X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Bobby, podaj wagę itd swojej córeczki, żebym mogła wpisać na 1 stronę 😊
    Aniu 51 cm, 2690g, 10pkt, urodzona 15.08 o 20:20 w 39tc+2 :)

Niebieska Gwiazda, Ania95, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

Applejoy, MDW, Matyldaaa, Limerikowo, werni lubią tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ostatnia nie będziesz, pamiętaj 😂😂🤷🏻‍♀️

Limerikowo lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

I jak wrażenia? Ja idę jutro :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Chimera biedulko to teraz nadrob porządną kolacja :)
    A co robią jutro jak nie będzie rozwarcia?
    Nadrobiłam. Chociaż idąc za radą położnej "weź sobie zjedz kolację, a potem najwyżej udawaj glupią, że zapomniałaś, że masz nie jeść", zjadłam już wcześniej serek wiejski. 😁😁
    Nie wiem co jutro, ale akurat dyżur będzie miał mój doktor prowadzący, więc może będzie mi się łatwiej dogadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 23:14

trzydziecha lubi tę wiadomość

• Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, też mam taką teorię, bo nie wywala jęzorka poza linię ust 😕 nawet w szpitalu 3 różne osoby pytałam o wedzidelko i nikt nie sprawdził, odeslali na konsultacje do logopedy...

Dla tych w dwupaku - powodzenia, trzymam kciuki! 🤞 dla rozpakowanych serdeczne Gratki! 🤗🍾🎉

My wyszliśmy do domu wczoraj o 12, dostałam Ketonal na drogę i obyło się bez bólu, ale przez badania, szczepienia, wypisy i opuściłam 2 sesje laktatorem i mam obrzęk piersi, ale przynajmniej w końcu pojawia się pierwsze mleczko 🤗 sutki mi krwawią i nie byłam w stanie jej karmić, dostała mleko modyfikowane zmieszane z moim (wczoraj odciagnelam 5ml), a teraz udało mi się odciągnąć 30 ml z lewej i 10 ml z praeej - przez pół godziny z każdej. Jestem bardzo happy z tego mleka i Pola też!! 😁 niestety w prawej zrobił się zastój, bo mimo grzania termoforem już nic więcej nie schodzi i jest twardsze od lewej. Odstawiam wspomagacze typu Femaltiker, wypiłam kubek szałwii i od rana będę dzwonić do doradców laktacyjnych i szukać kogoś kto przyjedzie w sobotę w długi weekend.

Żałuję, że wczoraj dostawała cały dzień tylko mm, ale nie udało mi się nic odciągnąć, a musimy się regularnie karmić, bo ma nerki do kontroli (na ostatnim usg w ciąży były moczowody 6mm), a trochę mało siusiala. Do tego mamy z Polą niezgodność czynnika rh krwi. Na szczęście odczyn Coombsa w ciąży był zawsze ujemny, czyli konfliktu nie było, ale właśnie niezgodność serologiczna. Podobno to zwiększa ryzyko zoltaczki, a ja mam wrażenie, że wczoraj jej skóra nabrała ciepłego odcienia.

Limerikowo lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys ciesz się wolnością, ja z Anielka super wspominam pojechanie do szpitala tylko na poród, mimo że w 41 tyg i trochę się naczekalam. Teraz też czekam ale co chwilę na szpitalnym łóżku :( wczoraj miałam skurcze a w nocy nic znowu :(

Chimera mi kazali codziennie być na czczo do obchodu, ktg i usg, a później już jeść. Oczywiście dwa dni głosowałam dłużej bo nikt nie raczył mi powiedzieć że mogę jeść!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga a w poprzedniej ciąży w którym dniu urodziłaś? Z wywoływaniem czy sama?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Iga a w poprzedniej ciąży w którym dniu urodziłaś? Z wywoływaniem czy sama?
    Termin miałam na piatek a urodziłam w poniedziałek. Zaczęło się niby samo - odpadł czop z krwią w niedzielę (dlatego pojechałam na izbe), w nocy były jakieś skurcze ale za slabe i nieregularne, dlatego w poniedziałek o 10 podłączyli oksytocynę bo miałam duże rozwarcie, urodziłam 11.45. Myślę że teraz będzie podobnie... Rozwarcie jest, skurcze są co jakiś czas ale za słabe i cichną... Czekam do poniedzialku ;) termin miałam na wczoraj więc może historia się powtorzy

Frida91 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u ciebie Frida jak tam?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Baileys ciesz się wolnością, ja z Anielka super wspominam pojechanie do szpitala tylko na poród, mimo że w 41 tyg i trochę się naczekalam. Teraz też czekam ale co chwilę na szpitalnym łóżku :( wczoraj miałam skurcze a w nocy nic znowu :(

Chimera mi kazali codziennie być na czczo do obchodu, ktg i usg, a później już jeść. Oczywiście dwa dni głosowałam dłużej bo nikt nie raczył mi powiedzieć że mogę jeść!
    No to u mnie podobnie. O 5:40 położna zrobiła wielkie wejście na salę i od razu mnie na ktg podpiela. Chwilę później wkroczyła ta co wczoraj i kazała mi odroczyć śniadanie. A teraz czekamy na wizytę, która pewnie najwcześniej o 9 się pojawi, potem dopiero zrobią USG i badanie, więc do 10 to lekko mnie potrzymią.

W nocy sobie pospałam chociaż, bo poza lekkimi, nieregularnymi twardnieniami brzucha nic się nie działo.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    A u ciebie Frida jak tam?
    No to na pewno i teraz nie będziesz długo już czekać :)
    Ja właśnie siedzę jak na szpilkach i czekam na obchod i wyrok co ze mną... Czy zaczną dziś z balonikiem czy kolejny dzień rozpaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 08:12

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No to na pewno i teraz nie będziesz długo już czekać :)
    Ja właśnie siedzę jak na szpilkach i czekam na obchod i wyrok co ze mną... Czy zaczną dziś z balonikiem czy kolejny dzień rozpaczy.
    U mnie w szpitalu nie spodziewam się dzisiaj jakichś decyzji niestety, skurcze jakieś są znowu na ktg ale na takich to ja nie urodzę na pewno :( trzymam kciuki, żeby u ciebie działali już! Ja będę rozpaczać w poniedziałek jak nie podejmą decyzji. Kończy się babciom urlop, jakoś wierzyłam że urodzę ciut wcześniej i Anielka wróci w połowie września do żłobka, ale już z planów nici.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    No to u mnie podobnie. O 5:40 położna zrobiła wielkie wejście na salę i od razu mnie na ktg podpiela. Chwilę później wkroczyła ta co wczoraj i kazała mi odroczyć śniadanie. A teraz czekamy na wizytę, która pewnie najwcześniej o 9 się pojawi, potem dopiero zrobią USG i badanie, więc do 10 to lekko mnie potrzymią.

W nocy sobie pospałam chociaż, bo poza lekkimi, nieregularnymi twardnieniami brzucha nic się nie działo.
    No to ja też na czczo standardowo, czekam na obchod, ktg i USG. A takie dobre śniadanko

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są szałowe śniadania. Dzisiaj w menu: 2 kromki, kąsek masła, 1 parówka i kleks keczupu. Dobrze, że mąż mi przynosi z domu jakieś maszkety 😉😉

Bobby29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo dołączyłam już odchodzę ;) wczoraj po 19 zaczęły się regularne skurcze co 8 (ale takie delikatne), po 21 stwierdziłam, że chyba czas do szpitala, bo nie przechodzą. O 3.15bylo po wszystkim.bez żadnych wspomagaczy-na szescie bo najbardziej bałam się oxytocyny:) i na samą myśl dostałam mocniejszych skurczy i mąż ledwo zdążył na porodówkę. Więc jak to moja położna powiedziała"wszystko zaczyna się w głowie"

Niebieska Gwiazda, Limerikowo, Bobby29, Vampire lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli ze jutro :( Mam nadzieję że mnie znowu jutro nie splawia bo zwariuję... Juz dziś znowu i tak mam doła że kolejny dzień czekania.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już w ogóle mnie nie dziwią cc na życzenie jak tak to wygląda... Nie wiem jak poród ma postępować u mnie jak jestem już tak znerwicowana...

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie chcą dzisiaj ciąć. Popłakałam się, ale chyba podpisze te zgodę i trudno. Cały dzień chodziłam po korytarzu z tymi twardnieniami, a mały nic się w dół nie ruszył. Małego ocenili na USG na prawie 4kg i stwierdzili, że może być niewspółmierność.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ale dlaczego ciąć? Nie próbują najpierw wywoływać?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 1241 1242 1243 1244 1245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ