X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny założyli mi dzis cewnik Foleya. Ciesze się że wreszcie wzięli się do roboty ale jestem naprawdę już wkurwiona i zniesmaczona tym wszystkim. Nawet już nie mam doła po prostu ta służba zdrowia to żenada i jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to już rodzić tylko prywatnie. Jest mi już nawet obojętne czy będzie cesarka czy cokolwiek aby tylko już stad wyjść. Zjebali mi cały ten czas oczekiwania na narodziny i końcówkę ciąży.

MDW, werni, Limerikowo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida kochana :) za niedługo zobaczysz uśmiech maluszka 🥰 wynagrodzi Ci te bóle i cierpienia 😘😘😘

Frida91 lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Nacha, a mierzyłaś temp? Ja wczoraj i przedwczoraj miałam stan podgoraczkowy, ale tylko wieczorami.
    Ja w nocy budzę sie ze stanem gorączkowym 😭

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - trzymaj sie dzielnie, pomysl o czyms miłym, bi oxytocyna nie lubi sie z adrenalina, rozumiem ze Ci ciezko, ale pomysl ze zostala juz sama konciweczka i jesres tuż tyż przed wielim spotkaniem!
    Dzieki Dziewczyny za gratki dla meza. Mysle ze przy pierwszym nie bylby rak szybko ogarnięty, ake przy chłopcach robi wszystko oprocz oczywiscie cyckowania😊 i nie uważa tego za jakis wyczyn. Ja czesto jestem sama z trójka całe popoludnie do 21 i wiem ze da sue yo ogarnac przy lekko juz odchowanych starszakach. Stwierdził nawet ze wczoraj popoludniu to bylonawet fajnie, wziął wszystkich na dwor, chlopaki sie bawili, grali w piłkę, Krzys spal w wozku, a on na ławeczce z gazetka😁 No, bo jeszcze mu sie ten urlop rodzicielski spodoba i bedzie chcial mnie z niego wygonić, ale ja sie nie dam, mi tez sie podoba😉

Misi@, Frida91, emi2016, werni, Bobby29 lubią tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida A w jakim jesteś szpitalu? Na Raszeii? Dziwi mnie to bo na Lutyckiej szybko brali kobiety w obroty. Szkoda czasu i pieniedzy. Kazda dodatkowa doba przeciez kosztuje ;( sama nie wiem.

Poerniczkowa dużo sił i spełnienia marzeń;)

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    Frida A w jakim jesteś szpitalu? Na Raszeii? Dziwi mnie to bo na Lutyckiej szybko brali kobiety w obroty. Szkoda czasu i pieniedzy. Kazda dodatkowa doba przeciez kosztuje ;( sama nie wiem.

Poerniczkowa dużo sił i spełnienia marzeń;)
    Tak w Raszei. Myślę że jak ktoś tu trafia na poród który sam się zaczął to będzie bardzo zadowolony ale z problemami jakimkolwiek na pewno nie polecam.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida wkoncu ruszyli. Teraz powinno być już z górki. Trzymam nadal kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:34

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida trzymam kciuki!

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, kciuki zacisniete!! ✊🏻✊🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, trzymamy mocno kciuki 🤞 🤞 czekam na Twój poród jak na swój 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje rady, niuni odpadł pępek a pod spodem pokazała się jakby ropa :(( Patrzyłam w necie i wygląda to jak zapalenie pępka, nic nie było wcześniej widać pępek zasychal. Czy trzeba z tym pilnie iść do pediatry? Zamierzam rano w pon dzwonić, wyczytałAm ze czasami potrzebny jest antybiotyk :/ Nie wiem jak to.się stało, codziennie czyścilam Octeniseptem, pieluszka zakładania pod pepkiem ..

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Też mnie to zdziwiło, raczej mi się nie wydaje, że to tak szybko pójdzie. Ostatnio jak byłam na ktg w piątek i akurat robili cesarkę, to w poniedziałek rano jak znów szłam, to dziewczynę puszczali akurat, więc nastawiam się raczej na wtorek.

Karmiłam właśnie Robusia, 30minut ssał jedna, a potem jeszcze 15minut druga, a teraz leży ssie palucha. Zastanawiam się czy się tak uspokaja czy mu potrzeba jeszcze jeść?

Gdyby moja mała spadła mniej z wagi to by nas już dziś wypuścili, a CC było w czwartek więczorem więc nawet nie pełne 3jej doby. Więc to chyba zależy od szpitala, no i kondycji mamy i malucha.
    Mała od wczoraj czyli od kiedy jest dokarmiana przybrała 40g, więc liczymy na to że jutro do domku.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida mocne kciuki. Rozumiem twoje samopoczuciem, ale nic już z tym nie zrobisz poza skupieniem się żeby resztkami silnej woli nastawić się pozytywnie. To już ostatnia prosta! 😘

Pierniczkowa wszystkiego najlepszego!

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Dziewczyny założyli mi dzis cewnik Foleya. Ciesze się że wreszcie wzięli się do roboty ale jestem naprawdę już wkurwiona i zniesmaczona tym wszystkim. Nawet już nie mam doła po prostu ta służba zdrowia to żenada i jeśli jeszcze kiedyś będę w ciąży to już rodzić tylko prywatnie. Jest mi już nawet obojętne czy będzie cesarka czy cokolwiek aby tylko już stad wyjść. Zjebali mi cały ten czas oczekiwania na narodziny i końcówkę ciąży.
    takie sa teraz przepisy ze do 42tc chodzi sie w ciazy niezagrozonej jesli brak cukrzycy, nadcis i OWP etc
    lekarze maja zwiazane rece
    potem sa oskarzani o przyspieszanie porodu etc

przypome ze ja z OWP, cukrzyca ciazowa i nadcisnieniem rodzilam z wywolywaniem w 41+3

dlatego ja majac po 35tc regularne wizy co tydz nie pchalam sie do szpitala i nie pcham
    materace koszmarne, jedzenie b rozne, noce z glowy bo zawsze cos sie dzieje a nie daj Boze jeszcze cos zlapac
    wiadomo jak trzeba to trzeba.badz co badz ja na zadne extra dni sie nie pisze typu dlugie weekendy bo nic sie nie dzieje w sumie jesli brak przypadku naglego, obsada mniejsza

na pewno cewnik jesli jeszcze z nim pochodzisz najwiecej jak dasz rade rozpocznie akcje
    choc ja mialam tak ze figa, cewnik wypadl o 18 wod odeszly , zrobil 2cm rozwarcia skurcze od polnocydo 5 nad ranem i cisza
    od 8ej oxy a akcja od 15 do 22.30
    ja pod ktg na lezaco, mala nie wstawiona w kanal, po 22 slablo ktg dziecka proznociag i wyciaganie
    wcale porody nie sa takie proste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:33

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    takie sa teraz przepisy ze do 42tc chodzi sie w ciazy niezagrozonej jesli brak cukrzycy, nadcis i OWP etc
    lekarze maja zwiazane rece
    potem sa oskarzani o przyspieszanie porodu etc

przypome ze ja z OWP, cukrzyca ciazowa i nadcisnieniem rodzilam z wywolywaniem w 41+3

dlatego ja majac po 35tc regularne wizy co tydz nie pchalam sie do szpitala i nie pcham
    materace koszmarne, jedzenie b rozne, noce z glowy bo zawsze cos sie dzieje a nie daj Boze jeszcze cos zlapac
    wiadomo jak trzeba to trzeba.badz co badz ja na zadne extra dni sie nie pisze typu dlugie weekendy bo nic sie nie dzieje w sumie jesli brak przypadku naglego, obsada mniejsza

na pewno cewnik jesli jeszcze z nim pochodzisz najwiecej jak dasz rade rozpocznie akcje
    Nie mieli związanych rąk bo w zgodzie która podpisałam jest napisane wskazanie do indukcji ciąża pot erminie od 41+1 i ja dokładnie w tym dniu tu przyszłam. Więc mogli już działac od razu ale mnie splawiali codziennie że jutro.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje rady, niuni odpadł pępek a pod spodem pokazała się jakby ropa :(( Patrzyłam w necie i wygląda to jak zapalenie pępka, nic nie było wcześniej widać pępek zasychal. Czy trzeba z tym pilnie iść do pediatry? Zamierzam rano w pon dzwonić, wyczytałAm ze czasami potrzebny jest antybiotyk :/ Nie wiem jak to.się stało, codziennie czyścilam Octeniseptem, pieluszka zakładania pod pepkiem ..
    zrob fotke jak to teraz wyglada z ropa
    czy jest zolta jest jej duzo i nieladnie pachnie, czy jest przemieszana z krwia zywa i oczysc dobrze a patyczek bedzie czysty
    jesli masz watpliwosci to pomoc dorazna nie ma co ryzykowac u takiego maluszka
    mozesz dostac skierowanie do szpitala na morfologie i crp
    antybiotyk u niemowlat i dzieci mlodszych podaja pompa w szpitalu monitorujac krew i to jest 7-10dni

ja bym nie czekala tylko jechala z mala i fotka na pomoc dorazna
    kazda h sie liczy, to jest niemowle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:44

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mogliby działać odrazu. Są różne przypadki. Czytałam jedną historie z jakieś 2 tygodnie temu ale nie będę o niej pisac bo jest bardzo smutna.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Nie mieli związanych rąk bo w zgodzie która podpisałam jest napisane wskazanie do indukcji ciąża pot erminie od 41+1 i ja dokładnie w tym dniu tu przyszłam. Więc mogli już działac od razu ale mnie splawiali codziennie że jutro.
    no bida
    oby cewnik Ci pomogl bo masaz szyjki maloprzyjemny
    staraj sie chodzic po korytarzu. schodow nie polecam
    chyba trafilas na ten dlugi weekend
    no juz jutro dzidzia powinna byc z Toba

ze mna byla dziewczyna z cewnikiem co lezala i fige zero akcji ale miala duzy kaszel non stop i nast dzien cc
    ktg nie mogli zrobic kaszlala i kaszlala, szalenstwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, Chimera gratulacje!!!
    Frida, powodzenia!!!

My już dziś do domu! Z jedzeniem nadal słabo bo mały nie chce chwytać ale ściągamy. Na szczęście Krzyś nie spadł za bardzo z wagi i nas wypuszczają ale boje się tego jak on będzie więcej potrzebować a ja tyle nie ściągnę. Mam nadzieje ze zacznie ssać do tej pory.

Bobby29, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, MDW, Limerikowo, Applejoy, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    zrob fotke jak to teraz wyglada z ropa
    czy jest zolta jest jej duzo i nieladnie pachnie, czy jest przemieszana z krwia zywa i oczysc dobrze a patyczek bedzie czysty
    jesli masz watpliwosci to pomoc dorazna nie ma co ryzykowac u takiego maluszka
    mozesz dostac skierowanie do szpitala na morfologie i crp
    antybiotyk u niemowlat i dzieci mlodszych podaja pompa w szpitalu monitorujac krew i to jest 7-10dni

ja bym nie czekala tylko jechala z mala i fotka na pomoc dorazna
    kazda h sie liczy, to jest niemowle

Była u mnie siostra i powiedziała że nawet do lekarza abym nie szła tylko dobrze jej wyczyścić, nie ma zaczerwienienia, tej ropki jest trochę. Zaraz wrzucę zdjęcie.
    Nie udało mi się wyczyścić. Jednak zadzwonię jutro do przychodni. Sorki za widok :)
    4a57c271e7e8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 16:06

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ