X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz się okaże że będą tyle zwlekać do ostatniego momentu że będzie trzeba ratować życie...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • plinka89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW - a co Wam mowila Pani Ela? Ona wg mnie najlepsza w temacie laktacji na Lubinowej.

Chociaz i tak dziwie sie, bo podczas moich 2 porodow bardzo rzadko spotkalam sie z zachecaniem do podawania mm, czy to chodzilo o mnie czy kolezanki z pokoju. Niektórzy byli wrecz niezadowoleni z powodu ,,terroru" kp :p

Ja podalam tylko 1 raz, przy 1 porodzie 20 ml na dojedzenie. Teraz udalo nam sie w ogole obejsc bez!

3jgx3e3kie55f15r.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina a Mała miała sprawdzane wędzidełko? Odkąd położna środowiskowa zauważyła u nas krótkie wędzidełko choć Mały świetnie sobie z cyckiem radzi to jakaś jestem wyczulona😂

Jak byłam w szpitalu to lekarze olewali ten temat, na szczęście położna laktacyjna zamiast zwalać na złe sutki matki od razu sprawdzała wędzidełka maluchom mającym problem ze ssaniem. Choć w szpitalu i tak nie chcieli podcinać🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, masakra jakaś, masaż to Ci mogli zrobić jak Cię przyjmowali do szpitala, teraz powinni konkrety robić 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka89 wrote:
    Moja ma takie objawy, gdy pociagnie i dostanie za duzy wytrysk mleka :D wtedy sie dusi i nie nadaza lykac... U nas pomaga odciagniecie na początek niewielkiej ilosci, wtedy nie ma tak duzo mleka 1 fazy i pije spokojniej. Nie wiem czy u Was taka sama przyczyna, ale dziele sie swoim doswiadczenien :)
    U nas się to dzieje jak już oprozni zbiornik. Na początku jak mocno leci to jest błogostan. Myślę że to przez podanie mm kilka razu pod rzad, jednak z butli nie trzeba się wysilić. Na początku walczyła z cyckiem ale potem głód wygrał nad lenistwem :) cała mama xD

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Frida, masakra jakaś, masaż to Ci mogli zrobić jak Cię przyjmowali do szpitala, teraz powinni konkrety robić 🙄
    No właśnie... Masakra już jestem w takim stanie że nie wiem jak tu wytrzymam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida trzymaj się! Jeszcze tylko trochę! Mocno trzymam kciuki żeby się szybko rozkreciło! :)

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida strasznie się ociagają.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida no masakra... Ja czekam na izbie i też obawiam się o mała... Ostatnio była na USG już ponad 4 kg, jak mnie dzisiaj odeślą to ja się chyba załamie... Albo będę rodzila 4.5 kg, albo na prawdę będą jakieś porblemy z malutka :( łożysko mam już stare, dziecko duże, a czekam na ich łaskę...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby nie ta cukrzyca to jakoś mniej bym panikowała... Za dużo się naczytalam

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dużo siły i cierpliwości! Iga Tobie też powodzenia!!

Ja mam dziś o 11:30 KTG a później wizytę i też jestem ciekawa czy cokolwiek wyjdzie, coś czuję że nie bo wczorajsze skurczyki całkiem ucichły :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś zaczęłam strasznie panikowac że będa za długo zwlekać i coś się stanie... Chyba sobie nie daruje. Nie mam pojęcia co robić, czy jeśli jutro nie zaczną to nie wypisać się na własne zadanie i nie jechac do innego szpitala.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz jakieś dolegliwości po tym masażu? Bóle? Plamienie?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    A masz jakieś dolegliwości po tym masażu? Bóle? Plamienie?
    Nie, tylko jakieś taki dziwne uczucie i dyskomfort... Nie sądzę że to coś wielce zmieni.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • MDW Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Hej Dziewczyny, witam się prawie 24 h po tym jak Krzyś przyszedł na świat. Tak jak Wam pisałam to mi się zaczęły skurcze w plecach w nocy z wtorku na środę ale wtedy myślałam ze to odzoladkowe przez fasolkę szparagowa 😄 potem byliśmy na ktg ale lekarz mnie badający powiedział ze nie dzieje się nic a te skurcze to to zupełnie nie to. Wróciliśmy do domu i wtedy już były co 5 minut i silnie dawały w dół kręgosłupa. Na jednym z nich odeszły mi wody. Po 16 w środę byliśmy w szpitalu i bardzo szybko zabrali mnie na sale porodowa. Jednak rozwarcie tylko 1cm, po 3h 3cm a po ok 6h tez 3cm. Byłam podpięta pod ktg cały czas bo malemu spadał puls. Poprosiłam o znieczulenie, po którym odczułam ulgę choć nadal czułam trochę skurcze. Rozwarcie na 3cm cały czas. Dostałam oksytocynę i zaczęło rosnąć. Ok 5 rano miałam już 9cm ale znieczulenie przestało działać. Bolało jak diabli i skurcze były już parte ale nie czułam zupełnie by mały wchodził w kanał. Okazało się ze był źle ułożony, głowa odchylona do tylu. O 8 przyszedł lekarz i zarządził cesarkę. Ja na tym etapie byłam tak wykończona ze ledwo dałam radę wstać i na pewno nie miałabym sił na wypchnięcie małego. Zgodziłam się i nawet cieszyłam na wieść o znieczuleniu jednocześnie mając odczucie porażki bo przecież chciałam zupełnie naturalny poród 😕 Najważniejsze ze mały jest z nami, cały i zdrowy, cycki go jeszcze nie interesują zbytnio wiec dostaje to co ja odciągne. Muszę go jednak przystawiać by się nauczył. Tez po tej skarze prawie codziennie od kwietnia myślałam ze będzie bezproblemowo ale panie ze szpitala oceniły ze mam kiepskie sutki bo płaskie i chowające się pod naciskiem 😔 Zobaczymy jak to będzie
    Nie dość, że miałyśmy taki sam termin to jeszcze widzę że i poród 😔 wiem co czujesz...też miałam poczucie porażki i takiej goryczy że to sumie dwa porody w jednym. Nie wiem jak Ty ale ja gorzej wspominam to szybciutkie cc niż te godziny sn. Gratuluję z całego serca i życzę szybkiego powrotu do sprawności 💗💪

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie po wizycie. Jest światełko w tunelu! Szyjka się zgładziła i jest rozwarcie na opuszek 😊😊
    Doktorka taka fajna babka jest i zaleciła mi macanki po brodawkach 😉😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 10:52

Pierniczkowa, kayama, Limerikowo, Applejoy, Agagusia, Matyldaaa, werni lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie przyjmują na oddział! Przynajmniej tyle ;) mam nadzieję, że poród niebawem sam się zacznie i nie będę tu kwitła tygodniami

Limerikowo, Pierniczkowa, Frida91, werni lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Bobby gratuluję cudownej Mozzarelki.

Drzewko doświadczona nie jestem za to moja od 3 dni łapie cycka pije, zaczyna wyć, puszcza , drze się i powtarza cały cykl od nowa. Wcześniej po prostu jak się najadła to robiła pijaną minę i odpadała, a teraz takie cyrki :( nie działa żadna pozycja do karmienia , mam ochotę wyć razem z nią. Do tego mój na mnie buczy że to pewnie moja wina bo źle karmię i powinnam przejść na butle, czym doprowadza mnie do szału.

To u nas jest zupełnie inny problem. Kazik jest bardzo cierpliwym ssakiem. Problem w tym, ze najchętniej ssał by cały czas. Niedługo odleżyn dostanę. Plus taki, ze mam wolne ręce i mogę coś poczytać itp

aadd84dc14.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    To u nas jest zupełnie inny problem. Kazik jest bardzo cierpliwym ssakiem. Problem w tym, ze najchętniej ssał by cały czas. Niedługo odleżyn dostanę. Plus taki, ze mam wolne ręce i mogę coś poczytać itp
    Ja z Anielka seriale oglądałam, bo mogła ssac i ssać ;)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza ulubiona pozycja leniuchowania ;)
    9b0a65c5a8ca.jpg

MDW, Limerikowo, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, emi2016, Matyldaaa, Pierniczkowa, Bobby29, werni, Bee_girl, Vampire lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ