X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Marcelina- wierze w Ciebie, ze Wam die uda! A co gdybys zamiast tego mm dała druga piers jak zaczyna se wiercić ale nadal szuka?
    Pierniczkowa - ja w takiej sytuacji biore na odbicie i odstawiam dalej.
    Drzewko - ja mam takiego ssała co to ciagle szuka... i siedziałby przy piersi az mu sie ulewa albo ssie a juz nie łyka i leci bokiem, kładę go dobie wtedy na klacie na brzuchu, lubi to, słyszy serce i zwykle usypia. Smoczek tez w uzyciu!

No ja się śmieje, ze Kazik to taki prosiaczek. Je, ulewa, dalej je 😅. A jak np przyśnie i mu sutek wypadnie to zaraz potem wylewa się nie przełknięte mleczko. I tak mi mąż tego smoka podsuwa a ja się boje. Przez to, ze z Julkiem po 3 m-cach walki poległam z karmieniem to teraz boje się wprowadzić cokolwiek co mogłoby to karmienie zaburzyć. Jadę z tematem na twardo, żadnego mm, żadnych nakładek, smoczków . Póki co się sprawdza, ale brakuje mi pewności siebie. Za tydzień mam spotkanie z doradczynią i zobaczymy jak on przybiera bo jeśli wciąż w górnych granicach to chyba przychylniej spojrzę na smoczek. Ogólnie chciałabym wprowadzić bo nie chce żeby cycek był rozwiązaniem na każda gorsza chwile bo nie zawsze jest możliwość, np w samochodzie.

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię piersią i dalej dokarmiam :( Mam wrażenie że moja mała wypije każda ilość, bez limitu. Je bardzo lapczywie wczoraj aż się zaksztusila! nie wiem jak jej dawkowac, przydała by się butelka z mniejsza dziurka ale mam 4 i wszystkie mają takie same :/ Czy są w ogóle butelki z mniejsza??
    Ile wadze dzieci jedzą po 2 tyg? Moja ok 50- 60 ml. Plus to co wyssie z piersi.
    Na początku dużo ulewała Ale to.się poprawiło i teraz mniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 11:12

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Frida no masakra... Ja czekam na izbie i też obawiam się o mała... Ostatnio była na USG już ponad 4 kg, jak mnie dzisiaj odeślą to ja się chyba załamie... Albo będę rodzila 4.5 kg, albo na prawdę będą jakieś porblemy z malutka :( łożysko mam już stare, dziecko duże, a czekam na ich łaskę...

a mi moja Pani Ginekolog z Polnej mowila teraz,ze 2 lata temu zmienily się przepisy i pacjentka z cukrzyca powinna być polozona po 39tc a max 40 skończonym, inaczej jest to blad medyczny

to już nie wiem jak to jest … hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 11:12

IGA.G lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    a mi moja Pani Ginekolog z Polnej mowila teraz,ze 2 lata temu zmienily się przepisy i pacjentka z cukrzyca powinna być polozona po 39tc a max 40 skończonym, inaczej jest to blad medyczny

to już nie wiem jak to jest … hmmm
    No mi mówią że skończony 40 tydzień, czyli dzisiaj. Dobrze że mnie przyjmują, będę spokojniejsza o stan małej. Nie ukrywam że wolałabym już rodzic z taką waga, ale już co los przyniesie

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Nasza ulubiona pozycja leniuchowania ;)
    9b0a65c5a8ca.jpg

raczki do gory czyli zdrowa
    fajne pozycje tez maja bobasy na tzw strzelca
    moja mniejsza jeszcze tak czasem spi :-)

kayama lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    No mi mówią że skończony 40 tydzień, czyli dzisiaj. Dobrze że mnie przyjmują, będę spokojniejsza o stan małej. Nie ukrywam że wolałabym już rodzic z taką waga, ale już co los przyniesie

może nie będzie az takiej wagi, 4kg dziecko to jednak już jest co trzymać i rodzic
    ja tez mooge mieć tyle szacując blad usg
    w sumie porownujac wykresy to teraz maly jest waga podobny do Zuzi 2ej corki 3750

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja karmię piersią i dalej dokarmiam :( Mam wrażenie że moja mała wypije każda ilość, bez limitu. Je bardzo lapczywie wczoraj aż się zaksztusila! nie wiem jak jej dawkowac, przydała by się butelka z mniejsza dziurka ale mam 4 i wszystkie mają takie same :/ Czy są w ogóle butelki z mniejsza??
    Ile wadze dzieci jedzą po 2 tyg? Moja ok 50- 60 ml. Plus to co wyssie z piersi.
    Na początku dużo ulewała Ale to.się poprawiło i teraz mniej :)
    Wysłałam Ci zaproszenie na priv, przyjmij proszę

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    może nie będzie az takiej wagi, 4kg dziecko to jednak już jest co trzymać i rodzic
    ja tez mooge mieć tyle szacując blad usg
    w sumie porownujac wykresy to teraz maly jest waga podobny do Zuzi 2ej corki 3750
    Wiem, że to waga szacunkowa ale obawiam się błędu na plus, Anielka szacowana w dniu porodu na 3800 urodzona 4000, Łucja teraz szacowana w poniedziałek 4100 więc obawy sa

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    raczki do gory czyli zdrowa
    fajne pozycje tez maja bobasy na tzw strzelca
    moja mniejsza jeszcze tak czasem spi :-)

A jak to jest na strzelca?:)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie na priv, przyjmij proszę
    Już.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny takie mocne ale krotkie i nagle kłucia w centralnej dolnej części brzucha to straszaki? Miała to któraś z Was?
    tak tez tak mam od przedwczorajszej wizyty gin
    mysle ze cos ginka pogmerala w szyjce ale moje dzieci sobie z tego nic nie robia a szyjka żelazna 🤣

na pewno maly zszedl pare dni temu nizej bo czuje brzuch na kolanach i brak zgagi choc wczesniej byla minimalna
    zastanawiam sie kogo obdaruje zapasami rennie 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja z Anielka seriale oglądałam, bo mogła ssac i ssać ;)

No ja powiem Ci, ze tez znajduje w tym pewna przyjemność i relaks, ale tylko jeśli wcześniej zapodam sobie dwa apapy 😅

IGA.G lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • MartaMartaMarta Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos szacunkowej wagi, też boję się błędu pomiaru, a tym bardziej teraz. Odeszły mi w nocy wody, u mojego lekarza waga wycodzila we wtorek niecale 3200g (3 dni wczesniej u innego 3450) a w szpitalu wyszlo prawie 3900.

leżę na patologii, skurcze jakieś są, dla mnie bolesne, ale tylko w dole brzucha. I od polnocy rozwarcie ponoc niewielkie, nawet nie wiem ile. Powiedzieli że jak się nie rozkreci to dopiero jutro oksytocyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:04

Starania ponad 2 lata
    30 lat, AMH 0,88, V Leiden +, NK 15%
    ivf sierpień :( crio wrzesień :( grudzień :)
    w4sqs65gto9pmrq3.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    A jak to jest na strzelca?:)
    bobas uklada sie w pozycji przypominajacej jakby strzelal z luku lezac na pleckach
    czyli jedna raczka wyciagnieta w bok prosto lub mini ugieta a druga do glowy jakby strzale mial puscic

raczki do gory lub na strzelca znaczy ze zdrowe
    choc sa wyjatki.gl przyobserwowalam ze jak zdrowialy po chorobie to raczki do gory we snie mialy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:05

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, trzymaj się. Na patologii będziesz pewnie miała kilka razy dziennie ktg wiec mała będzie pod kontrola. Wytrwałości Ci życzę i żeby się szybko coś rozkręciło! ✊🏻✊🏻

Limerikowo, Frida91 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaMartaMarta wrote:
    A propos szacunkowej wagi, też boję się błędu pomiaru, a tym bardziej teraz. Odeszły mi w nocy wody, u mojego lekarza waga wycodzila we wtorek niecale 3200g (3 dni wczesniej u innego 3450) a w szpitalu wyszlo prawie 3900.

leżę na patologii, skurcze jakieś są, dla mnie bolesne, ale tylko w dole brzucha. I od polnocy rozwarcie ponoc niewielkie, nawet nie wiem ile. Powiedzieli że jak się nie rozkreci to dopiero jutro oksytocyna.

trzymaj sie
    ja 1sze 24h po odejsciu wod z pomoca balonika dopiero urodzilam
    na oxy mi przynajmbiej skurcze brzuch rozrywaly takze teraz poprosze o racjonalny dosage
    nie ma ze poloznej sie spieszy

1sza corka szacowana w szpitalu 3800-3900 a wyszla 3240 Bogu dzieki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina, powiedz mężowi, ze brak wsparcia ze strony rodziny jest jednym z czynników dla których kobiety zarzucają karmienie piersią.
    Przerabiałam to z pierwszym synem. Karmiłam, płakałam a maz stał nade mną i mówił, żebym już dała spokoj, nie męczyła siebie i dziecka i dała butelkę. Chciał dobrze, było mu nas szkoda ale ja miałam żal. Za pierwszym razem wszystko jest trudniejsze, kobieta jest niepewna tego co robi, swoich wyborów i łatwo jest ulec presji, a jak jeszcze płynie ona ze strony personelu medycznego to już w ogóle człowiek myśli, ze szkodzi własnemu dziecku!
    Walcz o to żebyście jak najszybciej wrócili do domu i zorganizuj sobie pomoc laktacyjna czym prędzej.

Limerikowo, MDW, menka2, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam męczyć te sutki i czuję, że brzuch się zrobił twardy i jakieś cmienie w dole pleców. Także będę działała w ten sposób. Są tu dziś 2lekarki i mam wrażenie, że każda ma inny pomysł. Jedna ta co kazała sutki masować, a druga pomierzyla mnie tym ustrojstwem do miednicy, coś tam ponarzekala, że główka jeszcze balotuje i kazała mi już nie jeść obiadu 😒😒 chyba ją skalpel świerzbi

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, powodzenia ✊🏻✊🏻

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dniu wypisu tez lekarz kręcił nosem, ze młody 300g poleciał i wypytywał jak karmienie, sprawdził wędzidełko i odruch ssania. Powiedziałam, ze koniecznie chce do domu, ze po południu mam spotkanie z doradczynią i będziemy pracować nad karmieniem. Zgodził się, ale w przeciwnym wypadku chyba bym stamtąd uciekła 😁

Limerikowo, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ