X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Chimera - gratulacje dla Was, ogarniacie sie tam i szybciutko do domu wychodźcie!
    Bobby - oby szybko nawał Ci przyszedł i żebyście sie z malutka zgrały z karmieniem!
    Ja informuje ze moi przetrwali sami ze czwórkę, a nawet śmiem twierdzić ze sobie extra poradzili. Krzys usnal po 16, ja przed 17 wyjechałam, maly wstal po 19 dopiero - maz farciarz, tak go skutecznie lulal w wozku jak tylko maly sie poruszył. Potem mleko, wypił 75 i bylo Ok. Jak wrocilam o 21, to starszaki w wannie siedzieli, maly w leżaku z umytą pupka pod kranem nawet, a maz mieszkanie ogarnial😁Jestem z nich dumna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 22:40

DrzewkoPomarańczowe, Bobby29, Niebieska Gwiazda, Misi@, werni, redken, Domi_tur lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Twój mąż to supermąż :)

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, Iga gratulacje!! ❤️

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga gratulacje ☺️

Dzięki dziewczyny! To która pobija rekord masowy? 😏😏

Doktor na wizycie powiedział, że z mojej strony to już w poniedziałek będziemy mogli iść do domu, więc wszystko będzie zależało od małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:06

kayama, Bobby29, Misi@, werni, trzydziecha, Applejoy, emi2016, Agagusia lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Dzięki dziewczyny! To która pobija rekord masowy? 😏😏

Chylę czoła i ustępuje miejsca na podium 😁

Bobby29, werni lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Chimera gratuluje 💕❤
    Aga ...Wow Twój mąż jest naprawdę świetny ...Brawo Wy☺

Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga twój mąż ma MOC :) :)

Agagusia lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna :D

werni, Misi@ lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Iga, gratuluję, zdrówka dla Was! 🎉🍾🤗

Wiecie może jak postępować z sutkami, na których pojawiła się ropa? Już nie krwawią, bo od wczoraj nie dostawiam Małej, chodzę w muszlach laktacyjnych Medela, smaruję swoją siarą, odciągam nawał, ale piersi nadal twarde, a sutki jakby lekko odparzone od laktatora. Ściągam w tempie 1ml na minutę i ledwo nadążam, a doradca będzie u mnie dopiero w poniedziałek po południu. Zetrzeć tę ropę jałowym wacikiem i psiknac Octaniseptem lub spirytusem? Boję się, że umrę z bólu. Mam jeszcze plastry hydrozelowe z Medeli, wczoraj nosiłam, ale ich odrywanie razem z odmoczonym naskórkiem nie było fajne,a długo nie mogę nosic, bo co 3h odciągam przez 30 min każdą pierś. Smutno mi, bo właśnie w tej chwili moja siostra bierze ślub, a mnie tam nie ma 😢
    Chyba mam to samo. Jedna pierś wyglada na 2 rozmiary większa. Szybko robi sie nabrzmiała. Miałam poraniony sutek. Położna zerwała mi strupa do mięsa i kazała smarować mlekiem o dziwo to pomaga na rane. Ale boli mnie cała pierś. Jak w ciagu 3h nie ściągnę mleka to jest jak balon i gorąca. A laktatorem jakby nie jestem w stanie sciagnac tak zeby była jak druga pierś. Zawsze jest troche twarda. Jutro wpada doradczyni. Ale juz mam przez to dosyć kp. Bo sie nie przestawiamy przez to tylko z butelki odciągnięte. Tyle czasu na to wszystko schodzi ze masakra

Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 08:54

• werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)

Tez słyszałam że mleko pomaga na poranione piersi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Chimera gratulacje! Wow to szybko do domku, u nas najwcześniej we wtorek jak będzie wszystko dobrze z małą. Ja się czuję świetnie, trochę leje się że mnie ale śmigam po oddziale jak nowonarodzona odzyskałam sprawność fizyczna :D
    Też mnie to zdziwiło, raczej mi się nie wydaje, że to tak szybko pójdzie. Ostatnio jak byłam na ktg w piątek i akurat robili cesarkę, to w poniedziałek rano jak znów szłam, to dziewczynę puszczali akurat, więc nastawiam się raczej na wtorek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:08

• zielonooka7 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, Iga gratulacje! :)

Frida jak u ciebie?

Chyba już nas nie wiele zostało nie rozpakowanych tutaj ;)

2nn3csqv5aa4ewil.png
    w5wqio4pmt9rfpnw.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na obchod i wyrok. Niby na dziś mi obiecali balonik ale jestem ciekawa. Innej dziewczynie założyli wczoraj dopiero o 18 :/ I rano pojechała na indukcje z oxy.

Applejoy lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Pierniczkowa wszystkiego najlepszego w dniu urodzin :)

Tez słyszałam że mleko pomaga na poranione piersi.
    Dziękuję pięknie :)

werni lubi tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, sto lat 🥳!! Zdrówka, spokoju i żeby wszystkie trudności udało się przezwyciężyć ✊🏻✊🏻.

aadd84dc14.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Chimera gratulacje ❤️❤️❤️

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida! Fri-da! Idź na całość! ✊🏼✊🏼

Frida91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Chyba mam to samo. Jedna pierś wyglada na 2 rozmiary większa. Szybko robi sie nabrzmiała. Miałam poraniony sutek. Położna zerwała mi strupa do mięsa i kazała smarować mlekiem o dziwo to pomaga na rane. Ale boli mnie cała pierś. Jak w ciagu 3h nie ściągnę mleka to jest jak balon i gorąca. A laktatorem jakby nie jestem w stanie sciagnac tak zeby była jak druga pierś. Zawsze jest troche twarda. Jutro wpada doradczyni. Ale juz mam przez to dosyć kp. Bo sie nie przestawiamy przez to tylko z butelki odciągnięte. Tyle czasu na to wszystko schodzi ze masakra

Generalnie mysle ze mama zapalenie piersi . Któraś to przechodziła? Jakieś wskazówki?

Aauuuć!! OMG...dobrze, że u mnie jeszcze nie było położnej 😉 Chodzę topless, ale nie dopuszczam do powstania suchych strupow - zawsze są posmarowane maścią albo moim mlekiem. U mnie to jednak chyba nie była ropa tylko ten rozmoczony naderwany naskórek. Smaruję siarą, Solcoserylem, lanolina, olejem kokosowym, żelem aloes owym i też nie dostawiam odkąd pojawiła się krew - wczoraj jeszcze była odrobinka, naprawdę się goją ale bolą i nie wyglądają normalnie. Też mam dosyć laktatora, wnerwia mnie ten dźwięk - całodobowy, z 2-godzinnymi przerwami, bo każda sesja zajmuje 1h. W poniedziałek brat pożyczy mi inny i będę jechać na 2 piersi jednocześnie - zawsze to 4 godziny dziennie krócej.

Frida, kciuki! 🤞🤞

Pierniczkowa, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! 😊🎆🎈

Chimera, gratuluję z całego serca! 😘🍾🎉

Frida91 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, a mierzyłaś temp? Ja wczoraj i przedwczoraj miałam stan podgoraczkowy, ale tylko wieczorami.

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • MDW Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nasz Leon 🦁 ma już tydzień i waży 3kg!🎉
    Ten systematyczny przyrost wagi jest bardzo uspokajający. Aż żal mi że będziemy jutro musieli oddać tą wagę dla dzieci znajomym. Ale jutro z kolei mamy pierwsza (!) wizytę położnej środowiskowej i może dobrze bo mam wrażenie że od nawału gorzej mu chwycić brodawke i łyka powietrze podczas karmienia.
    Wczoraj byliśmy u moich rodziców w domu. Było spotkanie z prababcią 👍i wzięliśmy 6 pieluch, 3 body na zmianę i dwie pary skarpet. Bilans wyszedł ujemny bo tata musiał jechać po pieluchy ok 20.00, reszta wyliczona w punkt. Kto by pomyślał że załatwi tyle rzeczy w kilka godzin! 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 20:00

Agagusia, Misi@, redken, werni, Bobby29, Limerikowo, Marcelina85 lubią tę wiadomość

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
‹‹ 1245 1246 1247 1248 1249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ