidne - u mnie już w rodzinie się śmieją, żeby patrzeć na olx czy nie wystawiłam znowu tylko, że ja bardziej tłumaczyłam, że sprzedałam jak już nie było potrzebne, albo np. zdublowane a za pieniążki otrzymane kupowałam córce to czego akurat potrzebowała - do tej pory mam "kopertę" z imieniem córki, gdzie odkładam kasę za sprzedaż jej pierdół i jak czegoś potrzeba lub chce kupić jej pierdołkę to najpierw biorę tą kasęMDW, Bobby29, Sylvka lubią tę wiadomość
-
a ja mam przypływ energii znowu - korzystam, że dziadki opiekują się starszą córką po południu to porobiłam kilka rzeczy które odkładałam z dnia na dzień teraz późna kawka i czekanie na powrót córki do domu - normalnie stęskniłam się nie widząc ją cały dzień
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
menka2 wrote:kochana sprzedasz na olx ja tak pozbyłam się większości prezentów które dostała pierwsza córka wiem, może perfidne - u mnie już w rodzinie się śmieją, żeby patrzeć na olx czy nie wystawiłam znowu tylko, że ja bardziej tłumaczyłam, że sprzedałam jak już nie było potrzebne, albo np. zdublowane a za pieniążki otrzymane kupowałam córce to czego akurat potrzebowała - do tej pory mam "kopertę" z imieniem córki, gdzie odkładam kasę za sprzedaż jej pierdół i jak czegoś potrzeba lub chce kupić jej pierdołkę to najpierw biorę tą kasę2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:No w sumie nie głupi pomysł. Nawet jakby miało wpaść za to kilka złotych to zawsze coś do przodu. Szczególnie, że to jest wszystko nowiutkie. Tylko nie wiem po co mi 33 grzechotka...
bo to najłatwiejszy prezent spokojnie - oddasz innym dzieciakom
-
nick nieaktualny
-
werni wrote:Musze spróbować tą bawarie. Właśnie może to pęcherzyki strzelaly.
Bobby a w czym pierzesz ubranka może kot polubił ten zapach proszku
W loveli. Też miałam taka myśl, ale ostatnio prałam kocyk w loveli, a że miałam tylko kocyk to dorzucilam swoją bieliźne do prania, i kot się jakoś już do prania nie garnął. Więc nie wiem już z czego to może wynika, ale rzeczywistość proszek najbardziej prawdopodobny, zaraz za kocim szóstym zmysłem 😅Misi@, werni lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Może spróbuj spacerów, przysiady, skakanie i kręcenie biodrami na piłce.
-
Kurcze dziewczyny nie jest dobrze... Zapotrzebowanie na insulinę nadal spada - nawet jak leżę, mam zmniejszoną ilość wód i to ktg bez rewelacji - to wszystko świadczy n tym że łożysko coraz gorzej daje radę, jutro mam być na czczo do decyzji o CC ☹️ jeszcze chociaż tydzień bym chciała.... ☹️☹️☹️☹️
-
Ja po ktg - wszystko Ok wyszlo. W przyszlym tygodniu polozna ma urlop i nie ma kto mi podłączyć kabli - problem nie do rozwiązania...ew mam przyjąć do szpitala za tydzien, ale miec ze soba 50 zl. Slabo troche - prowadzę tam ciąże od poczatku i za ktg mam płacić w szpitalu i tak przez mozliwe 3 tygodnie do terminu🙁
MDW, werni lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Oj Emi to słabo... Ale z drugiej strony lekarze wiedzą co robią i może widocznie tak będzie lepiej. Maluszek już sobie poradzi jakby co. Mam nadzieję że podejmą dobra decyzję.
Wisienika żaden sposób niestety nie da gwarancji...Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
wisieninka_89 wrote:Dziewczyny znacie jakieś sposoby na zejście bobo do.kanalu? Jestem.po wizycie i z jednej str super bo z dzidzia wszystko ok niecałe 3100, przepływy super, ale szyjka zamknięta, główka wysoko i się nie wstawia. Lekarz każe czekać ale boi się że nie zejdzie do kanału i powoli tracę nadzieję na vbac w pierwszej ciąży cc z powodu braku postępu, też główka nie zeszła do kanału. Wywoływany w 41tc, mimo rozdarcia od 38tc, teraz wszystko pozamykane na klucz
Na SzR położna pokazywała taki sposób "chłodzenia na czaplę/bociana", że podnosisz nogę zgięta w kolanie i odchylasz ja na zewnątrz i stawiasz krok, potem druga noga, czyli tak odwodzisz nogę zgięta w kolanie, tak na żabkę praz jedna raz druga. odobno taki ruch ułatwia schodzenie malucha w kanale, bo jakoś te kości biodrowe wtedy się sprzyjajaco ukladaja. Co do schodzenia po schodach to też namówiła żeby w rozkroku właśnie schodzić na taką żabęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 18:20
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
emi2016 wrote:Kurcze dziewczyny nie jest dobrze... Zapotrzebowanie na insulinę nadal spada - nawet jak leżę, mam zmniejszoną ilość wód i to ktg bez rewelacji - to wszystko świadczy n tym że łożysko coraz gorzej daje radę, jutro mam być na czczo do decyzji o CC ☹️ jeszcze chociaż tydzień bym chciała.... ☹️☹️☹️☹️
emi2016 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
wisieninka_89 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:A ten masaż, drażnienie sutków? Ktoś tu już o tym pisał, a i moja, już dzietna, koleżanka zachwalała, że dzięki temu wywołała akcję.
Ja mieszkam na 3 piętrze, to chyba będę częściej wychodziła, ale z nadzieją, że nie spotkam żadnego sąsiada na schodach
Ja dzisiaj wypiłam pierwszą herbatkę z liści malin...w smaku taka trawa, ale jeśli może pomóc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 18:55
-
emi2016 wrote:Kurcze dziewczyny nie jest dobrze... Zapotrzebowanie na insulinę nadal spada - nawet jak leżę, mam zmniejszoną ilość wód i to ktg bez rewelacji - to wszystko świadczy n tym że łożysko coraz gorzej daje radę, jutro mam być na czczo do decyzji o CC ☹️ jeszcze chociaż tydzień bym chciała.... ☹️☹️☹️☹️
Emi, najważniejsze że jesteś pod stałą opieką. Trzymam kciuki.
U mnie od tygodnia z dnia na dzień zmniejsza się zapotrzebowanie na insuline, (ale ja mam cukrzyce ciążowa) i dziś na wizycie diabetolog powiedziała że może to oznaczać starzenie łożyska, od razu miałam ktg i konsultacje z ginem, który powiedział że to dobrze świadczy bo niedługo porod. Wg niego skoro ktg wyszło dobrze i usg 10dni temu też to nie skieruje mnie to szpitala bo bez sensu żebym tam była... (I bądź tu mądry:() ktg mam robić co tydzień lub jakby coś niepokojącego się działo, np. Mało ruchów. W związku z tym teraz to dopiero jestem zestresowana Już bym wolała chyba ten szpital, czulabym się bezpieczniej. -
Emi trzymam mocno kciuki za was. Najważniejsze, że jesteś teraz pod opieką lekarzy i oni mogą wszystko kontrolować.emi2016 lubi tę wiadomość