X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera u mnie tez sie ciekawie zapowiada. 31.07-01.08 beda wylewać nam asfalt przy jedynym wyjezdzie z osiedla niby w godz 7-15 ale moze akurat bede miała to szczęście :p.
    31 ide na ktg i do gina i musze przed 7 juz wystartować bo inaczej nie wyjadę a dookoła pola wiec średnio jest gdzie auto przestawić wczesniej

• Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Chimera u mnie tez sie ciekawie zapowiada. 31.07-01.08 beda wylewać nam asfalt przy jedynym wyjezdzie z osiedla niby w godz 7-15 ale moze akurat bede miała to szczęście :p.
    31 ide na ktg i do gina i musze przed 7 juz wystartować bo inaczej nie wyjadę a dookoła pola wiec średnio jest gdzie auto przestawić wczesniej
    Ty lepiej weź walizkę i od razu zostań na miejscu 😋😋

Nacha lubi tę wiadomość

• Vampire Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Instynkt nie zawodzi. Tak jak czułam fałszywy alarm. 😊 na IP gin mnie zbadała i już pH kwaśne, szyjka uformowana. Co mi było na rękę, bo jeszcze mam trochę do skończenia. Próba generalna wykonana. Domi i dziewczyny w jej terminie niech rodzą! 😊

Ale nie daje mi spokoju co to mogło być.. Gin nie mogła uwierzyć w to pH, a ja aż w domu sprawdziłam w koszu z moim i było 7.. Czy serduszkowanie mogło mieć z tym związek.. 🤔

Misi@ lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Myszk@, teściowa wraca we wrześniu. Ale luzik, jestem już u teścia spalona, w sobotę brat małża mu podobno powiedział, że go nie lubię i nie chce go na oczy w szpitalu widzieć 😂 więc się obraził śmiertelnie 🙄 żebym wiedziała, że to takie proste to bym wcześniej rozpusciła takie wici po rodzinie 🤦‍♀️😂

Najpierw pomyślałam, ze trochę kwas ale w sumie zajebiscie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:15

Domi_tur lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Instynkt nie zawodzi. Tak jak czułam fałszywy alarm. 😊 na IP gin mnie zbadała i już pH kwaśne, szyjka uformowana. Co mi było na rękę, bo jeszcze mam trochę do skończenia. Próba generalna wykonana. Domi i dziewczyny w jej terminie niech rodzą! 😊

Ale nie daje mi spokoju co to mogło być.. Gin nie mogła uwierzyć w to pH, a ja aż w domu sprawdziłam w koszu z moim i było 7.. Czy serduszkowanie mogło mieć z tym związek.. 🤔

Mocz tez ma takie pH. Może jakaś kapka poleciała. 🤔

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, myślę że urodzę do końca tygodnia 😁
    W nocy ćmiło mnie w krzyżu, ale myślałam że to od wiatraka mnie zawiało :) ale lekki ból się utrzymuje. Byłam już dwa razy w toalecie, uderzenia gorąca i podbrzusze trochę jak przed okresem... Kręci mnie w brzuchu jak standardowo przed miesiączką... Także jak się do niedzieli nie uspokoi to może coś z tego bedzie😂😂😂

Bobby29, Vampire, trzydziecha, emi2016, Ania95, Misi@, Mary Magdalena, wiki2, natty85, Applejoy, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś fatalna noc. Położyliśmy się koło północy i właśnie wtedy Julian zaczął „swoje”. 3 h krążenia, popłakiwania, puszczenia. O 3 wzięliśmy go do siebie co się praktycznie nie zdarza bo zawsze jedno z nas chodzi spać do niego, ale dziś się nie dało inaczej. Dopiero u nas zasnął na dobre, ale ja się ciagle wybudzalam bo ciasnawo było. Miałam nadzieje, ze po takiej nocy chociaż pospi z rana, ale urządził podbudke o 7🙄. Chyba zaraz spróbuje to odespać.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od czwartku 8sierpnia w lidlu bluzki na ramiączkach dla mam karmiących za 20zeta
    https://www.lidl.pl/pl/Asortyment.htm?articleId=65450

Bobby29, Vampire, AnaKwiat, Ania95, werni, Kalija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie troche teraz cieszę choć moze pochopnie. Bo oto przed chwila znalazłam Hmm kawałek czopa 😎 co prawda do całej akcji jeszcze moze byc hoho ale nooo jakas oznaka że kiedys jednak urodzę 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2019, 09:32

Bobby29, DrzewkoPomarańczowe, E_linka2, werni, wiki2, Agagusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam wizytę u gina i ktg. Ciekawe jak tam sytuacja. Na poprzedniej wizycie cwaniaczek straszył, ze mogę nie dotrwać do terminu 😁. Ciekawe co usłyszę dziś 😁

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja sie troche teraz cieszę choć moze pochopnie. Bo oto przed chwila znalazłam Hmm kawałek czopa 😎 co prawda do całej akcji jeszcze moze byc hoho ale nooo jakas oznaka że kiedys jednak urodzę 🤪

Zazdro 😁

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie wiem ile tego moze być. Znalazłam taka kulkę ok 2x2cm 😎😜

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Dziewczyny po cc, jak u Was z krwawieniem? U mnie tydzien po i po wczorajszym prysznicu mam prawie czysta podpaske... Zastanawiam sie czy zglosic to lekarzowi. Wczoraj za dnia bylo jeszcze normalnie.

U mnie 11 dni po i też ze 3 dni jakieś resztki.Po poprzedniej cesarce było podobnie.

plinka89 lubi tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozniez dzisiaj odpadło sporo czopa... Bez krwi, z Anielka dwa dni przed porodem odpadł, a dzień przed z krwią już polecialo. Brzuch pobolewa od wczoraj. Mam nadzieję, że w ciągu tygodnia się rozkreci.... Choć Anielka z 41 tyg to ciężko uwierzyć że można rodzic wcześniej hehe

joan85, joan85, Bobby29, Marcelina85 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Mocz tez ma takie pH. Może jakaś kapka poleciała. 🤔
    To nie była kapka. 😋 Wydawało mi się, że mocz wstrzymuje i leci inna drogą, ale wszystko by na to wskazywało, że mam problem... 😁 Koniec spania bez bielizny i wkladki.
    Przyznam, że jadąc na IP miałam nadzieję, że zrobią mi USG i podejrzę małą. 😯

Domi, Nacha, oby to było to. 😊

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    15 sierpnia:)

To akurat mój termin wg pierwszego USG :) a wg OM dopiero 20.08, wolę ten pierwszy

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po wizycie 36+0 waga 3050g,tydzien do przodu
    a tak wszystkie parametry ok

Niebieska Gwiazda, Frida91, Pierniczkowa, Vampire, DrzewkoPomarańczowe, joan85, zielonooka7, Kalija, E_linka2, Bobby29, IGA.G, Marcelina85, Agagusia lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj wieczorem pojawił się ból okresowy i myślałam, że może jest szansa na rozkręcenie akcji, ale poszłam wziąć prysznic, ogoliłam się i przeszło ;)
    Mój Mikołaj grzecznie czeka na sierpień jak tatuś mu kazał 😄

Mam nadzieję Domi, że u Ciebie już blisko 😊

Misi@ lubi tę wiadomość

• menka2 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    U mnie dziś fatalna noc. Położyliśmy się koło północy i właśnie wtedy Julian zaczął „swoje”. 3 h krążenia, popłakiwania, puszczenia. O 3 wzięliśmy go do siebie co się praktycznie nie zdarza bo zawsze jedno z nas chodzi spać do niego, ale dziś się nie dało inaczej. Dopiero u nas zasnął na dobre, ale ja się ciagle wybudzalam bo ciasnawo było. Miałam nadzieje, ze po takiej nocy chociaż pospi z rana, ale urządził podbudke o 7🙄. Chyba zaraz spróbuje to odespać.

przybijam piątkę za nockę bo u nas podobnie! i to nie spaliśmy nie przez noworodka tylko starszaka :D obudziła się w nocy z krzykiem/histerią i nic nie było w stanie jej uspokoić ... godzina nie nasza ... w końcu odpuściła i dała się przekonać aby spać z nami w łóżku. kto by pomyślał, że nie da mi spać w nocy latka a nie noworodek ...

joan85 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 👊👊

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ