X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam taki opieprz, że więcej clotrimazolu nie użyję, lekarka stsoerdzila, że jest to bardzo nieodpowiedzialne w pierwszym trymestrze stosować inne środki niż tylko te bezpieczne...

Probiotyki są też w globulkach, sama po każdej wizycie mam duży dyskomfort, ale teraz już wiem że lepiej iść do gina po coś sprawdzonego niż leczyć się na własną rękę, bo przez tydzień próbowałam wszystkiego a i tak skończyłam na antybiotyku z zaawansowanym stanem i dyskomfort nie do zniesienia :/

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • amalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Mamy dokładnie ta sama sytuację :D oprócz in vitro. U mnie też Ostatnia Miesiączka 22 listopada a owulacja 8,9 grudnia :D Ciążę liczy się od 1 dnia ostatniej @.
    O, jak miło! Byłaś już u lekarza na usg? Ja mam wizytę w sobotę. Byłam 27.12 ale jeszcze nic nie było widać. Lekarka mówiła, żeby się nie przejmować bo to jeszcze bardzo wcześnie, raptem początki 3 tygodnia (licząc od owulacji i uwzględniając kilka dni na zagnieżdżenie).

Ja: AMH 1,59
    On: teratozoospermia, HBA 50%, DFI 15,72%, HDS 20,58%
    01.11.18 początek stymulacji
    11.11.18 punkcja
    16.11 odwołany transfer - 0 zarodków
    26.12.18 dwie kreski naturalnie!!
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    O, jak miło! Byłaś już u lekarza na usg? Ja mam wizytę w sobotę. Byłam 27.12 ale jeszcze nic nie było widać. Lekarka mówiła, żeby się nie przejmować bo to jeszcze bardzo wcześnie, raptem początki 3 tygodnia (licząc od owulacji i uwzględniając kilka dni na zagnieżdżenie).
    Nie nie byłam :)
    Umowie się jutro na wizytę za jakieś dwa tygodnie. Nie chcę się stresować, że jeszcze nie ma serduszka. W każdej ciąży szłam ok 7-8 tygodnia dopiero.

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • Usiasia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Amalia, nic nie było widać czy sam pęcherzyk?

preg.png

28.11.2022 - II
    21.12.2022 - jest 💓
  • amalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Nie nie byłam :)
    Umowie się jutro na wizytę za jakieś dwa tygodnie. Nie chcę się stresować, że jeszcze nie ma serduszka. W każdej ciąży szłam ok 7-8 tygodnia dopiero.
    Mnie lekarz chce zobaczyć w sobotę i sprawdzić wszystko. Moja ciąża z medycznego punktu widzenia nie miała prawa się przytrafić. No medyczny fenomen :D
    Usiasia, nic nie było widać. Chociaż lekarka mówiła, że jakby się uprzeć to wydaje jej się, że w jednym miejscu macicy coś się dzieje. Dopiero po tym badaniu zrobiłam pierwszą betę a potem jeszcze dwie mniej-więcej co 48h i wszystkie przyrosty są spoko.

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początek 3 tygodnia (od owulacji) to jakiś początek 5 tygodnia. 4+4 powiedzmy, to może nie być jeszcze nic widać.
    Dlatego właśnie wolę poczekać i nie myśleć potem czy już coś powinno być czy nie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • amalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Początek 3 tygodnia (od owulacji) to jakiś początek 5 tygodnia. 4+4 powiedzmy, to może nie być jeszcze nic widać.
    Dlatego właśnie wolę poczekać i nie myśleć potem czy już coś powinno być czy nie.
    Ja z lekarzem dyskutować nie będę. Kazał przyjść więc pójdę. Może coś już będzie w stanie mi powiedzieć. Ta ciążą jest z morfologii 0% więc nie wiem, czy tak samo się prowadzi, czy pilnuje jak zagrożoną.

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amalia wrote:
    Ja z lekarzem dyskutować nie będę. Kazał przyjść więc pójdę. Może coś już będzie w stanie mi powiedzieć. Ta ciążą jest z morfologii 0% więc nie wiem, czy tak samo się prowadzi, czy pilnuje jak zagrożoną.

Wiesz, te ocenę nasienia zawsze dokonuje się z jakiejś próbki, która zakłada się, że jest reprezentatywna. Najwidoczniej gdzieś tam musiał zapodziać się jeden prawidłowy ogoniasty (z główka, wstawką i witką na swoim miejscu!), który uporczywie zmierzał i dotarł do celu ;).
    Taka jest właśnie natura- nieprzewidywalna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 21:44

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • amalia Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Wiesz, te ocenę nasienia zawsze dokonuje się z jakiejś próbki, która zakłada się, że jest reprezentatywna. Najwidoczniej gdzieś tam musiał zapodziać się jeden prawidłowy ogoniasty (z główka, wstawką i witką na swoim miejscu!), który uporczywie zmierzał i dotarł do celu ;).
    Taka jest właśnie natura- nieprzewidywalna!
    W głowę zachodzimy jak to się stało. Chłop na nowych lekach raptem 3 tygodnie był! Raczej obstawiam totalny, mega kosmiczny fart ;)

Anhydra, emi2016, plinka89, Domi_tur, Agagusia, wiki2, OlaWi, smeg lubią tę wiadomość

11.11.18 punkcja
    chłopiec!!
    0d1y3e3kjom2cep0.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dostałam taki opieprz, że więcej clotrimazolu nie użyję, lekarka stsoerdzila, że jest to bardzo nieodpowiedzialne w pierwszym trymestrze stosować inne środki niż tylko te bezpieczne...

Probiotyki są też w globulkach, sama po każdej wizycie mam duży dyskomfort, ale teraz już wiem że lepiej iść do gina po coś sprawdzonego niż leczyć się na własną rękę, bo przez tydzień próbowałam wszystkiego a i tak skończyłam na antybiotyku z zaawansowanym stanem i dyskomfort nie do zniesienia :/

Nie przesadzajmy...
    ja niemowlaka smarowalam i zyje.smaruje sie mala ilosc tam gdzie trzeba a nie tubke
    Najlepiej sie drapac do bolu i powodowac infekcje
    Swoj rozum tez trzeba miec by na sor co dzien nie jechac bo jest sie w ciazy
    Kazdy lek ma na ulotce Uwaga w ciazy zasienij porady etc.... nawet apap lagodny dla zoladka;-)
    A doczytalam ze wytrzymalosc to masz przez 7 dni chodzic ze swedzeniem..

Nalezy zadac sobie pytanie:skad tam ta infekcja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 22:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amalia moja ciąża to.tez.cud... córkę mam z ivf

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 22:21

amalia lubi tę wiadomość

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nie przesadzajmy...
    ja niemowlaka smarowalam i zyje.smaruje sie mala ilosc tam gdzie trzeba a nie tubke
    Kazdy lek ma na ulotce Uwaga w ciazy zasienij porady etc.... nawet apap lagodny dla zoladka;-)

Dziewczyny- niech każda robi jak uważa. W mojej ocenie skoro są przebadane i bezpieczne leki na infekcje dla ciężarnych to bez sensu ryzykować z tymi nie przebadanymi lub potencjalnie szkodliwymi.
    A infekcję to sprawy częste u kobiet ciężarnych, odpowiadają za to hormony, zmienia się pH i ilość wydzieliny. Nie rozumiem Twojej uszczypliwosci w stosunku do Domi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z was dziewczyny też musi mieć zastrzyki clexane jak ja? Cały brzuch już mam w siniakach echh, a to dopiero początek ciąży. Do tego aspirin cardio. Lekarz mi przepisał zapobiegawczo przez mutacje mthfr :-(

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Nie przesadzajmy...

Po pierwsze - rób jak uważasz, gdybyś czytała ze zrozumieniem zauważyłabyś, że nikomu nie mówię co ma robić a mówię sama za siebie.
    Po drugie - jestem ostatnią z tych przewrażliwionych, które codziennie do ginekologa smsy piszą bo lewą nogą wstały
    Po trzecie - w oficjalnych źródłach informacji o clotrimazolu jest zapis, że nie wpływa na płód w drugim i trzecim trymestrze ciąży. O pierwszym nikt się nie wypowiada
    Po czwarte - tak, przez siedem dni stosowałam "domowe" metody smarowania się clotrimazolem, stosowania probiotykow doustnie i dopochwowo, nasiadowek z rumianku co nie podziałało, a jeśli tak bardzo nurtuje Cię ten dogłębny problem to dodam, że infekcja uaktywniła się po wizycie u ginekologa. Którego zmieniłam.

Swój rozum masz to smaruj się czym i gdzie chcesz, nie trzeba być alfą i omegą żeby wiedzieć, że wszelkie infekcje pochwy szczególnie w okresie największego zagrożenia warto skonsultować z lekarzem a nie eksperymentować na sobie bo komuś w internecie nie szkodziło.
    Opisałam swój przypadek i reakcję mojej lekarki, myślę że moja odpowiedź jest bardziej przydatna niż Twoje uszczypliwości :)

Anhydra, Agagusia, Malinowa Panienka, emi2016, werni lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A czy któraś z was dziewczyny też musi mieć zastrzyki clexane jak ja? Cały brzuch już mam w siniakach echh, a to dopiero początek ciąży. Do tego aspirin cardio. Lekarz mi przepisał zapobiegawczo przez mutacje mthfr :-(

Tak, ja mam. Co prawda nie clexane a fraxiparine, również mam brzuch w siniakach. Nie przepadam za nimi, jakoś ovitrelle szło mi lepiej ;) może dlatego że tylko raz na jakiś czas :P

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.doz.pl/leki/p4280-Clotrimazolum_krem

Proszę uprzejmie. Nie stosować w pierwszym trymestrze. Nie jest to "skonsultuj się z lekarzem"

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja stosuję Clexane i acard. Zastrzyki robie w zewn stronę ud lub w bok brzucha (nad biodrem). Siniaki miałam ze 2 razy. Nie wiem od czego to zależy. Ważne aby po zastrzyku nie rozmasowywac miejsca podania. Ja najpierw wbija igłę w zebrany w palcach fald skóry a potem ten fald już puszczam i wprowadzam normalnie (pod kątem prostym).

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Sylvka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i podobno ważne żeby prosto wyciągnąć iglę. Spróbuje tak jak Ty Anhydra puszczać ten fałd. Może to też ma znaczenie w bólu i pozostawianiu siniaków ;)

Też stosuję polocard 75 podobno łagodnejszy dla żołądka niż acard.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 23:56

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Ja robię od początku. Clexane i acard, do tego duphaston. Łapię fałd skórny, wbijam igłę, wprowadzam lek, puszczam fałd i wyjmuje igłę. U mamy mojej na oddziale robią w ramię. Też mam siniaki, raz się robią, raz nie robią. Trzeba przetrwać, bo do końca ciąży jeszcze daleka droga ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu taka cisza dzis?
    Ja dzis ostatni dzien ide do pracy:( i zastanawiam sie jak to przetrwam...
    A jutro kończymy 9 tydzien i mam wizyte u gina - strasznie sie stresuje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:35

Larissa90 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ