Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ktos pytal o opinie o salve. Takie pół na pół. Lepiej wspominam poród Tosi 2 lata temu. Przyjechalismy z cieknacymi wodami ok 8. Cc bylo przed 14 bo kolejka straszna...jedna pani rodzila w izbie bo nie było miejsc a jedna z planowym cc odeslali za dwa dni. Na czczo z cukrzyca czekalam do 14 na cc. Przy znieczuleniu cos sie zadzialo bo maszyny zaczęły wyc...chyba spadlo mi ciśnienie.....ja prawie zemdlalam ale podali leki i juz bylo lepiej. Pozniej wyciagali Franka to sie musialam nasluchac jak to lekarze maja zle i plot na temat innych lelarzy.hehehe Na szczęście Franio 10 punktów wiec juz nawet nie pytalam co sie działo. 2h kangurowal go tata pozniej dostalam go do piersi. O 20.30 pionizacja. Malego zabrali na noc..ale chyba dobrze bo ja ledwo żyłam. Drugiej nocy dał popis i płakał do 3 ale udało sie odmówić mm i jakos wreszcie zasnął. Chce juz do domu bo na mnie szpitale dzialaja bardzo depresyjnie. Nie wiem czy to co napisałam wyszlo po polsku hehe ale spałam 3h wybaczcieStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Niebieska Gwiazda wrote:Ja tak miałam.Zaczęło się dwa tygodnie przed porodem i tak zostało do porodu.
Mnie to męczy już od jakiegoś czasu, ale teraz chyba się nasiliło. Teraz to wyczyn obrócić się na drugi bok, o wstaniu do toalety nie wspominając 😅 jak dobrze, że to już końcówka ☺Natalia1992 lubi tę wiadomość
-
Ania95 wrote:Mnie to męczy już od jakiegoś czasu, ale teraz chyba się nasiliło. Teraz to wyczyn obrócić się na drugi bok, o wstaniu do toalety nie wspominając 😅 jak dobrze, że to już końcówka ☺
Też tak miałam,pod koniec przejście z jednego pokoju do drugiego było problemem.Ania95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMenka...oby jednak nie zoltaczke i byście szybko wyszli.
Domi Ty to jesteś dziewczyna że stali..Ja bym chyba wyszła z domu po takich tekstach.
Niebieska podobno czasem monitory wyja mimo, że nic się nie dzieje. Dlatego my zrezygnowaliśmy z zakupu. Choć mój mały często miewał bezdechy..więc przez 3 lata prawie nie spałam bo czytałam by to obrócić w odpowiednim momencie. Ma astmę i do tego miał przeciśnięty 3 migdałka...teraz jest już dobrze szkoda, że nie mogę spać z innych powodów;)
Mnie też boli pachwina i wzgorek lonowy.. taki palący ból, ale lekarz mi powiedział, że to mały mi główka na nerw naciska dlatego boli. -
nick nieaktualny
-
Smutna i Plinka gratulacje!
Ja wczoraj miałam wizytę, lekarz kazał odstawić całkiem magnez, szyjka nie zaczęła się skracać i ocenił że ciaza już donoszona ale obstawiam że jeszcze 3-4 tygodnie co mnie lekko zawiodło
Pamiętam że któraś też chciała próbować ćwiczeń z balonikiem? Jak wrażenia? U mnie wczoraj pojawilo się troszkę krwi po ćwiczeniu chyba coś naderwalam -
nick nieaktualnyNatty dziękuję, to ja pytałam. Rzeczywiście jeśli tyle musiałaś czekać to słabo. Choć mi lekarz powiedział, że oni bliźniaki wola robić na 1 ogień. Więc liczę, że mnie to nie spotka. Najgorsze te kolejki - ale na mojego 13 pewnie nie będzie tłumu chętnych (mam nadzieję).
Życzę, żeby szybko was wypisali, najlepiej jest w domu, szpital jakikolwiek by nie był to szpital.
Emi, kciuki. Daj znać jakie będą decyzję.Misi@ lubi tę wiadomość
-
Plinka, gratuluję z całego serca! 🎉😘 Dużo zdrowia dla Ciebie i Gabrysi! Bardzo ładne imię wybrałaś 😍 Jak wrażenia z pionizacji?
Emi, powodzenia! 🤞
Też mam ból w pachwinie i zaczynam trochę chodzić jak kaczka, a tu jeszcze 3 tyg do mojej cc...
Natty, chyba to przepełnienie w Salve wynika z faktu zamknięcia ProFamilii. Ciekawe, jak będzie w Medeorze...
My też nie kupujemy monitora oddechu, właśnie ze względu na fałszywe alarmy. Wystarczy nam niania elektroniczna na drzemki w ciągu dnia, a w nocy chciałabym spać z Polą w naszym łóżku.
U nas w SzR położna mówiła, że żółtaczka często pojawia się w przypadku konfliktu serologicznego, ja właśnie mam ujemna grupę krwi, a mąż dodatnia, dlatego zależy mi na bardzo częstym przystawianiu do piersi i dlatego chciałabym mieć Małą przy sobie w nocy.
Ja się w końcu normalnie wyspałam, bo wczoraj poszłam spać bez kolacji i jedynie podjadalam migdały w nocy. Zaraz muszę zjeść jakieś śniadanie mistrzów żeby to nadrobić, bo już mi kopniaki przypominają, że pora się najeść 😉OlaWi lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*)