X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Aż mam ciary jak Cię czytam, bo właśnie z grudnia 2012. Straszna tragedia, do dzisiaj się po niej nie otrząsnęła, mimo trójki dzieci 😓 i ma do mnie żal, że postanowiłam szczepić 😨 ehh też bym już się nie odważyła szczepić po takich przeżyciach... Ja się ciągle waham, którą opcję wybrać i jak rozłożyć w czasie.

Niebieska Gwiazda, dziękuję za namiary, byliśmy w Centrum Okulistyki Oko Dziecka u

Ja mam kontrolę we wtorek. Mialam szwy rozpuszczalne i został mi supełek, nie mam pojęcia, co z nim zrobić...czy jakoś go ciągnąć, zeby sam odpadł, czy wydłubać?

Sprawdzałam kiedy rodziłaś.Mi supełki odpadły 6tygodni po porodzie.Sieden tygodni po miałam wizyte u gina i pytałam bo wyczuwałam grudki pod blizną.Ponoć to zupełnie normalne i się wchłonie.

Zanim trafiliśmy do doktor Moll mieliśmy zabieg w CZMP i to była katastrofa.

Ja mroże pokarm w woreczkach canpola i jestem zadowolona.

Marcelina85 lubi tę wiadomość

• kayama Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Dziewczyny które miały przebarwienia na twarzy w ciąży - zniknęły Wam?

Ja mam dalej plamkę która mi wyszla po słońcu ;/

Ja miałam i mam dalej :( Nie zniknęły tylko się sporo rozjaśnily. Myślę że będę musiała usuwać U kosmetyczki. Mam też przebarwienia na przedramionach i łydkach, dziwne miejsca.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Baileys pochwal się bo ja też szukam :)

Lanila, wzor Pure Grey.
    Mam juz z tego wzoru torbe do wozka i jest bardzo ladna i dobrze wykonana, wiec licze ze te zimowe akcesoria tez beda spoko. Dzis do polnocy jest -15% 🙂

https://lanila.pl/pl/80-spiworki-zimowe

karolajnakj lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czizas, ale mieliśmy wieczór 🙄.

Julek nie miał dziś drzemki Io 19 zasnął na spacerze u męża na rękach. Jak kamien, nie dało się go ocucić wiec położyliśmy spać. 20.50 Kazik tez już spał. Mega ekscytacja, wolny wieczór 🥳
    O 21.30 obudził się Julek, poszłam do niego i się zaczęło. Ja chce do tatyyyyyy! Przyszedł tata mnie zmienic. Ja chce mameeeeee! Ostatecznie położyliśmy się z nim we dwoje i na różne sposoby próbowaliśmy gasić histerie. 1,5 h!
    Teraz umylam się i czekam co mi dziś w nocy zaserwuje młodszy.

aadd84dc14.png[/url]
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 20 września 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmić chciałam rok żeby już dużemu dziecku nie wprowadzać mn, ale w obecnej sytuacji to chciałabym wytrzymać te 6 m-czy 🙏🏻

aadd84dc14.png[/url]
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy którejś maluch ma lub miał katar? Moje dziecię strasznie rzezi, charczy a nic ma wierzchu nie widać i.nic nie mogę odciągnąć :( Mam Fride do noska. Niby oddycha przez nos i.jak śpi to cicho. A jak się wybudzi zaczyna charczec i kaszlec :(( Apetyt ma i jeść może. Temp nie ma. Ale podejrzewam że dopadło ja moje przeziębienie. Jakieś rady? Czemu ten katar się nie odciąga? Aha i mocno się slini, piana w buzi. Rano po śniadaniu chyba pojedziemy do pediatry prywatnie bo.się martwię..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 05:47

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny czy którejś maluch ma lub miał katar? Moje dziecię strasznie rzezi, charczy a nic ma wierzchu nie widać i.nic nie mogę odciągnąć :( Mam Fride do noska. Niby oddycha przez nos i.jak śpi to cicho. A jak się wybudzi zaczyna charczec i kaszlec :(( Apetyt ma i jeść może. Temp nie ma. Ale podejrzewam że dopadło ja moje przeziębienie. Jakieś rady? Czemu ten katar się nie odciąga? Aha i mocno się slini, piana w buzi. Rano po śniadaniu chyba pojedziemy do pediatry prywatnie bo.się martwię..

Jak mantrę będę powtarzać- to sapka skoro nic się nie da odciągnąć:) inhalacje, zakrapiac mlekiem jeśli karmić kp i dużo spacerów:) odciagaj tylkonjesku katar jest w Nisku widoczny u utrudnia oddychanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 07:43

Marcelina85 lubi tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • Marcelina85 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak charczy, jakby miała katar. To podrażnienie śluzówki od ulewania mleka,czasem aż jej się noskiem ulewa. Położna kazała zakraplać solą fizjologiczną, po czym sama sobie oczyści przez kichanie. Ewentualnie nebulizator i nawilżacz powietrza.

menka2 lubi tę wiadomość

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
    - Janusz Korczak

PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
    7t1d (*)
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka2 wrote:
    Jak mantrę będę powtarzać- to sapka skoro nic się nie da odciągnąć:) inhalacje, zakrapiac mlekiem jeśli karmić kp i dużo spacerów:) odciagaj tylkonjesku katar jest w Nisku widoczny u utrudnia oddychanie

Ale ona nie sapie tylko charczy, słyszę takie bulgotanie, przecież wiem jak brzmi katar.. Wyciągnęłam minimalnie pojawia się trochę wydzieliny jak mocno bardzo pociągnie ale mocniej już nie daje się :( Poza tym ona kaszel i w nocy co chwila polakuje j przez sen.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelina85 wrote:
    Moja też tak charczy, jakby miała katar. To podrażnienie śluzówki od ulewania mleka,czasem aż jej się noskiem ulewa. Położna kazała zakraplać solą fizjologiczną, po czym sama sobie oczyści przez kichanie. Ewentualnie nebulizator i nawilżacz powietrza.

Ahaaa, hmmm. Ja zakraplam od samego początku. Kicha i kaszle ale jest coraz gorzej.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, a masz Katarek do odkurzacza? Ja recznym aspiratorem tez nie moglam mojej nic odciągnąć, a Katarek wyciągnął jej glutek długi na 1-2 cm 🙈 Glutek byl bialy, a nie zielony, a ona miala sie dobrze, więc nic z tym dalej nie robiłam

Dziewczyny, a czym Wy robicie te inhalacje maluchom? Mam inhalator-nebulizator, ale nie wiem co w niego wlać, zeby uzyc u Małej. Sol fizjologiczna, wode..?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 08:53

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Kayama, a masz Katarek do odkurzacza? Ja recznym aspiratorem tez nie moglam mojej nic odciągnąć, a Katarek wyciągnął jej glutek długi na 1-2 cm 🙈 Glutek byl bialy, a nie zielony, a ona miala sie dobrze, więc nic z tym dalej nie robiłam

Dziewczyny, a czym Wy robicie te inhalacje maluchom? Mam inhalator-nebulizator, ale nie wiem co w niego wlać, zeby uzyc u Małej. Sol fizjologiczna, wode..?
    Sol fizjologiczna

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Ale ona nie sapie tylko charczy, słyszę takie bulgotanie, przecież wiem jak brzmi katar.. Wyciągnęłam minimalnie pojawia się trochę wydzieliny jak mocno bardzo pociągnie ale mocniej już nie daje się :( Poza tym ona kaszel i w nocy co chwila polakuje j przez sen.
    jakma kaszel to trzeba startowac do pediatry od razu
    slinienie u nas wynikalo z infekcji gardla

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:

Uwierz mi że bardzo łatwo katar pomylicbz sapka u niemowlaka - Kataru Jet widoczny w Nisku A dspks własne furczy i ciężko odciągnąć- zresztą odciagjajac tylko powiększamy pojawianie się wydzieliny. Katar nie przechodzi podczas snu tak jak sapka ;)

Zresztą idź do lekarza - będziesz spokojniesza. Trzebabtylko uważać bo jest już sezon infekcji niestety żeby ci czegoś u lekarza nie podlapala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2019, 10:27

4c3tvfxm6n339zea.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inhalujemy wieczorami wiśnie solą fizjo a czasem psikniemy solą morską do noska bo u nas w nocy też to harczenie straszne a nosek czysty.

A jak się zakrapla mlekiem? Normalnie parę kropel do nosa czy jakoś specjalnie?

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Linea negra i to tam pal licho ale na twarzy miało zniknąć aaa :/

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Domi współczuję! Boże jak ja się boję tych szczepionek ☹☹☹

Dziewczyny ja mam inny problem. Na lewym sutku pojawiły mi się 2 bąbelki. Czytam w necie, że przyczyn może być kilka , ale przeraziło mnie, że może to być opryszczka a wtedy nie można karmić, bo to może być bardzo groźne dla maluszka. Ktoś przerabiał temat i wie jak ta opryszczka wygląda?

Edit:
    Teraz się zastanawiam czy to nie (przy okazji) infekcja bakteryjna lub grzybica, bo od dawna po karmieniu bolą mnie piersi (taki kłójący ból) . Chyba muszę zrobić wymaz tylko nie wiem jak technicznie to rozegrać bo przez kolejne 2 dni jestem sama z dzieckiem 🤔
    Przerabiałam, choć u mnie był to jeden, spory bąbel. Mniej więcej 5 na 5mm. U mnie było to zatkane ujście kanalika,które spowodowało rozrost brodawki (odwracalne) :)
    A u Ciebie jakie to są bąble?
    Miałam też takie malutkie, ale to przez ustawienie laktatora na zbyt duża moc ssania.

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys, przepadałam , jakie piękne wzory 😍 linka otworzyłam oczywiście 00:01 😂

Macie do polecenia puzzle -matę na podłogę?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Przerabiałam, choć u mnie był to jeden, spory bąbel. Mniej więcej 5 na 5mm. U mnie było to zatkane ujście kanalika,które spowodowało rozrost brodawki (odwracalne) :)
    A u Ciebie jakie to są bąble?
    Miałam też takie malutkie, ale to przez ustawienie laktatora na zbyt duża moc ssania.

U mnie to okazały się pęcherze zassaniowe, już jeden pękł.

Na ból piersi dostałam antybiotyk , ale to takie "może pomoże" .

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 21 września 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:

Macie do polecenia puzzle -matę na podłogę?

Mogę Ci podlinkować tylko czego NIE polecam , choć jakbyś się uparła to mogę odsprzedać 😉😁

https://allegro.pl/oferta/puzzle-piankowe-duza-mata-edukacyjna-180-x-120-cm-7664128422?snapshot=MjAxOS0wOC0zMVQyMDozODozMC45NThaO2J1eWVyO2RkZmUzMDJkYzc0NWY0ZGRmNzdmZTFhMzgyZTUyMjYyYWY0YWU5ZDgzNjVkZTAwYzlkODJlYWJjNTA0MWM0Njc%3D

dqprgu1royghdo7j.png
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ