Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
trzydziecha wrote:My też mamy skierowanie do neonatologa, czyli na parkiecie noworodków bo u nas wyszło niedotlenienie i zamartwica przy porodzie no i ta cała cytomegalia choć ciągle nie wiem o co z tym chodzi miała Któraś z Was cos podobnego?
Przez to mamy też skierowanie na USG glowki, przeraża mnie to
Julek tez miał stwierdzona zamartwicę, rozwija się super, zero oznak ze coś się wydarzyło przy porodzie. Usg główki w ogóle się nie przejmuj - przykładają mała głowice do ciemiączka, trwa to chwile.
Ile pkt apgar mieliście?[/url] -
trzydziecha wrote:My też mamy skierowanie do neonatologa, czyli na parkiecie noworodków bo u nas wyszło niedotlenienie i zamartwica przy porodzie no i ta cała cytomegalia choć ciągle nie wiem o co z tym chodzi miała Któraś z Was cos podobnego?
Przez to mamy też skierowanie na USG glowki, przeraża mnie to
Dobrze że zrobią USG główki i dobrze że macie skierowanie do neonatologa - spróbuj popatrzeć w ten sposób że lepiej skontrolować niż się zastanawiać czy aby na pewno wszystko jest ok. My mieliśmy USG główki i brzuszka w szpitalu z racji hipotrofii.♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
My po szczepieniach. Dla mnie było strasznie, dobrze że była moja mama bo ja jak zobaczyłam te igły to.sie.rozwylam.
Młoda w tydzień przy jednej butli na dobę przybrała z 4200 na 4330 więc jest podobno ładnie. Mam w nocy odciągać moje, tak żeby uzbierała się 100 i dokarmiać ja z butli zamiast mm. Ogólnie pediatra podniosła mnie na duchu , wsparła że kp ma sens, że może nie.przybiera jak w tabelce, ale ma odpowiednią ilość tłuszczyku i nie ma żadnych oznak głodzenia czy odwodnienia. Poprostu moja dba o linię za matkę
Do tego dostałam syrop na kolki, będę testować w tym tygodniu.
Moja głowa trochę odpoczęła, i nabrałam wiary w cycki, nawet nakarmilam ją w lesie na spacerze i mogłam dreptać kolejne 3h.Bobby29, Kalija, Misi@, Agagusia lubią tę wiadomość
-
Jesteśmy właśnie na sesji. Ale ona jest kjuuuuut! 😍🤩😍🤩
Limerikowo 🤞🤞🤞🤞Frida91, kayama, Chimera, Pierniczkowa, Kalija, Misi@, Agagusia, Limerikowo, Applejoy lubią tę wiadomość
♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️
Novum ICSI
Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
ET 20.06.2017
Crio 31.10.2018
Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt Harmony OK. Dziewczynka
2 mrożaki -
DrzewkoPomarańczowe wrote:Julek tez miał stwierdzona zamartwicę, rozwija się super, zero oznak ze coś się wydarzyło przy porodzie. Usg główki w ogóle się nie przejmuj - przykładają mała głowice do ciemiączka, trwa to chwile.
Ile pkt apgar mieliście?
Mieliśmy 7/7 i 8/8
No mam nadzieję że u nas też będzie dobrze -
Bobby29 wrote:Dobrze że zrobią USG główki i dobrze że macie skierowanie do neonatologa - spróbuj popatrzeć w ten sposób że lepiej skontrolować niż się zastanawiać czy aby na pewno wszystko jest ok. My mieliśmy USG główki i brzuszka w szpitalu z racji hipotrofii.
To prawda lepiej żeby ktoś to kontrolował, mamy tam chodzić przez rok na wizyty.
Stwierdzam że nie zaznałam póki co takich dużych zmartwień jak te związane ze zdrowiem dziecka, a to dopiero początek naszej drogi -
U nas piekiełko Upał okropny, Wika marudzi, płacze, ja się roztapiam... Rozebralam ja do pieluszki, przetarlam myjka chłodna woda i się uspokoiła. Zasnela na mnie, jeszcze cieplej przez to, odłożyłam i na razie śpi Niech się skończą te upały. Chyba jej się też pić chce bo między karmieniami chce po godzinie cyca, trochę popije i wypluwa.
-
Kayama u nas to samo było ostatnie 2 dni. Ja to w samej (supersexi) bieliźnie chodzę po domu-wysokie majty i stanik do karmienia...to jest widok. Mówię mężowi, żeby skupiał wzrok na biuście, to może być jedyna przyjemność 😜😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 20:57
Bobby29 lubi tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:My po szczepieniach. Dla mnie było strasznie, dobrze że była moja mama bo ja jak zobaczyłam te igły to.sie.rozwylam.
Młoda w tydzień przy jednej butli na dobę przybrała z 4200 na 4330 więc jest podobno ładnie. Mam w nocy odciągać moje, tak żeby uzbierała się 100 i dokarmiać ja z butli zamiast mm. Ogólnie pediatra podniosła mnie na duchu , wsparła że kp ma sens, że może nie.przybiera jak w tabelce, ale ma odpowiednią ilość tłuszczyku i nie ma żadnych oznak głodzenia czy odwodnienia. Poprostu moja dba o linię za matkę
Do tego dostałam syrop na kolki, będę testować w tym tygodniu.
Moja głowa trochę odpoczęła, i nabrałam wiary w cycki, nawet nakarmilam ją w lesie na spacerze i mogłam dreptać kolejne 3h.
za to uwielbiam KP - że daje wolność z dzieckiem, można wyjść na cały dzień i nie martwić się o nic bo wszystko co potrzeba mamy w cyckachAgagusia lubi tę wiadomość
-
werni wrote:Masakra jak jest upalnie pokazuje mi na tel 35st. Nas będą trzymać jeszcze do soboty. Mam za dużo białek we krwi.
Łącze się w bólu... My też do soboty w szpitalu, że względu na podwyższone crp małego. Na sali upał, ale na szczęście jestem sama jedna, więc trochę lżej...
Nienawidze tego cholernego upałuCiąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r -
Limerikowo - kciuki
Pierniczkowa - widzisz, masz moc kobieto! I brawo Ty za próby karmienia poza domem, z czasem bedzie tylko łatwiej.
Menka - zgadzam sie, z ogólnych zmartwień o malucha odchodzi chociaz to o jedzenie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 19:59
Limerikowo lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 19:15
Frida91, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Agagusia, plinka89, Ania95, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
U nas noce są ok kładziemy się razem ok 21 i mamy pobudki o 2 i o 5. Da się przeżyć. Ale za to codziennie ok 17-19 albo i nawet do 20 są ryki i nic nie pomaga... Szefowa nie chce ani spać ani leżeć spokojnie,je cyca aż obje się pod korek i ulewa i też ryczy z tego powodu... Nie wiem skąd się to bierze i czemu akurat o tej porze dnia ale już cały ten tydzień jest codziennie to samo. Oszalec można wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 19:23
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Reniata oj tak mam dość. Ciągle tylko mnie kluja.
Dziewczyny macie rady na twardą pierś ?
Mały nie może złapaćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 19:31