Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Iga, Chimera - gratulacje dla Was, ogarniacie sie tam i szybciutko do domu wychodźcie!
Bobby - oby szybko nawał Ci przyszedł i żebyście sie z malutka zgrały z karmieniem!
Ja informuje ze moi przetrwali sami ze czwórkę, a nawet śmiem twierdzić ze sobie extra poradzili. Krzys usnal po 16, ja przed 17 wyjechałam, maly wstal po 19 dopiero - maz farciarz, tak go skutecznie lulal w wozku jak tylko maly sie poruszył. Potem mleko, wypił 75 i bylo Ok. Jak wrocilam o 21, to starszaki w wannie siedzieli, maly w leżaku z umytą pupka pod kranem nawet, a maz mieszkanie ogarnial😁Jestem z nich dumna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 22:40
DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Misi@, werni, redken, Domi_tur lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Iga gratulacje ☺️
Dzięki dziewczyny! To która pobija rekord masowy? 😏😏
Doktor na wizycie powiedział, że z mojej strony to już w poniedziałek będziemy mogli iść do domu, więc wszystko będzie zależało od małego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:06
kayama, Bobby29, Misi@, werni, trzydziecha, Applejoy, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna
werni, Misi@ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarcelina85 wrote:Iga, gratuluję, zdrówka dla Was! 🎉🍾🤗
Wiecie może jak postępować z sutkami, na których pojawiła się ropa? Już nie krwawią, bo od wczoraj nie dostawiam Małej, chodzę w muszlach laktacyjnych Medela, smaruję swoją siarą, odciągam nawał, ale piersi nadal twarde, a sutki jakby lekko odparzone od laktatora. Ściągam w tempie 1ml na minutę i ledwo nadążam, a doradca będzie u mnie dopiero w poniedziałek po południu. Zetrzeć tę ropę jałowym wacikiem i psiknac Octaniseptem lub spirytusem? Boję się, że umrę z bólu. Mam jeszcze plastry hydrozelowe z Medeli, wczoraj nosiłam, ale ich odrywanie razem z odmoczonym naskórkiem nie było fajne,a długo nie mogę nosic, bo co 3h odciągam przez 30 min każdą pierś. Smutno mi, bo właśnie w tej chwili moja siostra bierze ślub, a mnie tam nie ma 😢
Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:54
-
IGA.G wrote:Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:08
-
Nacha wrote:Chyba mam to samo. Jedna pierś wyglada na 2 rozmiary większa. Szybko robi sie nabrzmiała. Miałam poraniony sutek. Położna zerwała mi strupa do mięsa i kazała smarować mlekiem o dziwo to pomaga na rane. Ale boli mnie cała pierś. Jak w ciagu 3h nie ściągnę mleka to jest jak balon i gorąca. A laktatorem jakby nie jestem w stanie sciagnac tak zeby była jak druga pierś. Zawsze jest troche twarda. Jutro wpada doradczyni. Ale juz mam przez to dosyć kp. Bo sie nie przestawiamy przez to tylko z butelki odciągnięte. Tyle czasu na to wszystko schodzi ze masakra
Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?
Aauuuć!! OMG...dobrze, że u mnie jeszcze nie było położnej 😉 Chodzę topless, ale nie dopuszczam do powstania suchych strupow - zawsze są posmarowane maścią albo moim mlekiem. U mnie to jednak chyba nie była ropa tylko ten rozmoczony naderwany naskórek. Smaruję siarą, Solcoserylem, lanolina, olejem kokosowym, żelem aloes owym i też nie dostawiam odkąd pojawiła się krew - wczoraj jeszcze była odrobinka, naprawdę się goją ale bolą i nie wyglądają normalnie. Też mam dosyć laktatora, wnerwia mnie ten dźwięk - całodobowy, z 2-godzinnymi przerwami, bo każda sesja zajmuje 1h. W poniedziałek brat pożyczy mi inny i będę jechać na 2 piersi jednocześnie - zawsze to 4 godziny dziennie krócej.
Frida, kciuki! 🤞🤞
Pierniczkowa, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 😊🎆🎈
Chimera, gratuluję z całego serca! 😘🍾🎉Frida91 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nacha, a mierzyłaś temp? Ja wczoraj i przedwczoraj miałam stan podgoraczkowy, ale tylko wieczorami."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Nasz Leon 🦁 ma już tydzień i waży 3kg!🎉
Ten systematyczny przyrost wagi jest bardzo uspokajający. Aż żal mi że będziemy jutro musieli oddać tą wagę dla dzieci znajomym. Ale jutro z kolei mamy pierwsza (!) wizytę położnej środowiskowej i może dobrze bo mam wrażenie że od nawału gorzej mu chwycić brodawke i łyka powietrze podczas karmienia.
Wczoraj byliśmy u moich rodziców w domu. Było spotkanie z prababcią 👍i wzięliśmy 6 pieluch, 3 body na zmianę i dwie pary skarpet. Bilans wyszedł ujemny bo tata musiał jechać po pieluchy ok 20.00, reszta wyliczona w punkt. Kto by pomyślał że załatwi tyle rzeczy w kilka godzin! 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:00
Agagusia, Misi@, redken, werni, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc