X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No chyba sobie chociaż tego nutridrinka wypije cichaczem, bo skąd tu siły brać 😒😒

A pani doktor mądra sobie burrito na obiad zamówiła...menda jedna!
    no nutri to ok pomysl jesli nie masz bezwzglednego zakazu
    lub woda lyczkami
    czl zmarnowany i jak po czolgu na następny dzien

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez kupiłam 4 pak nutridrinków :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Nie dość, że miałyśmy taki sam termin to jeszcze widzę że i poród 😔 wiem co czujesz...też miałam poczucie porażki i takiej goryczy że to sumie dwa porody w jednym. Nie wiem jak Ty ale ja gorzej wspominam to szybciutkie cc niż te godziny sn. Gratuluję z całego serca i życzę szybkiego powrotu do sprawności 💗💪

MDW,my przecież miałyśmy tez ten sam dzień OM oraz nasze IUI były tego samego dnia. Ja ostatnie godziny SN pamiętam tak źle, że już chciałam by to się jak najszybciej skończyło i mimo że byłam rozrzalona ze się nie udało to jednak dałam się pokroić by ten ból minął. A raczej dałam się pokroić by mieć znieczulenie w pakiecie :(
    Potem mnie położna pocieszala ze i tak nic by z tego nie wyszło
    Teraz mega problemy z laktacja, no nie tak to miało być. Jeśli znacie dobre doradczynie laktacyjne w Warszawie to dajcie proszę znać

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb na grupie hallo gdzie rodzic tam poszukaj w lupce o laktacji i położnej tam dziewczyny piszą.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • MDW Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    MDW,my przecież miałyśmy tez ten sam dzień OM oraz nasze IUI były tego samego dnia. Ja ostatnie godziny SN pamiętam tak źle, że już chciałam by to się jak najszybciej skończyło i mimo że byłam rozrzalona ze się nie udało to jednak dałam się pokroić by ten ból minął. A raczej dałam się pokroić by mieć znieczulenie w pakiecie :(
    Teraz mega problemy z laktacja, no nie tak to miało być. Jeśli znacie dobre doradczynie laktacyjne w Warszawie to dajcie proszę znać
    Niesamowita koincydencja! Jeszcze chyba Twój syn też ma na imię Leon, dobrze kojarzę? 💙

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

http://www.macierzynstwowpraktyce.pl/kontakt/

Aniu, to jest strona mojej doradczyni laktacyjnej. Kobieta ma niesamowita wiedzę, jest tez polozna środowiskowa i bardzo kompleksowo podchodzi do tematu, bada maluszka itp. Polecam, ta kobieta to miód na moje problemy laktacyjne.

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Niesamowita koincydencja! Jeszcze chyba Twój syn też ma na imię Leon, dobrze kojarzę? 💙
    A nie, ja mam Krzysztofa :) ale o ile pamietam z Twoich poprzednich postów to tez jesteś blisko z siostra, tez jesteś niewysoka i tez dlatego kupiłaś Bugaboo Cameleona 😄

MDW lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Aniu, to jest strona mojej doradczyni laktacyjnej. Kobieta ma niesamowita wiedzę, jest tez polozna środowiskowa i bardzo kompleksowo podchodzi do tematu, bada maluszka itp. Polecam, ta kobieta to miód na moje problemy laktacyjne.
    Dziękuje! Zaraz do niej napisze i umówię się na przyszły tydzień

• menka2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ile wadze dzieci jedzą po 2 tyg? Moja ok 50- 60 ml. Plus to co wyssie z piersi.
    Na początku dużo ulewała Ale to.się poprawiło i teraz mniej :)

moja ma dni że je ładnie co 2/3 godziny a są dni że wisi na piersi cały dzień - naprawdę u takiego dziecka pierś to nie tylko jedzenie ale poczucie bliskości/bezpieczeństwo/wyciszenie się i wiele wiele innych

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    Ja na samą myśl o kolejnej dobie /nocy na "noworodkach" z tą blond-gestapo od smoczka i mm też miałam wizję jak wykradam własne dziecko i uciekamy w nocy z oddziału. Tak szczerze, to odkąd mi powiedziały ze odwodnilam Leona to już nie spałam tylko patrzyłam na niego jak śpi i wybudzałam na karmienie. Cudem mam się udało do +80g rano do pomiaru a jak wrócił to zrobił solidną kupę 🧻 takie mądre i współpracujące dziecko mam 💗

kurcze aż dziwne że masz takie doświadczenia bo ja z dwiema córkami odniosłam wrażenie że są bardzo pro KP a moja pierwsza też dużo spadła z wagi i nas tydzień trzymali ale ani słowem o mm nie było na szczęście

4c3tvfxm6n339zea.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:

Drzewko a ile taka porada w domu kosztuje? Ja doszłam do wniosku że bez pomocy nie dam rady :( Musi to ktoś z wiedzą zobaczyć i mi coś pomoc jeśli ja mam karmić piersią...

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magnolia29 wrote:
    Z butlami miałam ten sam problem aż mąż kupił dr Browns i jest super. Leon się musi namęczyć żeby wypić i się nie krztusi nimi nie łyka powietrza bo ten system antykolkowy jest super.

Dzięki, a ma to.jakieś znaczenie czy z wąską czy szeroka szyjka?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dzięki, a ma to.jakieś znaczenie czy z wąską czy szeroka szyjka?

Z szeroka. Ja mam taką
    https://allegro.pl/oferta/dr-brown-s-butelka-options-150ml-nowosc-8266045978 ze smoczkiem poziom 1
    polecam

• magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziękuje! Zaraz do niej napisze i umówię się na przyszły tydzień
    Ja polecam Małgosię Gieradę Radoń. Bardzo konkretna kobieta no i z dużym doświadczeniem. Niestety pod Warszawe nie dojedzie my byliśmy u niej w szkole przy szpitalu na Żelaznej.
    Gabinet fajny i dobrze wyposażony. Bardzo dobra komunikacja i pozytywna energia.
    Polecam

Bobby29 lubi tę wiadomość

• MDW Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    kurcze aż dziwne że masz takie doświadczenia bo ja z dwiema córkami odniosłam wrażenie że są bardzo pro KP a moja pierwsza też dużo spadła z wagi i nas tydzień trzymali ale ani słowem o mm nie było na szczęście
    Widocznie trafiłam na taki egzemplarz 😔inna dziewczyna, która była ze mną na sali też nie mogła uwierzyć bo noc wcześniej trafiła jej się pielęgniarka bardzo wspierająca i pomogła jej córkę przystawić.

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Drzewko a ile taka porada w domu kosztuje? Ja doszłam do wniosku że bez pomocy nie dam rady :( Musi to ktoś z wiedzą zobaczyć i mi coś pomoc jeśli ja mam karmić piersią...
    Polecam kontakt z doradcą, u mnie była 3 razy w ciągu pół roku, w Lublinie płaciłam 120 zł, ale pierwsza wizyta trwała z 2-3 godziny, wszystko mi wytłumaczyła, pokazała, nauczyła przystawiać. A jak Anielka miała 5 miesięcy i miałam zapalenie to oprócz pomocy w zapaleniu doedukowala mnie w rozszerzaniu diety niemowląt. Skarbnica wiedzy

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mojej doradczyni trafiłam nastepnego dnia po wyjściu ze szpitala z Julkiem. Mąż znalazł kontakt w necie zadzwonił w pt wieczorem i kobieta przyjechała do nas o 21 i siedziała do północy! Naprawdę oddana temu co robi. Jest bardzo zapracowana ale jak jest problem to zawsze znajdzie czas. Zbiera dokładny wywiad o ciąży, porodzie, jest osoba bardzo ciepła, może się wydawać ze aż zanadto, ale to mnie to mega trafia. Ma dużo wyczucia i taktu.
    Za taka poradę w domu płace 200 zł i trwa ona ok 2 h

Bobby29 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby, podaj wagę itd swojej córeczki, żebym mogła wpisać na 1 stronę 😊

• Chimera Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą mnie położna badała, rozwarcie nic do przodu nie poszło, więc idę spać.
    A jak w końcu o 18 spotkałam lekarkę i się jej pytam czy mogę jeść, to mi odpowiada "jasne", normalnie jakby męża przy tym nie było jak mi zabroniła, to bym myślała, że mi się rano przeslyszalo. Nie wiem co ci lekarze mają z tym "proszę nie jeść"😒😒😒

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera biedulko to teraz nadrob porządną kolacja :)
    A co robią jutro jak nie będzie rozwarcia?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1240 1241 1242 1243 1244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ