Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się dzisiaj poddaję. Czego nie dotknę to spier****.
Na dodatek kot potargał mi koszulkę 👍
Mam taki album dziecka dla Leona, w którym zapisuje się wspomnienia z ciąży, porodu, pierwszych jego dni, miesięcy, lat życia. Chciałabym dzisiaj chociaż zlecić wydruk kilku zdjęć i zaplanować wpisy "na brudno" ale aż się boję co z tego dzisiaj wyjdzie 😂2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
baileys wrote:Witam sie w ten jakze sloneczny dzien🙂 Niech ta piekna pogoda sie utrzyma, to moze wreszcie uskutecznimy nasza plenerowa sesje brzuszkowa, bo juz sie powoli zalamuje, ze nic z tego nie wyjdzie.
Moja polozna zamiast tych gotowych piw 0% polecala isc do knajpy, gdzie maja dobre piwa kraftowe i poprosic o taki czysty slod jeczmienny bez alkoholu, ponoc maja, a jak nie maja to moga sprowadzic od browarow i to jest najlepsze na laktacje 🙂
Kurcze, to jak piszecie ze 37+0 ciaza donoszona, to u mnie zostal niecaly tydzien. To musze spiac dupke i tez pozakanczac wiele spraw.
Wczoraj bylam w Kappahlu i kupilam bielizne "na wywolywanie porodu"😄 Dla Małej tez wzielam jakies kolejne spodenki, pajace, bo teraz na koniec wyprzy jest juz naprawde tanio.
W ogole powiedzcie mi, po porodzie obwod pod biustem to wroci do wczesniejszego wymiaru, czy zostanie taki wielki jak teraz? (Ja np. nosilam dotad 70d/75c, a wczoraj pasowalo na mnie 80d/85d 😳).
wroci, u mnie szybciej obwod niz sama miska
-
Sylvka wrote:Ej dziewczyny ratunku dziwny odgłos w brzuchu, takie jednorazowe strzelenie. Nie jakieś głośne, nie wiem czy to jelita czy o co biega😒 już chyba kiedyś to słyszałam..😕
Edit: Ok już doczytałam skąd to się mogło wziąć, raczej nic groźnego.
Sylvka I co wyczytalas bo ja takie coś podobnego też miałam ostatnio, i chyba któraś z dziewczyn też i nie wiedziałysmy w końcu co to mogło być♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Mnie też kusi żeby sprawić sobie taki album, ale jeszcze się wstrzymam, bo liczę na to, że ktoś spyta, czego potrzebujemy w prezencie i będzie jak znalazł...bo całą wyprawkę ogarnęłam i mam zapas pieluch, więc coś trzeba sobie zostawić w razie czego 😜 mam na oku taki: https://www.empik.com/album-dziecka-opracowanie-zbiorowe,p1044939103,ksiazka-p
MDW lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Malinka gratulacje!
Niebieska kciuki mocne!!
Dziewczyny super się było zobaczyć 🤩 Może po porodach spotkamy się z wózkami.
Zdjęcie wstawię jak już dotrę do domu, ja jeszcze dzisiaj umówiona z dawno nie widziana koleżanka - korzystam ze już się ubrałam wyjściowo i mejkap nałożyłam 😂 to będę miała normę tygodniową wyrobiona, obliczyłem że w ciąży średnio raz w tygodniu wyglądam jak człowiek 😂werni, MDW, DrzewkoPomarańczowe, OlaWi, Misi@, Agagusia, Applejoy, Malinka7 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Bobby29 wrote:Sylvka I co wyczytalas bo ja takie coś podobnego też miałam ostatnio, i chyba któraś z dziewczyn też i nie wiedziałysmy w końcu co to mogło być
To ja miałam to strzykanie, znalazłam info wg położnej, że "Odgłos pękania czy strzelania jest spowodowany ruchami Maluszka, który uderzając w jelita mamy, powoduje pękanie znajdujących się tam pęcherzyków powietrza." Ewentualnie wg innego źródła, to strzelanie w kościach Maluszka.Sylvka, Bobby29 lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
natty85 wrote:Karmi to sam syrop glukozowy lepiej bavarie 0%
. Ale ta bawaria 0% bardzo mi smakowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 16:30
OlaWi lubi tę wiadomość
-
A myślicie, że już można stosować Femaltiker i herbatki na laktację, czy dopiero po porodzie?"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Musze spróbować tą bawarie. Właśnie może to pęcherzyki strzelaly.
Bobby a w czym pierzesz ubranka może kot polubił ten zapach proszku -
Marcelina85 wrote:A myślicie, że już można stosować Femaltiker i herbatki na laktację, czy dopiero po porodzie?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualnyJa tez mam Album Maluszka i tez sie jeszcze mie zabralam za wywolanie zdjec do tych poczatkowych stron, gdzie trzeba wkleic test ciazowy, opisac reakcje rodziny itd. W kolko jakos czasu brak.
Czekam wlasnie na klientow i jestem pokichana, ze juz zapomnialam jak sie pracuje i nie bede umiala gadac, no autentycznie sie stresuje 😁
Ja jako prezent z okazji narodzin poprosilam bliskich o taki otulacz do fotelika z dziurami na pasy - Wallaboo Leaf. Wolalam wprost poprosic zeby nie dublowali rzeczy, ktore juz mamy
https://www.wallaboo.pl/otulacze/47-otulacz-leaf-grey.html
MDW, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:Rano byłam u gina i dostałam skierowanie do szpitala.czekam na wolne łóżko(zaraz będzie).Wody w górnej granicy prawie 25.Pewnie dzidziulkiem się napił.Waży już 3780.Trochę dużo jak na skończony 37 tydzień.Rano doktorek powiedział,że zostanę już raczej do porodu.
Dla zainteresowanychej normami API. Są dwie szkoły Otwocka i falenicka wg jednej norma jest do 20 a wg drugiej do 25.Pytałam rano gina.Straszą mnie trochę cesarza dziś bo drugie ktg trochę kiepsko wyszło.
No i dobra waga, więc nawet jak co zrobią teraz cc to będzie Oki . Doczytałam, że masz już dziś cc. Trzymam kciuki. Będzie wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 16:40
-
Ja przez to baby shower wszystko dostałam wcześniej, przed narodzinami. Najwyżej poprosimy o pieluchy bambiboo ale raczej boję się tej lawiny nietrafionych do końca prezencików...mam już trzy takie pomimo ogolnodeostepnej dla znajomych listy życzeń wolałabym żeby ludzie uszanowali nasze zdanie w tym temacie bo nie wiem co zrobię z nadwyżką zabawek- może oddam do charity shopu?2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Marcelina! Mój termin (wg OM) 😂 Ciekawe czy do Ciebie dołączę.
Mój mąż ma urodziny 29 lipca i bardzo nie chcę urodzić w lipcu przez to żeby właśnie te święta się nie pokryły i każdy zachował swój autonomiczny B-day 🎂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 16:52
MDW, Mary Magdalena, Marcelina85, Applejoy, Smerfelinka lubią tę wiadomość
-
Bobby29 wrote:Sylvka I co wyczytalas bo ja takie coś podobnego też miałam ostatnio, i chyba któraś z dziewczyn też i nie wiedziałysmy w końcu co to mogło być
Podsyłam artykuł 🙂
http://mamy-mamom.pl/odglos-klikniecia-ciazowego-brzucha/
Mam nadzieję, że to to 🙂
Marcelina85 lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]