X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Malince ale ona już po :) więc może któraś z dziewczyn się zgłosi jeszcze :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam po zdjęciach ogarnąć kiedy kupilismy stojak Ikea leka, ale nie doszłam. Znalazłam jednak filmik jak dwumiesięczny Julek trąca zawieszona na czymś innym żabkę :). Pewnie wtedy poleciałam po stojak ;).

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Polecam tą stronkę: https://dziecisawazne.pl/zabawki-montessori/

Ja na pewno coś z tego zmontuje, proste i estetyczne :) byłam na warsztatach montessori i polecali właśnie takie wiszące mobile

Bardzo fajny ten artykuł, dzięki :)

trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga się super że jesteście tacy aktywni :) podziwiam :)

Domi faktycznie Twój poród to chyba najbardziej wyczekiwany na forum hehe trzymam kciuki żeby w nocy się rozkręciło!!

Agagusia, Domi_tur lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czekamy!!! 😃 Do boju 💪💪💪

Agagusia, Domi_tur lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się podzielić moim odkryciem recznikowym. Nie byłam przekonana, bo myślałam, że w tej cenie będzie coś takiego jak te ręczniki z Akuku, ale się myliłam. Jest fajny, grubszy, przeszedł pranie plus suszarkę i nic mu nie jest ;) dobrze też chłonie wodę, więc jeśli jeszcze ktoś szuka ręcznika to ten mogę zdecydowanie polecić, na tą chwilę jest na mojej liście top 3 razem z bambusowym z Babyono i ręcznikiem z Motherhood ;)

https://allegro.pl/oferta/ceba-okrycie-kapielowe-recznik-100x100-kapturek-7582670466?snapshot=MjAxOS0wNC0yNFQxOTo0Mjo0My45OTBaO2J1eWVyO2ZmYzJmYThmNTZlYWUwMDFmMDg3NzJlMzZmMzY1MjZmMTM3MjQzMGY1ODk2NjdlNGI0YzMzNTA4ZWJhNzEzNjU%3D

Misi@, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka dzięki za info. Przyda się bo mam za mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi podziwiam twój optymizm i zdrowe podejście :)) To czekamy na efekty!
    Ja się szykuje do szpitalnej nocki, dziewczyny na sali fajne,można pogadać. Jutro ma być podobno super lekarz niejaki dr Bachanek, oddany i uważny, zobaczymy co powie mi na obchodzie. Dziś z jedzeniem sobie dałam na wstrzymanie, zjadłam uwaga ze 4 kromki suchego chleba na cały dzień i trochę pasty jajecznej 8-], mam dietę lekkostrawna. Troszkę muli więc więcej nie wpycham w ten biedny żołądek. Narazie odpukac nic nie boli. No poza kręgosłupem i plecami przy chodzeniu. Leki mam na życzenie czyli jak boli to kroplowa z no spy i parcetamolu, jak mdli też coś dadzą ale na razie daje rade. Pięknie popadalo w Wawie, od razu jest czym oddychać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 22:02

Limerikowo, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ocipieję za chwilę 😂
    Jutro parzyste a tu się spokój jakiś włączył, skurcze znowu mega nieregularne, pod prysznicem mocne, po prysznicu słabe 😂 tylko krocze ostro pracuje bo aż siedzieć ciężko...

Raczej nic z tego nie będzie, kładę się grzecznie do łóżeczka. Zobaczymy jutro. Może noc przyniesie jakieś niespodzianki :)

Jesteście mega kochane, wiem że chcecie żebym wreszcie urodziła i przestała pitolić na tym forum heheh ❤️❤️❤️

Misi@, Bobby29, werni, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, no kurczę aż mi Cię szkoda, to nie powinno tak wyglądać :( może faktycznie przenieś się do innego szpitala i niech Twój gin zrobi Ci szybszą cesarkę

Bobby super pamiątka :)

Domi, dawaj! po północy już parzysty, Szymek nie męcz już mamusi i wyskakuj.
    Czyli jednak to prawda że najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;D mam nadzieję że teść będzie pamiętał i da Wam spokój na jakiś czas, a przynajmniej do czasu aż jego małżonka wróci

Wiki, pewnie że dobry pomysł, dobre lody są zawsze świetnym pomyslem :D

Emi, co tam u Was?
    Mary, kciuki za spotkanie z dzieciątkiem

Bobby29, kayama, werni lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie no ocipieję za chwilę 😂
    Jutro parzyste a tu się spokój jakiś włączył, skurcze znowu mega nieregularne, pod prysznicem mocne, po prysznicu słabe 😂 tylko krocze ostro pracuje bo aż siedzieć ciężko...

Raczej nic z tego nie będzie, kładę się grzecznie do łóżeczka. Zobaczymy jutro. Może noc przyniesie jakieś niespodzianki :)

Jesteście mega kochane, wiem że chcecie żebym wreszcie urodziła i przestała pitolić na tym forum heheh ❤️❤️❤️

Domi, nieprawda, jak urodzisz to już nie będzie takich emocji na forum 😂😄 ale ciekawe czy będziesz lipcówką czy nie 😉

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja to w ogóle myśle, ze Szymek do spółki z Twoja macica powinien zostać zaraportowany do fundacji Rodzic po ludzku 😁

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja to czekam aż urodzisz bo będziesz pierwsza donoszona na forum.Zazdroszcze.

• werni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio myślę by kupić karty do zdjęć z 1 rokiem życia. Na 1 wypisać kiedy i o której się urodził mały itd. By mieć pamiątkę.

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wyciszyło wszystko a serio, też myślałam, że sama zacznę rodzić. Uff, zagroziłam młodemu, że jak się będzie wyrywał, to zostanie Fifonżem 😂.

Misi@, werni lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też spokojnie. Pada deszczyk ...ooo jak przyjemnie ;)
    Ale jestem tak opuchnięte, że ledwo ruszam palcami u rok i stóp...cierpna i nie mogę się ruszać...moja mama czuwa przy tel. Mieszka 40 km od nas, ale jak zacznę rodzić to ma przyjechać do małego...Oby się wyspała;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny ostatnio myślę by kupić karty do zdjęć z 1 rokiem życia. Na 1 wypisać kiedy i o której się urodził mały itd. By mieć pamiątkę.

Ja.mam kalendarz wygrywamy i Antek ma cały swój postęp zapisany właśnie na tych kartkach i schowany do pudła z pamiątkami. Co miesiąc robiłam mu też zdjęcia na tle tych kartek z informacją typu, że usiadł, ma już pierwszy ząbek...wstaje samodzielnie itp. Zrobiłam z tego fotoksiazke...plus właśnie te karteczki Tak też będę robic. Obym dała radę wykonać plan ;) chciałabym im później podarować te rzeczy. Może na 18 urodziny ;)

werni lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie urodzę 😫 już zawsze będę chodzić w ciąży i przynajmniej raz w tygodniu będę się tak męczyć 😫 od 23 do 3 znowu znowu bóle, skurcze, coraz mocniejsze i częstsze a potem cisza jak makiem zasiał... Ze mną jest coś nie tak 😭😭😭

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu, podobno donoszone :)
    Noc bezsenna, spałam niewiele, mała mi ciągle wchodzi pod lewy łuk zebrowy co skutkuje okropnym klujacym bólem :( Nie mam pomysłu. W dodatku tu mi uciska na biedny żołądek. Z zoladkiem czuje że lepiej no ale nie jedzenie jako sposób to chyba krótkotrwała metoda :/ Czekam na obchód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 06:39

Bobby29, werni, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja nigdy nie urodzę 😫 już zawsze będę chodzić w ciąży i przynajmniej raz w tygodniu będę się tak męczyć 😫 od 23 do 3 znowu znowu bóle, skurcze, coraz mocniejsze i częstsze a potem cisza jak makiem zasiał... Ze mną jest coś nie tak 😭😭😭

Domi wierzę że masz dosyć. U Ciebie się powoli rozkręca, taki urok. Ale może będzie szybki poród jak ruszy?:)
    Ja mam sporo twardnien i trochę skurczy, wyciszam to no spa i magnesem aby nie było niespodzianek. Ale szyjka zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 07:03

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ