Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pierniczkowa wrote:Bebilon. Zjada bez marudzęnia. Skończyły się kolki i ulewania. Ale mam problem z wypróżnianiem u niej po zmianie mleka bo odstawiłam z dnia na dzień zamiast powoli mieszać. Ale w ogóle nie chciała pić nan już , a cycka nie dawałam.
Ja od początku daje Bebilon bo kontynuowałam po szpitalu i nigdy nie miała problemów. Póki co bez kolek i sensacji. No poza ulewaniem. Może to dobre mlekoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 15:47
-
kayama wrote:Ja od początku daje Bebilon bo kontynuowałam po szpitalu i nigdy nie miała problemów. Póki co bez kolek i sensacji. Może to dobre mleko
-
nick nieaktualnyMooniika, mojej sie czesto mleko ulewa w fałdki szyjne, jak tak zachłannie wsuwa🙈 Czyszcze te miejsca codziennie chusteczka z rumiankiem i sie poki co nie odparzyly.
Co do płaczu - moja jak mocno płacze to jak najbardziej ze łzami.
Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, Majcia pojadla i spi mi na brzuchu, a ja sie znow napatrzec nie moge. Chyba mi się teraz po czasie hormony połogowe właczyły, bo sie w tym tygodniu wybitnie wzruszam, ze ona taka piekna i ze jest moja juz na zawsze, taki cudzio 😊😍 I robie jej po 20 zdjec dziennie hehe i rozsylam babciom i małżowi. Tak sie glupieje tylko na punkcie pierwszego dziecka czy kazdego?😁
Agagusia lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Wlasnie wrocilysmy ze spaceru, Majcia pojadla i spi mi na brzuchu, a ja sie znow napatrzec nie moge. Chyba mi się teraz po czasie hormony połogowe właczyły, bo sie w tym tygodniu wybitnie wzruszam, ze ona taka piekna i ze jest moja juz na zawsze, taki cudzio 😊😍 I robie jej po 20 zdjec dziennie hehe i rozsylam babciom i małżowi. Tak sie glupieje tylko na punkcie pierwszego dziecka czy kazdego?😁
Każdego[/url] -
Ja się dziś na tym ślubie pobeczalam 😁 Państwo młodzi nie płakali, rodzice nie płakali, a ja pół ślubu że łzami w oczach 🙄 Ale się ze mnie zrobiły ciepłe kluchy.
No i jak wróciliśmy do domu, to zmierzyłam sobie temperaturę i 37,4...dobrze czułam że coś mnie zbiera, chociaż poza tym nic mi nie jest, więc liczę że to tylko że zmęczenia i ta temperatura na dworze. Wczoraj na spacerze niby byłam ubrana ciepło, ale jednak prawie 4h chodzenia, a organizm jeszcze osłabiony 🙄Applejoy lubi tę wiadomość
-
My byliśmy u fizjoterapeutki, bardzo fajna wizyta. Nie wiedziałam, że mój syn tak pięknie podnosi i trzyma główkę 😍
Napięcie mięśniowe prawidłowe, kolki to ewidentnie niedojrzały układ pokarmowy a nie mięśnie brzucha bo nasz nie jest rozlany, także my faszerujemy się symetykonem i delicolem dalej tyle, że wdrażamy masaże inne niż do tej pory:)
No i musimy ćwiczyć lewą stronę ale to już widzieliśmy bo Mały głównie trzyma główkę na prawo.
Okazuje się, że dużo z zalecanych ćwiczeń robiliśmy sami z siebie:) brawo my😂Kalija, Frida91, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Chimera wrote:Ja się dziś na tym ślubie pobeczalam 😁 Państwo młodzi nie płakali, rodzice nie płakali, a ja pół ślubu że łzami w oczach 🙄 Ale się ze mnie zrobiły ciepłe kluchy.
No i jak wróciliśmy do domu, to zmierzyłam sobie temperaturę i 37,4...dobrze czułam że coś mnie zbiera, chociaż poza tym nic mi nie jest, więc liczę że to tylko że zmęczenia i ta temperatura na dworze. Wczoraj na spacerze niby byłam ubrana ciepło, ale jednak prawie 4h chodzenia, a organizm jeszcze osłabiony 🙄
Chimera dołączam do teamu miękka faja 😂🙌🏻Chimera lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyDomi, a Twoj chce lezec na brzuchu? A jak byl w wieku mojej to leżał? U nas to jest największy problem, bo Majcia jojczy na brzuszkowanie. Właśnie nie wiem czy dlatego, że ją boli kolka czy że trudno jej sie tak utrzymac przez słabe mięśnie brzusia.
A nie zalecił Wam fizjo poduszki na asymetrie?
-
baileys wrote:Domi, a Twoj chce lezec na brzuchu? A jak byl w wieku mojej to leżał? U nas to jest największy problem, bo Majcia jojczy na brzuszkowanie. Właśnie nie wiem czy dlatego, że ją boli kolka czy że trudno jej sie tak utrzymac przez słabe mięśnie brzusia.
A nie zalecił Wam fizjo poduszki na asymetrie?
Pytałam o poduszkę, nam powiedziała, że dopiero po 3miesiacu jeśli asymetria się nie cofnie a najczęściej zanika do tego czasu i wystarczą ćwiczenia i układanie częste na boczku z wałeczkiem stwierdziła, że przy asymetriach i tak dzieci powinien obejrzeć neurolog więc lepiej kasę wydać na prywatną wizytę
Pokazała nam też zdjęcia rozlanych brzuszków z powodu słabych mięśni i takich kolkowych,nagazowanych- wystarczyło kilka ćwiczeń gdzie Mały się odgazował i brzuszek zrobił się normalny
Jestem mega zadowolona, kazała nam nagrywać wszystkie instruktaże, stwierdziła że wystarczy jeszcze jedna wizyta cwiczeniowa a potem kontrola po miesiącu naszych samodzielnych ćwiczeń miło, że nie chciała nas naciągnąć 😂Frida91, Chimera, kayama lubią tę wiadomość
-
Moja córcia też trzyma już główkę i to całkiem długo
Dziś tylko miałyśmy okropna przygodę bo malutka leżała na kanapie i sturlala mi się na podłogę. Nieduża wysokość i spadła na dywan ale obie tak się wystraszylysmy Malutka tak się zaniosla płaczem że nie mogła chwilę złapać oddechu a ja potem w ryk z nią. Ale nic się na szczęście nie stało. A najlepsze ze byłam obok i odwróciłam się tylko dosłownie na sekundęWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:04
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Frida dobrze że nic się nie stało. Dlatego ja ryczę na mojego jak zostawił Młodą na przewijaku i poszedł do szafy szukać ubranka. Kurwy szły nie z tej ziemi. Tak jak mówisz to jest sekunda, a przewijak jest wysoko bo na komodzie.
Ja skapitulował z usypianiem. Powinnam jej zmienić imię na piskorz. Doprowadza mnie już do szału tym.machaniem kończynami. Zawine w tulik to się drze jakby ze skóry obdzierali. A jak już przymyka oczy to nagła znów zaczyna się rzucać w tym łóżeczku. Więc oparłam się o brzeg łóżka i nagle jak ręką odjął przestała się wiercić.🤦🤷
-
Pierniczkowa moja też tak macha i czasem krzyczy jak ja zawijam ale widzę że potem się uspokaja i jej sen jest spokojniejszy. W nocy też nieraz się kręci i stęka j trzymam ja za rączkę i wtedy się nie wierci i lepiej śpi. Nieraz trzymam tak większość nocy
To chyba przez ten odruch moro jeszcze ale spokojnie to zniknie do 3 mca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 20:27
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Mój też nie lubi na brzuszku, czasem uda mi się go po karmieniu jak przysnie odłożyć na brzuszek i wtedy pięknie śpi się żeby czuwać na brzuszku albo ćwiczyć główkę to nie
-
Domi jak to jest dokładniej na brzuchu na kolanach? Że na Twoich kolanach czy on jest na brzuchu i kolanka zgięte?
I jeszcze jaka jest różnica między Fenaltikerem a prolaktanem? Tzn oba mają działać na laktację czy ten drugi na cos więcej? Bo nie słyszałam o nim dużo