X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, głowa do góry. Mnie kp tez mocno frustruje, już mam dość tego bólu, każde karmienie próbuje choć pol minuty w czasie odwlec np zmieniając sucha pieluchę 🙄. I powiem Ci, ze gdyby nie to, ze mimo wszystko młody przybiera to coś czuje ze moja przygoda z kp skończyłaby się szybciej niż sie zaczęła :(. Zastanów się czy jesteś w stanie cokolwiek z siebie wykrzesać i jeśli nie to wrzuć na luz i podaj butle.

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee_girl wrote:
    Bobby: ja Ci tylko kibicuje i staram sie tylko Cie upewnić w Twojej możliwości wykarmienia dziecka 💪 laktator nie jest wyznacznikiem ilości mleka w piersiach, niektóre piersi wcale nie współpracują z laktatorem, inne tylko troche. Na pewno nie mozna na tej podstawie stwierdzić ile tego mleka jest z cała pewnością. Przeciekanie tez nie pokazuje tej ilości.

Dziekuje :* najbardziej mnie dziwi to że ona w nocy na moim cycku tylko i się najada, i śpi te 3h. W dzień nie ma bata.

Aga pytałaś czy onema efektywnie ssie. Większość czasu tak, zdarza jej się oczywiście odpoczywać albo chcieć ewidentnie tylko pociumkac, ale większość razow przy cycu to pije. A może rzeczywiście to upały i pić jej się chce, z tym że wtedy nie wiem czy aż tak bardzo działałaby butelka? Ona pije wtedy jakby była mega głodna ale dużo nie wypija, te 30 ml i od razu się uspokaja i usypia. Wczoraj na 9 karmień do trzech podałam butelkę po, dziś jeszcze ani razu - tylko pierś. Zobaczymy. Robię wszystko na czuja 🙄

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które macie doświadczenie w magazynowaniu pokarmu podpowiedzcie proszę. Dziś po nocy moja „gorsza” piers była pełna jak nigdy, a młody tana zjadł najpierw te „lepsza” i zasnął, nawet na śpiocha nie tknął drugiej. Postanowiłam wiec chwycić znienawidzony laktator i ściągnąć ja. Odciągnęłam 80 ml i się zastanawiam co z tym zrobić. Zamrozic tak czy dociągnąć drugie tyle i zamrozić razem? Nie mam pojęcia ile zjada takie 3 tyg bobo na porcje 🤔. Mogę potem np wyjąc dwie mniejsze porcje, rozmrozić i podać razem?

aadd84dc14.png[/url]
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko w szpitalu jak dpkarmialismy to codziennie zwiększaliśmy porcje mleka o 10ml z zaleceniem że jak dojdziemy do 80-100ml na karmienie to już nie zwiększać. Czyli wychodzi na to że taki dzieci powinien na porcje mieć właśnie ok 80 do 100ml.

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko ja mrozilam po około 100 ml ale nie mam niestety opracowanego karmienia tym mlekiem w praktyce bo Aniela nie chciała pić z butli ... Udało się może ze dwa razy tylko, i pogardziła... Mi położna mówiła żeby mrozić po 100 ml i jak będzie większy bobas to rozmrażać już dwa pojemniki na raz bo zje wtedy mniej więcej 120-180 ml

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojej 80 to mało. CDL mi mówiła że raczej 750 ml na dobę .
    Możesz zrobić z mrożeniem tak jak napisałaś.

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Nacha, głowa do góry. Mnie kp tez mocno frustruje, już mam dość tego bólu, każde karmienie próbuje choć pol minuty w czasie odwlec np zmieniając sucha pieluchę 🙄. I powiem Ci, ze gdyby nie to, ze mimo wszystko młody przybiera to coś czuje ze moja przygoda z kp skończyłaby się szybciej niż sie zaczęła :(. Zastanów się czy jesteś w stanie cokolwiek z siebie wykrzesać i jeśli nie to wrzuć na luz i podaj butle.
    Rozumiem was doskonale, taka walkę miałam z Aniela i po czasie mogę powiedzieć że było warto, przyszedł dzień kiedy karmiłam bez bólu, a karmienie sprawiało mi przyjemność. A jak już jadła stałe pokarmy i mogłam wyjść z domu i nie być uwiązana kp to już w ogóle ;) teraz z Lusia od początku karmienie to przyjemność, sutki bolały może dwa dni, z Aniela przez zapalenie piersi, bakterie w ranie która mi wygryzła, bolało 6 tyg (jedna pierś, bo druga jakoś szybko się zagoiła)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 11:43

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do Mam które miały moj problem.
    w przychodni zalecili mi podawac małemu juz mm jak na opk. czyli 120ml co 4h. Ale on nie zje wiecej jak 80 i to długo dośc je. Nie wytrzyma tez 4h. Robie mu max 90ml i daje co 3h. Myslicie ze nie zrobie mu krzywdy? staram sie skontaktowac z polozna

• Kalija Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, każde dziecko jest inne. Karmiłabym na żądanie zgodnie z preferencją Maluszka. Zwracałabym tylko uwagę czy dobowo je tyle ile mniej więcej powinien zjeść i czy przybiera na wadze. Nie zrobisz mu krzywdy:)

Misi@, Nacha lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupiłyście już maty do zabawy i pierwsze grzechotki/zabawki senso itp. ? Polecicie coś ???

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo 👊
    Nacha ja bym nie dawać na sile. Jestem temu przeciwna. Dziecko wie ile może zjeść. Mam koleżankę, my. Od urodzenia wciska dziecku co chwilę coś do jedzenia. Patrzeć nie mogłam na to.. biedny maluch. Teraz jest otyly i sie sama dzwi ja to się stało.
    Ja Antkowi nie ściskam. I nic mu miejsca i wkurzam mnie ja teściowa zmusza by talerz zostawił pusty. To później zniechecadzeci do jedzenia i powoduje zaburzenia.

Limerikowo lubi tę wiadomość

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha, mm tez się powinno karmić na zadanie. Niech je tyle ile może i tak często jak potrzebuje. Nie zrobisz mu krzywdy, don’t you worry 👍🏻

Nacha lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi. Zamroże te 80 i będę po dwie porcje najwyżej wyjmować.

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 14:12

4c3tvfxm6n339zea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. Cholernie ciężki początek przygody ale mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej :)

Kalija, Pierniczkowa, Agagusia lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha nie katuj się, mm to też dobry pokarm :) mnie w kp najbardziej wkurza to, że moje dziecko nauczyło się zasypiać tylko przy cycu i jak już się odważę gdzieś wyjąć wśród ludzi dojce żeby go nakarmić to wisi i wisi bo niby je, a próbuje się zdrzemnąć😂

Nacha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie.na razie cisza i spokoj oprocz szalonego upalu w Poz ktory wszystkim daje sie we znaki

po 12 mialam 1h ktg.wyszlo ok.skurcze zaczely sie mini pisac
    potem ok obiad,chodze sobie z cewnikiem .na razie tylko uwieranie i wew dyskomfort
    od krazenia po korytarzu idzie sie spocic

Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bee_girl Koleżanka

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby: u nas jest identycznie! W nocy (żebym tylko nie pożałowała ze pochwaliłam bo juz jedna była inna-trudniejsza) zje i idzie spac bez lulania odłożony do dostawki. A w dzien od rana do późnego popołudnia non stop wisi, je i zasypia na piersi i je. I tak juz chyba 3 dzien 😖 Jedyna różnica ze mam piersi dziurawe i mi ciekną (nie mam dużych moze to dlatego?) ta która nie karmie obecnie cały czas, a ta niby „pusta” jak tylko odejdę np do wc. Dramat. Ale mysle ze to moze potrzeba bliskości. Chyba ze chce isc na rekord i swoją starsza o 3 lata siostre przegonić 😱🙈
    Po mm brzuszek musi wykonać większa prace z trawieniem, dziecko zjada z butelki (o ile jest nauczone butelki) bo łatwiej leci i potem zasypia by jakos te ilośc co łatwo przyszła i „zalała” brzuszek a nie jest łatwostrawna przerobić. Mm zmienia cała florę bakteryjna w brzuszku. Stad większy wysiłek trawienia rowniez (wiec spanie).

Bobby29 lubi tę wiadomość

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo kciuki!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy skierowanie do neonatologa, czyli na parkiecie noworodków bo u nas wyszło niedotlenienie i zamartwica przy porodzie :( no i ta cała cytomegalia choć ciągle nie wiem o co z tym chodzi :/ miała Któraś z Was cos podobnego?
    Przez to mamy też skierowanie na USG glowki, przeraża mnie to :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ