X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - gratuluję mamusiu <3 Zdrowka dla Was!

Niebieska Gwiazdo trzymam mocno kciuki, żeby wszystko skończyło się dobrze!

Niestety nie ma już tych niezbędników na Nivea... Sprawdzałam teraz na stronie i jest informacja, że wszystkie zostały rozdane. Ja póki co też dostałam paczuszkę z bebiprogram :) Jak macie info o innych takich ciekawych akcjach, to dajcie znać ;) Na pewno jeszcze hipp coś rozsyła z klubu maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:57

Malinka7 lubi tę wiadomość

👩36 lat 🧑38 lat

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka serdeczne gratulacje! <3

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko gratulacje ❤️❤️❤️ możesz już przytulać swoje Szczęście 😭🥰

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutna, Twoja ciąża jest już prawie donoszona, 2 dni w jedną czy w drugą stronę na tym etapie, w mojej ocenie, nie robią dużej różnicy a lekarze kierują się dobrem Twoim i dziecka przecież. Bądź dobrej myśli.

Niebieska Gwiazdo, trzymam za Was kciuki!

Strasznie dużo niefajnych rzeczy się dzieje na tych końcówkach. Moja ginka wczoraj mówiła, że jeśli chce cc to ona mi zrobi. Zawsze chciałam rodzić sn, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej mieć maluszka szybciej po drugiej stronie brzuszka?

Moja znajoma pojechała na KTG 2 tyg. Przed planowanym terminem porodu (wizyta umówiona wcześniej, nic się nie działo niepokojącego) okazało się, że tętno dziecka spada i w 30 min trafiła na stół by mieć cc. A co gdyby pojechała 1 dzien później? Przeraża mnie taki scenariusz!

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratuluję! 😊😊😊
    Smerfelinka wrote:
    Niestety nie ma już tych niezbędników na Nivea... Sprawdzałam teraz na stronie i jest informacja, że wszystkie zostały rozdane. Ja póki co też dostałam paczuszkę z bebiprogram :) Jak macie info o innych takich ciekawych akcjach, to dajcie znać ;) Na pewno jeszcze hipp coś rozsyła z klubu maluszka.

https://www.mjakmama24.pl/prawo-i-finanse/zasilki-i-ulgi/wyprawka-za-darmo-bezpladne-produkty-dla-najmlodszych-aa-x1y3-6B2p-Wk6y.html

Smerfelinka, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje! Korzystaj z chwili i odpocznij trochę :) Zazdroszczę tym już rozwiązanym. Ja coś czuję, że będę się kulać do 42tc😰😰

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka GRATULACJE 💕💕💕

No to która następna? 😄 teraz czas na jakąś dziewczynkę, bo rodzą nam się po kolei: dsiewczynka, chłopiec, dziewczynka, chłopiec 😂

• Kalija Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Malinka gratulacje! Korzystaj z chwili i odpocznij trochę :) Zazdroszczę tym już rozwiązanym. Ja coś czuję, że będę się kulać do 42tc😰😰

Chimera dzięki za książkę 😚

dqprgu1royghdo7j.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka - gratuluję 🙂 cieszcie się sobą !

Niebieska Gwiazda - trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Smutna, Twoja ciąża jest już prawie donoszona, 2 dni w jedną czy w drugą stronę na tym etapie, w mojej ocenie, nie robią dużej różnicy a lekarze kierują się dobrem Twoim i dziecka przecież. Bądź dobrej myśli.

Niebieska Gwiazdo, trzymam za Was kciuki!

Strasznie dużo niefajnych rzeczy się dzieje na tych końcówkach. Moja ginka wczoraj mówiła, że jeśli chce cc to ona mi zrobi. Zawsze chciałam rodzić sn, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej mieć maluszka szybciej po drugiej stronie brzuszka?

Moja znajoma pojechała na KTG 2 tyg. Przed planowanym terminem porodu (wizyta umówiona wcześniej, nic się nie działo niepokojącego) okazało się, że tętno dziecka spada i w 30 min trafiła na stół by mieć cc. A co gdyby pojechała 1 dzien później? Przeraża mnie taki scenariusz!

Ja też tego bardzo się boję 😔 następne ktg w środę...

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, gratuluję i zazdroszczę. Też już chciałabym maluszka przy sobie. Czekamy na szczegóły i fotkę :)

tb73vut14i57zd3c.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnych macie tych mężów. Mój mnie chyba nigdy jakoś pozytywnie nie zaskoczył. Może gdzieś na początku związku, jak hormony szalały ;) Ale przekonany jest, że jest super i w ogóle bez niego to pewnie zgine. My się na bank po 50 rozwiedziemy :D Dłużej pewnie z nim nie wytrzymam.

tb73vut14i57zd3c.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Fajnych macie tych mężów. Mój mnie chyba nigdy jakoś pozytywnie nie zaskoczył. Może gdzieś na początku związku, jak hormony szalały ;) Ale przekonany jest, że jest super i w ogóle bez niego to pewnie zgine. My się na bank po 50 rozwiedziemy :D Dłużej pewnie z nim nie wytrzymam.

A Ty go pozytywnie zaskakujesz? 😉

dqprgu1royghdo7j.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ale super! Gratuluję z całego serca i życzę zdrówka dla Was 😍

Ja już po wizycie, tętno Dzidzi 138, szyjka wcale się nie skraca, zamknięta, wszystko ok i mam już termin cc na 14 sierpnia. Mój mąż ma urodziny 8 sierpnia, więc będą wspólne imprezy ☺️

Wg Mamyginekolog ciąża donoszona od 37+0
    baileys wrote:
    Dziewczyny, a ktoras na moim etapie (35/36 tc) serduszkuje z mezem, czy czekacie do magicznego 37+0?

Bo ja mam mega ochote (znow mialam dzisiaj TE sny😊), on tez, a sie boje, zeby za szybko malucha nie wywolac i męza jednak spławiam🙈

Ja też właśnie mam często ochotę i ostatnio się odważyliśmy, ale przez to, że mój gin na NFZ mnie zupełnie niepotrzebnie nastraszył niby centymetrową wg niego szyjką, nie potrafiłam się zupełnie wyluzowac i strach wszystko zepsuł. Jeszcze potem zasnęłam, przez co martwiłam się, że te prostaglandyny w nasieniu zbyt długo działały na szyjke. Ale teraz będziemy działać bez oporów, bo jak widać po dzisiejszej wizycie, nie miało to żadnego wpływu na szyjke i jest nadal długa, więc możemy szaleć 😉

Domi_tur, MDW, Limerikowo, Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu Maluszkowi na ktg tętno skakało, w granicach normy ale średnio się to lekarzowi podobało :( także zaparzam melisę, a raczej wiadro melisy i jakąś medytację uskutecznię🙄

No i od wczoraj zrobiło się rozwarcie i szyjka skróciła już do zera prawie, ten doktorek powiedział, że za tydzień się już nie spotykamy... No chyba, że muszę to mogę przyjść 😂 na tamtego wczorajszego cymbała chyba skargę napiszę...

Agagusia, Misi@, MDW, Bobby29, wiki2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:

Jak dla mnie idealnie, jeszcze razem z Kaliją będziemy pisać haha 🤩🤩

Kalija, Bobby29 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka gratulacje 😍😍😍

A ja Ci Domi mówię: za tydzień urodzisz, jestem dobra we wróżeniu :)

Domi_tur, Malinka7 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem następna.Dziś mam cesarkę.Trzymacie kciuki,albo módlcie się bo mam stresa a mojego gina brak

Ania95, Sylvka, E_linka2, Frida91, Domi_tur, Smerfelinka, Agagusia, Chimera, Misi@, Mary Magdalena, werni, MDW, Limerikowo, zielonooka7, Marcelina85, Bobby29, plinka89, OlaWi, Applejoy, Reniiata, Vampire, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska Gwiazda wrote:
    Ja jestem następna.Dziś mam cesarkę.Trzymacie kciuki,albo módlcie się bo mam stresa a mojego gina brak

Będzie dobrze! Kciuki zaciśnięte 😙

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mocne kciuki!!!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ