X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Malince ale ona już po :) więc może któraś z dziewczyn się zgłosi jeszcze :)

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam po zdjęciach ogarnąć kiedy kupilismy stojak Ikea leka, ale nie doszłam. Znalazłam jednak filmik jak dwumiesięczny Julek trąca zawieszona na czymś innym żabkę :). Pewnie wtedy poleciałam po stojak ;).

Bobby29, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Polecam tą stronkę: https://dziecisawazne.pl/zabawki-montessori/

Ja na pewno coś z tego zmontuje, proste i estetyczne :) byłam na warsztatach montessori i polecali właśnie takie wiszące mobile

Bardzo fajny ten artykuł, dzięki :)

trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga się super że jesteście tacy aktywni :) podziwiam :)

Domi faktycznie Twój poród to chyba najbardziej wyczekiwany na forum hehe trzymam kciuki żeby w nocy się rozkręciło!!

Agagusia, Domi_tur lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Sylvka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi czekamy!!! 😃 Do boju 💪💪💪

Agagusia, Domi_tur lubią tę wiadomość

3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
    5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
    27.08.20r. [*]
    27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
    7.07.16r. [*]
    3.08.15r. [*]

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się podzielić moim odkryciem recznikowym. Nie byłam przekonana, bo myślałam, że w tej cenie będzie coś takiego jak te ręczniki z Akuku, ale się myliłam. Jest fajny, grubszy, przeszedł pranie plus suszarkę i nic mu nie jest ;) dobrze też chłonie wodę, więc jeśli jeszcze ktoś szuka ręcznika to ten mogę zdecydowanie polecić, na tą chwilę jest na mojej liście top 3 razem z bambusowym z Babyono i ręcznikiem z Motherhood ;)

https://allegro.pl/oferta/ceba-okrycie-kapielowe-recznik-100x100-kapturek-7582670466?snapshot=MjAxOS0wNC0yNFQxOTo0Mjo0My45OTBaO2J1eWVyO2ZmYzJmYThmNTZlYWUwMDFmMDg3NzJlMzZmMzY1MjZmMTM3MjQzMGY1ODk2NjdlNGI0YzMzNTA4ZWJhNzEzNjU%3D

Misi@, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• werni Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonooka dzięki za info. Przyda się bo mam za mało.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • kayama Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi podziwiam twój optymizm i zdrowe podejście :)) To czekamy na efekty!
    Ja się szykuje do szpitalnej nocki, dziewczyny na sali fajne,można pogadać. Jutro ma być podobno super lekarz niejaki dr Bachanek, oddany i uważny, zobaczymy co powie mi na obchodzie. Dziś z jedzeniem sobie dałam na wstrzymanie, zjadłam uwaga ze 4 kromki suchego chleba na cały dzień i trochę pasty jajecznej 8-], mam dietę lekkostrawna. Troszkę muli więc więcej nie wpycham w ten biedny żołądek. Narazie odpukac nic nie boli. No poza kręgosłupem i plecami przy chodzeniu. Leki mam na życzenie czyli jak boli to kroplowa z no spy i parcetamolu, jak mdli też coś dadzą ale na razie daje rade. Pięknie popadalo w Wawie, od razu jest czym oddychać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 22:02

Limerikowo, Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, werni, Agagusia lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ocipieję za chwilę 😂
    Jutro parzyste a tu się spokój jakiś włączył, skurcze znowu mega nieregularne, pod prysznicem mocne, po prysznicu słabe 😂 tylko krocze ostro pracuje bo aż siedzieć ciężko...

Raczej nic z tego nie będzie, kładę się grzecznie do łóżeczka. Zobaczymy jutro. Może noc przyniesie jakieś niespodzianki :)

Jesteście mega kochane, wiem że chcecie żebym wreszcie urodziła i przestała pitolić na tym forum heheh ❤️❤️❤️

Misi@, Bobby29, werni, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, no kurczę aż mi Cię szkoda, to nie powinno tak wyglądać :( może faktycznie przenieś się do innego szpitala i niech Twój gin zrobi Ci szybszą cesarkę

Bobby super pamiątka :)

Domi, dawaj! po północy już parzysty, Szymek nie męcz już mamusi i wyskakuj.
    Czyli jednak to prawda że najprostsze rozwiązania są najskuteczniejsze ;D mam nadzieję że teść będzie pamiętał i da Wam spokój na jakiś czas, a przynajmniej do czasu aż jego małżonka wróci

Wiki, pewnie że dobry pomysł, dobre lody są zawsze świetnym pomyslem :D

Emi, co tam u Was?
    Mary, kciuki za spotkanie z dzieciątkiem

Bobby29, kayama, werni lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Nie no ocipieję za chwilę 😂
    Jutro parzyste a tu się spokój jakiś włączył, skurcze znowu mega nieregularne, pod prysznicem mocne, po prysznicu słabe 😂 tylko krocze ostro pracuje bo aż siedzieć ciężko...

Raczej nic z tego nie będzie, kładę się grzecznie do łóżeczka. Zobaczymy jutro. Może noc przyniesie jakieś niespodzianki :)

Jesteście mega kochane, wiem że chcecie żebym wreszcie urodziła i przestała pitolić na tym forum heheh ❤️❤️❤️

Domi, nieprawda, jak urodzisz to już nie będzie takich emocji na forum 😂😄 ale ciekawe czy będziesz lipcówką czy nie 😉

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja to w ogóle myśle, ze Szymek do spółki z Twoja macica powinien zostać zaraportowany do fundacji Rodzic po ludzku 😁

werni lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja to czekam aż urodzisz bo będziesz pierwsza donoszona na forum.Zazdroszcze.

• werni Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ostatnio myślę by kupić karty do zdjęć z 1 rokiem życia. Na 1 wypisać kiedy i o której się urodził mały itd. By mieć pamiątkę.

Misi@ lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • joan85 Ekspertka

Wysłany: 30 lipca 2019, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się wyciszyło wszystko a serio, też myślałam, że sama zacznę rodzić. Uff, zagroziłam młodemu, że jak się będzie wyrywał, to zostanie Fifonżem 😂.

Misi@, werni lubią tę wiadomość

06837800ba.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też spokojnie. Pada deszczyk ...ooo jak przyjemnie ;)
    Ale jestem tak opuchnięte, że ledwo ruszam palcami u rok i stóp...cierpna i nie mogę się ruszać...moja mama czuwa przy tel. Mieszka 40 km od nas, ale jak zacznę rodzić to ma przyjechać do małego...Oby się wyspała;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2019, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dziewczyny ostatnio myślę by kupić karty do zdjęć z 1 rokiem życia. Na 1 wypisać kiedy i o której się urodził mały itd. By mieć pamiątkę.

Ja.mam kalendarz wygrywamy i Antek ma cały swój postęp zapisany właśnie na tych kartkach i schowany do pudła z pamiątkami. Co miesiąc robiłam mu też zdjęcia na tle tych kartek z informacją typu, że usiadł, ma już pierwszy ząbek...wstaje samodzielnie itp. Zrobiłam z tego fotoksiazke...plus właśnie te karteczki Tak też będę robic. Obym dała radę wykonać plan ;) chciałabym im później podarować te rzeczy. Może na 18 urodziny ;)

werni lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie urodzę 😫 już zawsze będę chodzić w ciąży i przynajmniej raz w tygodniu będę się tak męczyć 😫 od 23 do 3 znowu znowu bóle, skurcze, coraz mocniejsze i częstsze a potem cisza jak makiem zasiał... Ze mną jest coś nie tak 😭😭😭

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu, podobno donoszone :)
    Noc bezsenna, spałam niewiele, mała mi ciągle wchodzi pod lewy łuk zebrowy co skutkuje okropnym klujacym bólem :( Nie mam pomysłu. W dodatku tu mi uciska na biedny żołądek. Z zoladkiem czuje że lepiej no ale nie jedzenie jako sposób to chyba krótkotrwała metoda :/ Czekam na obchód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 06:39

Bobby29, werni, emi2016, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja nigdy nie urodzę 😫 już zawsze będę chodzić w ciąży i przynajmniej raz w tygodniu będę się tak męczyć 😫 od 23 do 3 znowu znowu bóle, skurcze, coraz mocniejsze i częstsze a potem cisza jak makiem zasiał... Ze mną jest coś nie tak 😭😭😭

Domi wierzę że masz dosyć. U Ciebie się powoli rozkręca, taki urok. Ale może będzie szybki poród jak ruszy?:)
    Ja mam sporo twardnien i trochę skurczy, wyciszam to no spa i magnesem aby nie było niespodzianek. Ale szyjka zamknięta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2019, 07:03

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ