X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie stwierdzili, że jak się te skurcze piszą a nic nie postępuje i dziecko nie schodzi do kanału, to jest za duże i jakby nie było tyle po terminie to by czekali, ale tak to się obawiają. Bo mały na ktg nie wypada za dobrze.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kurde :( Ale już decyzja podjęta?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ważne jak się urodzi😘
    Ważne że za chwile będziecie tulić maluszki 😘

Marcelina85, menka2, Pierniczkowa, Misi@, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już wszystko jedno byle to się skończyło i byle moc wyjść do domu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o pepuszek, u nas jeszcze nie odpadl,niby jest zeschniety ale jest jakaś krwawa ciemna wydzielina, brudzi ubranko, psikam od początku Octeniseptem, i osuszam patyczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:53

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

Baileys wiem co czujesz :) :) :)
    My dziś idziemy do kina - a myślałam że nie doczekam premiery tego filmu... już nawet nie zakładam że to ostatnie "ciążowe" wieczorne wyjście z mężem 😂

trzydziecha lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na porodówkę, mam 7 cm, podjęli decyzję o oxy. Mam zjeść dobre śniadanie z lewatywa i później na trakt. Trzymajcie kciuki

Domi_tur, kayama, Marcelina85, natty85, menka2, Pierniczkowa, Niebieska Gwiazda, zielonooka7, Limerikowo, emi2016, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Matyldaaa, werni, Bobby29, Ania95, Szczęśliwa Mamusia, Chimera, wiki2, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja czyściłam gazikami spirytusowymi i w 7 dniu odpadł :) spróbuj nimi czyścić dookoła.

Chimera, nieważne jak, ważne żeby zdrowy Robuś pojawił się na świecie ❤️

Iga, powodzenia! 🙈

Frida, Kochana, myśląc o Tobie ciągle mam w głowie że mogłam to być ja w tym szpitalu, tak dobrze Cię rozumiem że najchętniej pomogłabym Ci jakoś z tym porodem :) ❤️

kayama, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się za dwóch :D czekam na położna z lewatywa, później prysznic i jedziemy na górę. Ale mam stres. Mam nadzieję, że pójdzie szybko jak z Anielka. Identyczna sytuacja, 7 cm a skurcze za słabe na poród. Ledwie może z 5 skurczy lekko zabolało. Podłącza oksy to się zacznie.

Limerikowo, Szczęśliwa Mamusia, tęczova lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powodzenia !

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gratuluje wszystkim mówi rozpakowanym.
    Frida , Iga powodzenia 👊👊👊

Mam też odpadł kikut w 7 dniu, ale pisałam octaniseptem i wycieralam mocno patyczkiem. Bo niestety już smierdzialy;( nie wiem komu na slucho odpadł. Mam się strasznie nabrało. Do dziś pojawia się troszkę krwi ale czyszcze to.
    Mały jest do mnie " podloczoby" 24h/dobę...dzięki Bogu za chusty.
    Dziś nie śpimy od 4 rana ... więc wymyśliłam sobie na obiad gołąbki i sernik na deser ;) dobrze jest czasem nie spać 😉

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, spałam dzisiaj może godzinę 😂🙈 nie wiem co się stało Małemu ale całą noc oczy jak 5zlotych,spał tylko przy cycku, w ostateczności ze smoczkiem na rękach... Jak mi mąż rano powiedział, że się nie wyspał to go mało śmiechem nie zabiłam...

Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o pepuszek, u nas jeszcze nie odpadl,niby jest zeschniety ale jest jakaś krwawa ciemna wydzielina, brudzi ubranko, psikam od początku Octeniseptem, i osuszam patyczkiem.
    u nas odpadal po 2 tyg plus
    dobrze robisz nada oczyszczac i psikac az patyczek bedzie czysty i yak pate x dziennie
    jesli bedzie zolta ropa o zlym zapachu wtedy pediatra
    mozna wycinac w pamperach pol kolo w miejscu pepuszka lub podwijac by nie haczyl
    zakladac kaftaniki i polspiochy zamiast body czy pajacow
    wietrzyc troche miejsce pepka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 11:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo porodów w ostatnich dniach :) trzymam kciuki za dzisiejsze porody ;)

U mnie wciąż nic się nie dzieje, nawet skurczu malutkiego, ale ja wciąż myślę, że będzie jak poprzednim razem, że po prostu się zacznie bez żadnych przepowiadaczy :) przynajmniej tak bym chciała. Za tydzień przyjeżdża tesciowa, więc jednak wolałabym urodzić wcześniej co by jej pobyt się nie wydłużył za bardzo 🙄

MDW, Kalija lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys nie odchoc..my na Twój poród czekamy tak jak na każdy z niecierpliwością...❤

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

oj ta Alien 🤣
    u nas bloga cisza
    zero skurczow, twardnien, boli
    mg i nospa juz 2tyg temu odstawione
    spokojnie czekamy do 2 wrzes a ja bym jeszcze nast tydz mogla tez jak nic mi nie dokucza na szczescie
    z kinem to swietny pomysl tylko moje ostatnio Mama i mama na usypianie wolaja chyba juz Braciszka czuja 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 11:22

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce, dostałam zastrzyk na rozwarcie nie pamiętam jaki, chodzę po oddziale, pod ciepły prysznic. Na razie są lekkie skurcze, czekają z oksytocyna bo może samo ruszy

Frida91, Bee_girl, werni, Matyldaaa, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Szczęśliwa Mamusia, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powodzenia :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    I ja gratuluje wszystkim mówi rozpakowanym.
    Frida , Iga powodzenia 👊👊👊

Mam też odpadł kikut w 7 dniu, ale pisałam octaniseptem i wycieralam mocno patyczkiem. Bo niestety już smierdzialy;( nie wiem komu na slucho odpadł. Mam się strasznie nabrało. Do dziś pojawia się troszkę krwi ale czyszcze to.
    Mały jest do mnie " podloczoby" 24h/dobę...dzięki Bogu za chusty.
    Dziś nie śpimy od 4 rana ... więc wymyśliłam sobie na obiad gołąbki i sernik na deser ;) dobrze jest czasem nie spać 😉
    Misi jak uzywasz chusty? Wiem glupie pytanie ale przy starszym nie uzywalam, teraz kupilam i chcialabym sprobowac, karmisz a potem w chustę i idzie sobie spac? Dlugo w ciagu dnia jest zamotany?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki! 🤞🤞🤞

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ