Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Bobby jaki z Ciebie piękny rudzielec w zielonej kiecce! Świetna sesja i piękna pamiątka! Muszę mojego namówić na takie zdjęcia , tylko ładnej kiecki brak a też bym chciała taką długą!
U mnie dziś obiad z wczoraj, właśnie odgrzewam. Plan leżenia przed wiatrakiem sumiennie realizuję za nic nie wyszłabym do sklepu, już chyba wolałabym pościć my ostatnio na zakupy jeździmy ok godz. 22
Pytanko mam, kupujecie ciuszki na przyszłe lato dla swoich maluchów z brzuchu? A jak tak to w jakim rozmiarze???
Właśnie rozmawiałam ze znajomą, która mówiła, że roczne dziecko nosi rozmiar 80-86 i śmiało mogę kupować póki są wyprzedaże.Misi@, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MDW wrote:Ktg ok, ale lekarz powiedział że jak to już jutro 39 tc to chodzić nawet dwa razy w tygodniu dla świętego spokoju. A położna trochę mnie opieprzyła, że sama sobie magnez biorę, bo mogę wyciszać skurcze. A to taki głupi magnez 200g z biedronki No nic, odstawiam.
Ja biorę magnez 200mg bo bez tego mam skurcze łydek. Moja lekarka nic nie mówiła żeby odstawiać. Magnez może lekko wyciszyc przepowiadacze ale przecież porodowych nie wyciszy. Nie za bardzo rozumiem zalecenie odstawienia, no chyba że bierzesz magnez dla samego brania to wtedy ok, bo po co niepotrzebnie brać suplementy.MDW, plinka89 lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Hej dziewczyny, będę monotematyczna sorki znów jestem w szpitalu ((( W nocy dostałam silnych boli brzucha czekałam 2 godziny na no spie i paracetamolu w końcu zadzwonilismy po pogotowie... Niestety zawiezli do Brodnowskiego mimo że chciałam praski, błąd Położyli na położnictwie, co chwila ktg masakra przy bólu brzucha, wymiotowalam żółcia. Skurcze pojedyncze, tętno ok. Lekarz był w miarę,mówił coś o konsultacji chirurgicznej. Rano obchód przyszedł jakiś buc siwy pewnie szef, olal moje objawy, powiedział ze "no trochę trzeba się pomeczyć", i ochrzanil ze leżę na prawym boku, kompletnie zlewając ze jest mi tak lepiej a na lewym boku dziecko się bardzo wierci więc jej też nie jest dobrze z jakiegoś powodu. Buc zdecydował ze na patologie. 1 moja myśl że się wypisuje na własne zadanie. Zadzwoniłam do mojego dr od cesarki, bardzo się zmartwił i szkoda że nie przyjechalismy autem do praskiego bo miał dyżur!! Walić w głupi łeb. Poradził abym została jeśli zleca mi diagnostykę i konsultacje. Na patologii fajna lekarka, wysłuchala. , zrozumiała (co nie jest oczywiste tylu bucow już przerobiłam), zleciła konsultacje kardio, usg brzucha i fizjoterapeuty. Tylko nie wiadomo kiedy to będzie... Jak nie zrobią w tym tygodniu sama powiedziała wypisz się na własne zadanie i do swojego gin w praskim, że 37 tydzień można już rodzić, abym się dłużej nie męczyła... Gin na rozmowie też tak radził i zaczął się łamać ze cesarke zrobimy wcześniej. No.chciałam, starałam się (((
Organizm już nie ma sił ....Coś złego się ze mną dzieje a chyba lepiej aby dziecko miało żywa matkę.
Teraz czuje się nadal źle, jest strasznie duszno, pije, nie wymiotuje, zjadłam 2 suche bułki, na siłę bo mam mdłości, ale nie zwróciłam.
Jestem tak wymieczona że nawet nie mam sił płakać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:20
-
Kalija wrote:Bobby jaki z Ciebie piękny rudzielec w zielonej kiecce! Świetna sesja i piękna pamiątka! Muszę mojego namówić na takie zdjęcia , tylko ładnej kiecki brak a też bym chciała taką długą!
U mnie dziś obiad z wczoraj, właśnie odgrzewam. Plan leżenia przed wiatrakiem sumiennie realizuję za nic nie wyszłabym do sklepu, już chyba wolałabym pościć my ostatnio na zakupy jeździmy ok godz. 22
Pytanko mam, kupujecie ciuszki na przyszłe lato dla swoich maluchów z brzuchu? A jak tak to w jakim rozmiarze???
Właśnie rozmawiałam ze znajomą, która mówiła, że roczne dziecko nosi rozmiar 80-86 i śmiało mogę kupować póki są wyprzedaże.
Kalija Jak jesteś podobnych gabarytów to zielona mogę ci podesłać na wypozyczenie, z wielką checia myślę że jeszcze jedna i dwie maxi się znajdą! Potem odeslesz i nie będziesz musiała inwestować w kiecki do sesji. Mówię serio, jutro się wybieram na pocztę więc jakby coś to pisz! Mam sporo sukienek maxi, na pewno coś oprócz zielonej jeszcze się znajdzie. Na pewno mam taką w kwiaty. I szara taka jerseyowa więc podkreśli co trzeba
Ja właśnie kupuje na 74 ale ostatnio na 80 też trochę kupiłam, korzystam z wyprzedaży, choć trochę dodaje sobie gratów do przeprowadzki. No ale co tam, mam frajdę, nie będę sobie odmawiać a jedno dodatkowe pudło to nie różnica :p Ja się głównie kieruje tym że moja młoda będzie drobna, więc liczę że ten rozmiar 74 powinien być u nas dobry tak na maj-czerwiec, może trochę lipiec. Pewnie zależy też od fasonu ciuszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:23
Kalija lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
No to wizyta była ekspresowa 🙄
Byłam u dziadka w innej przychodni bo w tej do której chodzę będzie dopiero jutro... A tu ani ktg ani usg. Zapytał czy chce badanie skoro i tak jutro będę musiała mu krocze pokazać...
Tak więc nie było badania 😂
Ale i bez niego dobrze wiem, że to będzie długa noc... Więc siedzimy z małżem, pijemy kawę i udajemy, że nic się nie dziejeBobby29, MDW, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Kayama, o matko masakra jakaś. Bardzo Ci współczuję i nie dziwię się propozycjom lekarzy o szybszym rozwiązaniu ciąży. Zrobiłaś wszystko co mogłaś i nie miej wyrzutów sumienia. Trzymam za Was kciuki , mam nadzieję, że szybko poczujesz się lepiej! :*
Edit:
Bobby kochana jesteś! Ale ja przy Tobie to słonica. Ale bardzo bardzo dziękuję za propozycję, to mega miłe z Twojej strony!
Domi, no w końcu coś się dzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 15:27
kayama, Bobby29 lubią tę wiadomość
-
Kayama bardzo ci współczuję o życzę wytrwałości. To już naprawdę końcówka! Jakby coś to wypiszesz się na żądanie i twój dr zrobi co CC po 37tc. To już tak niedługo. Przykro patrzeć jak się męczysz, maluchowi na pewno też to nie służy bo przecież one to czuja że coś jest nie halo. Kciuki!
kayama lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
Bobby piękne zdjęcia
Kayama współczuję tych wszystkich dolegliwości. Oby Ci lekarze pomogli.
Tez kilka ubranek mam na 74-80Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Bobby wyglądasz szałowo!!! Żałuję że nie kupiłam w Lidlu tej długiej kiecki bo ostatnio też w niej dziewczynę widziałam i super jest
Katana trzymaj się!!!Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Kayama, masakra ale Ty się męczysz:( niech zaczną podejmować konkretne decyzje bo się wykończysz
Jak nie podejmą jakiegoś krótkiego leczenia aby poprawić mój stan to wypisuje się i jadę do praskiego. Tam mój dr podejmie decyzję co robimy. -
Dziewczyny helpunku. Od jakiego wieku bobasa można/zaleca się stojaki typu baby gym? Zasadzalam się na ikeowy leka, długo go nie było ale dziś sprawdzałam no i jest dostępny w mojej ikei. Ale zastanawiam się czy kupić go teraz czy dopiero w belgolandii jak będziemy. Bo niby to kolejny grat do przeprowadzki, ale z drugiej strony jeśli się przyda wcześniej to dla mnie to nie problem, jedynie wolę uniknąć kupna rzeczy która będzie czekac na uzycie, kiedy na miejscu będę mogła kupić identyczną. Co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 16:05
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
kayama wrote:Jak nie podejmą jakiegoś krótkiego leczenia aby poprawić mój stan to wypisuje się i jadę do praskiego. Tam mój dr podejmie decyzję co robimy.
Kayama dobry plan!kayama lubi tę wiadomość
Novum ICSI
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
2 mrożaki -
nick nieaktualnyKamaya też myślę, że lepiej Ci będzie w tamtym szpitalu. Wymiotowanie żółcia nie jest normalne.
Domi ja tu czekam, że napiszesz, że lekarz powie, że masz jeszcze dziś jechać do szpitala, a tu nic...ciekawe czy mój zrobi mi dziś pomiary i co mi powie. Jeszcze 2 godzinki..Ale dzis się stresuje wizyta. Jak nigdy 😮Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 16:49
-
Bobby29 wrote:Dziewczyny helpunku. Od jakiego wieku bobasa można/zaleca się stojaki typu baby gym? Zasadzalam się na ikeowy leka, długo go nie było ale dziś sprawdzałam no i jest dostępny w mojej ikei. Ale zastanawiam się czy kupić go teraz czy dopiero w belgolandii jak będziemy. Bo niby to kolejny grat do przeprowadzki, ale z drugiej strony jeśli się przyda wcześniej to dla mnie to nie problem, jedynie wolę uniknąć kupna rzeczy która będzie czekac na uzycie, kiedy na miejscu będę mogła kupić identyczną. Co myślicie?
Sama jestem ciekawa, nie znalazłam zaleceń, ale znajoma mi przed chwilą odpisała, że jej synek był zainteresowany takim stojakiem dopiero ok 3 m-ca życia.
Tak czytam właśnie o etapach wyostrzania wzroku malucha i pomyślałam, że może bym zrobiła nad łóżeczko girlandę z tiulowych pomponów w kontrastowych kolorach, w różnych rozmiarach na wymianę. Tanie i efektowne rozwiązanie na pierwsze kilka tygodni a w sieci jest pełno tutoriali. Jakoś nie jestem zwolennikiem karuzeli (choć może mi się odmieni, bo jedną dostałam już od szwagierki)Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Kalija wrote:Jaki rozmiar dla roczniaka? Czy Smyk ma zawyżoną rozmiarówkę czy raczej normalną? A jak w innych sklepach?
Moja 14 msc córka ma rozmiar 80. Niektóre sztuki 86, ale to wiadomo zależy od firmy. 80 przede wszystkim mamy z Name it, Cubus, h&m. 86 chyba firmy Geogre nosi. Tyle co na tą chwilę pamiętam co do smyka nie doradze, bo nic nie mamy z tamtad
Edit: i w sumie to ten rozmiar zaczęła nosić tak koło roczku jak teraz sięgam pamięcią 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 17:11
Bobby29, Kalija, werni lubią tę wiadomość