Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga, gratuluję, zdrówka dla Was! 🎉🍾🤗
Wiecie może jak postępować z sutkami, na których pojawiła się ropa? Już nie krwawią, bo od wczoraj nie dostawiam Małej, chodzę w muszlach laktacyjnych Medela, smaruję swoją siarą, odciągam nawał, ale piersi nadal twarde, a sutki jakby lekko odparzone od laktatora. Ściągam w tempie 1ml na minutę i ledwo nadążam, a doradca będzie u mnie dopiero w poniedziałek po południu. Zetrzeć tę ropę jałowym wacikiem i psiknac Octaniseptem lub spirytusem? Boję się, że umrę z bólu. Mam jeszcze plastry hydrozelowe z Medeli, wczoraj nosiłam, ale ich odrywanie razem z odmoczonym naskórkiem nie było fajne,a długo nie mogę nosic, bo co 3h odciągam przez 30 min każdą pierś. Smutno mi, bo właśnie w tej chwili moja siostra bierze ślub, a mnie tam nie ma 😢Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:52
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nasz Robuś został wydobyty o 10:28. Ma 4280g i 57cm. Był trochę owinięty pępowina i możliwe że to dlatego nie chciał się wstawić w kanał, a druga kwestia, że jednak trochę z niego Klocuszek 😉😉 Jest przeslodki. Po cięciu pokazali mi go do przywitania i poszedł z mężem się przytulać na noworodki. Jak już mnie pozamykali, to na sali mieliśmy kontakt skóra do skóry i fajnie się przyssał, wszystkie żale mi minęły i cieszę się, że jest z nami. Ja już jestem spionizowana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:04
Limerikowo, Pierniczkowa, Frida91, Ania95, DrzewkoPomarańczowe, werni, Misi@, zielonooka7, Bobby29, kayama, emi2016, Domi_tur, IGA.G, Niebieska Gwiazda, AnaKwiat, trzydziecha, Mila1996, Matyldaaa, MDW, redken, Bee_girl, wiki2, Vampire lubią tę wiadomość
-
Jak tak patrzę na pierwszą stronę, to chyba jednak poszedł na rekord-ten masowy 😉
Dzisiaj mój doktor na USG go ocenił na 3800g, a w czwartek przy przyjęciu inny doktor na 3500g. To tak w temacie ile warte są te szacunki.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Chimera słodziak z Robusia
Az ciekawa jestem ile mój będzie miał jak urodze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 18:36
-
Pierniczkowa wrote:Słuchajcie przyniosła obiad ale tylko dla swojego synka. Kurwa co za ludzie.
<Facepalm>♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Iga, Chimera gratulacje!♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
werni wrote:Pierniczkowa widać ze mąż to synuś mamusi. I pewnie ona nim steruje.
Bobby super ze są takie sposoby.
Aga tak bliżej niż dalej. Juz się nie mogę doczekać kiedy urodze. Co raz ciężej jest.
Jeszcze te pytania czy juz urodzilam.
Kayama chyba to dobrze ze nie plamisz.
Drzewko pochwal się paznokciami i fryzurą
Tylko chodzi mi o to czy po 2 tygodniach to nie za szybko? -
poród szybki,ale chyba bardziej bolesny, parłam między skurczami bo bóle krzyżowe nie dały mi żyć, ale wyszła szybko, aż zaskoczona byłam że już mówią że wyszła glowka ja na to jaką glowka, tak szybko 🤣 ok 13 odeszły wody, i zaczęły się skurcze które się nasilały coraz bardziej, po 14 mówili że rodziny bo główka schodzi już, mało partych miałam ale kręgosłup dawał w kość, nie mogłam się ruszyc. Urodziłam 14.25. waga 4025:) także na szczęście mylili się z waga szacunkowa uff bo dzisiaj na USG podawali 4150. Obyło się bez oksy, bez nacinania
Bobby29, Limerikowo, emi2016, werni, kayama, Misi@, Niebieska Gwiazda, DrzewkoPomarańczowe, Ania95, Matyldaaa, Frida91, MDW, redken, Bee_girl, Applejoy, Vampire, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Kayama - ja po 2 tygodbiach mialam przerwe, potem wróciło, znowu przerwa z 5 dni i dzis mnie znow zaskoczylo brazowe plamienie... Takze miej podpaske, wkladke w pogotowiu
Poza tym niektorzy mowia, ze po cc krawienie mniejsze bo jest sie lepiej oczyszczonymkayama lubi tę wiadomość
-
Dobrze że szybko poszło bo skończyłoby się cesarka, tętno zaczęło szaleć mocno, i po porodzie położna mówiła że była dwa razy owinięta pępowina wokół szyi... Dobrze że nie wiedziałam o tym wcześniej, tylko później jak okazało się że wszystko z Łucja dobrze. Miałam problem z urodzę iem łożyska , po 30 minutach nie odchodziło u chcieli mnie brać na operacyj i w znieczuleniu oddzielać, ale po masażu brzucha i dzięki pomocy super położnej urodziłam łożysko. Po porodzie nagle spadł mi cukier i szybko podłączali glukozę bo już miałam mroczki przed oczami, położna mówiła że póki adrenalina to działałam, a przy łożysku nagle opadły emocje i cukry dały się we znaki. Łucja ma dobrą glikemię, dostała 10 pkt ale położna mówi że ma oznaki przenoszonej ciazy