X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Laski, resetowanie działa, Mały o 10 zaczął drzemkę, 10:25 go poglaskalam chwilę, poruszał się chwilę i poszedł spać. Spał do 12!

Frida91, trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Chimera, Agagusia, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Chyba mam zapalenie piersi. Jest czerwona, ciepła i tkliwa😕
    Póki nie masz gorączki to jeszcze nie zapalenie i domowe sposoby powinny pomóc. Przystawiaj dziecko często najlepiej spod pachy żeby dobrze cycek opróżniła. Po karmieniu dobrze działa rozwalkowany pokłuty widelcem liści kapusty z lodówki. Taki liść po 15-20 minutach wymienić na nowy. Działa chłodząco, a poza tym sok z kapusty ma jakieś właściwości przeciwzapalne.

Miałam już coś takiego wielokrotnie i zwykle przy takim postępowaniu do końca dnia mijało 🙂

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieciaczki tez maja takie wloski meszek dosc dlugi na czole az do brwi?

Mooniika
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika moj nie ma.

Chyba przechodzi skok bo jest marudny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:39

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, zapobiegawczo możesz wziąć też ibuprom. Ja tak robiłam przy zastójach, które nie chciały za długo zejść. Po karmieniu /odciaganie najlepiej - bo ma najdłuższy czas do kolejnego, żeby się wchłonąć. I tak jak dziewczyny piszą - rozgrzewac - potem ściągać albo karmić i kapusta. Ja rozgrzewam albo wodą gorąca w woreczkach do mrozenia mleka, albo biorę średniej wielkości miskę, napełniam gorąca woda i zanurzam w niej pierś nachylajac się - mało wygodne, ale działa jak się coś na dole dzieje. Potem ściągam na max mocy laktatora. Ostatnio szybko mi to pomagało.

My jesteśmy nadal w 2 z Dada. Kupiłam 3 - ale po testach chyba jeszcze je zostawię - trochę za duże są. Moje dzieciaki maja po 5.300 aktualnie - więc nie są wielkoludami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:49

• Kalija Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika, mój dzieć nie ma

Domi, a to smyranko o 10:25 to dlatego , że się kręcił i wybudzał ?
    Chimera wrote:
    Póki nie masz gorączki to jeszcze nie zapalenie i domowe sposoby powinny pomóc. Przystawiaj dziecko często najlepiej spod pachy żeby dobrze cycek opróżniła. Po karmieniu dobrze działa rozwalkowany pokłuty widelcem liści kapusty z lodówki. Taki liść po 15-20 minutach wymienić na nowy. Działa chłodząco, a poza tym sok z kapusty ma jakieś właściwości przeciwzapalne.

Miałam już coś takiego wielokrotnie i zwykle przy takim postępowaniu do końca dnia mijało 🙂

Miałam gorączkę wczoraj oraz poprzedniej nocy. Dziś jest ok. Myślałam, że to jakiś wirus. A może to był wirus i zbieg okoliczności 🤔 spróbuje z kapustą, dzięki za radę

dqprgu1royghdo7j.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno gorączka, bóle stawów i ogólnie takie objawy podobne do grypy mogą być przy zapaleniu. Jakby się to utrzymywało to lekarz pewnie przepisze antybiotyk 🙄

Ja przed karmieniem cycka rozgrzewałam takim ogrzewaczem do dłoni - wygodne rozwiązanie, zawijałam w tetrę i do stanika na jakieś 10 minut, a potem w czasie karmienia /odciągania też jeszcze trzymałam.

• Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Czy wasze dzieciaczki tez maja takie wloski meszek dosc dlugi na czole az do brwi?
    Moja ma, ale od początku miała też bujną czuprynke i to raczej przedłużenie linii włosów.
    Ogólnie pojedyncze pasma grzywki ma już prawie do oczu :)

Kalija, to raczej zastój, a nie zapalenie jeśli nie ma gorączki. Miałam już dziesiątki razy. Przyjrzyj się sutkowi,czy nie ma w którymś miejscu białej kulki. Może kanalik Ci się zatkal i dlatego mleko zalega?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 16:57

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Kalija, to raczej zastój, a nie zapalenie jeśli nie ma gorączki. Miałam już dziesiątki razy. Przyjrzyj się sutkowi,czy nie ma w którymś miejscu białej kulki. Może kanalik Ci się zatkal i dlatego mleko zalega?

Dziś nie ma białej kulki , ale była przedwczoraj - może i faktycznie to zastój, bo mam bolesną grudke z jednej strony 🙁 ale gorączka też była z tym , że nie powiazałam jej wcześniej z piersiami. Zaraz poczytam o jednym i drugim , dzięki za podpowiedź!

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam sobie w Internecie, że:

"Nieleczony zastój pokarmu może prowadzić nie tylko do dalszych problemów z karmieniem piersią , ale wręcz zagrażać zdrowiu mamy. Niewłaściwe działania lub brak działań sprzyjają zapaleniu piersi i powstaniu ropnia. Jeśli zaobserwujemy zastój pokarmu, a później pojawi się wysoka gorączka, dreszcze, ogólne osłabienie i zaczerwienione, ucieplone zgrubienie w piersi, to możemy mieć do czynienia ze stanem zapalnym.
    Z kolei bolesny guz świadczyć może o ropniu. W obu wypadkach należy jak najszybciej zgłosić się do lekarza. Najlepiej oczywiście do takich sytuacji nie dopuszczać i w razie problemów z karmieniem piersią poprosić o fachową pomoc konsultanta laktacyjnego."

No i mam WSZYSTKIE wymienione wyżej objawy stanu zapalnego ☹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 19:23

dqprgu1royghdo7j.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wam dzieci też ciągle śpią? Juz zaraz będzie miała trzy miesiące i non stop śpi... Budzi się, chwilę aktywności lub karmienie i zaraz znowu chce spać. W domu mi to nie przeszkadza bo mogę wszystko w domu zrobić, zająć się Anielka itp. ale wybrać się gdzieś z Łucja jest ciężko, bo już za duża na spanie np na angielskim Anieli, a jak nie śpi to marudzi że chce spać ... Wydaje mi się że z miesiąc temu dłużej wytrzymywała miedzi drzemka mi a teraz śpi, karmienie, śpi, odebranie Anielki i znów śpi i tak w kolko

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija i co robisz? Pomagają kąpiele, kapusta (ją mocno szatkowalam żeby było jak najwięcej soku, w pieluchę tetrowa i do stanika) cala noc wymieniałam, przystawianie dziecka, położna pokazała mi też jak wymasować guzek, i daliśmy radę. Miałam z Anielka kilka razy zapalenie piersi :( ponoć piersi mają pamięć i położna ostrzegała mnie że i teraz może nawracać ale na razie jest ok.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez ciagle spi. Ale my ponoc jako dzieci tez ciagle spalismy.

Noc mamy od 23-9,10 potem godzina aktywnosci i 2-3 godziny drzemki. Pozniej do wieczora godzina poltorej aktywnosci i godzina drzemki tak w kolko

Mooniika
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci non stop śpią, a mój syn dzisiaj miał kilka drzemek po 15 minut i nadal nie śpi 😅 to chyba skok rozwojowy, bo pół dnia wisiał na cycu. Takich flaków już dawno nie miałam 😛

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba tez skok bo już drugi dzień wiszenia, trochę marudzenia i totalnego braku snu. Pomiędzy 8 a 20 miał 3 drzemki po 30minut. Poza tym dużo wiszenia i trochę aktywności. Mam nadzieje, ze po skoku będzie jednak spał w dzień. Trochę Wam zazdroszczę mamusie śpiochów!

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • werni Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś udało mi się 3 razy pp. Co do spania w dzień. Do południa jest bardziej aktywny później przysypia na dłuższe drzemki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, smyranko trzeba zrobić przed przebudzeniem, wtedy pomagasz dziecku pominąć ten etap i wejść w kolejną fazę snu :)

Szymi dzisiaj wyjątkowo dobrze spał w ciągu dnia, aż jestem zdziwiona. Albo to zasługa mojego resetowanie, wczorajszej szczepionki albo skończyliśmy jakiś skok rozwojowy, który trwał że dwa miesiące 😂😂😂

Kalija, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi - musze sprobowac, tylko ze u mnie nie wiadomo kiedy bo drzemki od 30 do 45 min... ostatnie dni maly najchętniej spi na mnie z cyckiem w buzi, co mu due nie zdarzało wczesniej. Dodatkowo wieczorem histeria i z cycka nie chcectko sie drze, jak w koncu uda sie go odlozyc to wtedy tylko cycek go uspokaja i z godzine wisi...Wiem ze jestesmy w skoku od tygodnia, ale nie wiem ile to zniose bo to jeden z dłuższych skoków i na potrwać u nas do poczatku grudnia! Ehh!

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to tez sie chwale najdłuższym spaniem nocnym! Wczoraj maz go utulal po karmieniu o 22:30, o 23 znowu cycek i jak mnie obudził to oczom nie wierzyłam - byla 5:57! Wow! I co dziwne po karmieniu dalej usnal i spal to 10! Nigdy wczesniej sie to nie zdarzyło, moze byl tak wyczerpany po wieczornej histerii, sama nie wiem. Zobaczymy co przyniesie dzisiaj nic, bo usypianie tez w ryku, choc juz dzis cycka na spanie zechciał, padl o 22.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w dzień tylko jedna drzemka, ale dłuższa bo ze dwie godziny spał. Próbowałam ho jeszcze uspac koło 16 żeby wieczór był spokojniejszy ale się nie udało. I ostatecznie tak marudził ze już 18.30 był wykapany i zasypiał. Teraz właśnie mamy pierwsze nocne karmienie. Jeszcze wcześniej niż wczoraj. Może dziś tez pospie 🤔. Synek chce chyba ukrócić mój nawyk chodzenia spać po północy.

aadd84dc14.png[/url]
‹‹ 1459 1460 1461 1462 1463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ