Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie dzisiejszy dzień wykończył. Byłam rano u fryzjera, na szczęście na 9 i o 10.30 byłam z powrotem - jeszcze przed upałem. Miałam nie spać w dzień (bo potem nie śpię w nocy), ale łóżko przyciągnęło mnie z taką siłą, że odpłynęłam na 1,5 godziny. Niech ten upał się skończy, bo niestety na mnie to bardzo źle działa Nie mam na nic energii, miałam robić maskotki dla moich maluchów na szydełku, ale nie mogę się zebrać.
Cukier też mi wariuje - ale mam jakiś kryzys ostatnio i pozwalam sobie na słodycze, co niestety widać w pomiarach. Nie mam cukrzycy ciążowej, ale jestem ciekawa co powie diabetolog. Na cole też mnie nosi - i wypijam zapasy z lodówki.
Kamaya, nawet nie wiem co napisać - oby tym razem było lepiej i szpital stanął na wysokości zadania. Trzymam mocno kciuki!
Bobby, śliczna sesja, super wyglądasz!
Miałam mieć KTG jutro, ale przełożyli na środę. Może zrobi się chłodniej, bo inaczej nie chce mi się wychodzić z domu.Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Mi przez ten upał popuchly palce i nie mogę ściągnąć obrączki. Narazić sobie daruje. Jak będą chłodniejsze dni spróbuję ściągnąć.
-
Werni próbuj na mydło albo na olej/oliwkę, bo może być jeszcze gorzej. I może lepiej już nie zakładaj do porodu.
Kayama okropne, że jeszcze dodatkowe dolegliwości Ci dochodzą 🙁 Trzymam kciuki żeby wreszcie ktoś się na poważnie tobą zajął i coś poradził, bo póki co to jest jakaś masakryczna walka z wiatrakami 😤😤werni lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, dzisiaj cięcie.
Kalija, Ania95, Domi_tur, werni, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, Bobby29, Frida91, Marcelina85, Anhydra, Niebieska Gwiazda, wiki2, Applejoy, MDW, redken, Pierniczkowa, zielonooka7, Limerikowo, natty85, Agagusia, Matyldaaa, Vampire lubią tę wiadomość
-
Mary Magdalena kciuki zaciśnięte! 💕
Domi, za Ciebie też, żeby to było to 😙
Kayama, strasznie Ci współczuję i mam nadzieję, że w końcu Ci pomogą 😙
Bobby, zdjęcia są przepiękne!! 😍
Ja przespałam 3 godziny w ciągu dnia, jestem dętka 😛Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Mary trzymam kciuki.
Dzięki dziewczyny może jednak spróbuję ściągnąć.
Teraz to się nieźle rozpadalo. Kwiatki mi podleje deszcz musze jakąś odżywkę kupić do nich bo słabo rosną. -
Werni do pelargonii polecam substral magiczna siła, ostatnio jakoś licho mi kwitły i przypomniało mi się że mam coś takiego w domu, widzę już że pąki mi się zawiązały
Domi Ty weź zamiast nam tu obiecywać i kolejne daty wymyślać, to ródź...choćby to miał być nieparzysty! 😉werni, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Kayama, bardzo Ci współczuję, rzeczywiście najlepiej niech przyspiesza cięcie, nie ma co się męczyć.
Mary i Domi, trzymam kciuki!
Bobby zazdroszczę zdjęć, bardzo piękne!
Ja dziś odwiedziłam przyjaciółke, która urodziła miesiąc temu. Jak patrzyłam jak karmi to od razu mnie piersi zaczęły boleć i zaczęło mi ciec z sutkow. Mój organizm jest chyba gotowy do następnego etapuwerni, Misi@, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ja dziś tez po wizycie. Ktg ok. Nic nie zapowiada porodu. Lekarz powiedział, ze może mnie tak zbadać ze urodzę dzisiaj ale tego nie zrobi. Ale zbadał mnie tak, ze ledwie zeszłam z fotela 😅. Powiedział, ze to jeszcze nie był masaż szyjki. Wole dwa tyg przenosić niż w ten sposób cokolwiek przyspieszać - coś okropnego! Dostałam skierowanie do szpitala, mam się „wstawić” w terminie porodu.
Najgorsze jest to, ze młody się jeszcze nie pofatygował do kanału, jest wysoko . Coś czuje, ze znowu przenoszę 🙄
Najbardziej mnie jednak rozbawił mąż. Jak mu powiedziałam o tym badaniu to zapytał oburzony czym on mnie tak zbadał. Teraz patrzy na mnie jak bym go zdradziła 😂😂.
Jeszcze ciekawostka odnośnie ktg. Na początku zapis był dość płaski i tętno wysokie. Młody miał czkawkę. Ja już się zaczęłam stresować, ze on znowu z ta tachykardia. Przeszła mu czkawka i na momencie zapis diametralnie inny, jakby ktoś podpiał do innego brzucha. Zapis się poszerzył, a tętno spadło to idealnych wartości. Czkawka ewidentnie go wkurzała. Zreszta kogo nie wkurza 😁Ania95, Misi@, Domi_tur, Chimera, Marcelina85, Bobby29, Frida91, joan85 lubią tę wiadomość
[/url] -
Mary, powodzenia! 🤞🤞
Kayama, ja bym na Twoim miejscu się wypisała i przyspieszyła cc, skoro lekarz prowadzący jest za i w szpitalu lekarka tak sugeruje. Już tyle czasu się męczysz, ciąża donoszona, więc musi być dobrze i w końcu poczujesz ulgę.
Domi, trzymam kciuki, żeby się rozkręciło na dobre ☺️
Mnie wykonczyl ten weekend. Od czwartku do poniedziałku codziennie goście, w niedzielę urodziny mojej chrześnicy, dzisiaj zajmowałam się bratankiem, po obiedzie wyprawiłam moją sis na samolot i od tego czasu leżałam w wannie z chłodną wodą... Teraz walczę ze snem,żeby potem jako tako przespać noc.
Domi_tur, kayama lubią tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualny