X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia no właśnie ja czekam na jakieś info :) A gdzie się spotykamy i która godzina? W przyszłym tygodniu ma być cieplej pokazuje mi 22 stopnie to może z tego względu lepiej?

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha ja szczepiłam Infanrixem bo u nas tylko ta.
    Generalnie Szymka boli brzuch po doustnym Rotarixie :( strasznie przelewa mu się w brzuszku, po każdym łyczku mleka płacze strasznie:( oczywiście nie da się go odłożyć na sekundę :( Czytałam, że tak może być ale martwi mnie to coraz bardziej...

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które szczepily 5w1 lub 6w1, czy dzieci miały jakieś objawy po? Na co się przygotować? Na co uważać i kiedy biec do lekarza? Przerażają mnie jakoś te szczepienia.

Kalija lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny które szczepily 5w1 lub 6w1, czy dzieci miały jakieś objawy po? Na co się przygotować? Na co uważać i kiedy biec do lekarza? Przerażają mnie jakoś te szczepienia.

Chciałam zacytować nie polubić.
    Mnie też przerażają:(
    Pediatra mówił, że najczęstszym nopem są objawy skórne, zdarzają się stany podgorączkowe.

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nigdy nawet nie mierzylam mojej Wice temp, muszę zmierzyć kontrolnie.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • magnolia29 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Temperatura do 38,1 i wysypka rozdrażnienie

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja „dla odmiany” napisze o moich problemach z kp. Obiecuje, ze następny post w tej tematyce to będzie wtedy jak już będzie ok albo przejdę na mm.
    Zadzwoniłam do mojej CDL żeby się umowic i powiedziała, ze zawsze bardzo chętnie się ze mną spotka, ale tak szczerze mówiąc to ona nie jest w stanie mi pomoc. Wyglada na to, ze zagryzanie moich sutków to jest Kazikowa strategia radzenia sobie ze zmęczeniem, przebodzcowaniem itp. I to, ze po tym przyjęciu tak mnie zmasakrował to nie musi być wina smoczka tylko po prostu sobie musiał odreagować. Inaczej nie umie. Pomoc może czas, ewentualnie jak znajdę sposób na wyciszanie go w ciągu dnia. Tu powinnam szukać rozwiązania.
    Nie wiem czy szukać drugiej opinii u innej CDL czy jeszcze innego magika.
    pisza ze przy krotkim wedzidelku jezyka sutki moga byc miazdzone przez dziecko i splaszczane w ksztalt stozka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2019, 19:18

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Trzydziecha ja szczepiłam Infanrixem bo u nas tylko ta.
    Generalnie Szymka boli brzuch po doustnym Rotarixie :( strasznie przelewa mu się w brzuszku, po każdym łyczku mleka płacze strasznie:( oczywiście nie da się go odłożyć na sekundę :( Czytałam, że tak może być ale martwi mnie to coraz bardziej...

A do tego dobrałas engerix? Czy ta na NFZ?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    pisza ze przy krotkim wedzidelku jezyka sutki moga byc miazdzone przez dziecko i splaszczane w ksztalt stozka

No właśnie u nas wędzidełko jest w porządku 🤯

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 17 września 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na trądzik wczoraj spróbowałam posmarować własnym mlekiem o moim zdaniem po jednym razie jest duża poprawa 😀

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po fizjoterapeucie i powiem krotko - petarda! KAZDY powinien taka kontrole dziecku zrobic, to ile sie dowiedzielismy, ile nam sie rozjasnilo w glowach to nie do opisania!

Maja ma asymetrie prawostronna i wzmozone napiecie w brzuszku. Stad ten "rozlewajacy" sie wyglad brzucha, wzdecia i koszmarne płacze i pręzenia przy karmieniu. Żadne leki, nawet wlewane w dziecko fiolkami, nic tu nie pomoga, tylko cwiczenia, cwiczenia i jeszcze raz cwiczenia. Ta nasza fizjo złapała sie za glowe, jak powiedzialam, ze chce podawac krople z symetykonem i rozwazam rezygnacje z KP, bo niby moje mleko szkodzi. Powiedziala, ze moje dziecko po kazdym pokarmie, rowniez MM, bedzie zle reagowac brzuszkowo, bo sobie nie radzi z perystaltyka i dopoki nie wzmocnimy jej tych miesni, to bedzie cierpiala. Dostalysmy szereg cwiczen polegajacych ogolnie na zwiekszaniu tłoczni brzuszka, czyli podwijaniu nozek do miednicy. Poza tym cwiczenia wzmacniajce brzuszek, w tym super rolowanie dziecka na pilce gimnastycznej oraz masaze. Okazuje sie, ze my tylko mizialismy Maje, a nie masowalismy, to trzeba robic naprawde mocno! A bączki po tym szly jak z armaty😳

Fizjo mowila, ze dzieci sie preza dlatego, bo jak sa rozciagniete, to gazy mniej je uciskaja. Jak sie tego nie skoryguje, to maluch juz od 2 mż zacznie te postawe utrwalac i bedzie wyginal sie w mostek w kolko. Dlatego mimo płaczu (Maja sie darla cale zajecia niesamowicie🙄), mamy codziennie kilka razy z nia trenowac.

Na glowke z kolei mamy kupic podusie Head Care i tez cwiczyc ten brzuch, bo skrety glowki na jedna strone ponoc rowniez wynikaja z niestabilnosci korpusu. Z pozytywow tyle, ze mozemy spokojnie uzywac smoka, bo Maja ma super napiecie w buzi, ssie wzorowo i smok raczej nic jej nie zaburzy. Poza tym, zmuszona do lezenia na brzuszku pieknie juz podnosi glowe na wprost, taki nasz zdolny maly noworodzio😍

Fizjo powiedziala, ze naszym celem jest schemat karmienie-odbicie-odlozenie i sen Ponoc jest to mozliwe i osiagalne😁 Dziecko nie powinno lezec godzinami na mamie, bo to mu zaburza rozwoj, rozleniwia, gdy samo nie musi nasluchiwac, rozgladac sie, obracac tylko wszystko widzi (ma pokazywane) jak na tacy z rak rodzica. Jej zdaniem duzo szybciej rozwijaja sie dzieci lezakujace na macie niz te wiszace na matkach.

Ogolnie bardzo nam sie podobalo i bedziemy te wizyty kontynuowac. Szkoda, ze to tyle kosztuje, ale najwyzej znajde tanszego fryzjera i bede rzadziej jesc na miescie, mowi sie trudno. Ta nasza przyjmuje tez na MFZ, ale tam wizyty co miesiac, a u Majci szybka praca da szybkie rezultaty, nie mozemy tyle czekac.

Jestem nastawiona mega pozytywnie, bo wreszcie wiem w czym tkwi problem i jak z nim walczyc🙂 Bedzie troche placzu, ale damy rade!😊💪

Frida91, Domi_tur, Chimera, Niezapominajka5, Kalija, kayama, Applejoy, Agagusia, trzydziecha, werni lubią tę wiadomość

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja „dla odmiany” napisze o moich problemach z kp. Obiecuje, ze następny post w tej tematyce to będzie wtedy jak już będzie ok albo przejdę na mm.
    Zadzwoniłam do mojej CDL żeby się umowic i powiedziała, ze zawsze bardzo chętnie się ze mną spotka, ale tak szczerze mówiąc to ona nie jest w stanie mi pomoc. Wyglada na to, ze zagryzanie moich sutków to jest Kazikowa strategia radzenia sobie ze zmęczeniem, przebodzcowaniem itp. I to, ze po tym przyjęciu tak mnie zmasakrował to nie musi być wina smoczka tylko po prostu sobie musiał odreagować. Inaczej nie umie. Pomoc może czas, ewentualnie jak znajdę sposób na wyciszanie go w ciągu dnia. Tu powinnam szukać rozwiązania.
    Nie wiem czy szukać drugiej opinii u innej CDL czy jeszcze innego magika.
    A Kazik nie ma problemów z brzuszkiem? U mnie podgryzanie i szarpanie się jest właśnie wtedy, gdy chcę puszczać bąki (dzisiaj jak chciała zrobić kupę). Jak nie boli ją brzuch,to je spokojnie.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    A do tego dobrałas engerix? Czy ta na NFZ?

My dziś mieliśmy Infanrix, Prevenar 13 i Rotateq. 600zl zostawione, przyznam że prawie dostałam zawału widząc cenę 🙈

Mały śpi od prawie 3godzin, okropne to jest jak niektóre maluszki przechodzą osłabienie po szczepieniu. Nie jadł dzisiaj praktycznie w ogóle , budził się tylko na picie i zmęczony spał dalej :( dobrze, że już nie krzyczy z powodu brzuszka ale serce i tak pęka.

Baileys , super wieści, dlatego też zapisałam Małego do fizjoterapeuty. Czytałam w weekend o tym jak fizjo i osteopaci potrafią pomóc przy kolkach i gazach i wiążę ogromne nadzieje z wizytą. Mówiła nam o tym też babeczka, która podcinała wędzidełko ale akurat polecana fizjo poszła na urlop i 3tygodnie czekania 🙄

trzydziecha lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys a zdradzisz u kogo byłaś i ile kosztuje taka wizyta? Bardzo przydatne informacje :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 17 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A Kazik nie ma problemów z brzuszkiem? U mnie podgryzanie i szarpanie się jest właśnie wtedy, gdy chcę puszczać bąki (dzisiaj jak chciała zrobić kupę). Jak nie boli ją brzuch,to je spokojnie.

Czasem tak faktycznie jest, ze się szarpie a zaraz po tem idą baki. Ale generalnie Kazik nie ma problemów z brzuszkiem. I w ogóle on bardzo rzadko szarpie się przy piersi. On je cierpliwie ale bardzo miażdży mi przy tym brodawkę. Są lepsze dni i gorsze, a w weekend się okazało ze i tragiczne ;). No nic, zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać.

aadd84dc14.png[/url]
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wasze brzuszki wyglądają? Mój z rana płaski jak przed ciążą, w ciągu dnia wygląda na lekkie wzdęcie, a wieczorem robi się z niego taki sflaczały balon :/ ćwiczycie już? U mnie na razie tylko spacery.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem tak faktycznie jest, ze się szarpie a zaraz po tem idą baki. Ale generalnie Kazik nie ma problemów z brzuszkiem. I w ogóle on bardzo rzadko szarpie się przy piersi. On je cierpliwie ale bardzo miażdży mi przy tym brodawkę. Są lepsze dni i gorsze, a w weekend się okazało ze i tragiczne ;). No nic, zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać.
    A w nakladkach też boli? Jak miałam na początku zmasakrowane brodawki,to w nakladkach było chociaż troszkę lepiej- można je było podleczyc. Wiem,że to nie rozwiązuje problemu, ale może doraźnie? No chyba,że już próbowałaś i w nich jest nie lepiej. Ciezka sprawa :( współczuję.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 września 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama a jak Ty się czujesz? Doszłaś do siebie?

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 17 września 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A w nakladkach też boli? Jak miałam na początku zmasakrowane brodawki,to w nakladkach było chociaż troszkę lepiej- można je było podleczyc. Wiem,że to nie rozwiązuje problemu, ale może doraźnie? No chyba,że już próbowałaś i w nich jest nie lepiej. Ciezka sprawa :( współczuję.

Nakładek nie próbowałam. Nawet jak miałam brodawki poranione do krwi to nie używałam. Wydłużyło to gojenie do 3 tyg ale się udało. Teraz tez nie chce ich wprowadzać żeby sobie innych problemów nie napytać 😅.

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Baileys a zdradzisz u kogo byłaś i ile kosztuje taka wizyta? Bardzo przydatne informacje :)

https://twoja-rehabilitacja.pl/
    U nas byla Hania, polecila mi ja nasza polozna. Wizyta domowa 140 zl

Frida91, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ