X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze fizjo bardzo polecała hamaczek, zeby bobas byl w pozycji zgieciowej. Troche to drogie kurde, ale pewnie fajne

https://allegro.pl/oferta/amazonas-hamak-koala-dla-niemowlat-kolyska-kolki-7894873928?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_dziecko_akcesoria-dla-mamy-dziecka&ev_adgr=le%C5%BCaczki+i+hu%C5%9Btawki&gclid=Cj0KCQjwiILsBRCGARIsAHKQWLNaOuoz6LSXJGhQQj4JkAQc8UGt30gAEsEu3RjylEPgR7zlF1Jsf48aAk2bEALw_wcB

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawił się temat wysypki na buzi.Kilka tygodni temu byłam u dermatologa z dzieckiem z mocno odparzoną pupą,dzidziulek miał też wysypkę na twarzy.Teorii co to jest było kilka:trądzuk niemowlęcy,alergia,potówki.Dermatolog stwierdziła,że to trądzik i kazała przemywać,robić okłady z parzonej herbaty czarnej(koniecznie sypanej i z dużymi liśćmi by to odpad nie był),pomogło wysypka dość szybko zniknęła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 23:50

baileys lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi spotkanie bardziej pasuje w przyszły czwartek. Aga, Ty miałaś jakas propozycje miejscówk, co to było?

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kayama a jak Ty się czujesz? Doszłaś do siebie?

Dzięki że pytasz. Generalnie świetnie :) w porównaniu do samopoczucia w ciazy zwłaszcza. Nie jest idealnie bo zostały mi problemy ze sciegnami i kręgosłupem. Chodzę raz w tygodniu do mojej cudownej fizjoterapeutki. Ona już zna dobrze cała moja historię i moje sensacje. Mam problem z kręgosłupem ledzwiowym ale nie dokucza bardzo. Robiłam rtg wyszło skrzywienie boczne i zwyrodnienie ale nic strasznego, zwyrodnienie podobno takie to większość ludzi ma już po 40. Czekam na wizytę u ortopedy. Mam przykurcze różnych mięśni jeszcze skutek ciąży, ona mi to ćwiczy i rozciąga. Ale to jest nic w porównaniu do tego co było. Przeszły mi od razu po cc dolegliwości pokarmowe to ewidentnie był ucisk, myśle ze nie mam żadnej choroby wzrzodowej bo odstawiłam leki i nic się nie dzieje. A apetyt mam że ho ho :) Niestety narobiłam 1,5 kg.

Kalija, Domi_tur, Marcelina85 lubią tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    https://twoja-rehabilitacja.pl/
    U nas byla Hania, polecila mi ja nasza polozna. Wizyta domowa 140 zl
    Dzięki :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś może polecić fizjo w Warszawie?

werni lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę coś mi dolega i boję się zarazić dziecko :( Nie wiem czy to alergia czy przeziębienie, wczoraj wieczorem złapał mnie lejacy wodnisty katar.. Do tego boli mnie gardło i głowa. Karmię ja w maseczce, do łóżka nie bierzemy, co chwila myje ręce. Wzięłam Prenalen i spray na gardło i karmię co mogę te trochę piersią aby dostała jakby co przeciwciała. Dziś muszę kupić jakiś aleric i zobaczyć czy pomoże .. czy to nie to. Mała na razie wygląda zdrowo.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak tam Wasze brzuszki wyglądają? Mój z rana płaski jak przed ciążą, w ciągu dnia wygląda na lekkie wzdęcie, a wieczorem robi się z niego taki sflaczały balon :/ ćwiczycie już? U mnie na razie tylko spacery.

U mnie bardzo podobnie, rano taki fajny płaski a później trochę gorzej ale spodziewałam się że będzie znacznie gorzej więc jestem zadowolona :)

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch praktycznie taki jak przed ciąża. A przed ciaza miałam taki wciąż trochę pociazowy 😁. Druga ciaza nie zostawiła na mnie praktycznie żadnych śladów. Mąż twierdzi wręcz, ze wyglądam o niebo lepiej niż po Julku. Nie doszły mi żadne nowe rozstępy, jestem szczuplejsza o pare kilo. Jeszcze muszę schudnąć jakieś 10 i będzie w porządku 🙈.

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielnelam tą chustę w kat. Nie da się tej szmaty zamotac. Co tylko próbuje włożyć małą to jest wrzask jakby ją parzyła.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama super, cieszę się że już się tak nie męczysz :)

Ja brzuch mam płaski, skóra na nim oczywiście nie wygląda perfekcyjnie ale małymi kroczkami ją naprawię 😂 mam tez bardziej wiotką skórę na udach.na szczęście idzie jesień 😂

kayama lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja pierdzielnelam tą chustę w kat. Nie da się tej szmaty zamotac. Co tylko próbuje włożyć małą to jest wrzask jakby ją parzyła.

najlepiej próbować jak dziecko ma dobry humor/jest najedzone itp no i trzeba trochę się nagimnastykować przy tym aby w trakcie motania nie zaczęło się wiercić. Można tańczyć, kołysać się, śpiewać - wszystko to co lubi dziecko :)

Nie poddawaj się - chusta to zbawienie na gorsze dni/choroby/skoki ale żeby chusta nam pomogła wtedy to trzeba ćwiczyć gdy nie jest nam potrzebna

Agagusia, Frida91 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi/kg i wyglądu brzucha to mi zostało 3 kg sprzeda ciąży a 8 do idealnej wagi z którą czuje się dobrze. Brzuch mam wrażenie wrócił do wyglądu sprzed ciąży a już wtedy wyglądał jakby była conajmniej w 5 miesiącu :D

U mnie niestetuy KP nie jest sprzymierzeńcem utraty wagi bo strasznie dużo jem w tym okresie i najlepiej cuuuukier <3 ale małymi kroczkami mam nadzieję że do lata się uda. najpierw ograniczyłam cukier - nie jestem w stanie całkowicie zrezygnować bo czuje się jak na odwyku jakimś wtedy :) Zmieniłam pieczywo na razowe, staram się jeść zdrowiej ale nie zawsze wychodzi niestety. Myślę że za jakiś czas spóbuję jakiejś aktywności ale na razie brakuje mi czasu bay głowę umyć w spokoju a co dopiero sport - czas może by się znalazł, np. zamiast siedzieć teraz na forum ale najnormalniej nie mam siły <3

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od porodu ciągle tylko słodkie jem 😂 nie mogę się opanować. Jak widzę batonika, to muszę go zjeść 😂 już powiedziałam mężowi, że ma zakaz przynoszenia słodyczy do domu, bo inaczej nigdy nie wrócę do formy 😛 A w niedzielę jest chrzest Mikołaja i chyba nic tego dnia nie będę jadła, żeby brzucha mi nie wywaliło, bo ubieram obcisłą sukienkę 😀

• kayama Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja mam podobnie, rano kawa z ciasteczkiem, i potem jakieś słodkości w ciągu dnia ;) Moi domownicy mają już zakaz kupowania ciastek i drożdżówek, ale jak wyjdę z mała na spacer do sklepu to sobie i tak kupię batonika cholercia...
    Co do.brzucha mi zostało takie wybrzuszenie oponka. Muszę powoli zacząć ćwiczyć głębokie mięśnie brzucha aby się spłaszczyl, fizjoterapeutka mi pokazała ćwiczenia.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się ciezki dzień. Mała od rana niespokojna , ewidentnie ma problemy trawienne. Spokojna jest tylko na mnie. Biedne dziecko 🙁
    menka2 wrote:
    ... Brzuch mam wrażenie wrócił do wyglądu sprzed ciąży a już wtedy wyglądał jakby była conajmniej w 5 miesiącu :D

U mnie niestetuy KP nie jest sprzymierzeńcem utraty wagi bo strasznie dużo jem w tym okresie i najlepiej cuuuukier <3 ale małymi kroczkami mam nadzieję że do lata się uda. najpierw ograniczyłam cukier - nie jestem w stanie całkowicie zrezygnować bo czuje się jak na odwyku jakimś wtedy :) Zmieniłam pieczywo na razowe, staram się jeść zdrowiej ale nie zawsze wychodzi niestety. Myślę że za jakiś czas spóbuję jakiejś aktywności ale na razie brakuje mi czasu bay głowę umyć w spokoju a co dopiero sport - czas może by się znalazł, np. zamiast siedzieć teraz na forum ale najnormalniej nie mam siły <3

Menka przybij piątkę ☺️
    Ja bym chętnie poszła biegać lub wyskoczyła na siłownię, ale po cc muszę się jeszcze wstrzymać. Mi z pociążowych zostało 5 kg z 15.

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo tak, dzień bez słodkiego dniem straconym 😂
    U nas dzisiaj lepszy dzień, generalnie ciągle usypiamy Małego, odkładamy na 40minut, budzi się, je lub chwilę poleży i znów do spania 😁 to mi się podoba!
    Wczoraj pierwszy raz nie usypialam go wieczorem na rękach, bo to zazwyczaj o tej porze jakieś 2-3godziny walki. Położyłam się z nim na łóżku, dostał na leżąco cycka, mocno się przytulił i po 30minutach zasnął... Na całą godzinę 😂😂 więc i tak skończyło się na tym, że wzięłam go do łóżka na chwilę a odłożyłam rano 🙄 ale jakiś postęp jest!

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 18 września 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam 20 kg na minusie. 9 mniej niż przed ciążą. Co najlepsze zeżarłam bromka i nadal jestem mleczna. Więcej nie biorę bo myślałam że się wykoncze.
    Będę próbować z tą chustą, nie mogę tego wyregulować jak już mała jest w środku, za każdym razem jak jest w pionie to jest prosta jak patyk. Za nic w świecie nie chce oprzeć głowy, tylko się rozgląda jak surykatka. byłoby łatwiej jakbym była transparentna :D
    Jestem już drugi tydzień u rodziców, drugi tydzień bez teściowej i mojego. Ale wystarczy że przyjeżdża po pracy albo w weekend i się żremy. Teraz akurat o chrzest, umowa była taka że on wszystko załatwia bo chce chrzcić Małą. A wyszło jak zwykle że ja biegam po kancelariach. Szlag mnie jasny trafia z tą całą szopką. A najlepsza jest teściowa. On do mnie że trzeba dziecko ochrzcić i wychować w wierze. Baba która ze swoim miała tylko cywila, i odeszła do innego fagasa który de facto był żonaty. A w kościele nie postawiła nogi nigdy. Jakby hipokryzja uskrzydlała, to latałaby jak gołębica.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój słodziak dzisiaj miał tylko jedną pobudkę w nocy ok. 4, oby jej tak zostało! Rano o 8 znow zjadła, pomarudziła i dalej zasnęła na dwie godziny🙂

Pierniczkowa a propos chust, wczoraj fizjo mi powiedziała, żeby nie chustować dziecka które ma problemy z napięciem w brzuszku , bo to ponoc pogorszy sprawe.

Poza tym przyszło mi dziś zamówienie ze Smyka, małz dostal od kumpli karte podarunkowa i zamówiłam kolejne smoczki MAM i mate Kinderkraft Smartplay. Na razie zapowiada się dobrze, Maja wytrzymala na niej w ciszy cale 5 minut 😁 Mam nadzieję że zacznie dzieki tej macie częściej i chętniej leżeć na brzuszku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2019, 03:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Jakby hipokryzja uskrzydlała, to latałaby jak gołębica.

Śmiechłam bardzo 😄

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ