X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie stwierdzili, że jak się te skurcze piszą a nic nie postępuje i dziecko nie schodzi do kanału, to jest za duże i jakby nie było tyle po terminie to by czekali, ale tak to się obawiają. Bo mały na ktg nie wypada za dobrze.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kurde :( Ale już decyzja podjęta?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ważne jak się urodzi😘
    Ważne że za chwile będziecie tulić maluszki 😘

Marcelina85, menka2, Pierniczkowa, Misi@, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już wszystko jedno byle to się skończyło i byle moc wyjść do domu.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie o pepuszek, u nas jeszcze nie odpadl,niby jest zeschniety ale jest jakaś krwawa ciemna wydzielina, brudzi ubranko, psikam od początku Octeniseptem, i osuszam patyczkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 09:53

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Matyldaaa Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

Baileys wiem co czujesz :) :) :)
    My dziś idziemy do kina - a myślałam że nie doczekam premiery tego filmu... już nawet nie zakładam że to ostatnie "ciążowe" wieczorne wyjście z mężem 😂

trzydziecha lubi tę wiadomość

Mama Aniołka - 02.2018

Iga jest z nami 22.08.2019 ❤❤❤
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na porodówkę, mam 7 cm, podjęli decyzję o oxy. Mam zjeść dobre śniadanie z lewatywa i później na trakt. Trzymajcie kciuki

Domi_tur, kayama, Marcelina85, natty85, menka2, Pierniczkowa, Niebieska Gwiazda, zielonooka7, Limerikowo, emi2016, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Matyldaaa, werni, Bobby29, Ania95, Szczęśliwa Mamusia, Chimera, wiki2, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, ja czyściłam gazikami spirytusowymi i w 7 dniu odpadł :) spróbuj nimi czyścić dookoła.

Chimera, nieważne jak, ważne żeby zdrowy Robuś pojawił się na świecie ❤️

Iga, powodzenia! 🙈

Frida, Kochana, myśląc o Tobie ciągle mam w głowie że mogłam to być ja w tym szpitalu, tak dobrze Cię rozumiem że najchętniej pomogłabym Ci jakoś z tym porodem :) ❤️

kayama, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadłam się za dwóch :D czekam na położna z lewatywa, później prysznic i jedziemy na górę. Ale mam stres. Mam nadzieję, że pójdzie szybko jak z Anielka. Identyczna sytuacja, 7 cm a skurcze za słabe na poród. Ledwie może z 5 skurczy lekko zabolało. Podłącza oksy to się zacznie.

Limerikowo, Szczęśliwa Mamusia, tęczova lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powodzenia !

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja gratuluje wszystkim mówi rozpakowanym.
    Frida , Iga powodzenia 👊👊👊

Mam też odpadł kikut w 7 dniu, ale pisałam octaniseptem i wycieralam mocno patyczkiem. Bo niestety już smierdzialy;( nie wiem komu na slucho odpadł. Mam się strasznie nabrało. Do dziś pojawia się troszkę krwi ale czyszcze to.
    Mały jest do mnie " podloczoby" 24h/dobę...dzięki Bogu za chusty.
    Dziś nie śpimy od 4 rana ... więc wymyśliłam sobie na obiad gołąbki i sernik na deser ;) dobrze jest czasem nie spać 😉

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, spałam dzisiaj może godzinę 😂🙈 nie wiem co się stało Małemu ale całą noc oczy jak 5zlotych,spał tylko przy cycku, w ostateczności ze smoczkiem na rękach... Jak mi mąż rano powiedział, że się nie wyspał to go mało śmiechem nie zabiłam...

Misi@, Limerikowo lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie o pepuszek, u nas jeszcze nie odpadl,niby jest zeschniety ale jest jakaś krwawa ciemna wydzielina, brudzi ubranko, psikam od początku Octeniseptem, i osuszam patyczkiem.
    u nas odpadal po 2 tyg plus
    dobrze robisz nada oczyszczac i psikac az patyczek bedzie czysty i yak pate x dziennie
    jesli bedzie zolta ropa o zlym zapachu wtedy pediatra
    mozna wycinac w pamperach pol kolo w miejscu pepuszka lub podwijac by nie haczyl
    zakladac kaftaniki i polspiochy zamiast body czy pajacow
    wietrzyc troche miejsce pepka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 11:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo porodów w ostatnich dniach :) trzymam kciuki za dzisiejsze porody ;)

U mnie wciąż nic się nie dzieje, nawet skurczu malutkiego, ale ja wciąż myślę, że będzie jak poprzednim razem, że po prostu się zacznie bez żadnych przepowiadaczy :) przynajmniej tak bym chciała. Za tydzień przyjeżdża tesciowa, więc jednak wolałabym urodzić wcześniej co by jej pobyt się nie wydłużył za bardzo 🙄

MDW, Kalija lubią tę wiadomość

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys nie odchoc..my na Twój poród czekamy tak jak na każdy z niecierpliwością...❤

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ja jednak przestane wchodzic na to forum, bo zupelnie tu nie pasuje i coraz bardziej czuje sie jak alien🙈 Porod za porodem, skurcze, szpitale, laktacja, a my... wlasnie wrocilismy z kina z nowego Quentina😄 Jak szlam ostatnio na Krola Lwa to ubolewałam, ze to juz na pewno najostatniejszy wypad do kina, a tymczasem moje dziecko chce ewidentnie obejrzec rowniez jesienny repertuar😄

Gratuluje kolejnym rozpakowanym, usciski dla bobaskow, a jesli ktos jeszcze pozostal poza mna w dwupaku to powodzenia!😀

oj ta Alien 🤣
    u nas bloga cisza
    zero skurczow, twardnien, boli
    mg i nospa juz 2tyg temu odstawione
    spokojnie czekamy do 2 wrzes a ja bym jeszcze nast tydz mogla tez jak nic mi nie dokucza na szczescie
    z kinem to swietny pomysl tylko moje ostatnio Mama i mama na usypianie wolaja chyba juz Braciszka czuja 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 11:22

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na porodówce, dostałam zastrzyk na rozwarcie nie pamiętam jaki, chodzę po oddziale, pod ciepły prysznic. Na razie są lekkie skurcze, czekają z oksytocyna bo może samo ruszy

Frida91, Bee_girl, werni, Matyldaaa, Limerikowo, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, Szczęśliwa Mamusia, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga powodzenia :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    I ja gratuluje wszystkim mówi rozpakowanym.
    Frida , Iga powodzenia 👊👊👊

Mam też odpadł kikut w 7 dniu, ale pisałam octaniseptem i wycieralam mocno patyczkiem. Bo niestety już smierdzialy;( nie wiem komu na slucho odpadł. Mam się strasznie nabrało. Do dziś pojawia się troszkę krwi ale czyszcze to.
    Mały jest do mnie " podloczoby" 24h/dobę...dzięki Bogu za chusty.
    Dziś nie śpimy od 4 rana ... więc wymyśliłam sobie na obiad gołąbki i sernik na deser ;) dobrze jest czasem nie spać 😉
    Misi jak uzywasz chusty? Wiem glupie pytanie ale przy starszym nie uzywalam, teraz kupilam i chcialabym sprobowac, karmisz a potem w chustę i idzie sobie spac? Dlugo w ciagu dnia jest zamotany?

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki! 🤞🤞🤞

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ