X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Ja w zeszłym tygodniu miałam dietę kanapkowo-jogurtową. Mąż z pracy wraca tak 15:30, to wtedy jedliśmy albo w 2 turach, albo razem, czyli on jak człowiek przy stole, a ja na kanapie dziecku nad głową 😉
    U nas podobnie to wygląda :D

Applejoy lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś usypialam godzinę od 9 do 10 podczas kolki... I wyglądało to tak że bujalam na rękach i śpiewała kołysanki, Mała zasypiala więc ja odkladalam po czym budziła się po kilku minutach z płaczem więc powtarzałam operacje od nowa... I tak dobrych kilka razy. W końcu usnela po 10 i śpi do tej pory :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys my na trądzik przemywamy buźkę zaparzonym i przestudzobym rumiankiem i pięknie się goi.

U mnie dziś podobnie jak u Chimery, wyszłam na spacer, najpierw godzina marudzenia i wiercenia aż zasnął, podeszłam z nim do pobliskiego klubu rodzica bo nie chciałam go budzić i zostałam jeszcze godzinę na zajęciach!! A on troszkę pospal, troszkę poczuwał (chyba rekordowo długo jak na niego) i był jak aniołek!! Mimo że było 12 mam z głośnymi dzieciaczkami :) stwierdzam że w domu mamy chyba za cicho :p

Agagusia lubi tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera rośnie Ci po prostu zakupoholik 🤷🏻‍♀️ Musisz częściej na zakupy wychodzić 😘

Chimera lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja dziś usypialam godzinę od 9 do 10 podczas kolki... I wyglądało to tak że bujalam na rękach i śpiewała kołysanki, Mała zasypiala więc ja odkladalam po czym budziła się po kilku minutach z płaczem więc powtarzałam operacje od nowa... I tak dobrych kilka razy. W końcu usnela po 10 i śpi do tej pory :D

A to nie jest tak, że dzieci mają tą aktywną fazę około 20 minut i po tym czasie można odłożyć bo wcześniej będzie „ryk”? Czytam wymagające i tam tak napisali 😂

1bab7e35e8.png[/url]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    I przydają się slodyczki pochowane „na czarną godzinę” 😅😅😂
    Niestety tak się zdarza :p ostatnio żyje na kabanosach, bo łatwo wziąć na szybko ;) i pomidorach koktajlowych, bananach :p

Applejoy, Agagusia, Chimera lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja „dla odmiany” napisze o moich problemach z kp. Obiecuje, ze następny post w tej tematyce to będzie wtedy jak już będzie ok albo przejdę na mm.
    Zadzwoniłam do mojej CDL żeby się umowic i powiedziała, ze zawsze bardzo chętnie się ze mną spotka, ale tak szczerze mówiąc to ona nie jest w stanie mi pomoc. Wyglada na to, ze zagryzanie moich sutków to jest Kazikowa strategia radzenia sobie ze zmęczeniem, przebodzcowaniem itp. I to, ze po tym przyjęciu tak mnie zmasakrował to nie musi być wina smoczka tylko po prostu sobie musiał odreagować. Inaczej nie umie. Pomoc może czas, ewentualnie jak znajdę sposób na wyciszanie go w ciągu dnia. Tu powinnam szukać rozwiązania.
    Nie wiem czy szukać drugiej opinii u innej CDL czy jeszcze innego magika.

aadd84dc14.png[/url]
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    A to nie jest tak, że dzieci mają tą aktywną fazę około 20 minut i po tym czasie można odłożyć bo wcześniej będzie „ryk”? Czytam wymagające i tam tak napisali 😂
    Może i tak :P choć u nas nie ma reguły, czasem mam wrażenie że jak już długo śpi na mnie to tym bardziej się obudzi jak ja nagle odloze :p

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Chyba cosw tym jest. Bo ja mojego Józka w nocy chciałam za szybko odłożyć - bo trzeba mleko ściągnąć i poszło by się spać i wojowalisny z nim potem z dobrą godzinę. Dziś w dzien posiedziałem dłużej mimo, że mleko itd. Ale nawet się nie ruszył przy odkładaniu i ładnie śpi.

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja „dla odmiany” napisze o moich problemach z kp. Obiecuje, ze następny post w tej tematyce to będzie wtedy jak już będzie ok albo przejdę na mm.
    Zadzwoniłam do mojej CDL żeby się umowic i powiedziała, ze zawsze bardzo chętnie się ze mną spotka, ale tak szczerze mówiąc to ona nie jest w stanie mi pomoc. Wyglada na to, ze zagryzanie moich sutków to jest Kazikowa strategia radzenia sobie ze zmęczeniem, przebodzcowaniem itp. I to, ze po tym przyjęciu tak mnie zmasakrował to nie musi być wina smoczka tylko po prostu sobie musiał odreagować. Inaczej nie umie. Pomoc może czas, ewentualnie jak znajdę sposób na wyciszanie go w ciągu dnia. Tu powinnam szukać rozwiązania.
    Nie wiem czy szukać drugiej opinii u innej CDL czy jeszcze innego magika.

Drzewko i tak przeszłaś mega ciężką drogę - jesteś też mlecznym oceanem 😘😘. Taki mały Kazik Cię nie pokona ❤️❤️

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Też tak czytałam i u nas to się sprawdza. Odkładam małego dopiero po tych 20 minutach i dzięki temu mam dla siebie godzinkę, bo tyle mniej więcej śpi :D

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Może i tak :P choć u nas nie ma reguły, czasem mam wrażenie że jak już długo śpi na mnie to tym bardziej się obudzi jak ja nagle odloze :p

Jak śpi na Tobie, to przykrywaj kocykiem, żeby się nagrzał i razem z nim odkładaj malutką. U mnie działa :D

Frida91, Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko może kup mu karnet na strzelnicę 😂
    Spróbuj skonsultować się z kimś innym.

Szymon po szczepieniach niespokojny, wybudza się z płaczem. Dzisiaj znów brzuszek daje popalić, albo kolejny zbieg okoliczności albo znów przez zwiększoną ilość cyca. Dziś chyba strzelę sobie w łeb

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.wymagajace.pl/cykl-snu-dziecka-czyli-skad-sie-biora-dwudziestominutowe-drzemki-czeste-pobudki-nieodkladalnosc/

O tym mowa dziś:) artykułowi przyznaję rację- odkąd Mały śpi na moich rękach w nocy chodzę bardziej wyspana 😂 kurde boję się, że już zawsze będzie spał tylko na moich rękach 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Jak śpi na Tobie, to przykrywaj kocykiem, żeby się nagrzał i razem z nim odkładaj malutką. U mnie działa :D
    Wyprobuję :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko - pisz na ile masz ochotę, przynajmniej ja nie odczuwam, ze nas czyms zamęczasz:)
    Z tym odreagowywaniem to może cos w tym być, bo generalnie mój dzieć ogólnie bezproblemowy, a jedynie wieczorami się rzuca strasznie przy cycku...
    Jak czasem baaardzo wolno i cicho go wieczorem ogarniam, generalnie na spokojnie, a nie w biegu to mam wrazenie że jest lepiej, ale złotego środka jeszcze nie znalazłam...

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią nie chwalimy dnia przed zachodem słońca, ale u mnie dziś jak narazie super. Pospałyśmy do 9, cyckowałyśmy się oglądając ddtvn . Ładnie usnęła ok 12 i spała do 14.30.
    W między czasie coś kwękała więc podniosłam, bekła i spała dalej. Teraz znów się cyckujemy od 14.30 z przerwą na drzemkę przy cycku 😊

Posprzątałam trochę i zrobiłam obiad. Tylko paznokci nie zdążyłam pomalować, no ale dzień się jeszcze nie skończył 😉😁

Agagusia, Applejoy lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Wyprobuję :)
    U nie też to działa, ja karmię na pieluszce w dzień i w nocy - poyem razem w tą pieluchą odkładam do łóżeczka.
    Choć w sumie w dzień juz Krzysiowi nie zdarza się praktycznie zasypiac przy piersi. najlepiej mu w jego kołysce, chyba już wypracowaliśmy swoj rytuał i mu z tym dobrze.
    I generalnie w takim przypadku jest lux sytuacja w domu - łatwo i przyjemnie wszytsko idzie. Gorzej jest poza domem, jak kładziemy sie bez kołyski, otulacza, melodyjek. Wtedy pomaga wżóek i smoczek, ale już nie jest tak fajnie. Za to pamietam że straszy zasypiał tylko i wyłącznie na piersi, cow domu było męczące, ale za to gdziekolwiek byśmy byli dostawał tego cycka i odlatywał - także wszystko ma swoje dobre i złe strony..

Frida91 lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z tym naszym spotkaniem? Pasuje Wam moze ten lub następny czwartek?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisalyscie o szczepionce 5w1 pentaxim a czy któraś słyszała albo bierze Infanrix? W mojej przychodni właśnie ta mają i teraz zgłupiałam bo jeszcze między producentami trzeba wybierać :p

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1348 1349 1350 1351 1352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ