X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się chyba szykuje nawał :/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikunia czasami chce leżeć na brzuszku, jak kładę to czasami podzwiga chwilę główkę, układa na boczku i zasypia. Potrafi tak spać do 2 godzin. A innym razem jak układam to jest ryk nie z tej ziemi , nie wiem, to zależy od jej humoru ;)
    A główkę ładnie dźwiga już od dawna. Teraz jak układam na ramieniu do odbicia to często nie chce położyć głowy tylko patrzy sobie zza moich pleców.
    Ja czytałam o tym sposobie dobijania na swoich kolanach ale boję się ja tak położyć...
    Dziewczyny używacie takiego gabkowego wkładu do wanienki? My dziś wypróbowalismy jest super, dzieć sobie leży na pół zanurzone w wodzie, nie trzeba trzymać, ręce wolne i można szorowac :) Podobało jej się bo rozdawała uśmiechy.

Domi_tur lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Domi jak to jest dokładniej na brzuchu na kolanach? Że na Twoich kolanach czy on jest na brzuchu i kolanka zgięte?

Na moich kolanach, które są równe (jest też sposób odbijania, że jedna noga jest wyżej niż druga) główka zwisa z jednej strony,a nóżki proste z drugiej,tak jak do leżenia na podłodze, rączki do góry. Trzeba asekurować główkę ręką ale wtedy młodzież się dźwiga i przy okazji super odbija kilka razy nawet po jednym jedzonku :)

trzydziecha, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi(jeśli możesz) wrzuć fotkę pozycji odbicia.Chciałabym zastosować a nie wiem czy dobrze sobie wyobrażam.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    de44bc9977a2.png

To jest klasyczna pozycja do odbicia. Jedna noga wyżej, druga troszkę niżej.
    U nas się nie sprawdza nic co jest "pod górkę", dlatego ja Małego kładę gdy moje kolana są na jednej wysokości. Dosłownie minutka i pięknie odbija. Tylko przy opcji kolan na jednej pozycji trzeba pilnować żeby się nie ulało ,jak za długo maluszek leży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 22:33

Niebieska Gwiazda, kayama, Frida91, IGA.G, Applejoy, menka2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki za instruktaż :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po kolejnym porodzie albo te co juz wspolzylu, czy te szwy beda juz zawsze bolesne? Normalnie jakby mnie nożem kroić . pierwsze mialam cc wiec brak doswiadczenia

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż wpadl w nocy na zaskakująco genialny sposób na uśpienie młodego. Jak tak pojedzony płakał to wziął go na klatę, mały na brzuszku i normalnie ku naszemu zdziwieniu nagle cisza :p po 15 min przełożył go na plecki koło siebie na pieluszke i razem za tą pieluszka za 10 min do łóżeczka. A ja się szarpałam 4h wczoraj :p
    Taki słodki widok mały usypiany skutecznie przez tatusia <3

Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha przybijam piąteczkę - dzisiaj co godzina pobudka w nocy a jak tatuś przytulił to pospala córcia 4h :))
    Zreszta - ojciec plus córka to wzrusz totalny 😍😍😍

trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieli farta i tyle 😛 Mnie się cały jeden raz udało Robusia wsadzić do łóżeczka, dwa razy pogłaskać i usnął i to na 3h...ta sytuacja dodała mi skrzydeł. Z tym, że później całe popołudnie nie spał i myślałam że mnie wyszczeli 🙄 Dzisiaj go spowiłam kocykiem, położyłam na kanapie, zaaplikowałem smoka i nawet nie wiem kiedy oczy zamknięte, jaka nadzieja we mnie wstąpiła i nagły przypływ wiary w siebie...po 20 minutach jak się obudził skutecznie te uczucia zniknęły😉

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Trzydziecha przybijam piąteczkę - dzisiaj co godzina pobudka w nocy a jak tatuś przytulił to pospala córcia 4h :))
    Zreszta - ojciec plus córka to wzrusz totalny 😍😍😍

Hehe rewelacja :) ojciec plus synuś też, facet z dzieckiem nabiera innego wymiaru męskości :D

Applejoy, Frida91, Agagusia, Chimera lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, umów się z fizjoterapeutka uroginekologiczna. Bliznę trzeba zmobilizować. Mi dopiero fizjo w końcówce ciąży uświadomiła jak bardzo bolesna jest moja blizna po pierwszym porodzie. A ja się zastanawiałam skąd dyskomfort przy współżyciu.

U nas tragiczna noc, już któraś z rzędu. Na dodatek mam tak załatwione gardlo, ze praktycznie straciłam głos :(. Boje się, żeby małego nie zarazić :(.

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny po kolejnym porodzie albo te co juz wspolzylu, czy te szwy beda juz zawsze bolesne? Normalnie jakby mnie nożem kroić . pierwsze mialam cc wiec brak doswiadczenia

z czasem przestaniesz je w ogóle czuć - przynajmniej u mnie tak było ...

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odkryłam a raczej sobie przypomniałam cudowny sposób na sen w dzień - pieluszka przy nosku i buzi - buzia wtulona w nią. WIem niby mega niebezpieczne ale pierwsza córcia uwielbiała tak spać w dzień - widzę że Mani też pomaga aby odciąć się od boźdzców bo widzi tylko białą pieluszkę i czuje mój zapach. Zresztą mogłaby buzią lekko przesunąć aby się odsunąć od pieluszki ale tego nie robi więc to dla niej musi być bezpieczna przestrzeń.

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro do szpitala. Mała nie chce jeść niczego. Przybrała w 10.dni 90 gram. Staram się przy niej nie wyć. Ale aż się trzęsę w środku.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Wisieninka, umów się z fizjoterapeutka uroginekologiczna. Bliznę trzeba zmobilizować. Mi dopiero fizjo w końcówce ciąży uświadomiła jak bardzo bolesna jest moja blizna po pierwszym porodzie. A ja się zastanawiałam skąd dyskomfort przy współżyciu.

U nas tragiczna noc, już któraś z rzędu. Na dodatek mam tak załatwione gardlo, ze praktycznie straciłam głos :(. Boje się, żeby małego nie zarazić :(.
    Jestem z malej wioski, w okolicy nie ma urofizjo :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My jutro do szpitala. Mała nie chce jeść niczego. Przybrała w 10.dni 90 gram. Staram się przy niej nie wyć. Ale aż się trzęsę w środku.
    O kurcze, oby szybko sie wyjasniło od czego to Trzymamm za Was kciuki!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle walczymy z zapaleniem spojówek. Krople z silnym antybiotykiem nie pomogły, masaże kanalika łzowego i przepłukiwania solą też nie, ciągle ropieją, zrobiliśmy posiew i czekamy na wyniki, a w międzyczasie dodatkowo przemywam rumiankiem. Płakać mi się chce,taka bidulka jest. Pewnie czeka ją zabieg... Szczepienia póki co musimy odłożyć w na później. Też się ich strasznie boję, bo moja najlepsza przyjaciółka doświadczyła tragedii (śmiertelny NOP - zapalenie mięśnia sercowego u dziecka po szczepionce Euvax) i teraz działa aktywnie w Stop NOP i nie szczepi kolejnych dzieci, nie rozumie jak mogę szczepić swoje ...

Na szczęście wysypka zeszła z całego ciała, trądzik z buzi też. Od ponad tygodnia nie jem nabiału, za kilka dni mam po trochu wprowadzać i sprawdzić czy to to.

Poza tym nas podobne problemy jak u Was - Mała nie chce spać w dzień, budzi ją ulewanie, cofa jej się serek z mleczka i chyba jej od tego niedobrze. Śpi tylko u mnie na rękach i na spacerze, spowijać się nie daje, a w łóżeczku budzi ją odruch Moro.

Któraś z Was pytała o wędzidełko 4 stopnia. Nasza CDL powiedziała, że jakby się uprzec,to u każdego dziecka można taki stopień zdiagnozować i u nas niby właśnie można się go dopatrzeć. Nic z tym nie zrobimy. Już się pogodziłam, że KP nigdy nie będzie przyjemnością, ważne, że przybiera ponad normę, a ja muszę wytrzymać. Najgorszy ból jest w nocy, kiedy zaspana ledwo otwiera buźkę i płytko ssie 🙁

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Hehe rewelacja :) ojciec plus synuś też, facet z dzieckiem nabiera innego wymiaru męskości :D
    Żebyś wiedziała - mój jak poszedł nad morzem na spacer z małym w chuście to mówił że na palcach jednej reki mógłby policzyć osoby które się do nich nie uśmiechnęły:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Jestem z malej wioski, w okolicy nie ma urofizjo :-(

To może spróbuj sama ja trochę pomasowac codziennie po prysznicu. Mi polozna poleciła masować z maścią cicatridine, ale ja można tylko zewnętrznie.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ