X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak ulewa nawet po 2h jak jest aktywny i wierzga strasznie to potem serem ulewa😋

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo to to moze to. Bo leci ser pod karuzrlą a tam to jest aerobik 😂

Domi_tur lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Czy wasze dzieci czasem ulewaja (po mm) 2 h po jedzeniu jakby woda (nie pił wody) z domieszka ściętego mleka? Dzis juz po raz kolejny mi sie tak opluł

Moja tak ulewa, taka właśnie woda w dłuższym odstępie czasu po jedzeniu.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Bebilon. Zjada bez marudzęnia. Skończyły się kolki i ulewania. Ale mam problem z wypróżnianiem u niej po zmianie mleka bo odstawiłam z dnia na dzień zamiast powoli mieszać. Ale w ogóle nie chciała pić nan już , a cycka nie dawałam.

Ja od początku daje Bebilon bo kontynuowałam po szpitalu i nigdy nie miała problemów. Póki co bez kolek i sensacji. No poza ulewaniem. Może to dobre mleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 15:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ja od początku daje Bebilon bo kontynuowałam po szpitalu i nigdy nie miała problemów. Póki co bez kolek i sensacji. Może to dobre mleko :)
    Też właśnie jadła je w szpitalu, trochę przestraszyłam się oleju palmowego w składzie. Ale okazuje się że to nie jest ten utwardzany. A w wersji profutura już w ogóle go nie mA

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakis sposob na odparzona szyjke miedzy faldkami?

Mooniika
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno pytanie odnosnie placzu. Czy wasze dzieci placza ze łzami?
    Ja u mojej jeszcze nigdy nie widzialam lez.

Mooniika
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika, mojej sie czesto mleko ulewa w fałdki szyjne, jak tak zachłannie wsuwa🙈 Czyszcze te miejsca codziennie chusteczka z rumiankiem i sie poki co nie odparzyly.

Co do płaczu - moja jak mocno płacze to jak najbardziej ze łzami.

Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, Majcia pojadla i spi mi na brzuchu, a ja sie znow napatrzec nie moge. Chyba mi się teraz po czasie hormony połogowe właczyły, bo sie w tym tygodniu wybitnie wzruszam, ze ona taka piekna i ze jest moja juz na zawsze, taki cudzio 😊😍 I robie jej po 20 zdjec dziennie hehe i rozsylam babciom i małżowi. Tak sie glupieje tylko na punkcie pierwszego dziecka czy kazdego?😁

Agagusia lubi tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, Majcia pojadla i spi mi na brzuchu, a ja sie znow napatrzec nie moge. Chyba mi się teraz po czasie hormony połogowe właczyły, bo sie w tym tygodniu wybitnie wzruszam, ze ona taka piekna i ze jest moja juz na zawsze, taki cudzio 😊😍 I robie jej po 20 zdjec dziennie hehe i rozsylam babciom i małżowi. Tak sie glupieje tylko na punkcie pierwszego dziecka czy kazdego?😁

Każdego :P

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś na tym ślubie pobeczalam 😁 Państwo młodzi nie płakali, rodzice nie płakali, a ja pół ślubu że łzami w oczach 🙄 Ale się ze mnie zrobiły ciepłe kluchy.

No i jak wróciliśmy do domu, to zmierzyłam sobie temperaturę i 37,4...dobrze czułam że coś mnie zbiera, chociaż poza tym nic mi nie jest, więc liczę że to tylko że zmęczenia i ta temperatura na dworze. Wczoraj na spacerze niby byłam ubrana ciepło, ale jednak prawie 4h chodzenia, a organizm jeszcze osłabiony 🙄

Applejoy lubi tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy u fizjoterapeutki, bardzo fajna wizyta. Nie wiedziałam, że mój syn tak pięknie podnosi i trzyma główkę 😍
    Napięcie mięśniowe prawidłowe, kolki to ewidentnie niedojrzały układ pokarmowy a nie mięśnie brzucha bo nasz nie jest rozlany, także my faszerujemy się symetykonem i delicolem dalej :) tyle, że wdrażamy masaże inne niż do tej pory:)
    No i musimy ćwiczyć lewą stronę ale to już widzieliśmy bo Mały głównie trzyma główkę na prawo.
    Okazuje się, że dużo z zalecanych ćwiczeń robiliśmy sami z siebie:) brawo my😂

Kalija, Frida91, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie chwaląc dnia przed zachodem, nasz układ pokarmowy radzi sobie coraz lepiej bo bączki idą już bez płaczu ♥️

Applejoy, Kalija, Frida91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja się dziś na tym ślubie pobeczalam 😁 Państwo młodzi nie płakali, rodzice nie płakali, a ja pół ślubu że łzami w oczach 🙄 Ale się ze mnie zrobiły ciepłe kluchy.

No i jak wróciliśmy do domu, to zmierzyłam sobie temperaturę i 37,4...dobrze czułam że coś mnie zbiera, chociaż poza tym nic mi nie jest, więc liczę że to tylko że zmęczenia i ta temperatura na dworze. Wczoraj na spacerze niby byłam ubrana ciepło, ale jednak prawie 4h chodzenia, a organizm jeszcze osłabiony 🙄

Chimera dołączam do teamu miękka faja 😂🙌🏻

Chimera lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, a Twoj chce lezec na brzuchu? A jak byl w wieku mojej to leżał? U nas to jest największy problem, bo Majcia jojczy na brzuszkowanie. Właśnie nie wiem czy dlatego, że ją boli kolka czy że trudno jej sie tak utrzymac przez słabe mięśnie brzusia.

A nie zalecił Wam fizjo poduszki na asymetrie?

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Domi, a Twoj chce lezec na brzuchu? A jak byl w wieku mojej to leżał? U nas to jest największy problem, bo Majcia jojczy na brzuszkowanie. Właśnie nie wiem czy dlatego, że ją boli kolka czy że trudno jej sie tak utrzymac przez słabe mięśnie brzusia.

A nie zalecił Wam fizjo poduszki na asymetrie?
    A coś Ty, darł paszczę po dwóch minutach. Więc ja go kładłam na brzuchu na kolanach, bo w sumie tylko tak porządnie odbija. Więc te 6-7 razy dziennie kilka minutek leżał i po mału dźwigał główkę.
    Pytałam o poduszkę, nam powiedziała, że dopiero po 3miesiacu jeśli asymetria się nie cofnie a najczęściej zanika do tego czasu i wystarczą ćwiczenia i układanie częste na boczku z wałeczkiem :) stwierdziła, że przy asymetriach i tak dzieci powinien obejrzeć neurolog więc lepiej kasę wydać na prywatną wizytę:)
    Pokazała nam też zdjęcia rozlanych brzuszków z powodu słabych mięśni i takich kolkowych,nagazowanych- wystarczyło kilka ćwiczeń gdzie Mały się odgazował i brzuszek zrobił się normalny :)

Jestem mega zadowolona, kazała nam nagrywać wszystkie instruktaże, stwierdziła że wystarczy jeszcze jedna wizyta cwiczeniowa a potem kontrola po miesiącu naszych samodzielnych ćwiczeń :) miło, że nie chciała nas naciągnąć 😂

Frida91, Chimera, kayama lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia też trzyma już główkę i to całkiem długo :)
    Dziś tylko miałyśmy okropna przygodę bo malutka leżała na kanapie i sturlala mi się na podłogę. Nieduża wysokość i spadła na dywan ale obie tak się wystraszylysmy :( Malutka tak się zaniosla płaczem że nie mogła chwilę złapać oddechu a ja potem w ryk z nią. Ale nic się na szczęście nie stało. A najlepsze ze byłam obok i odwróciłam się tylko dosłownie na sekundę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:04

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida dobrze że nic się nie stało. Dlatego ja ryczę na mojego jak zostawił Młodą na przewijaku i poszedł do szafy szukać ubranka. Kurwy szły nie z tej ziemi. Tak jak mówisz to jest sekunda, a przewijak jest wysoko bo na komodzie.
    Ja skapitulował z usypianiem. Powinnam jej zmienić imię na piskorz. Doprowadza mnie już do szału tym.machaniem kończynami. Zawine w tulik to się drze jakby ze skóry obdzierali. A jak już przymyka oczy to nagła znów zaczyna się rzucać w tym łóżeczku. Więc oparłam się o brzeg łóżka i nagle jak ręką odjął przestała się wiercić.🤦🤷

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa moja też tak macha i czasem krzyczy jak ja zawijam ale widzę że potem się uspokaja i jej sen jest spokojniejszy. W nocy też nieraz się kręci i stęka j trzymam ja za rączkę i wtedy się nie wierci i lepiej śpi. Nieraz trzymam tak większość nocy :P
    To chyba przez ten odruch moro jeszcze ale spokojnie to zniknie do 3 mca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:27

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie lubi na brzuszku, czasem uda mi się go po karmieniu jak przysnie odłożyć na brzuszek i wtedy pięknie śpi się żeby czuwać na brzuszku albo ćwiczyć główkę to nie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak to jest dokładniej na brzuchu na kolanach? Że na Twoich kolanach czy on jest na brzuchu i kolanka zgięte?

I jeszcze jaka jest różnica między Fenaltikerem a prolaktanem? Tzn oba mają działać na laktację czy ten drugi na cos więcej? Bo nie słyszałam o nim dużo

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1356 1357 1358 1359 1360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ