X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera u mnie tez sie ciekawie zapowiada. 31.07-01.08 beda wylewać nam asfalt przy jedynym wyjezdzie z osiedla niby w godz 7-15 ale moze akurat bede miała to szczęście :p.
    31 ide na ktg i do gina i musze przed 7 juz wystartować bo inaczej nie wyjadę a dookoła pola wiec średnio jest gdzie auto przestawić wczesniej

• Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Chimera u mnie tez sie ciekawie zapowiada. 31.07-01.08 beda wylewać nam asfalt przy jedynym wyjezdzie z osiedla niby w godz 7-15 ale moze akurat bede miała to szczęście :p.
    31 ide na ktg i do gina i musze przed 7 juz wystartować bo inaczej nie wyjadę a dookoła pola wiec średnio jest gdzie auto przestawić wczesniej
    Ty lepiej weź walizkę i od razu zostań na miejscu 😋😋

Nacha lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instynkt nie zawodzi. Tak jak czułam fałszywy alarm. 😊 na IP gin mnie zbadała i już pH kwaśne, szyjka uformowana. Co mi było na rękę, bo jeszcze mam trochę do skończenia. Próba generalna wykonana. Domi i dziewczyny w jej terminie niech rodzą! 😊

Ale nie daje mi spokoju co to mogło być.. Gin nie mogła uwierzyć w to pH, a ja aż w domu sprawdziłam w koszu z moim i było 7.. Czy serduszkowanie mogło mieć z tym związek.. 🤔

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Myszk@, teściowa wraca we wrześniu. Ale luzik, jestem już u teścia spalona, w sobotę brat małża mu podobno powiedział, że go nie lubię i nie chce go na oczy w szpitalu widzieć 😂 więc się obraził śmiertelnie 🙄 żebym wiedziała, że to takie proste to bym wcześniej rozpusciła takie wici po rodzinie 🤦‍♀️😂

Najpierw pomyślałam, ze trochę kwas ale w sumie zajebiscie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:15

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Instynkt nie zawodzi. Tak jak czułam fałszywy alarm. 😊 na IP gin mnie zbadała i już pH kwaśne, szyjka uformowana. Co mi było na rękę, bo jeszcze mam trochę do skończenia. Próba generalna wykonana. Domi i dziewczyny w jej terminie niech rodzą! 😊

Ale nie daje mi spokoju co to mogło być.. Gin nie mogła uwierzyć w to pH, a ja aż w domu sprawdziłam w koszu z moim i było 7.. Czy serduszkowanie mogło mieć z tym związek.. 🤔

Mocz tez ma takie pH. Może jakaś kapka poleciała. 🤔

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, myślę że urodzę do końca tygodnia 😁
    W nocy ćmiło mnie w krzyżu, ale myślałam że to od wiatraka mnie zawiało :) ale lekki ból się utrzymuje. Byłam już dwa razy w toalecie, uderzenia gorąca i podbrzusze trochę jak przed okresem... Kręci mnie w brzuchu jak standardowo przed miesiączką... Także jak się do niedzieli nie uspokoi to może coś z tego bedzie😂😂😂

Bobby29, Vampire, trzydziecha, emi2016, Ania95, Misi@, Mary Magdalena, wiki2, natty85, Applejoy, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś fatalna noc. Położyliśmy się koło północy i właśnie wtedy Julian zaczął „swoje”. 3 h krążenia, popłakiwania, puszczenia. O 3 wzięliśmy go do siebie co się praktycznie nie zdarza bo zawsze jedno z nas chodzi spać do niego, ale dziś się nie dało inaczej. Dopiero u nas zasnął na dobre, ale ja się ciagle wybudzalam bo ciasnawo było. Miałam nadzieje, ze po takiej nocy chociaż pospi z rana, ale urządził podbudke o 7🙄. Chyba zaraz spróbuje to odespać.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku 8sierpnia w lidlu bluzki na ramiączkach dla mam karmiących za 20zeta
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=65450

Bobby29, Vampire, AnaKwiat, Ania95, werni, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche teraz cieszę choć moze pochopnie. Bo oto przed chwila znalazłam Hmm kawałek czopa 😎 co prawda do całej akcji jeszcze moze byc hoho ale nooo jakas oznaka że kiedys jednak urodzę 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:32

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, werni, wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę u gina i ktg. Ciekawe jak tam sytuacja. Na poprzedniej wizycie cwaniaczek straszył, ze mogę nie dotrwać do terminu 😁. Ciekawe co usłyszę dziś 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja sie troche teraz cieszę choć moze pochopnie. Bo oto przed chwila znalazłam Hmm kawałek czopa 😎 co prawda do całej akcji jeszcze moze byc hoho ale nooo jakas oznaka że kiedys jednak urodzę 🤪

Zazdro 😁

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem ile tego moze być. Znalazłam taka kulkę ok 2x2cm 😎😜

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dziewczyny po cc, jak u Was z krwawieniem? U mnie tydzien po i po wczorajszym prysznicu mam prawie czysta podpaske... Zastanawiam sie czy zglosic to lekarzowi. Wczoraj za dnia bylo jeszcze normalnie.

U mnie 11 dni po i też ze 3 dni jakieś resztki.Po poprzedniej cesarce było podobnie.

plinka89 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozniez dzisiaj odpadło sporo czopa... Bez krwi, z Anielka dwa dni przed porodem odpadł, a dzień przed z krwią już polecialo. Brzuch pobolewa od wczoraj. Mam nadzieję, że w ciągu tygodnia się rozkreci.... Choć Anielka z 41 tyg to ciężko uwierzyć że można rodzic wcześniej hehe

joan85, joan85, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Mocz tez ma takie pH. Może jakaś kapka poleciała. 🤔
    To nie była kapka. 😋 Wydawało mi się, że mocz wstrzymuje i leci inna drogą, ale wszystko by na to wskazywało, że mam problem... 😁 Koniec spania bez bielizny i wkladki.
    Przyznam, że jadąc na IP miałam nadzieję, że zrobią mi USG i podejrzę małą. 😯

Domi, Nacha, oby to było to. 😊

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    15 sierpnia:)

To akurat mój termin wg pierwszego USG :) a wg OM dopiero 20.08, wolę ten pierwszy

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie 36+0 waga 3050g,tydzien do przodu
    a tak wszystkie parametry ok

Niebieska Gwiazda, Frida91, Pierniczkowa, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, joan85, zielonooka7, Kalija, E_linka2, Bobby29, IGA.G, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj wieczorem pojawił się ból okresowy i myślałam, że może jest szansa na rozkręcenie akcji, ale poszłam wziąć prysznic, ogoliłam się i przeszło ;)
    Mój Mikołaj grzecznie czeka na sierpień jak tatuś mu kazał 😄

Mam nadzieję Domi, że u Ciebie już blisko 😊

Misi@ lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U mnie dziś fatalna noc. Położyliśmy się koło północy i właśnie wtedy Julian zaczął „swoje”. 3 h krążenia, popłakiwania, puszczenia. O 3 wzięliśmy go do siebie co się praktycznie nie zdarza bo zawsze jedno z nas chodzi spać do niego, ale dziś się nie dało inaczej. Dopiero u nas zasnął na dobre, ale ja się ciagle wybudzalam bo ciasnawo było. Miałam nadzieje, ze po takiej nocy chociaż pospi z rana, ale urządził podbudke o 7🙄. Chyba zaraz spróbuje to odespać.

przybijam piątkę za nockę bo u nas podobnie! i to nie spaliśmy nie przez noworodka tylko starszaka :D obudziła się w nocy z krzykiem/histerią i nic nie było w stanie jej uspokoić ... godzina nie nasza ... w końcu odpuściła i dała się przekonać aby spać z nami w łóżku. kto by pomyślał, że nie da mi spać w nocy latka a nie noworodek ...

joan85 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 👊👊

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ