X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie się chyba szykuje nawał :/

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wikunia czasami chce leżeć na brzuszku, jak kładę to czasami podzwiga chwilę główkę, układa na boczku i zasypia. Potrafi tak spać do 2 godzin. A innym razem jak układam to jest ryk nie z tej ziemi , nie wiem, to zależy od jej humoru ;)
    A główkę ładnie dźwiga już od dawna. Teraz jak układam na ramieniu do odbicia to często nie chce położyć głowy tylko patrzy sobie zza moich pleców.
    Ja czytałam o tym sposobie dobijania na swoich kolanach ale boję się ja tak położyć...
    Dziewczyny używacie takiego gabkowego wkładu do wanienki? My dziś wypróbowalismy jest super, dzieć sobie leży na pół zanurzone w wodzie, nie trzeba trzymać, ręce wolne i można szorowac :) Podobało jej się bo rozdawała uśmiechy.

Domi_tur lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Domi jak to jest dokładniej na brzuchu na kolanach? Że na Twoich kolanach czy on jest na brzuchu i kolanka zgięte?

Na moich kolanach, które są równe (jest też sposób odbijania, że jedna noga jest wyżej niż druga) główka zwisa z jednej strony,a nóżki proste z drugiej,tak jak do leżenia na podłodze, rączki do góry. Trzeba asekurować główkę ręką ale wtedy młodzież się dźwiga i przy okazji super odbija kilka razy nawet po jednym jedzonku :)

trzydziecha, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi(jeśli możesz) wrzuć fotkę pozycji odbicia.Chciałabym zastosować a nie wiem czy dobrze sobie wyobrażam.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 19 września 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    de44bc9977a2.png

To jest klasyczna pozycja do odbicia. Jedna noga wyżej, druga troszkę niżej.
    U nas się nie sprawdza nic co jest "pod górkę", dlatego ja Małego kładę gdy moje kolana są na jednej wysokości. Dosłownie minutka i pięknie odbija. Tylko przy opcji kolan na jednej pozycji trzeba pilnować żeby się nie ulało ,jak za długo maluszek leży:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2019, 22:33

Niebieska Gwiazda, kayama, Frida91, IGA.G, Applejoy, menka2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 04:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzięki za instruktaż :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po kolejnym porodzie albo te co juz wspolzylu, czy te szwy beda juz zawsze bolesne? Normalnie jakby mnie nożem kroić . pierwsze mialam cc wiec brak doswiadczenia

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małż wpadl w nocy na zaskakująco genialny sposób na uśpienie młodego. Jak tak pojedzony płakał to wziął go na klatę, mały na brzuszku i normalnie ku naszemu zdziwieniu nagle cisza :p po 15 min przełożył go na plecki koło siebie na pieluszke i razem za tą pieluszka za 10 min do łóżeczka. A ja się szarpałam 4h wczoraj :p
    Taki słodki widok mały usypiany skutecznie przez tatusia <3

Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzydziecha przybijam piąteczkę - dzisiaj co godzina pobudka w nocy a jak tatuś przytulił to pospala córcia 4h :))
    Zreszta - ojciec plus córka to wzrusz totalny 😍😍😍

trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Chimera, werni lubią tę wiadomość

1bab7e35e8.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieli farta i tyle 😛 Mnie się cały jeden raz udało Robusia wsadzić do łóżeczka, dwa razy pogłaskać i usnął i to na 3h...ta sytuacja dodała mi skrzydeł. Z tym, że później całe popołudnie nie spał i myślałam że mnie wyszczeli 🙄 Dzisiaj go spowiłam kocykiem, położyłam na kanapie, zaaplikowałem smoka i nawet nie wiem kiedy oczy zamknięte, jaka nadzieja we mnie wstąpiła i nagły przypływ wiary w siebie...po 20 minutach jak się obudził skutecznie te uczucia zniknęły😉

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Trzydziecha przybijam piąteczkę - dzisiaj co godzina pobudka w nocy a jak tatuś przytulił to pospala córcia 4h :))
    Zreszta - ojciec plus córka to wzrusz totalny 😍😍😍

Hehe rewelacja :) ojciec plus synuś też, facet z dzieckiem nabiera innego wymiaru męskości :D

Applejoy, Frida91, Agagusia, Chimera lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017

n59y9vvj275r1f8v.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisieninka, umów się z fizjoterapeutka uroginekologiczna. Bliznę trzeba zmobilizować. Mi dopiero fizjo w końcówce ciąży uświadomiła jak bardzo bolesna jest moja blizna po pierwszym porodzie. A ja się zastanawiałam skąd dyskomfort przy współżyciu.

U nas tragiczna noc, już któraś z rzędu. Na dodatek mam tak załatwione gardlo, ze praktycznie straciłam głos :(. Boje się, żeby małego nie zarazić :(.

aadd84dc14.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Dziewczyny po kolejnym porodzie albo te co juz wspolzylu, czy te szwy beda juz zawsze bolesne? Normalnie jakby mnie nożem kroić . pierwsze mialam cc wiec brak doswiadczenia

z czasem przestaniesz je w ogóle czuć - przynajmniej u mnie tak było ...

4c3tvfxm6n339zea.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja odkryłam a raczej sobie przypomniałam cudowny sposób na sen w dzień - pieluszka przy nosku i buzi - buzia wtulona w nią. WIem niby mega niebezpieczne ale pierwsza córcia uwielbiała tak spać w dzień - widzę że Mani też pomaga aby odciąć się od boźdzców bo widzi tylko białą pieluszkę i czuje mój zapach. Zresztą mogłaby buzią lekko przesunąć aby się odsunąć od pieluszki ale tego nie robi więc to dla niej musi być bezpieczna przestrzeń.

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro do szpitala. Mała nie chce jeść niczego. Przybrała w 10.dni 90 gram. Staram się przy niej nie wyć. Ale aż się trzęsę w środku.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Wisieninka, umów się z fizjoterapeutka uroginekologiczna. Bliznę trzeba zmobilizować. Mi dopiero fizjo w końcówce ciąży uświadomiła jak bardzo bolesna jest moja blizna po pierwszym porodzie. A ja się zastanawiałam skąd dyskomfort przy współżyciu.

U nas tragiczna noc, już któraś z rzędu. Na dodatek mam tak załatwione gardlo, ze praktycznie straciłam głos :(. Boje się, żeby małego nie zarazić :(.
    Jestem z malej wioski, w okolicy nie ma urofizjo :-(

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    My jutro do szpitala. Mała nie chce jeść niczego. Przybrała w 10.dni 90 gram. Staram się przy niej nie wyć. Ale aż się trzęsę w środku.
    O kurcze, oby szybko sie wyjasniło od czego to Trzymamm za Was kciuki!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ciągle walczymy z zapaleniem spojówek. Krople z silnym antybiotykiem nie pomogły, masaże kanalika łzowego i przepłukiwania solą też nie, ciągle ropieją, zrobiliśmy posiew i czekamy na wyniki, a w międzyczasie dodatkowo przemywam rumiankiem. Płakać mi się chce,taka bidulka jest. Pewnie czeka ją zabieg... Szczepienia póki co musimy odłożyć w na później. Też się ich strasznie boję, bo moja najlepsza przyjaciółka doświadczyła tragedii (śmiertelny NOP - zapalenie mięśnia sercowego u dziecka po szczepionce Euvax) i teraz działa aktywnie w Stop NOP i nie szczepi kolejnych dzieci, nie rozumie jak mogę szczepić swoje ...

Na szczęście wysypka zeszła z całego ciała, trądzik z buzi też. Od ponad tygodnia nie jem nabiału, za kilka dni mam po trochu wprowadzać i sprawdzić czy to to.

Poza tym nas podobne problemy jak u Was - Mała nie chce spać w dzień, budzi ją ulewanie, cofa jej się serek z mleczka i chyba jej od tego niedobrze. Śpi tylko u mnie na rękach i na spacerze, spowijać się nie daje, a w łóżeczku budzi ją odruch Moro.

Któraś z Was pytała o wędzidełko 4 stopnia. Nasza CDL powiedziała, że jakby się uprzec,to u każdego dziecka można taki stopień zdiagnozować i u nas niby właśnie można się go dopatrzeć. Nic z tym nie zrobimy. Już się pogodziłam, że KP nigdy nie będzie przyjemnością, ważne, że przybiera ponad normę, a ja muszę wytrzymać. Najgorszy ból jest w nocy, kiedy zaspana ledwo otwiera buźkę i płytko ssie 🙁

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Hehe rewelacja :) ojciec plus synuś też, facet z dzieckiem nabiera innego wymiaru męskości :D
    Żebyś wiedziała - mój jak poszedł nad morzem na spacer z małym w chuście to mówił że na palcach jednej reki mógłby policzyć osoby które się do nich nie uśmiechnęły:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Jestem z malej wioski, w okolicy nie ma urofizjo :-(

To może spróbuj sama ja trochę pomasowac codziennie po prysznicu. Mi polozna poleciła masować z maścią cicatridine, ale ja można tylko zewnętrznie.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ