Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny założyli mi dzis cewnik Foleya. Ciesze się że wreszcie wzięli się do roboty ale jestem naprawdę już wkurwiona i zniesmaczona tym wszystkim. Nawet już nie mam doła po prostu ta służba zdrowia to żenada i jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to już rodzić tylko prywatnie. Jest mi już nawet obojętne czy będzie cesarka czy cokolwiek aby tylko już stad wyjść. Zjebali mi cały ten czas oczekiwania na narodziny i końcówkę ciąży.
MDW, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
nick nieaktualny
-
Frida - trzymaj sie dzielnie, pomysl o czyms miłym, bi oxytocyna nie lubi sie z adrenalina, rozumiem ze Ci ciezko, ale pomysl ze zostala juz sama konciweczka i jesres tuż tyż przed wielim spotkaniem!
Dzieki Dziewczyny za gratki dla meza. Mysle ze przy pierwszym nie bylby rak szybko ogarnięty, ake przy chłopcach robi wszystko oprocz oczywiscie cyckowania😊 i nie uważa tego za jakis wyczyn. Ja czesto jestem sama z trójka całe popoludnie do 21 i wiem ze da sue yo ogarnac przy lekko juz odchowanych starszakach. Stwierdził nawet ze wczoraj popoludniu to bylonawet fajnie, wziął wszystkich na dwor, chlopaki sie bawili, grali w piłkę, Krzys spal w wozku, a on na ławeczce z gazetka😁 No, bo jeszcze mu sie ten urlop rodzicielski spodoba i bedzie chcial mnie z niego wygonić, ale ja sie nie dam, mi tez sie podoba😉Misi@, Frida91, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
nick nieaktualny
-
Misi@ wrote:Frida A w jakim jesteś szpitalu? Na Raszeii? Dziwi mnie to bo na Lutyckiej szybko brali kobiety w obroty. Szkoda czasu i pieniedzy. Kazda dodatkowa doba przeciez kosztuje ;( sama nie wiem.
Poerniczkowa dużo sił i spełnienia marzeńCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida wkoncu ruszyli. Teraz powinno być już z górki. Trzymam nadal kciuki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:34
Frida91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, potrzebuje rady, niuni odpadł pępek a pod spodem pokazała się jakby ropa ( Patrzyłam w necie i wygląda to jak zapalenie pępka, nic nie było wcześniej widać pępek zasychal. Czy trzeba z tym pilnie iść do pediatry? Zamierzam rano w pon dzwonić, wyczytałAm ze czasami potrzebny jest antybiotyk Nie wiem jak to.się stało, codziennie czyścilam Octeniseptem, pieluszka zakładania pod pepkiem ..
-
Chimera wrote:Też mnie to zdziwiło, raczej mi się nie wydaje, że to tak szybko pójdzie. Ostatnio jak byłam na ktg w piątek i akurat robili cesarkę, to w poniedziałek rano jak znów szłam, to dziewczynę puszczali akurat, więc nastawiam się raczej na wtorek.
Karmiłam właśnie Robusia, 30minut ssał jedna, a potem jeszcze 15minut druga, a teraz leży ssie palucha. Zastanawiam się czy się tak uspokaja czy mu potrzeba jeszcze jeść?
Gdyby moja mała spadła mniej z wagi to by nas już dziś wypuścili, a CC było w czwartek więczorem więc nawet nie pełne 3jej doby. Więc to chyba zależy od szpitala, no i kondycji mamy i malucha.
Mała od wczoraj czyli od kiedy jest dokarmiana przybrała 40g, więc liczymy na to że jutro do domku.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida mocne kciuki. Rozumiem twoje samopoczuciem, ale nic już z tym nie zrobisz poza skupieniem się żeby resztkami silnej woli nastawić się pozytywnie. To już ostatnia prosta! 😘
Pierniczkowa wszystkiego najlepszego!Frida91 lubi tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
Frida91 wrote:Dziewczyny założyli mi dzis cewnik Foleya. Ciesze się że wreszcie wzięli się do roboty ale jestem naprawdę już wkurwiona i zniesmaczona tym wszystkim. Nawet już nie mam doła po prostu ta służba zdrowia to żenada i jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to już rodzić tylko prywatnie. Jest mi już nawet obojętne czy będzie cesarka czy cokolwiek aby tylko już stad wyjść. Zjebali mi cały ten czas oczekiwania na narodziny i końcówkę ciąży.
lekarze maja zwiazane rece
potem sa oskarzani o przyspieszanie porodu etc
przypome ze ja z OWP, cukrzyca ciazowa i nadcisnieniem rodzilam z wywolywaniem w 41+3
dlatego ja majac po 35tc regularne wizy co tydz nie pchalam sie do szpitala i nie pcham
materace koszmarne, jedzenie b rozne, noce z glowy bo zawsze cos sie dzieje a nie daj Boze jeszcze cos zlapac
wiadomo jak trzeba to trzeba.badz co badz ja na zadne extra dni sie nie pisze typu dlugie weekendy bo nic sie nie dzieje w sumie jesli brak przypadku naglego, obsada mniejsza
na pewno cewnik jesli jeszcze z nim pochodzisz najwiecej jak dasz rade rozpocznie akcje
choc ja mialam tak ze figa, cewnik wypadl o 18 wod odeszly , zrobil 2cm rozwarcia skurcze od polnocydo 5 nad ranem i cisza
od 8ej oxy a akcja od 15 do 22.30
ja pod ktg na lezaco, mala nie wstawiona w kanal, po 22 slablo ktg dziecka proznociag i wyciaganie
wcale porody nie sa takie prosteWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:33
-
Limerikowo wrote:takie sa teraz przepisy ze do 42tc chodzi sie w ciazy niezagrozonej jesli brak cukrzycy, nadcis i OWP etc
lekarze maja zwiazane rece
potem sa oskarzani o przyspieszanie porodu etc
przypome ze ja z OWP, cukrzyca ciazowa i nadcisnieniem rodzilam z wywolywaniem w 41+3
dlatego ja majac po 35tc regularne wizy co tydz nie pchalam sie do szpitala i nie pcham
materace koszmarne, jedzenie b rozne, noce z glowy bo zawsze cos sie dzieje a nie daj Boze jeszcze cos zlapac
wiadomo jak trzeba to trzeba.badz co badz ja na zadne extra dni sie nie pisze typu dlugie weekendy bo nic sie nie dzieje w sumie jesli brak przypadku naglego, obsada mniejsza
na pewno cewnik jesli jeszcze z nim pochodzisz najwiecej jak dasz rade rozpocznie akcjeCóreczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
kayama wrote:Dziewczyny, potrzebuje rady, niuni odpadł pępek a pod spodem pokazała się jakby ropa ( Patrzyłam w necie i wygląda to jak zapalenie pępka, nic nie było wcześniej widać pępek zasychal. Czy trzeba z tym pilnie iść do pediatry? Zamierzam rano w pon dzwonić, wyczytałAm ze czasami potrzebny jest antybiotyk Nie wiem jak to.się stało, codziennie czyścilam Octeniseptem, pieluszka zakładania pod pepkiem ..
czy jest zolta jest jej duzo i nieladnie pachnie, czy jest przemieszana z krwia zywa i oczysc dobrze a patyczek bedzie czysty
jesli masz watpliwosci to pomoc dorazna nie ma co ryzykowac u takiego maluszka
mozesz dostac skierowanie do szpitala na morfologie i crp
antybiotyk u niemowlat i dzieci mlodszych podaja pompa w szpitalu monitorujac krew i to jest 7-10dni
ja bym nie czekala tylko jechala z mala i fotka na pomoc dorazna
kazda h sie liczy, to jest niemowleWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:44
-
No właśnie mogliby działać odrazu. Są różne przypadki. Czytałam jedną historie z jakieś 2 tygodnie temu ale nie będę o niej pisac bo jest bardzo smutna.
-
Frida91 wrote:Nie mieli związanych rąk bo w zgodzie która podpisałam jest napisane wskazanie do indukcji ciąża pot erminie od 41+1 i ja dokładnie w tym dniu tu przyszłam. Więc mogli już działac od razu ale mnie splawiali codziennie że jutro.
oby cewnik Ci pomogl bo masaz szyjki maloprzyjemny
staraj sie chodzic po korytarzu. schodow nie polecam
chyba trafilas na ten dlugi weekend
no juz jutro dzidzia powinna byc z Toba
ze mna byla dziewczyna z cewnikiem co lezala i fige zero akcji ale miala duzy kaszel non stop i nast dzien cc
ktg nie mogli zrobic kaszlala i kaszlala, szalenstwoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:50
-
Iga, Chimera gratulacje!!!
Frida, powodzenia!!!
My już dziś do domu! Z jedzeniem nadal słabo bo mały nie chce chwytać ale ściągamy. Na szczęście Krzyś nie spadł za bardzo z wagi i nas wypuszczają ale boje się tego jak on będzie więcej potrzebować a ja tyle nie ściągnę. Mam nadzieje ze zacznie ssać do tej pory.Bobby29, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, MDW, Limerikowo, Applejoy, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Limerikowo wrote:zrob fotke jak to teraz wyglada z ropa
czy jest zolta jest jej duzo i nieladnie pachnie, czy jest przemieszana z krwia zywa i oczysc dobrze a patyczek bedzie czysty
jesli masz watpliwosci to pomoc dorazna nie ma co ryzykowac u takiego maluszka
mozesz dostac skierowanie do szpitala na morfologie i crp
antybiotyk u niemowlat i dzieci mlodszych podaja pompa w szpitalu monitorujac krew i to jest 7-10dni
ja bym nie czekala tylko jechala z mala i fotka na pomoc dorazna
kazda h sie liczy, to jest niemowle
Była u mnie siostra i powiedziała że nawet do lekarza abym nie szła tylko dobrze jej wyczyścić, nie ma zaczerwienienia, tej ropki jest trochę. Zaraz wrzucę zdjęcie.
Nie udało mi się wyczyścić. Jednak zadzwonię jutro do przychodni. Sorki za widok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 16:06