X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Bobby, podaj wagę itd swojej córeczki, żebym mogła wpisać na 1 stronę 😊
    Aniu 51 cm, 2690g, 10pkt, urodzona 15.08 o 20:20 w 39tc+2 :)

Niebieska Gwiazda, Ania95, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

Applejoy, MDW, Matyldaaa, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ostatnia nie będziesz, pamiętaj 😂😂🤷🏻‍♀️

Limerikowo lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

I jak wrażenia? Ja idę jutro :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Chimera biedulko to teraz nadrob porządną kolacja :)
    A co robią jutro jak nie będzie rozwarcia?
    Nadrobiłam. Chociaż idąc za radą położnej "weź sobie zjedz kolację, a potem najwyżej udawaj glupią, że zapomniałaś, że masz nie jeść", zjadłam już wcześniej serek wiejski. 😁😁
    Nie wiem co jutro, ale akurat dyżur będzie miał mój doktor prowadzący, więc może będzie mi się łatwiej dogadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 23:14

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, też mam taką teorię, bo nie wywala jęzorka poza linię ust 😕 nawet w szpitalu 3 różne osoby pytałam o wedzidelko i nikt nie sprawdził, odeslali na konsultacje do logopedy...

Dla tych w dwupaku - powodzenia, trzymam kciuki! 🤞 dla rozpakowanych serdeczne Gratki! 🤗🍾🎉

My wyszliśmy do domu wczoraj o 12, dostałam Ketonal na drogę i obyło się bez bólu, ale przez badania, szczepienia, wypisy i opuściłam 2 sesje laktatorem i mam obrzęk piersi, ale przynajmniej w końcu pojawia się pierwsze mleczko 🤗 sutki mi krwawią i nie byłam w stanie jej karmić, dostała mleko modyfikowane zmieszane z moim (wczoraj odciagnelam 5ml), a teraz udało mi się odciągnąć 30 ml z lewej i 10 ml z praeej - przez pół godziny z każdej. Jestem bardzo happy z tego mleka i Pola też!! 😁 niestety w prawej zrobił się zastój, bo mimo grzania termoforem już nic więcej nie schodzi i jest twardsze od lewej. Odstawiam wspomagacze typu Femaltiker, wypiłam kubek szałwii i od rana będę dzwonić do doradców laktacyjnych i szukać kogoś kto przyjedzie w sobotę w długi weekend.

Żałuję, że wczoraj dostawała cały dzień tylko mm, ale nie udało mi się nic odciągnąć, a musimy się regularnie karmić, bo ma nerki do kontroli (na ostatnim usg w ciąży były moczowody 6mm), a trochę mało siusiala. Do tego mamy z Polą niezgodność czynnika rh krwi. Na szczęście odczyn Coombsa w ciąży był zawsze ujemny, czyli konfliktu nie było, ale właśnie niezgodność serologiczna. Podobno to zwiększa ryzyko zoltaczki, a ja mam wrażenie, że wczoraj jej skóra nabrała ciepłego odcienia.

Limerikowo lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ciesz się wolnością, ja z Anielka super wspominam pojechanie do szpitala tylko na poród, mimo że w 41 tyg i trochę się naczekalam. Teraz też czekam ale co chwilę na szpitalnym łóżku :( wczoraj miałam skurcze a w nocy nic znowu :(

Chimera mi kazali codziennie być na czczo do obchodu, ktg i usg, a później już jeść. Oczywiście dwa dni głosowałam dłużej bo nikt nie raczył mi powiedzieć że mogę jeść!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a w poprzedniej ciąży w którym dniu urodziłaś? Z wywoływaniem czy sama?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Iga a w poprzedniej ciąży w którym dniu urodziłaś? Z wywoływaniem czy sama?
    Termin miałam na piatek a urodziłam w poniedziałek. Zaczęło się niby samo - odpadł czop z krwią w niedzielę (dlatego pojechałam na izbe), w nocy były jakieś skurcze ale za slabe i nieregularne, dlatego w poniedziałek o 10 podłączyli oksytocynę bo miałam duże rozwarcie, urodziłam 11.45. Myślę że teraz będzie podobnie... Rozwarcie jest, skurcze są co jakiś czas ale za słabe i cichną... Czekam do poniedzialku ;) termin miałam na wczoraj więc może historia się powtorzy

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u ciebie Frida jak tam?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Baileys ciesz się wolnością, ja z Anielka super wspominam pojechanie do szpitala tylko na poród, mimo że w 41 tyg i trochę się naczekalam. Teraz też czekam ale co chwilę na szpitalnym łóżku :( wczoraj miałam skurcze a w nocy nic znowu :(

Chimera mi kazali codziennie być na czczo do obchodu, ktg i usg, a później już jeść. Oczywiście dwa dni głosowałam dłużej bo nikt nie raczył mi powiedzieć że mogę jeść!
    No to u mnie podobnie. O 5:40 położna zrobiła wielkie wejście na salę i od razu mnie na ktg podpiela. Chwilę później wkroczyła ta co wczoraj i kazała mi odroczyć śniadanie. A teraz czekamy na wizytę, która pewnie najwcześniej o 9 się pojawi, potem dopiero zrobią USG i badanie, więc do 10 to lekko mnie potrzymią.

W nocy sobie pospałam chociaż, bo poza lekkimi, nieregularnymi twardnieniami brzucha nic się nie działo.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    A u ciebie Frida jak tam?
    No to na pewno i teraz nie będziesz długo już czekać :)
    Ja właśnie siedzę jak na szpilkach i czekam na obchod i wyrok co ze mną... Czy zaczną dziś z balonikiem czy kolejny dzień rozpaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:12

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No to na pewno i teraz nie będziesz długo już czekać :)
    Ja właśnie siedzę jak na szpilkach i czekam na obchod i wyrok co ze mną... Czy zaczną dziś z balonikiem czy kolejny dzień rozpaczy.
    U mnie w szpitalu nie spodziewam się dzisiaj jakichś decyzji niestety, skurcze jakieś są znowu na ktg ale na takich to ja nie urodzę na pewno :( trzymam kciuki, żeby u ciebie działali już! Ja będę rozpaczać w poniedziałek jak nie podejmą decyzji. Kończy się babciom urlop, jakoś wierzyłam że urodzę ciut wcześniej i Anielka wróci w połowie września do żłobka, ale już z planów nici.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No to u mnie podobnie. O 5:40 położna zrobiła wielkie wejście na salę i od razu mnie na ktg podpiela. Chwilę później wkroczyła ta co wczoraj i kazała mi odroczyć śniadanie. A teraz czekamy na wizytę, która pewnie najwcześniej o 9 się pojawi, potem dopiero zrobią USG i badanie, więc do 10 to lekko mnie potrzymią.

W nocy sobie pospałam chociaż, bo poza lekkimi, nieregularnymi twardnieniami brzucha nic się nie działo.
    No to ja też na czczo standardowo, czekam na obchod, ktg i USG. A takie dobre śniadanko

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są szałowe śniadania. Dzisiaj w menu: 2 kromki, kąsek masła, 1 parówka i kleks keczupu. Dobrze, że mąż mi przynosi z domu jakieś maszkety 😉😉

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo dołączyłam już odchodzę ;) wczoraj po 19 zaczęły się regularne skurcze co 8 (ale takie delikatne), po 21 stwierdziłam, że chyba czas do szpitala, bo nie przechodzą. O 3.15bylo po wszystkim.bez żadnych wspomagaczy-na szescie bo najbardziej bałam się oxytocyny:) i na samą myśl dostałam mocniejszych skurczy i mąż ledwo zdążył na porodówkę. Więc jak to moja położna powiedziała"wszystko zaczyna się w głowie"

Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli ze jutro :( Mam nadzieję że mnie znowu jutro nie splawia bo zwariuję... Juz dziś znowu i tak mam doła że kolejny dzień czekania.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w ogóle mnie nie dziwią cc na życzenie jak tak to wygląda... Nie wiem jak poród ma postępować u mnie jak jestem już tak znerwicowana...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chcą dzisiaj ciąć. Popłakałam się, ale chyba podpisze te zgodę i trudno. Cały dzień chodziłam po korytarzu z tymi twardnieniami, a mały nic się w dół nie ruszył. Małego ocenili na USG na prawie 4kg i stwierdzili, że może być niewspółmierność.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ale dlaczego ciąć? Nie próbują najpierw wywoływać?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ