X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, ja też się próbowałam wstawić wczoraj- w terminie porodu, ale Żywiec 0% jakoś mnie nie kopie 😂

Dobra, nie wiem ile to potrwa ale to raczej to 😁 rano mnie wszystko lekko ćmiło, teraz intensywność mocno wzrosła, nie są to typowe skurcze jak miałam wcześniej ale permanentny, męczący ból z elementami napieprzania :) sama się zbadałam palpacyjnie i wyczuwam palcem główkę Malego😂 także póki co tyle.

Misi@, Chimera, wiki2, Marcelina85, Ania95, Kalija, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, emi2016, Pierniczkowa, Frida91, werni, IGA.G, menka2, natty85, Agagusia, joan85, trzydziecha, E_linka2, Sylvka, tęczova lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Domi 👊👊👊

• Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Chimera, a jak Twoja szczęka?
    Boli jak się położę, nie wiem czy ten antybiotyk mi cokolwiek pomaga, doktorek mówił, że w niedzielę wieczorem powinnam czuć poprawę, mamy poniedziałek i mi się nie wydaje 😬😬

Domi!!! Trzymam kciuki ☺️☺️

• wiki2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    sama się zbadałam palpacyjnie i wyczuwam palcem główkę Malego😂 także póki co tyle.
    Domi 👀 to niech cię mąż "zbada", może coś jeszcze przyśpieszy :-D

A ja zrobiłam lody bezcukrowe, ale na 5 żółtkach i 500ml śmietanki... jeszcze się mrożą... jak myślicie, czy to dobry pomysł jeść takie rzeczy dzień przed cesarką? 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:24

joan85 lubi tę wiadomość

1usa3e5e2lf96jem.png

Mama Kubusia (2009) i Adasia (2011) i Jasia (2019). Aniołek (2008 -7tc)
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:

Ja właśnie kupuje na 74 ale ostatnio na 80 też trochę kupiłam, korzystam z wyprzedaży, choć trochę dodaje sobie gratów do przeprowadzki. No ale co tam, mam frajdę, nie będę sobie odmawiać a jedno dodatkowe pudło to nie różnica :p Ja się głównie kieruje tym że moja młoda będzie drobna, więc liczę że ten rozmiar 74 powinien być u nas dobry tak na maj-czerwiec, może trochę lipiec. Pewnie zależy też od fasonu ciuszka.

Wiesz Bobby ja tam wierzę że Twoja Mozarelka to taki typ „na kulturystę” wiec 74 to założysz Mozzi na 6-9 miesięcy, a 86 na roczek :P (sorry za monotonność :D)

Bobby29 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Chimera właśnie do pelargonii potrzebuje. Dzięki za info. :)
    To tak to wygląda:
    2_max.jpg

werni lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki mąż od tygodnia omija mnie szerokim łukiem, nie przekonasz go, próbowałam mu nawet zapłacić za seks ale nie był zainteresowany 🙄

Bobby29, emi2016, Nacha, werni, IGA.G, Applejoy, Agagusia, joan85, Sylvka lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi widziałaś napis na swoim suwaku o dokonaniu cudu? Jakoś tak mnie to rozckliwiło :) :) :) trzymam kciuki za dalszy rozwój akcji!!!

Edit:

Bayleys chyba się pożegnała na serio :/ jak czytasz kochana to się odezwij co u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 18:34

dqprgu1royghdo7j.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Wiki mąż od tygodnia omija mnie szerokim łukiem, nie przekonasz go, próbowałam mu nawet zapłacić za seks ale nie był zainteresowany 🙄

👍👍👍 padłam... powiedz, że w połogu nie doczeka się, więc niech teraz korzysta ;-)

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o badaniu. Rozwarcie na 1.5 cm. Więc jeszcze trochę. Wzrosła mi ilosc wód do 13 afi;)
    Maly wazy juz 3600...omg juz sie zaczynam bac porodu :o
    Za chwilę będę mieć ktg.
    Kolejna wizyta za tydzień.

wiki2, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Frida91, Bobby29, Marcelina85, Agagusia, emi2016, E_linka2 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzieki Chimera. Jutro może podskocze do sklepu. A przez ten deszcz kwiatki pływają. Chyba następna burza idzie. Biedny mój ma na noc do pracy.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko, ja też się próbowałam wstawić wczoraj- w terminie porodu, ale Żywiec 0% jakoś mnie nie kopie 😂

Dobra, nie wiem ile to potrwa ale to raczej to 😁 rano mnie wszystko lekko ćmiło, teraz intensywność mocno wzrosła, nie są to typowe skurcze jak miałam wcześniej ale permanentny, męczący ból z elementami napieprzania :) sama się zbadałam palpacyjnie i wyczuwam palcem główkę Malego😂 także póki co tyle.

Nie bałaś się? Bo mnie korci żeby tam zajrzeć bo szyjke kiedyś badalam i myślę że znajdę ale się boję:-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • wiki2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Nie bałaś się? Bo mnie korci żeby tam zajrzeć bo szyjke kiedyś badalam i myślę że znajdę ale się boję:-)

Ja też próbowałam, ale nic nie wymacalam... U mnie synek wysoko, nie wstawił się do kanału...

1usa3e5e2lf96jem.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na ktg. Pisały się 4 skurcze po 100% i uwaga
    ..nic nie czułam... no tak rodzic to ja mogę 🤣
    Odeslali mnie do domu jak się rozkręcić to na porodowke ....ufff już się bałam że dziś mnie wyślą...bo jeden był mega długi i polozna do mnie...Ale on długi czuje pani że już puszczą...co ja biedna miałam powiedzieć...nic nie czułam...😮

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Bobby29, Ania95, Marcelina85, Agagusia, emi2016, E_linka2, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odpadł właśnie kolejny kawał czopu ;) eh nie nastawiam się ale byłoby miło nie przenosić tej ciazy

Agagusia lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:

Nie, na tym etapie już nic nie jest mi straszne 😂 zresztą ostatnio jak sprawdzałam to główka była wyczuwalna ale dużo wyżej. Teraz jest zdecydowanie niżej...
    Byliśmy na spacerze, zamiast przyspieszyc mam wrażenie że to tylko wyciszyło ból 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    przybijam piątkę za nockę bo u nas podobnie! i to nie spaliśmy nie przez noworodka tylko starszaka :D obudziła się w nocy z krzykiem/histerią i nic nie było w stanie jej uspokoić ... godzina nie nasza ... w końcu odpuściła i dała się przekonać aby spać z nami w łóżku. kto by pomyślał, że nie da mi spać w nocy latka a nie noworodek ...

To u nas z kolei ciezkie poranki...
    Odkad wrocilam ze szpitala, starsza budzi sie przed 6 i juz nie chce spac! Potem od południa chodzi eykonczona, a to ten typ co nie zasnie...

3jgx3e3kie55f15r.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Sama jestem ciekawa, nie znalazłam zaleceń, ale znajoma mi przed chwilą odpisała, że jej synek był zainteresowany takim stojakiem dopiero ok 3 m-ca życia.

Tak czytam właśnie o etapach wyostrzania wzroku malucha i pomyślałam, że może bym zrobiła nad łóżeczko girlandę z tiulowych pomponów w kontrastowych kolorach, w różnych rozmiarach na wymianę. Tanie i efektowne rozwiązanie na pierwsze kilka tygodni a w sieci jest pełno tutoriali. Jakoś nie jestem zwolennikiem karuzeli (choć może mi się odmieni, bo jedną dostałam już od szwagierki)

Polecam tą stronkę: https://dziecisawazne.pl/zabawki-montessori/

Ja na pewno coś z tego zmontuje, proste i estetyczne :) byłam na warsztatach montessori i polecali właśnie takie wiszące mobile

Bobby29 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale sie rozkrecilyscie!!!! Trzymam za wszystkie kciuki, szczegolnie za za Domi, ze WRESZCIE cos sie ruszyło! bo wiem jakie to męczącce miec non-stop takie przepowiadacze i fałszywe alarmy... Domi - moze sprobuj tego masażu sutków? Ew prysznic z polowaniem mocnym strumieniem brzucha i piersi - jak to przepowiadacze to wyciszy, jak poczatek akcji to nasili ‚atrakcje’

Mary - kciuki za ‚Twoj wielki dzien’ zaciśnięte.
    Kayama - tez juz nie moge czytać jak sie męczysz, skoro lekarz proponuje ze moze wczesniej cos pomyśleć nad cc to chyba warto do tego praskiego sie przenieść vel ‚wstawic’😁

Bobby - bosko wyszłaś! Szkoda ze my nie zdążyliśmy z sesja ciążowa, w srode mi babka odwołała, miala byc ew sobota i mi napisala co i jak Ok poludnia, a ja jej na to po 15 ze maly juz na świecie😁Ale za to byla wczoraj i zrobila nam calej rodzinie sporo fotek, mam nadzieje ze slodkie wyjdą z taka kruszyna 8 dniową🥰idealnie sie zgrało, bo akurat jak przyszla to maly zaczal sie przebudzac po 3 godzinnej drzemce😊

Pinka - pytałaś o krwawienie po cc. U mnie tez malo, ale ja ponoc mialam bardzo dobrze wyczyszczona macice, bo praktycznie juz przy wypisie dowiedziałam sie ze mialam ‚krwotok polozniczy’, straciłam 800 ml krwii i musieli mi macice dodatkowo stymulować do kurczenia sie, bo ponoc miala po cc ‚tendencje do rozkurczu’. U mnie 2 dni po cc bylo mniej krwii niz w pierwszych dniach mojego obfitego okresu, dzis jest 9 dni po i to raczej plamienie jest plus pare razy dziennie cos wiecej poleci. Dzis bylam na zdjeciu szwów - niestety bolało, bo ponoc skora bardzo szybko sie zrosła u ta nitkę w paru miejscach ‚przychwycila’, ske polozna mega miła i delikatna - dałyśmy rade. Mowila tez ze moga byc nawet paro-dniowe przerwy w krwawieniu i to jest normalne.

Moj maly cudowny jest i - nie chwaląc, tfu, tfu- nadal bezproblemowy. Dzis po zdjeciu szwow wybraliśmy sie nawet cala rodzina na baseny odkryte w Powsinie - chlopaki w basenie, malutki w gondolce glownie spal, a ja na lezaczku😁

Czejam na same dobre newsy z porodowek!!!!!

Aha - komu mialam przeslac ksiazke ‚Rodzic mozna latwiej’?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 21:06

Bobby29, kayama, Marcelina85 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Domi - juz po polnocy parzysty - dajesz! I pamietaj i relacji dla nas o porodzie na ktory całe forum czeka!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ