Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Raczej liczy sie 1y dzien okresu i tak licza kalkulatory ciazy i dr wg reguly Naegelego
Nalezy do daty porodu dodac sobie jeszcze z 10-14 dni mozna przenosic baby
Moje corki sa 41tc i 1dzien i 41tc i 3 dni
Szacowana Date porodu oblicza sie lepiej tj czy zgadza sie. bardziej po polowkowym po wadze i wielkosci dziecka czy przybiera prawidlowo wzgledem 1go dnia okresuWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:33
-
Sylvka wrote:Od dnia ostatniej miesiączkiJa: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Wcale nie glupie tylko proste
Bedac 4tyg w ciazy czyli od 1go dnia okresu do dnia spodziewanego zarodek liczy sobie 2tyg zycia
I tak na 1ej wizycie jak bedzie serduszko w 7tyg uslyszy sie ze wymiary sa ok lub ciut za male ale owulacjamogla byc pozniej
Jakos te ciaze trzeba sobie liczyc bo by czl oszalal
Ja licze dni do 7go stycz.jeszcze 5.niecaleWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 17:39
emi2016 lubi tę wiadomość
-
Dokladnie, jakby zapytac 100 ciążowej kiedy byla owu z ktorej zaszły to myslisz ze ile znalałby odpowiedz? Szacuje na Ok 10:) a bo z ciążami nieplanowanym? Jesli wiadomo ze owu byla bardzo pozno w stosunku do standardowych 14 dni po miesiaczce to termin sie koryguje. Nie macie na karcie ciazy rubryki: termin wg usg? Jesli na pierwszym/drugim usg jest roznica ponad tydzien czasu w wieku ciazy wg usg i om to lekarz wypełnia ta druga rubrykę i wg tego juz dalej wszyscy liczą.
Ja tak mialam z 2 dzieckiem, wiedzialam ze z późnej owu byla. Termin z om 17.08, od razu na pierwszym usg w 7 tygodniu lekarz potwierdził ze ciaza młodsza i wpisał ze z usg: 24.08. A maly i tak postanowił 6.08 sie z nami przywitać teraz mam 3 dni przesunięcia i nic nie bylo korygowane.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny, jak Wy sie fizycznie czujecie?
Bo u mnie mam wrazenie ze z dnia na dzien jest gorzej:(
Robiłam wczorej morfologię, hemoglobina wyszla 12.3, wiec szału nie ma, moze to jest przyczyna. Plus wymioty w poloczeniu ze słabym apetytem.
Na nic nie mam siły, czesto kręci mi sie w glowie, tylko lezalabym na sofie albo spalabym Jest mi smutno ze nie mam energii pobawić sie z dziecmi, na dłuższy spacer isc. Dzis nawet obiad w calosci maz ogarnial bo jak dluzej postalam to mi slabo bylo. Spałam dzis do 10:30, a potem drzemka od 15 do 17, masakra. Nie mialam tak w poprzednich ciążach. Nie wiem czy to jeszcze miesci sie w ‚normie’..
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Ja mam poranne nudności (bez wymiotów na szczęście) i ogólne zmęczenie. Ranki w pracy to tortura! Zwłaszcza, że już przy ostatniej procedurze odstawiłam kawę..Ja: AMH 1,59
On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
01.11.18 początek stymulacji
11.11.18 punkcja
16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
chłopiec!!
-
Agagusia wrote:Dziewczyny, jak Wy sie fizycznie czujecie?
Robiłam wczorej morfologię, hemoglobina wyszla 12.3, wiec szału nie ma, moze to jest przyczyna. Plus wymioty w poloczeniu ze słabym apetytem.
Na nic nie mam siły, czesto kręci mi sie w glowie, tylko lezalabym na sofie albo spalabym Jest mi smutno ze nie mam energii pobawić sie z dziecmi, na dłuższy spacer isc. Dzis nawet obiad w calosci maz ogarnial bo jak dluzej postalam to mi slabo bylo. Spałam dzis do 10:30, a potem drzemka od 15 do 17, masakra. Nie mialam tak w poprzednich ciążach. Nie wiem czy to jeszcze miesci sie w ‚normie’..
ja ostatnio czulam sie lepiej, ale dzis jakas zalamka... Caly czas bym spala i mdlosci wrocily. Do tego boli mnie brzuch, mam nadzieję, ze to od jedzenia.
Z tego co widzę jesteś w 8 tc. Dla mnie w oby ciazAch byl to najgorszy okres, tzn. Czulam sie najsłabiej.
Co do Twojej hemogl. nie panietam dokladnych norm, ale chyba jest blisko dolnej granicy. Kojarzę, ze ja w 1 ciazy mialam podobne wartosci, chyba nawet blizej 11 i lekarze mowili, ze jest okWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:12
-
Witajcie
Mdłości mnie męczą, a tak dobrze sie na imprezce czułam. Pojadlam wszystkiego! A dziś słabo i tylko herbata
Co do diety bg, to ja od dziecka mam nietolerancję. Zarówno glutem, jak i laktoza, truskawki i pare innych....[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Witam w nowym roku!!
Ja dzis tez fatalnie sie czuję...na sylwestra byliśmy u siostry, by moj syn i jej dzieciaki sie pobawiły. Wszystko bylo ok, gdyby nie moj mąż, ktory zazwyczaj malo pije i ma słaba glowe nie ubzdryngolił sie na maksa. Ja sama nażarlam sie moich ukochanych nachosow z sosem salsa, ktore przed snem musialam zwrócić, bo leżały mi na żołądku i wybitnie dawały znać, że chcą wyjść. I tyle z moim "koniec z wymiotami". Mąż też zaliczył wymioty, tyle ze z innego powodu i przez to spalam niecale 5 h w nocy caly dzien czuje sie slabo i bylam zla jak osa popoludniu zrobilam obiad i mimo, ze wiedziałam ze nie mam na niego ochoty to troszke sobie nalozylam (naprawde niewiele). Ledwo skonczylam jeść, poszlam do łazienki i znowu wszystko wylądowało w wc a juz myślałam, ze koniec z wymiotami a tu niespodzianka!!
Dobrze, ze jutro mlody idzie do przedszkola, a maz do pracy, bede mogla w koncu odpocząćWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 18:28
22.03.2017 r. Aniołek [`] (11tc) 11.2017-10.2018- 4 ciąże biochemiczne
01.08.2019 r. - przewidywany TP naszej córeczki Olci -
Agagusia wrote:Dziewczyny, jak Wy sie fizycznie czujecie?
Już myślałam, że tylko ja jestem taka padnięta. Ostatnio coraz częściej robi mi się słabo. I tak jak Marimiko napisała, czasami jedzonko szuka drogi powrotnej.. Do tego ból głowy chyba od zatok. Trochę teraz przestało. Robiłam wymaz i wyszło, że czysto, a mam wrażenie od wczoraj, że coś mnie tam swędzi troszkę (sory za dokładność), myślicie że można np. clotrimazol? -
OlaWi wrote:Już myślałam, że tylko ja jestem taka padnięta. Ostatnio coraz częściej robi mi się słabo. I tak jak Marimiko napisała, czasami jedzonko szuka drogi powrotnej.. Do tego ból głowy chyba od zatok. Trochę teraz przestało. Robiłam wymaz i wyszło, że czysto, a mam wrażenie od wczoraj, że coś mnie tam swędzi troszkę (sory za dokładność), myślicie że można np. clotrimazol?
-
Domi_tur wrote:Nie można. Tym bardziej e pierwszym trymestrze. Mialam infekcje gryzbicza w 6tyg, dostałam nystatyne
Mam wizytę dopiero 7.01 a widzę, że to na receptę. Posmarowałam clotrimazolem rano, bo tylko to miałam w domu.. Mam nadzieję, że bardzo nie zaszkodziłam. Wyczytałam na necie o robieniu pasty z sody oczyszczonej? ktoś coś? -
Hej,
i ja się dołączę. Termin na 17 sierpnia. Aktualnie mdłości, zmęczenie i osłabienie. Na wspomagaczach (luteina, duphaston).
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!Limerikowo, OlaWi, KB2018, Malinowa Panienka, Marimiko, Chimera, Agagusia lubią tę wiadomość
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
OlaWi wrote:Już myślałam, że tylko ja jestem taka padnięta. Ostatnio coraz częściej robi mi się słabo. I tak jak Marimiko napisała, czasami jedzonko szuka drogi powrotnej.. Do tego ból głowy chyba od zatok. Trochę teraz przestało. Robiłam wymaz i wyszło, że czysto, a mam wrażenie od wczoraj, że coś mnie tam swędzi troszkę (sory za dokładność), myślicie że można np. clotrimazol?
Mysle ze jakposmarujesie z zew troche clotrimazolem to nic zarodkowi nie bedzie a matce wielkaulga
Swedzenie jest nieznosne i denerwuje
Sorobuj moze tezprobiotyki doustnie lactovaginal w tab.laktacyd w plyniedo higieny imtymnej.warto sok naturalny z zurawin pic.infekcje drog moczowych w ciazy sa czeste doscOlaWi lubi tę wiadomość
-
amalia wrote:Cześć dziewczyny. Jestem po 3 pozytywnych betach i wg apki, poród mam mieć na koniec sierpnia. Czy wszystkie liczycie ciążę od ostatniego okresu? Bo przecież wtedy się dopiero pęcherzyki zaczynają tworzyć, nie ma ciąży. Ostatni okres miałam 22.11 a szczęśliwą owulację 8.12 lub 9.12. Wiem, bo jesteśmy po nieudanym in vitro i mieliśmy mieć kolejne, więc wszystko dokładnie obserwuję. To jak w końcu liczyć? Od 22.11 czy 8-9.12?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 19:23
Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
OlaWi wrote:Mam wizytę dopiero 7.01 a widzę, że to na receptę. Posmarowałam clotrimazolem rano, bo tylko to miałam w domu.. Mam nadzieję, że bardzo nie zaszkodziłam. Wyczytałam na necie o robieniu pasty z sody oczyszczonej? ktoś coś?
Nie aplikowalabym sobie sodki -
Domi_tur wrote:Nie można. Tym bardziej e pierwszym trymestrze. Mialam infekcje gryzbicza w 6tyg, dostałam nystatyne
Właśnie ja nie wiem co z tym.clotrimazolum. Na ulotce pisze, ze nie, ale lekarz i aptekarka stwierdzili, ze mozna. Jak w necie szukalam, to chyba jest w kat. B czyli tej bezpiecznej. Zadzwon do swojego gina jutro rano sie upewnić -
wisieninka_89 wrote:Tu dziewczyny pisza ze insulinowej sie w ciazy nie robi tez poprosze chyba o skierowanie z tym ze wizyte mam za 2.5tyg. Chcialabym dietę zastosowac ale nigdzie nie moge znalezc zetelnej info ile posiljow najlepij jesc. Jedni pisza ze 5-6 malych a znowu w innym miejscu ze przy hiper trzeba robic dluzsze przerwy i maks 4 a lepiej 3 posilki i jiz zglupialam:-/
Moja ginka nic nie mówiła ze nie trzeba insuliny robić a jeszcze była za tym żeby zrobić. Co do diety chyba małe posiłki a częściej będą lepsze bo też dobre na mdłości i dużo wody pić.