X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaWi wrote:
    Domi kup sobie femaltiker, ponoć genialne i kolejne osoby mi to potwierdzają. Możemy Ci jakoś pomóc? pocieszyć?

Podobno jest jeszcze lepszy środek, który ma bardzo dużą zawartość słodu jęczmiennego pobudzającego laktację (femaltiker chyba też na słodzie bazuje). Dowiedziałam się o nim na grupie o hipotrofii kiedy mamy miały problem z karmieniem/przybieraniem dziecka. Niestety nie pamiętam nazwy ale może po tej zawartości słodu jęczmiennego da się poszukać. Jak znajdę to dam znać!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o produkty że słodem to może sprawdzić się też kawa zbożowa typu inka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 10:39

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi współczuję szczególnie szkoda mi tego dziecka pewnie płacze za mamą.

Czytałam na którymś z wątków ze hybrydy w nie ktorych szpitalach nie można ich mieć. Albo na jasno mieć pomalowane. Na paznokciach widać odmienny stan czy choroby.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka ma sporo żelaza

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten jakze sloneczny dzien🙂 Niech ta piekna pogoda sie utrzyma, to moze wreszcie uskutecznimy nasza plenerowa sesje brzuszkowa, bo juz sie powoli zalamuje, ze nic z tego nie wyjdzie.

Moja polozna zamiast tych gotowych piw 0% polecala isc do knajpy, gdzie maja dobre piwa kraftowe i poprosic o taki czysty slod jeczmienny bez alkoholu, ponoc maja, a jak nie maja to moga sprowadzic od browarow i to jest najlepsze na laktacje 🙂

Kurcze, to jak piszecie ze 37+0 ciaza donoszona, to u mnie zostal niecaly tydzien. To musze spiac dupke i tez pozakanczac wiele spraw.
    Wczoraj bylam w Kappahlu i kupilam bielizne "na wywolywanie porodu"😄 Dla Małej tez wzielam jakies kolejne spodenki, pajace, bo teraz na koniec wyprzy jest juz naprawde tanio.

W ogole powiedzcie mi, po porodzie obwod pod biustem to wroci do wczesniejszego wymiaru, czy zostanie taki wielki jak teraz? (Ja np. nosilam dotad 70d/75c, a wczoraj pasowalo na mnie 80d/85d 😳).

Mam dzis spotkanie z potencjalnymi klientami na po porodzie i kurde nie wiem w co sie ubrac, zeby ich nie "przestraszyc" wielkim brzuchem. Maja myslec, ze jestem profesjonalna, zwarta i gotowa, zeby wziac ich sprawy🙈 Kuzwa, mam nadzieje, ze nie palne jakiejs glupoty, bo same wiecie jak baby brain daje czasami czadu

Bobby29, Malinka7 lubią tę wiadomość

• OlaWi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Swoją drogą, właśnie przyszła mi paczka z Nivea Baby, zamawiałyście darmową paczuszkę? :) bo jestem pozytywnie zaskoczona, kołysanki na płycie, karty instruktażowe pierwszej pomocy, masażu i kąpieli. Poradnik z ćwiczeniami w ciąży, pielęgnacja maluszka, karmienie... Kto nie zamawiał, polecam :)
    d146e5e785b1.jpg

P. S
    Przyznaję, czasem mam wrażenie, że moje życie stworzył ktoś na podstawie kiepskich filmów Netflixa...

Domi jak ta paczuszkę dostać?

f2w3rjjgiz6fnyna.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ktoras na moim etapie (35/36 tc) serduszkuje z mezem, czy czekacie do magicznego 37+0?

Bo ja mam mega ochote (znow mialam dzisiaj TE sny😊), on tez, a sie boje, zeby za szybko malucha nie wywolac i męza jednak spławiam🙈

• Kalija Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moim mężem jestem już ponad 14 lat, 5 po ślubie, ale i tak uważam, że jesteśmy zgodną i fajną parą🥰 Przed chwilą mnie zaskoczył, bo urwał się z pracy by kupić mi owoce na rynku i kwiatki no i dać buzi - taka niespodzianka. Zastał mnie rozwaloną na kanapie w salonie przed tv, rozczochraną i jeszcze w koszuli nocnej. Umówmy się widok taki se😅 aż przez chwilę chciałam go ochrzanic, że tak mnie nachodzi 😂
    Applejoy wrote:
    Malinka i Plinka ✊🏼✊🏼✊🏼 Nawet jeśli to tylko straszaki Plinka to super że jesteś w szpitalu bo przynajmniej sprawdza co i jak :) dziewczyny coś czuje że pod koniec sierpnia na tym wątku zostanę ja sama 😂😜. Będę chyba pisała do siebie wiadomości „jak się czujesz Apple, jak tam sprawy na porodówce” 😂😂😂

Możesz pisać do mnie, ja termin mam na końcówkę sierpnia i nic nie zapowiada bym miała się wcześniej rozpakować😉

Applejoy, OlaWi, baileys, Smerfelinka, Ania95, Sylvka, Bobby29 lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy, Kalija - ja wedlug OM mam termin na 18.08, wiec tez za milion lat. A dodatkowo u mnie w rodzinie wszystkie dzieci od zawsze przenoszone. Wiec bedzie z kim pisac 😄
    Ja bym chciala urodzic wczesniej ze wzgledu na dziko rosnaca wage mojej Majki, ale czy cos z tego wyjdzie to nie wiadomo

• MDW Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dziewczyny, a ktoras na moim etapie (35/36 tc) serduszkuje z mezem, czy czekacie do magicznego 37+0?

Bo ja mam mega ochote (znow mialam dzisiaj TE sny😊), on tez, a sie boje, zeby za szybko malucha nie wywolac i męza jednak spławiam🙈

Jesteśmy chyba na podobnym etapie. U nas 36+1 i podczas całej ciąży nie wymuszaliśy sobie jakiś przerw, ograniczeń. Na moją szyjkę w ogóle to nie wpływa. W poniedziałek miała ciągle 3,31 cm!

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja z moim mężem jestem już ponad 14 lat, 5 po ślubie, ale i tak uważam, że jesteśmy zgodną i fajną parą🥰 Przed chwilą mnie zaskoczył, bo urwał się z pracy by kupić mi owoce na rynku i kwiatki no i dać buzi - taka niespodzianka. Zastał mnie rozwaloną na kanapie w salonie przed tv, rozczochraną i jeszcze w koszuli nocnej. Umówmy się widok taki se😅 aż przez chwilę chciałam go ochrzanic, że tak mnie nachodzi 😂

Mój wczoraj tak mnie zaskoczył 😍 miałam kiepski dzień, zero sił i z tego wszystkiego złapałam doła i płakałam, a mężowi się żaliłam w smsach. W końcu resztkami sił zebrałam się, żeby psa na spacer wyprowadzić, schodzę taka zmarnowana po schodach, a tu nagle widzę męża 💗 powiedział, że zerwał się na chwilę z pracy, żeby mnie przytulić i powiedzieć, że nie jestem sama z tym wszystkim 😍 jakie to było miłe 😊 właśnie za to go kocham 😍

Sylvka, OlaWi, Smerfelinka, Kalija, Domi_tur, emi2016, Agagusia, Misi@, Frida91, werni, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, trzydziecha, Malinka7 lubią tę wiadomość

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Swoją drogą, właśnie przyszła mi paczka z Nivea Baby, zamawiałyście darmową paczuszkę? :) bo jestem pozytywnie zaskoczona, kołysanki na płycie, karty instruktażowe pierwszej pomocy, masażu i kąpieli. Poradnik z ćwiczeniami w ciąży, pielęgnacja maluszka, karmienie... Kto nie zamawiał, polecam :)
    d146e5e785b1.jpg

P. S
    Przyznaję, czasem mam wrażenie, że moje życie stworzył ktoś na podstawie kiepskich filmów Netflixa...

Rejestrowałam się na stronie, wtedy przysyłają automatycznie czy trzeba gdzieś osobno zamówić? Dostałam za to paczkę z bebiprogram i jestem pozytywnie zaskoczona!

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnych tych małżów 🥰 U nas zdarzają się gorsze chwilę, ale ogólnie nie możemy żyć be siebie 😄 Też nie potrafimy się gniewać długo na siebie i bardzo często mnie zaskakuje ♥️

Ania95, Misi@ lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    A teraz głupie pytanie: to nie można mieć pomalowanych paznokci?! Ja nie mam hybryd tylko swoje naturalne z lakierem (obecnie mlecznym różem od Essie). Mam je zmyć do porodu???

Bezpieczniej jest kiedy paznokcie są puste, ze zwykłym lakierem jest o tyle łatwiej że można w każdej chwili zmyć gdyby była potrzeba 😀 Nie wiem czy nie rozważyłabym zabrania małego zmywacza do szpitala 😀 Na pewno w przypadku cesarki muszą być puste, niektórzy dopuszczają żeby choć jeden był przeźroczysty, płytka musi być widoczna.

MDW lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to w koncu jest czy 37 plus 1 to ciaza donoszona czy dopiero 38 plus 0 mialam miec cesarke jestem teraz w 36 plus 4 dniu i czekaja do przyszlego tyg

27a73b5519.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano byłam u gina i dostałam skierowanie do szpitala.czekam na wolne łóżko(zaraz będzie).Wody w górnej granicy prawie 25.Pewnie dzidziulkiem się napił.Waży już 3780.Trochę dużo jak na skończony 37 tydzień.Rano doktorek powiedział,że zostanę już raczej do porodu.
    Dla zainteresowanychej normami API. Są dwie szkoły Otwocka i falenicka wg jednej norma jest do 20 a wg drugiej do 25.Pytałam rano gina.Straszą mnie trochę cesarza dziś bo drugie ktg trochę kiepsko wyszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW, Twoj maz to naprawde do pozazdroszczenia, szczesciaro! 😊 Hehe, to w naszym zwiazku ja sie zachowuje jak Wasi mezowie - jak jestem na miescie to wpadam do mojego do pracy wyciagnac go na obiad, albo przynosze mu burgery lub slodycze. Widze jak mu wtedy milo i serce rosnie😍 Dzis po spotkaniu tez po niego jade i wybieramy sie na kino letnie pod chmurka 🙂

Swoja droga gdzies czytalam, ze zeby zwiazek sie udal, to meza / partnera powinno sie kochac rownie mocno, jesli nie bardziej niz dziecko. Bo dzieci predzej czy pozniej wyfruna z domu, a wtedy my zostaniemy sami we dwoje i jesli zylismy dotad tylko obowiazkami i losem dzieci, to nagle nie bedziemy mieli o czym rozmawiac i zwiazek szlag trafi. I cos w tym musi byc, bo aktualnie masa osob po 50tce sie rozwodzi

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvka wystarczy rejestracja chyba :)

Sylvka lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Malinka7 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie nadrobię wpisów, ale dam znać na szybko. Synek urodzony o 4:39 sn, 3050g, 52cm. Jak na razie cały czas spi :)

baileys, Sylvka, Smerfelinka, OlaWi, Domi_tur, Kalija, natty85, Chimera, Ania95, Frida91, Mary Magdalena, emi2016, Marcelina85, Niebieska Gwiazda, Applejoy, zielonooka7, E_linka2, Misi@, redken, werni, MDW, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Limerikowo, wiki2, RedGuues, Pierniczkowa, Myszk@, trzydziecha, Larissa90, Reniiata, Vampire lubią tę wiadomość

3jgxdqk3vzuxur4g.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Malinka 😘😘😘

Malinka7 lubi tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ