X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Chimera - gratulacje dla Was, ogarniacie sie tam i szybciutko do domu wychodźcie!
    Bobby - oby szybko nawał Ci przyszedł i żebyście sie z malutka zgrały z karmieniem!
    Ja informuje ze moi przetrwali sami ze czwórkę, a nawet śmiem twierdzić ze sobie extra poradzili. Krzys usnal po 16, ja przed 17 wyjechałam, maly wstal po 19 dopiero - maz farciarz, tak go skutecznie lulal w wozku jak tylko maly sie poruszył. Potem mleko, wypił 75 i bylo Ok. Jak wrocilam o 21, to starszaki w wannie siedzieli, maly w leżaku z umytą pupka pod kranem nawet, a maz mieszkanie ogarnial😁Jestem z nich dumna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 22:40

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Misi@, werni, redken, Domi_tur lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Twój mąż to supermąż :)

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, Iga gratulacje!! ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga gratulacje ☺️

Dzięki dziewczyny! To która pobija rekord masowy? 😏😏

Doktor na wizycie powiedział, że z mojej strony to już w poniedziałek będziemy mogli iść do domu, więc wszystko będzie zależało od małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:06

kayama, Bobby29, Misi@, werni, trzydziecha, Applejoy, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dzięki dziewczyny! To która pobija rekord masowy? 😏😏

Chylę czoła i ustępuje miejsca na podium 😁

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Chimera gratuluje 💕❤
    Aga ...Wow Twój mąż jest naprawdę świetny ...Brawo Wy☺

Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga twój mąż ma MOC :) :)

Agagusia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna :D

werni, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Iga, gratuluję, zdrówka dla Was! 🎉🍾🤗

Wiecie może jak postępować z sutkami, na których pojawiła się ropa? Już nie krwawią, bo od wczoraj nie dostawiam Małej, chodzę w muszlach laktacyjnych Medela, smaruję swoją siarą, odciągam nawał, ale piersi nadal twarde, a sutki jakby lekko odparzone od laktatora. Ściągam w tempie 1ml na minutę i ledwo nadążam, a doradca będzie u mnie dopiero w poniedziałek po południu. Zetrzeć tę ropę jałowym wacikiem i psiknac Octaniseptem lub spirytusem? Boję się, że umrę z bólu. Mam jeszcze plastry hydrozelowe z Medeli, wczoraj nosiłam, ale ich odrywanie razem z odmoczonym naskórkiem nie było fajne,a długo nie mogę nosic, bo co 3h odciągam przez 30 min każdą pierś. Smutno mi, bo właśnie w tej chwili moja siostra bierze ślub, a mnie tam nie ma 😢
    Chyba mam to samo. Jedna pierś wyglada na 2 rozmiary większa. Szybko robi sie nabrzmiała. Miałam poraniony sutek. Położna zerwała mi strupa do mięsa i kazała smarować mlekiem o dziwo to pomaga na rane. Ale boli mnie cała pierś. Jak w ciagu 3h nie ściągnę mleka to jest jak balon i gorąca. A laktatorem jakby nie jestem w stanie sciagnac tak zeby była jak druga pierś. Zawsze jest troche twarda. Jutro wpada doradczyni. Ale juz mam przez to dosyć kp. Bo sie nie przestawiamy przez to tylko z butelki odciągnięte. Tyle czasu na to wszystko schodzi ze masakra

Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:54

• werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)

Tez słyszałam że mleko pomaga na poranione piersi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna :D
    Też mnie to zdziwiło, raczej mi się nie wydaje, że to tak szybko pójdzie. Ostatnio jak byłam na ktg w piątek i akurat robili cesarkę, to w poniedziałek rano jak znów szłam, to dziewczynę puszczali akurat, więc nastawiam się raczej na wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:08

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, Iga gratulacje! :)

Frida jak u ciebie?

Chyba już nas nie wiele zostało nie rozpakowanych tutaj ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na obchod i wyrok. Niby na dziś mi obiecali balonik ale jestem ciekawa. Innej dziewczynie założyli wczoraj dopiero o 18 :/ I rano pojechała na indukcje z oxy.

Applejoy lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Pierniczkowa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)

Tez słyszałam że mleko pomaga na poranione piersi.
    Dziękuję pięknie :)

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, sto lat 🥳!! Zdrówka, spokoju i żeby wszystkie trudności udało się przezwyciężyć ✊🏻✊🏻.

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Chimera gratulacje ❤️❤️❤️

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida! Fri-da! Idź na całość! ✊🏼✊🏼

Frida91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Chyba mam to samo. Jedna pierś wyglada na 2 rozmiary większa. Szybko robi sie nabrzmiała. Miałam poraniony sutek. Położna zerwała mi strupa do mięsa i kazała smarować mlekiem o dziwo to pomaga na rane. Ale boli mnie cała pierś. Jak w ciagu 3h nie ściągnę mleka to jest jak balon i gorąca. A laktatorem jakby nie jestem w stanie sciagnac tak zeby była jak druga pierś. Zawsze jest troche twarda. Jutro wpada doradczyni. Ale juz mam przez to dosyć kp. Bo sie nie przestawiamy przez to tylko z butelki odciągnięte. Tyle czasu na to wszystko schodzi ze masakra

Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?

Aauuuć!! OMG...dobrze, że u mnie jeszcze nie było położnej 😉 Chodzę topless, ale nie dopuszczam do powstania suchych strupow - zawsze są posmarowane maścią albo moim mlekiem. U mnie to jednak chyba nie była ropa tylko ten rozmoczony naderwany naskórek. Smaruję siarą, Solcoserylem, lanolina, olejem kokosowym, żelem aloes owym i też nie dostawiam odkąd pojawiła się krew - wczoraj jeszcze była odrobinka, naprawdę się goją ale bolą i nie wyglądają normalnie. Też mam dosyć laktatora, wnerwia mnie ten dźwięk - całodobowy, z 2-godzinnymi przerwami, bo każda sesja zajmuje 1h. W poniedziałek brat pożyczy mi inny i będę jechać na 2 piersi jednocześnie - zawsze to 4 godziny dziennie krócej.

Frida, kciuki! 🤞🤞

Pierniczkowa, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 😊🎆🎈

Chimera, gratuluję z całego serca! 😘🍾🎉

Frida91 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, a mierzyłaś temp? Ja wczoraj i przedwczoraj miałam stan podgoraczkowy, ale tylko wieczorami.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • MDW Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasz Leon 🦁 ma już tydzień i waży 3kg!🎉
    Ten systematyczny przyrost wagi jest bardzo uspokajający. Aż żal mi że będziemy jutro musieli oddać tą wagę dla dzieci znajomym. Ale jutro z kolei mamy pierwsza (!) wizytę położnej środowiskowej i może dobrze bo mam wrażenie że od nawału gorzej mu chwycić brodawke i łyka powietrze podczas karmienia.
    Wczoraj byliśmy u moich rodziców w domu. Było spotkanie z prababcią 👍i wzięliśmy 6 pieluch, 3 body na zmianę i dwie pary skarpet. Bilans wyszedł ujemny bo tata musiał jechać po pieluchy ok 20.00, reszta wyliczona w punkt. Kto by pomyślał że załatwi tyle rzeczy w kilka godzin! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:00

Agagusia, Misi@, redken, werni, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ