X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ja też Lusi nie ogarniam, robię to co na Aniele działało a ta ryczy że całe osiedle słyszy :/ ja wczoraj traciłam już cierpliwość bo znowu ulewa dużo , złości się, wierzga nogami, już sama nie wiem czego chciała ode mnie :(

Ooo to nie tylko ja tak mam uff :) Moja mimo że zasadniczo grzeczna jest też czasami płacze, wierzga, prezy się i nadyma i.nic nie działa a ja się zastanawiam o.co jej biega .. I mam wyrzut sumienia że nie rozumiem swojego dziecka :/ Rozrozniam u niej kilka rodzajów płaczu ale nie wiem co znaczą. Poza tym że głodna ;) to jest taki wrzask bez łez. I płacz jak się czegoś przestraszy, strasznie żałosny takie kwilenie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 16:17

IGA.G lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Domi mam taki sam model dziecka! Jakas wada fabryczna czy co?!

Źle złożyłam zamówienie, chciałam zdrowe i mądre dziecko. A że ma jeszcze funkcje histerii i darcia paszczy na całego,to już gratis od producenta. Następnym razem poproszę bez funkcji dodatkowych albo dopłacę do opcji grzecznego 😂😂😂

Nacha, Agagusia, Bobby29 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama ja wiem kiedy go coś boli i kiedy chce spać. Jedzenia nie ogarniam bo jak już drze paszczę tak, że pies ucieka to zawszę próbuje zapchać go cyckiem 😂😂😂 to zawsze coś pociumka, ciekawe czy moje dziecko jest w ogóle głodne 😂

Nacha, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, kayama, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja pierdzielnelam tą chustę w kat. Nie da się tej szmaty zamotac. Co tylko próbuje włożyć małą to jest wrzask jakby ją parzyła.
    my przy 1ej corce zainwestowalismy w Tule.
    po paru probach sprzedalismy jako nowke bo nie chciala byc noszona w ogole w nosidle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale Wam zazdroszczę spotkania 😍😍😍. Jak moja mała nie będzie już taka mała to sama się wproszę na spotkanie z Wami dziewczyny 😘😘

Agagusia, Bobby29, werni lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Źle złożyłam zamówienie, chciałam zdrowe i mądre dziecko. A że ma jeszcze funkcje histerii i darcia paszczy na całego,to już gratis od producenta. Następnym razem poproszę bez funkcji dodatkowych albo dopłacę do opcji grzecznego 😂😂😂

ja jak chodzilam z najstarsza cirka na cieply basen dla dzieci to tylko ja, bylo w szatni slychac
    rozbierac czy ubierac sie nie znosila
    w domu to jeszcze odpalalam karuzele z krowkami a po kapieli maz rzucal lalke pod sufit by nasze uszy wytrzymaly
    dzis sie z tego smiejemy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja Ci opowiem o patusce, bo chyba tego nie pisałam jeszcze. Po porodzie na sali leżala z nami jedna pani. W sobotę wieczorem był obchód i ona do lekarza z pytaniem czego ja tu trzymają, ona nie może tyle w szpitalu leżeć, bo w domu czeka na nią piątka dzieci! Lekarz jej coś gadał o nowych przepisach związanych z cukrzyca ciążowa itd. ale ona że mają jej wywołać ten poród, bo musi na chatę. Następnego dnia rzeczywiście miała wywoływany poród i popołudniu wrocila na sale. Położne ją przyprowadziły i mówią, że teraz kontakt skóra do skóry i 2h leżenia. Położne poszly, za to przyszedł tatuś: "i czego jej kurwa nie zwazyli? Co oni zaś wymyślają, masz tu teraz tak leżec 2h?". No ale leżała, strasznie narzekając cały ten czas. Wreszcie przyszli wziąć mała na neonatologie. A mamusia i tatuś się zebrali i poszli. Po 15 minutach panią przynieśli, bo zaslabla-jak się okazało poszli piętro niżej na dwór zakurzyć. Pani cała sprawę skomentowała tak: "Ja pierdole, ale robią sprawe, od wieczora mi kazali nie jeść, mi się już tak kieszenie chioło kurzyć!". I oczywiście na koniec "a ten lekarz to w ogóle pierdoli! Całą ciążę kurzylam, a wody były czyste!" 🤦🤦

niezla story

ja kiedys bylam w dzieciecym z pania co zamiast zajac sie niemowlakiem z rota zbierala jakies zlote monety/tokeny w grze na fb i non stop zasiegu szukala...matka juz 3jki w wieku 20 plus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 17:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja Ci opowiem o patusce, bo chyba tego nie pisałam jeszcze. Po porodzie na sali leżala z nami jedna pani. W sobotę wieczorem był obchód i ona do lekarza z pytaniem czego ja tu trzymają, ona nie może tyle w szpitalu leżeć, bo w domu czeka na nią piątka dzieci! Lekarz jej coś gadał o nowych przepisach związanych z cukrzyca ciążowa itd. ale ona że mają jej wywołać ten poród, bo musi na chatę. Następnego dnia rzeczywiście miała wywoływany poród i popołudniu wrocila na sale. Położne ją przyprowadziły i mówią, że teraz kontakt skóra do skóry i 2h leżenia. Położne poszly, za to przyszedł tatuś: "i czego jej kurwa nie zwazyli? Co oni zaś wymyślają, masz tu teraz tak leżec 2h?". No ale leżała, strasznie narzekając cały ten czas. Wreszcie przyszli wziąć mała na neonatologie. A mamusia i tatuś się zebrali i poszli. Po 15 minutach panią przynieśli, bo zaslabla-jak się okazało poszli piętro niżej na dwór zakurzyć. Pani cała sprawę skomentowała tak: "Ja pierdole, ale robią sprawe, od wieczora mi kazali nie jeść, mi się już tak kieszenie chioło kurzyć!". I oczywiście na koniec "a ten lekarz to w ogóle pierdoli! Całą ciążę kurzylam, a wody były czyste!" 🤦🤦

Współczuje tym dzieciom, alko tez pewnie nie raz było grane 🤦🏻‍♀️

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba cała seria wadliwa poszła. Kazik spał dziś 40 min na dwa razy 🙄. A ja nie wychodząc z domu zrobiłam 5800 kroków. Z obciążeniem...

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój od 6 do południa nic nie spał, tylko wisiał na cycu, więc przed 13 stwierdziłam "jesteś już taki obżarty, idziemy na spacer!!". Leżał spokojnie, ale nie spał, weszłam do sklepu po świece na chrzest i tak się rozdarł jak tam byłam, że na potwierdzenie transakcji czekałam już w drzwiach, pani mi tylko machnęła, że ok, że mogę iść 🙄😌 Zwykle dystans do tego sklepu to 15-20 minut, a ja drogę powrotną zrobiłabym w 5. Ale już niemal pod domem wyciągnęłam go z wózka żeby lekko uspokoić. Ledwo nim że dwa razy zabujalam, a on już oczka zaczął zamykać. I tak przespał mi na tym spacerze 3h!! Ja poszłam do sklepu kupić jakiegoś banana i herbatniki żeby coś zjeść. Stwierdziłam że będę chodziła tak długo jak będzie spał. Dawno tyle się nie nachodziłam.

Applejoy, kayama, trzydziecha, Agagusia lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ooo to nie tylko ja tak mam uff :) Moja mimo że zasadniczo grzeczna jest też czasami płacze, wierzga, prezy się i nadyma i.nic nie działa a ja się zastanawiam o.co jej biega .. I mam wyrzut sumienia że nie rozumiem swojego dziecka :/ Rozrozniam u niej kilka rodzajów płaczu ale nie wiem co znaczą. Poza tym że głodna ;) to jest taki wrzask bez łez. I płacz jak się czegoś przestraszy, strasznie żałosny takie kwilenie :/
    Moja pierwsza była jakaś łatwiejsza w obsudze :) albo nie pamięta się wszystkiego. Na pewno mniej się darła a tej jak coś nie pasuje to ojojoj. Ogólnie grzeczna, w nocy dobrze śpi ale jak ja weźmie na histerię to drzyjcie narody :D

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, mój tez wadliwy 😒 Dziś siedziałby tylko na rękach przy cycku. Zasypia tylko z cyckiem w buzi, śpi ba rękach 15 minut góra i zaraz się budzi. W dodatku wkurzony co objawia się machaniem kończynami i drapaniem. Zastanawiam się czy to dobrze ze mu na to pozwalam, czy nie powinnam go odstawiać po 15 minutach jedzenia. Ale jak próbowałam to zaraz były oczy jak 5zł i po chwili jęczenie. Tez czuje się super winna jak mam jakieś myśli o ucieczce z domu. W końcu tyle się starałam o dziecko a teraz nie starcza mi cierpliwości i sił 😕 Na jutro zapisałam Krzysia do fizjoterapeutki od Zawitkowskiego. Zobaczymy co powie

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • redken Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem chętna na spotkanie! :) Tylko my mamy szczepienie we wtorek więc wszystko będzie zależało od samopoczucia panicza :)

preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wygląda to mocowanie od karuzeli? Myślę czy nie kupić jakiejś ale są różne - zwykłe i "podróżne" i mają różne mocowania. Czy da się je przyczepić to czegoś innego niż łóżeczko? Bo chciałabym w salonie moc odpalić ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pomylony dzien z noca. Wczoraj walczylismy od 23 do 6 rano az w koncu poszla spac i spi do teraz. Obudzila sie tylko o 8 12.30 15.30 na mleko to tak jak w nocy...

Zastanawia mnie charczenie mojego dZiecka. Jak nie spi i wierzga to charczy. Przez sen normalny oddech. Zauwazyliscie takie odglosy u dzieciakow?

U nas tez wyrwalo sie wczoraj "no i czego sie drzesz" ale ona juz ewidentnie przeginala w ta noc :P

Mooniika
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja ma praktycznie od 2 tyg sapke bylam u lekarza 2 razy, moze 3 i rece rozklada, woda morska, nasivin, masc majerankowa, odciaganie, fenistil nic nie pomaga osluchowo czysto, gluty po nocy z trudem odciagniete po soli fizjologicznej czasem zółte a mala ciagle grzechocze co robić, juz dwa razy przesuwałam szczepienie i nic się nie poprawia.. Boje sie ją szczepić

Plus darcie na porzadku dziennym bąki i prężenie jak nic kolka i tez espumisan, bobotic nic nue pomaga.... Zwariuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2019, 19:22

27a73b5519.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może będziecie zainteresowane takim webinarem o wieczornych rytuałach:
    https://www.wymagajace.pl/event/darmowy-webinar-rytual-wieczorny/

Trzeba się zapisać, ale powtórka jest dostępna 48h 🙂

Domi_tur, IGA.G lubią tę wiadomość

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie patoli to jak rodziłam Aniele na trakt wjechała patuska rodząca wcześniaka okolo 30 tyg wg lekarzy, ona przyjechała na izbę bo dostała mocnych boli, nie wiedziała że jest w ciąży, krzyczała że jak to dziecko, ona nie może rodzic bo miała cztery cesarki itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeżyłam najgorsze dwie godziny swojego życia. Pomimo szczepionki 5w1 bo tak bardzo bałam się krztuśca na NFZ dopadł nas nieutulony płacz. Dzwoniłam do pediatry, jutro mamy przyjechać to zgłosić w przychodni.

Powiem tylko tyle. Ja pierdole. Dałabym sobie na żywca nerkę wyciąć żeby Mały tego nie przeżył.

Taki smutny, bezradny, nieustanny wręcz krzyk i dziecko kurczowo trzymajace za szyję, które nie wie co się dzieje... Chyba mnie to przerosło.

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi współczuję :( Aniela po jednej szczepionce miała 4 doby gorączkę nie do zbicia, straciła wszystkie sily, że aż wróciła do raczkowania zamiast chodzenia (miała 13 miesięcy ). Od tamtej pory nie byłyśmy na szczepieniu :( mamy zaległe dwie i na razie wstrzymuje się ile się da :/ z Lusia nie wiem jak ja pójdę na szczepienie, już mnie to przeraza

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ