X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Ja mam gina za tydz :P Po takim czasie w celibacie chyba zapomnę jak to się robiło :D
    Mówią że to jak jazda na rowerze 😉

Ja pijam dwie kawy...na tydzień 🙄 może i bym miała ochotę więcej, ale mój ekspres jest tak głośny, że boje się go załączyć 😂
    Robuś śpi już 3:20...nie jestem przyzwyczajona do takiej ilości wolnego czasu 🤣 ale słyszę już jakieś cmokanie i ciężkie przełykanie, więc chyba będzie na tyle.

Frida91, Applejoy, Agagusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Domi, a w czym mrozisz pokarm? Też bym chciała, ale nigdzie nie mogę dostać pojemników. Chyba będę mrozić w słoiczkach po koncentracie 😂

Ja dzisiaj mam wizytę u gina 😀 jestem ciekawa jak tam moje podwozie. Jak będzie wszystko ok, to chyba czas na pierwszy seks 🙈😂

Nie jestem Domi, ale moge doradzic 😉
    Ja mroze w woreczkach Lansinoh, bardzo dobrze sie sprawdzaja, maja miejsce na wpisanie daty i godziny odciagniecia

https://www.ceneo.pl/37504179

Na wieksze "zbiory" mam pojemniki BabyOno

https://m.ceneo.pl/11287000

Ania95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis niespokojna od rana, je i kladzie sie spac, ale max na godzinke.
    W trybie mother express dalam rade przygotowac poledwice na obiad, a teraz probuje pomalowac paznokcie.

O 14 przychodzi do nas polozna, tradycyjnie mam litanie pytan. Nie wiem co bedzie jak nam sie skonczy ten patronaz, chyba sie zapłaczemy z Majulą 😄

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HubiWorld na allegro, kupiłam z aventa woreczki i kilka pojemników 180ml plastikowych. Ale zanim je kupiłam to mrozilam w pojemnikach na mocz z apteki bo tańsze 😂😂😂

Ania95, Frida91, Chimera, trzydziecha lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Domi 😂😂😂

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale one prawie niczym się nie różnią od Tych na mleko😂😂 wyparzone elegancko 😂 Jak miałam kryzys laktacyjny i szłam gdzieś z Małym to do pojemników na mocz brałam mleko w proszku bo nie kupiłam wcześniej gadżetów do mm😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce być świętsza od papieża czy czepialska madka, ale te pojemniczki na mocz nie są odpowiednie do kontaktu z żywnością, pewnie zawierają bpa, który wydziela się chyba właśnie pod wpływem wys temperatury. W pojemnikach z bpa nie powinno się przechowywać m.in. żywności tłustej.
    Pewnie to nic takiego, ale nie róbta tak 😁

Agagusia, Marcelina85 lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jest Hardkorem 😎

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko don't worry, zamroziłam aż 3pojemniki bo dużej nadwyżki pokarmu to ja nigdy w piersiach nie miałam :) przy kryzysie i tak wolałam podać mm :p
    Wleję kiedyś tamto do kąpieli i będę już mniej chujową matką ;)

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko don't worry, zamroziłam aż 3pojemniki bo dużej nadwyżki pokarmu to ja nigdy w piersiach nie miałam :) przy kryzysie i tak wolałam podać mm :p
    Wleję kiedyś tamto do kąpieli i będę już mniej chujową matką ;)

Ja pisze po prostu co wyczytałam u hafiji, a czytałam nieprzypadkowo ;)

Agagusia lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DrzewkoPomarańczowe wrote:
    Ja pisze po prostu co wyczytałam u hafiji, a czytałam nieprzypadkowo ;)
    Szanuję, człowiek z dnia na dzień mądrzejszy 😁

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Drzewkiem, bo po obejrzeniu dokumentu na Netfliksie mam fiksacje na punkcie plastiku, zwlaszcza tego majacego kontakt z zywnoscia. Przy dziecku lepiej uzywac rzeczy dedykowanych.

Od nas wlasnie wyszla polozna, Majula wazy 4900 g i wszystko z nia wporzo🙂 Jedyne co to dupka nam sie w rowku odparzyla i mamy smarowac Sudocremem. Slaba matka ze mnie, bo tego nie zauwazylam 😳

Pytalam tez polozna o zeza, bo dzis - o zgrozo - zauwazylam, ze Maja patrzac na mnie zezowala kilkukrotnie. Ponoc to normalne i moze sie zdarzac do 3 miesiaca.

Polozna kazala mi tez wybudzac Mała na karmienie w nocy co 3 godziny, bo noworodki sie podobno powinno tal czesto karmic... nie wiem po co, skoro jest grubaskiem i przybiera ładnie. Raczej sie nie bede do tego stosowac.

Co do szczepien poradzila Pentaxim + Engerix, pneumo i rota (jesli sie jednak zdecydujemy) po dalszych 2-3 tygodniach

Edit. A w ogole kupilam dzis poduszke Head Care (na szczescie uzywana za 100 zl z OLX), a moje dziecie od rana trzyma łepek wylacznie w lewo. Wyczula poduszke i magicznie zwalczyla asymetrie. Ona naprawde robi to specjalnie, co za maly gad 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 15:20

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Co mam ze sobą tam zabrac? Bo nie mam pojęcia. Jakieś ciuchy dla małej?
    Ja rozkręcam laktację znowu, skoro na mm tez nie przybiera to wolę ja na cycu. A teraz raczej już na kpi
    wszystko zalezy od szpitala
    generalnie krzeslo daja czy mama na nim spi czy siedzi to juz jej sprawa
    nocy na krzesle nie polecam.czekaja Was min 3 doby jesli to jakas prostsza sprawa a jezeli antybiotyk to od 7 do 10 dob monitoruja malucha
    antybiotyk maluchom dozuje pompa

ja mialam swoje pampery choc dawali w dzieciecym
    przewijak taki skladany, ubranka
    jak mm to wyparzacz szczotka i plyn
    miska do mycia pupy recznik waciki plyn

wazna rzecz to materac dmuchany lub grubsza karimata spiwor lub cieply koc poduszka
    luksus jest miec 1ynke nawet za doplata
    teraz czesto sa ponoc lezanki skladane dla rodzicow od Wielkiej Orkiestry
    zawsze maz moze dowiezc rozkladany lezak na noc
    tak die trzeba rozlozyc by w nocy pielegniarki mialy dostep na kroplowki etc
    wez sobie tez wode sok kawe w saszetkach, jakies batony
    czajnik jest dostepny w kuchni dla rodzicow i zwykle lodowka tez
    my z mezem czy ma mama robilismy w polud zmiane i szlam zjesc na miasto lub do domu odpoczac na kanapie te 2-3h

kapcie sa tez wazne lub wygodne obuwie, leginsy i t shirt

jak bedziesz dziecko kladla na przewijaku szpitalnym to zawsze na swojej macie bo tam mozna wszystko zlapac
    plus wanienke dla siebie myj lub splukuj bo pryskana jest srodkiem odkazajacym
    chodzi o to by wyjsc bez chorob extra by juz nie wracac do szpitala

ja bylam z babka co niemowle zawiozla na zapalenie pluc a za 3 dni wrocila z rota na zakazny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 15:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Szanuję, człowiek z dnia na dzień mądrzejszy 😁
    A i tak umrze głupi 😉

DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dzięki za link do tego webinaru, żem wczoraj obejrzała kawałek. Dzięki temu wiem, że moje dziecko jest normalne, że zasypia między 23 a 1. I, że jest szansa że nie będę musiała go bujać do snu do 18stki bo może mu minąć faza wraz z raczkowaniem :)
    Dziś zdecydowanie dokończę oglądanie :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa dobrze byłoby się zorientować jak to wygląda w danym szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 21:29

• Chimera Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Chimera dzięki za link do tego webinaru, żem wczoraj obejrzała kawałek. Dzięki temu wiem, że moje dziecko jest normalne, że zasypia między 23 a 1. I, że jest szansa że nie będę musiała go bujać do snu do 18stki bo może mu minąć faza wraz z raczkowaniem :)
    Dziś zdecydowanie dokończę oglądanie :)
    No ja też akurat przy karmieniu ten fragment widziałam. Pokrzepiające były też te komentarze widzow-widac że nie tylko nasze dzieci takie są i inni też się borykają z takimi problemami.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak długo planujecie karmić piersią? Czy nie zakladacie na razie niczego?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przełożyłam szczepienie o 10 dni później, strach bierze górę 8-/ Choć głównym powodem jest moje przeziębienie , wolę ja poobserwować.
    Dziś moje dziecię pięknie w nocy spało tylko pobudki na karmienie i raz wytrzymała aż 5 godzin. Potem 1 część dnia dalej spala tylko z przerwami na karmienie. Aż się trochę zaniepokoilam. Ale już jej przeszło i ma teraz fazę czuwania, gapi się na czarno biała poduszkę już z pół godziny ;)

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka roku !!! Czytam forum A w tym czasie dziecko biega po placu zabaw na boso przy 13 stopniach 😂 dopiero teraz zauważyłam 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2019, 17:21

Niebieska Gwiazda, Agagusia, Frida91, werni lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ