Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania95 wrote:Też zadaję sobie to pytanie 😅 te noce mnie wykańczają. Tylko moje dziecko budzi się jeszcze częściej, bo co dwie godziny, a czasem i co godzinę. Tak czekałam na ten 3 miesiąc, łudziłam się, że będzie lepiej, a tu nie widać poprawy 😛 jak czytam, że u kogoś dziecko przespało całą noc z jedną pobudką to mnie zazdrość zżera 😉
Mnie zżera jak słyszę ze są dzieci, które w dzień maja 3godzinne drzemki. Krzyś w ciągu ostatnich paru tygodni tylko raz miał taka, kiedy mnie nie było w domu. A serio potrzebuje tego czasu by się zdrzemnąć, zjeść coś, umyć się bez pośpiechu czy nawet serial obejrzeć. Jak ma te drzemki 30min to mam wybór umyć się czy wypić herbatę?
A dziś mały to już zupełnie zrezygnował ze spania. Przysypia przy piersi ale jak tylko go odkładam to się momentalnie budzi 🤦🏻♀️Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:Mnie zżera jak słyszę ze są dzieci, które w dzień maja 3godzinne drzemki. Krzyś w ciągu ostatnich paru tygodni tylko raz miał taka, kiedy mnie nie było w domu. A serio potrzebuje tego czasu by się zdrzemnąć, zjeść coś, umyć się bez pośpiechu czy nawet serial obejrzeć. Jak ma te drzemki 30min to mam wybór umyć się czy wypić herbatę?
A dziś mały to już zupełnie zrezygnował ze spania. Przysypia przy piersi ale jak tylko go odkładam to się momentalnie budzi 🤦🏻♀️
No u mnie tak samo to wygląda. Najdłuższe jego drzemki są kiedy śpi na mnie. Zresztą właśnie to robi 😂 a ja stopą włączyłam laptopa, weszłam w internet, wpisałam m jak miłość i włączyłam wczorajszy odcinek 😂😂😂Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Domi_tur, Applejoy, Agagusia, werni lubią tę wiadomość
-
Ja rozsiadam się w fotelu z ikei, wyciągam cyca i mimo że wiele z niego nie poleci, to mały sobie memla i tak uśnie. Jak chce sobie obejrzeć serial, to po prostu nie odkładam go, tylko daje mu spac, a sama włączam tv 😏 Mam w komórce pilota do tv, to nawet się nie muszę naciągać żeby sięgnąć 😎
Któraś z was pisała, że w nocy żeby nie rozbudzać to zamiast lampki włącza cottonballsy. Stwierdziłam przedwczoraj, że to spoko patent, powiesiłam sznur na półce nad łóżkiem, zapaliłam, zrobiło się w sypialni przyjemnie. Robuś dostał butle, odbił, położyłam go na łóżku, miał jak zwykle dopić trochę z cyca i usnąć. On pocyckał sobie, po czym wypuścił pierś z buzi i gapi mi się w te półkę, przebiera nogami i rekami, nie ma opcji żeby mu jeszcze tego cyca wcisnąć. Ze dwie kulki się nie zmieściły i wisiały z półki i to go tak zainteresowało. Stwierdziłam, że nie będę się wysilała, jest 20, idę coś zjeść. W kuchni słyszałam tylko piski radości dochodzące z sypialni 🤦 Już miałam wizję godzinnego lulania, a tu nagle cisza. Punktualnie 20:20 i dziecko zamknęło oczęta. Myślałam, że to przypadek, ale wczoraj było dokładnie to samo...zobaczymy jak długo to potrwa 😏Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 11:20
Ania95, Agagusia, Camelia lubią tę wiadomość
-
U nas w nocy jest różnie. Bywa tak, ze śpi od 20 do 24 i potem pobudka co 1-1,5 h, a bywa i tak ze śpi od 20 do 2 i potem pobudka dopiero o 5 🤷🏼♂️. Ale u nas zazwyczaj po jedzeniu nocnym od razu zasypia. Teraz na wyjedzie to nawet udawało mi się go odłożyć po nocnym karmieniu do dostawki. Bałam się go zostawić w łożku bo oczywiście spał z nami tez Julek Karateka. Dziś w nocy już w domu tez go odłożyłam ale czułam się jak wyrodna matka 😂. Na maksa przywykłam do spania z dziećmi 😅.
W dzień drzemek jest jak na lekarstwo, mało i krótkie.
Dziś byliśmy w końcu na usg bioderek - Ia 👌🏻. Ale muszę znów umowic Kazika do fizjo. Wydaje mi się, ze zepsuliśmy dzieciaka. Jak leży na plecach to lekko skraca jeden boczek i się trochę wykrzywia. Nie podoba mi się to.[/url]
-
nick nieaktualnyJak pytałam koleżanek o przesyłanie nocy to jedna napisała mi, że jej córka budziła się co 1.5 godziny w nocy przez czas kiedy karmią - czyli półtora roku. Przestałam narzekać na moje ok. 3h
U mnie w nocy bywa różnie, raz dzieciaki zasna bardo szybko - jak dziś Józek - nawet nie wiem czy odbił, bo od razu mu głową w dół leciała i ciężko z tym było. A czasem się rozbudza. Ja nie liczę tych czasów - jak i co ile. Wstaje, karmie i usypiam. I w sumie cieszę się, że muszę wstać, bo bez tego nie sciagalabym mleka w nocy bo na budzik nie reaguje. Byleby tylko położyć się spać koło 23 - to nic na 3 drzemki po ok. 2h jakoś mi leci i wystarcza. -
U nas nocne spanie jest spoko, max 20 Mały śpi i budzi się najczęściej o 2 a potem o 6. Ostatnio budził się co 3 h i krzyczał o jedzenie, zjadał po 180ml 😲😲😲
W dzień porażka, drzemki 20-30minut. Dzisiaj będę testować patent ze smyraniem dziecka chwilę przed tym kiedy zazwyczaj się wybudzać, żeby "zresetować oprogramowanie" i spał dalej 😂
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu, 5w1 i rota, za dwa tygodnie pneumokoki.
Opowiedziałam tej lekarce o przygodach brzuszkowych i przejściu na nutramigen. Najpierw była zła, że to lekarka z Luxmedu nam wdrożyła zmianę z cyca, w ogóle była zła, że nie ma cyca. A potem od słowa do słowa stwierdziła, że miałam hiperlaktację- co by się zgadzało bo z piersi po przystawieniu kapało i zalewałam wszystko dookoła, Mały się krztusił, szybko najadał się tą pierwszą fazą i za godzinę był głodny co tylko dodatkowo drażniło układ pokarmowy . A najpewniej ma głębszy problem przyswajania laktozy niż przeciętne niemowlę, dlatego też odciąganie 20-30ml przed jedzeniem i tak nie pomagało. Stąd krzyki zaraz po jedzeniu i po przejściu na dietę bez bmk poprawa w średnim stopniu.
Za dwa tygodnie mamy zrobić test prowokacyjny z mlekiem ha i zobaczyć jak Mały reaguje. A po 6 miesiącu skieruje nas do gastrologa i alergologa
Przytaknęła też,że była to dobra decyzja pod kątem stanu brzuszka Szymka,choć wiadomo, że cyc i tak jest najlepszyale słysząc donośny płacz Małego po szczepieniu uznała, że jeśli płakał tak od rana do wieczora to i tak długo wytrzymała m, bo jego głos spokojnie przekrzyczy startujący samolot😂😂😂
-
Pierniczkowa, nie chcę Ci mącić w głowie, ufasz w 100% temu lekarzowi? Bo jak podasz Karolci stały posiłek to nie będzie miała w brzuszku miejsca na mleczko, a co tłustrzego niż mleko może jeść taki maluch? Na dyni i innych stalych pokarmach ona tym bardziej nie będzie przybierała. No chyba że problem jest głębszy i dlatego lekarz zalecil wcześniejsze rozszerzenie diety.
Domi, jednym slowem Twoje dziecię ma silne płucka
E-linka, ja też nie liczę, po prostu trzeba wstać to wstaję, a takie liczenie ile razy i na jak długo wstawałam to tylko mnie dolowało. To wszytsko minie, naprawdę, wolę pamiętać uśmiechy i inne takie drobiazgi niż wspominać nieprzespane nocne godzinyE_linka2 lubi tę wiadomość
-
A pieluchy 3-ki nosimy, 2-ki byłyby jeszcze dobre, ale krótkie mi się widziały i wskoczyliśmy na 3. Starsza nosi 4-ki... pamiętam że trójek długo nie nosiła, jakoś dziwnie się ukladaly jak podrosła. Może młody dogoni siostrę i będziemy kupować jeden rozmiar pieluch dla obu
-
Kalija pytałam mojej fizjo o te ćwiczenia:
1. Kładziesz brzuszkiem na swoich kolanach - jeździsz po ciele tak mocno intensywnie dotykając by pobudzić mięśnie w górę i w dół (od pupy do barku - kiedy jedna ręka jest na wysokości barku druga jest na wysokości pupy).
2. Nadal dziecko na brzuszku - to samo co w pierwszym ćwiczeniu tylko od lewego do prawego boku i tak samo rewersyjnie pracujesz rękoma.
3. Nadal dziecko na brzuszku - zgiętym kolankiem łączysz ze zgiętym łokciem raz z prawej raz z lewej stronyKalija lubi tę wiadomość
[/url]
-
Applejoy wrote:Kalija pytałam mojej fizjo o te ćwiczenia:
1. Kładziesz brzuszkiem na swoich kolanach - jeździsz po ciele tak mocno intensywnie dotykając by pobudzić mięśnie w górę i w dół (od pupy do barku - kiedy jedna ręka jest na wysokości barku druga jest na wysokości pupy).
2. Nadal dziecko na brzuszku - to samo co w pierwszym ćwiczeniu tylko od lewego do prawego boku i tak samo rewersyjnie pracujesz rękoma.
3. Nadal dziecko na brzuszku - zgiętym kolankiem łączysz ze zgiętym łokciem raz z prawej raz z lewej strony
Dzięki 😘😘😘 -
Myszk@ - dobrze piszesz.
Domi - daj znac jak resetowanie!
AnnaKwiat - mam patent na przzedluzenie drzemek przy KP - jak tylko sue przebudzi daje mu cycka iw wygodnej pozycji i zwykle jeszcze przy tym cycu zasnie czasem i na godzine - dwie. Zastanawiam sie tylko czy tak nie przekarmie dziecka, ale nasze to mikrusy, wiec mozna probowac. Tylko nie zapomnieć sie obłożyć telefonem albo książka😊
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Moj po cycu czasami potrafi z dwie trzy godz spac.
Co do pampersow to uzywamy 2 babydream
Zaczęłam stosowac pp i zauważyłam ze wiecej wyciagam laktatoremWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 16:19
-
Aga, spróbuje choć w dzień kładę małego na brzuszku i jak się budzi to ostatnio od razu się podnosi do Sfinksa wiec ciężko tak zrobić by go nie wybudzić całkowicie. Bez komórki to ja się nie ruszam, czasem mamy sesje 40 minut przy cycku 😄 jest prawie 17 a były tylko 2 drzemki po 30 minut od 8 rano, w tym jedna w chuście na spacerze 🤦🏻♀️ Ciekawa jestem kiedy młody padnieKrzyś jest z nami od 15.08.2019
-
Mój pediatra jest ordynatorem szpitala i postawił małą na nogi w tydzień. Karolka przybrała przez miesiąc 500 gram, mam być spokojna, widocznie tak już ma że takie porcje jej starczają. Rozwija się prawidłowo. A jeżeli chodzi o rozszerzanie diety wg niego to nie od razu cały posiłek. Tylko łyżeczka, góra dwie żeby zobaczyć jak jelita reagują na inne rzeczy. A jako posiłek to dopiero jak pozna warzywa w małych porcjach i będzie na nie reagować. Że średnich wieści , mam ją trzymać na moim mleku jeszcze 2 miesiące, mam dość już tego dojenia co 2 godziny.
-
Ciężko stwierdzić z tym resetowaniem, czy Szymi po szczepieniu tak dobrze spał czy to moja zasługa 😂 ale po 25minutach drzemki, czyli tuż przed pobudką posmyrałam go po nodze przez co zmienił pozycje do spania i... Przespal jeszcze godzinę 😲 1,5h drzemki, wow wow wow
werni, Agagusia, Vampire, Applejoy, Kalija lubią tę wiadomość
-
A u nas wiśnie trwa histeryczne wycie bo raczyliśmy odłożyć do łóżeczka i od 15 min się go nie da uspokoić w jakiś trans wpadł... Wczytaj było to samo
nie wiem co się dzieje się to zasypianie nocne to jakiś dramat