Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A i spoko jedź z dzieckiem, mleko pobierasz w domu tylko poczytaj dokładnie jak, pamiętam że nie laktatorem tylko ręką odciagasz do pojemnika sterylnego, na pewno sutek nie może dotykać do pojemniczka, na pewno ręce i pierś umytą pod wodą. Ale poczytaj dokładnie. A wymaz z sutka to minuta
-
Byłam właśnie na chyba najbardziej bolesnym pobraniu krwi w swoim życiu 🥴
A teraz siedzę i czekam na mojego fryzjera. Kocham za to, ze maja otwarte od 8!! A musicie wiedzieć, ze mój fryzjer jest genialny. Wczoraj wieczorem umylam głowę, same wyschły i poszłam spać. Rano przeczesałam mokra dłonią i wyszłam a babka w labie, ze mam super włosy 😂Agagusia lubi tę wiadomość
[/url]
-
IGA.G wrote:Kalija ja miałam przy Anieli, polecam wymaz z sutka plus posiew z mleka. Ogólnie ja miałam problem ze zrobieniem posiewu bo tylko Luxmed jeden zrobił reszta patrzyła jak na wariatkę :p dopiero w mleku wyszła mi bakteria a z sutka jakieś bakterie wiadomo ale pewnie z pobierania. Wczesniej leczyłam się na palę, jakieś maści mi dawali ale nie pomagało. Skończyło się antybiotykiem ale mogłam ciągle karmić. Miałam taki kłujący ból jak mówisz, po czasie doszedł ból sutka nieustający. I to jeden sutek był. Po dwóch dniach antybiotykoterapii ból ustal, leczyłam chyba tydzień
Ocho to już widzę jak u mnie na zadupiu robią posiew z mleka 😕 Iga a ten antybiotyk to gin wypisywał? -
nick nieaktualnyPytanie mam.
Mam taka elektryczna matę masującą na fotel. Wczoraj siedząc z małym na kolanach włączyłam ją. Tytus od razu sie uspokoił i zasnął. Teraz sprawdziłam czy to przez ta matę. On czuje te drgania co przeze mnie przechodzą. Pytanie czy to dla niego nie jest jakos szkodliwe? -
Ja dziś miałam niefajna noc.. zaczęło się idealnie bo zasnął ładnie o 21:30, pobudka o 1:30 standardowo ale potem się zaczęło ... Zasnął po 1 piersi i pospal z pół h w tym czasie odciagnelam pokarm bo piersi nabrzmiałe, młody się obudził i do 5 go usypialam! 3h jęków, wiercenia się, szarpania piersi, podałam obciągnięte mleko a ten dalej niespokojny.... Strasznie nerwowe ruchy miał
ostatecznie go wzięłam do łóżka, jeszcze raz podalam pierś i w końcu zasnął od ciumkania...
Nie radzę sobie z tym usypianiem -
Umówiłam się na wtorek z fizjoterapeutą, Baileys dzwoniłam tam gdzie polecałaś bo rzeczywiście cena korzystna i dojada do domu a to jednak wygoda
Opinie maja dobre. Mam nadzieję, że też nam pomoże i doradzi
U mnie hardkor bojestem sama, mąż na szkoleniu... W nocy jest ok, tak jak zawsze ale najgorzej rano i wieczorem jak muszę ogarnąć, umyć się, zjeść itd. a Mała płacze wnieboglosy... No ale wyżej dupy nie podskocze, muszę zrobić pewne rzeczyAle stres mimo wszystko jest... Dobrze ze juz jutro wieczorem wraca. Podziwiam wszystkie samotne mamy które nie mają nikogo do pomocy, nie wiem jak dają radę! Ogarnąć dziecko to pół biedy ale do tego dom i siebie to masakra.
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja znowu spałam z dzieckiem na rękach, taki był mega niespokojny w nocy. Zasnął o 22:30, obudził się o 1 i potem co godzinę coś 🙄 żal mi było siebie samej, że będę wstawać co kwadrans do niego bo zanim zaśnie i go odłożę...😫😂 Ale jeśli dziś już wczorajszy dramat się nie powtórzy to zostawiam włączony TV na całą noc i będę Netflixa oglądać podczas karmienia żeby nie zasypiać i odkładać dziecko jak należy. Potem będzie miał 14 lat i będzie spał na matce 😂😂😂
My idziemy dzisiaj do fizjo, rozmawiałam z tą babeczką wczoraj, ma kilka odmiennych teorii ale konkretnie zobaczymy na wizycie:)
Frida, mój mąż ma w tym tygodniu nocki, wraca o 6 i śpi do oporu. Czasem się zdarzyło, że on wstawał o 13 a ja szłam wtedy śniadanie robić 😂 . Teraz motam Małego w chustę i wszystko z nim próbuje ogarniać, czasem jak dobrze w niej zaśnie to go wyciągam do lezaczka ustawionego w drzwiach mojej mikro łazienki i biorę ekspresowy prysznic😂 Tylko wtedy nie myję głowy bo już kiedyś zanosił od płaczu a ja z pianą na głowie 🙄 -
nick nieaktualny
-
Moja odłożona do bujaczka po butelkowym maratonie i śpi. Włączyłam wibracje to przy okazji się odgazuje. Dalej mam problem z zaparciami na mm. Załatwia się co 3 dni i muszę jej pomóc. Jest już na comforcie dzisiaj dołożę laktuloze, oby samo ruszyło.
Trzymajcie za mnie kciuki dzisiaj mam wizytacje teściowej. I rozpetam małe piekło. Bo tak ona musi dzisiaj przyjść, bo tak bardzo tęskni. To się jej zapytam czemu przez dwa tygodnie nie dała rady napisać jak mała się czuję. -
Domi ja dziś od rana też w chuscie i mogłam zrobić śniadanie i ogarnąć w domu ale to nie zawsze się udaje bo nie zawsze hrabina da się zamotac w chuste. Najlepiej jak podsypia bo jak jets już ryk to się wygina i się nie da. Wczoraj wzięłam ja do wózka żeby mieć ją na oku i do łazienki sYbki prysznic 😂 Ale i tak się darła biedna.
Domi_tur lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ania95 wrote:Domi, przerażające 😮 nas czeka szczepienie w poniedziałek, strasznie się boję 😭
Ja też mam w poniedziałek( I jestem przerażona.. Szczepie chyba 6w1, pozostałe w odstępach 14 dni jak mówicie że ok. Nad rota musimy się zastanowić. Moja znajoma przelezala z dzieckiem w szpitalu na rota, chyba miało ze 3 miesiące i gdzieś złapalo
-
U nas starszy odplynął po drugiej dawce infanrix hexa+pneumokoki.15 godzin snu z przerwami na jedzenie i zaraz potem zasypiał ze zmęczenia,leciał przez ręce yak jakby miał wiotkie mięśnie.Szczepiony w piątek więc noc i weekend,mieliśmy jechać na pogotowie ale jakoś przeszło.Hexa i pneumokoki dokończyliśmy i na razie mamy spokój.O NOP mówi się dużo przy szczepionce na odre,świnkę,różyczkę i dlatego do tej pory nie szczepiliśmy,a dziecko ma 4.5roku prawie.Zaszczepimy ale jeszcze nie wiem kiedy.Jeśli chodzi o młodszego skończy 9 tygosni w czwartek i nadal nie szczepiliśmy,ale to dlatego,że starszy wychodzi z infekcji.
-
My nad rota nawet się nie zastanawialiśmy. Moja siostrzenica mając 3 miesiące trafiła do szpitala na drugim końcu Polski bo pojechali na weekend w góry a w hotelu epidemia, o której nikt nie raczył poinformować .
Poza tym mamy kontakt z dziećmi w rodzinie w wieku szkolno-przedszkolnym i jakos czuję się bezpieczniej po tej szczepionce.
Wyprostowałam dzisiaj włosy. Czuję się jak milion dolarów w jednym banknocie 😂 jak mąż wstanie to mnie nie pozna😂 dziękuję Synu, taka głupota a człowiek się czuje jakby wrócił z urlopu 😂Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa za moim dzieckiem nie nadazam, ona ma dwie osobowosci Dr Jeckyll i Mr Hyde normalnie. Jeden dzien krzyczy, jojczy, brzuszek ją meczy, na drugi dzien aniol.
Wczoraj zjadla o 20, zasnela po bujaniu ok
22 i obudzila sie tylko raz 4:30 na jedzonko i potem o 9:00😮 Musiala byc mega glodna o tej czwartej, jadla szybko i duzo, bo mialam cycki jak kamienie, a mimo to zasnela z powrotem w przeciagu 10 min bez minimalnych gazow. Nie rozumiem tego - przeciez to nocne geste mleko jest ciezsze niz dzienne, ona je lepiej trawi czy co...? Teraz rano tez nakarmilam, pocwiczylysmy troche na macie i o 11 juz z powrotem zasnela. A wczoraj nie chciala w ogole caly dzien spac.
Frida, mam nadzieje, ze Ci sie spodoba ta fizjoterapia. A tez wybralas Hanie? My mamy w poniedzialek kolejna wizyte.
Chimera polecam otulacz do fotelika, rozwiazuje tego typu problemy z ubieraniem. My mamy ten, fajna jakosc i dobrze nam sie sprawuje
https://pinknomore.pl/otulacz-do-fotelika-szary-0-12-msc