Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcelina85 wrote:Aż mam ciary jak Cię czytam, bo właśnie z grudnia 2012. Straszna tragedia, do dzisiaj się po niej nie otrząsnęła, mimo trójki dzieci 😓 i ma do mnie żal, że postanowiłam szczepić 😨 ehh też bym już się nie odważyła szczepić po takich przeżyciach... Ja się ciągle waham, którą opcję wybrać i jak rozłożyć w czasie.
Niebieska Gwiazda, dziękuję za namiary, byliśmy w Centrum Okulistyki Oko Dziecka u
Ja mam kontrolę we wtorek. Mialam szwy rozpuszczalne i został mi supełek, nie mam pojęcia, co z nim zrobić...czy jakoś go ciągnąć, zeby sam odpadł, czy wydłubać?
Sprawdzałam kiedy rodziłaś.Mi supełki odpadły 6tygodni po porodzie.Sieden tygodni po miałam wizyte u gina i pytałam bo wyczuwałam grudki pod blizną.Ponoć to zupełnie normalne i się wchłonie.
Zanim trafiliśmy do doktor Moll mieliśmy zabieg w CZMP i to była katastrofa.
Ja mroże pokarm w woreczkach canpola i jestem zadowolona.
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
trzydziecha wrote:Dziewczyny które miały przebarwienia na twarzy w ciąży - zniknęły Wam?
Ja mam dalej plamkę która mi wyszla po słońcu ;/
Ja miałam i mam dalej Nie zniknęły tylko się sporo rozjaśnily. Myślę że będę musiała usuwać U kosmetyczki. Mam też przebarwienia na przedramionach i łydkach, dziwne miejsca. -
nick nieaktualnyDomi_tur wrote:Baileys pochwal się bo ja też szukam
Lanila, wzor Pure Grey.
Mam juz z tego wzoru torbe do wozka i jest bardzo ladna i dobrze wykonana, wiec licze ze te zimowe akcesoria tez beda spoko. Dzis do polnocy jest -15% 🙂
https://lanila.pl/pl/80-spiworki-zimowekarolajnakj lubi tę wiadomość
-
Czizas, ale mieliśmy wieczór 🙄.
Julek nie miał dziś drzemki Io 19 zasnął na spacerze u męża na rękach. Jak kamien, nie dało się go ocucić wiec położyliśmy spać. 20.50 Kazik tez już spał. Mega ekscytacja, wolny wieczór 🥳
O 21.30 obudził się Julek, poszłam do niego i się zaczęło. Ja chce do tatyyyyyy! Przyszedł tata mnie zmienic. Ja chce mameeeeee! Ostatecznie położyliśmy się z nim we dwoje i na różne sposoby próbowaliśmy gasić histerie. 1,5 h!
Teraz umylam się i czekam co mi dziś w nocy zaserwuje młodszy.[/url] -
Dziewczyny czy którejś maluch ma lub miał katar? Moje dziecię strasznie rzezi, charczy a nic ma wierzchu nie widać i.nic nie mogę odciągnąć Mam Fride do noska. Niby oddycha przez nos i.jak śpi to cicho. A jak się wybudzi zaczyna charczec i kaszlec ( Apetyt ma i jeść może. Temp nie ma. Ale podejrzewam że dopadło ja moje przeziębienie. Jakieś rady? Czemu ten katar się nie odciąga? Aha i mocno się slini, piana w buzi. Rano po śniadaniu chyba pojedziemy do pediatry prywatnie bo.się martwię..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 05:47
-
kayama wrote:Dziewczyny czy którejś maluch ma lub miał katar? Moje dziecię strasznie rzezi, charczy a nic ma wierzchu nie widać i.nic nie mogę odciągnąć Mam Fride do noska. Niby oddycha przez nos i.jak śpi to cicho. A jak się wybudzi zaczyna charczec i kaszlec ( Apetyt ma i jeść może. Temp nie ma. Ale podejrzewam że dopadło ja moje przeziębienie. Jakieś rady? Czemu ten katar się nie odciąga? Aha i mocno się slini, piana w buzi. Rano po śniadaniu chyba pojedziemy do pediatry prywatnie bo.się martwię..
Jak mantrę będę powtarzać- to sapka skoro nic się nie da odciągnąć inhalacje, zakrapiac mlekiem jeśli karmić kp i dużo spacerów:) odciagaj tylkonjesku katar jest w Nisku widoczny u utrudnia oddychanieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 07:43
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Moja też tak charczy, jakby miała katar. To podrażnienie śluzówki od ulewania mleka,czasem aż jej się noskiem ulewa. Położna kazała zakraplać solą fizjologiczną, po czym sama sobie oczyści przez kichanie. Ewentualnie nebulizator i nawilżacz powietrza.
menka2 lubi tę wiadomość
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
menka2 wrote:Jak mantrę będę powtarzać- to sapka skoro nic się nie da odciągnąć inhalacje, zakrapiac mlekiem jeśli karmić kp i dużo spacerów:) odciagaj tylkonjesku katar jest w Nisku widoczny u utrudnia oddychanie
Ale ona nie sapie tylko charczy, słyszę takie bulgotanie, przecież wiem jak brzmi katar.. Wyciągnęłam minimalnie pojawia się trochę wydzieliny jak mocno bardzo pociągnie ale mocniej już nie daje się Poza tym ona kaszel i w nocy co chwila polakuje j przez sen. -
Marcelina85 wrote:Moja też tak charczy, jakby miała katar. To podrażnienie śluzówki od ulewania mleka,czasem aż jej się noskiem ulewa. Położna kazała zakraplać solą fizjologiczną, po czym sama sobie oczyści przez kichanie. Ewentualnie nebulizator i nawilżacz powietrza.
Ahaaa, hmmm. Ja zakraplam od samego początku. Kicha i kaszle ale jest coraz gorzej. -
nick nieaktualnyKayama, a masz Katarek do odkurzacza? Ja recznym aspiratorem tez nie moglam mojej nic odciągnąć, a Katarek wyciągnął jej glutek długi na 1-2 cm 🙈 Glutek byl bialy, a nie zielony, a ona miala sie dobrze, więc nic z tym dalej nie robiłam
Dziewczyny, a czym Wy robicie te inhalacje maluchom? Mam inhalator-nebulizator, ale nie wiem co w niego wlać, zeby uzyc u Małej. Sol fizjologiczna, wode..?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:53
-
baileys wrote:Kayama, a masz Katarek do odkurzacza? Ja recznym aspiratorem tez nie moglam mojej nic odciągnąć, a Katarek wyciągnął jej glutek długi na 1-2 cm 🙈 Glutek byl bialy, a nie zielony, a ona miala sie dobrze, więc nic z tym dalej nie robiłam
Dziewczyny, a czym Wy robicie te inhalacje maluchom? Mam inhalator-nebulizator, ale nie wiem co w niego wlać, zeby uzyc u Małej. Sol fizjologiczna, wode..?
-
kayama wrote:Ale ona nie sapie tylko charczy, słyszę takie bulgotanie, przecież wiem jak brzmi katar.. Wyciągnęłam minimalnie pojawia się trochę wydzieliny jak mocno bardzo pociągnie ale mocniej już nie daje się Poza tym ona kaszel i w nocy co chwila polakuje j przez sen.
slinienie u nas wynikalo z infekcji gardla -
kayama wrote:Ale ona nie sapie tylko charczy, słyszę takie bulgotanie, przecież wiem jak brzmi katar.. Wyciągnęłam minimalnie pojawia się trochę wydzieliny jak mocno bardzo pociągnie ale mocniej już nie daje się Poza tym ona kaszel i w nocy co chwila polakuje j przez sen.
Uwierz mi że bardzo łatwo katar pomylicbz sapka u niemowlaka - Kataru Jet widoczny w Nisku A dspks własne furczy i ciężko odciągnąć- zresztą odciagjajac tylko powiększamy pojawianie się wydzieliny. Katar nie przechodzi podczas snu tak jak sapka
Zresztą idź do lekarza - będziesz spokojniesza. Trzebabtylko uważać bo jest już sezon infekcji niestety żeby ci czegoś u lekarza nie podlapalaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 10:27
-
My inhalujemy wieczorami wiśnie solą fizjo a czasem psikniemy solą morską do noska bo u nas w nocy też to harczenie straszne a nosek czysty.
A jak się zakrapla mlekiem? Normalnie parę kropel do nosa czy jakoś specjalnie? -
Kalija wrote:Domi współczuję! Boże jak ja się boję tych szczepionek ☹☹☹
Dziewczyny ja mam inny problem. Na lewym sutku pojawiły mi się 2 bąbelki. Czytam w necie, że przyczyn może być kilka , ale przeraziło mnie, że może to być opryszczka a wtedy nie można karmić, bo to może być bardzo groźne dla maluszka. Ktoś przerabiał temat i wie jak ta opryszczka wygląda?
Edit:
Teraz się zastanawiam czy to nie (przy okazji) infekcja bakteryjna lub grzybica, bo od dawna po karmieniu bolą mnie piersi (taki kłójący ból) . Chyba muszę zrobić wymaz tylko nie wiem jak technicznie to rozegrać bo przez kolejne 2 dni jestem sama z dzieckiem 🤔
A u Ciebie jakie to są bąble?
Miałam też takie malutkie, ale to przez ustawienie laktatora na zbyt duża moc ssania.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Przerabiałam, choć u mnie był to jeden, spory bąbel. Mniej więcej 5 na 5mm. U mnie było to zatkane ujście kanalika,które spowodowało rozrost brodawki (odwracalne)
A u Ciebie jakie to są bąble?
Miałam też takie malutkie, ale to przez ustawienie laktatora na zbyt duża moc ssania.
U mnie to okazały się pęcherze zassaniowe, już jeden pękł.
Na ból piersi dostałam antybiotyk , ale to takie "może pomoże" . -
Domi_tur wrote:
Macie do polecenia puzzle -matę na podłogę?
Mogę Ci podlinkować tylko czego NIE polecam , choć jakbyś się uparła to mogę odsprzedać 😉😁
https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-duza-mata-edukacyjna-180-x-120-cm-7664128422?snapshot=MjAxOS0wOC0zMVQyMDozODozMC45NThaO2J1eWVyO2RkZmUzMDJkYzc0NWY0ZGRmNzdmZTFhMzgyZTUyMjYyYWY0YWU5ZDgzNjVkZTAwYzlkODJlYWJjNTA0MWM0Njc%3D