X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Hej Myszka, moja jest niejadkiem i nie przybiera. Jak przez dwa tygodnie jest 100 gram to mamy sukces.
    100gna 14dni to b malo
    lepiej to spr u dobrego pediatry
    mozna sobie tlumaczyc jest niejadkiem
    ale by w przyszlosci nie bylo niedorozwoju fiz lub psychicznego z braku racji zywnoscowych
    60ml to pija niemowlaki po kilku dobach

my szukalismy fachowej porady jak corka malo jadla i bylismy pod kontrola plus w uzyciu Fantomalt
    moze warto spr hormony tarczycy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro szczepimy na pneumokoki
    sprawdzimy tez wage ile przez tydz przybral.ost bylo 6400 .w nocy sam mnie budzi jak glod go ssie regularnie
    z nowosci to przewrot na lewy bok i praea raczka do buzi, mocno sie smieje szczegolnie do siostr rano i slicznie gaworzy
    nauczyl sie juz drzemac w pokoju mimo ze male rozrabiaja w salonie na zabawe
    takze do przodu
    oby tylko przetrwac jakos sezon jesienno-zimowy

2corki mialy juz zapalenie pluc.mlodsza wyszla 3tyg temu ze szpitala
    za tydz kontrolne rtg.starsza konczy antybiotyk i tez za 4tyg rtg.a ja lecze od sob zapalenie oskrzeli.odkrztuszalam juz na zielono i katar tez zielony .mowic niemoglam.choroba zabrala glos na zapalenie krtani ale juz odzyskalam.co za ulga

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    100gna 14dni to b malo
    lepiej to spr u dobrego pediatry
    mozna sobie tlumaczyc jest niejadkiem
    ale by w przyszlosci nie bylo niedorozwoju fiz lub psychicznego z braku racji zywnoscowych
    60ml to pija niemowlaki po kilku dobach

my szukalismy fachowej porady jak corka malo jadla i bylismy pod kontrola plus w uzyciu Fantomalt
    moze warto spr hormony tarczycy
    Szukaliśmy już wszędzie. Rozwija się prawidłowo, regeneracja po rota i adenowirusie może trwać nawet 3 miesiące. W szpitalu prześwietlili ja na wylot.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie jak się pobiera krew u takich maluszków? Jutro muszę pójść z Krzysiem i już jestem zdenerwowana. Mnie to przeraża jeśli chodzi o badanie u mnie i nie wiem jak zniosę pobranie od małego :/

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 02:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie jak się pobiera krew u takich maluszków? Jutro muszę pójść z Krzysiem i już jestem zdenerwowana. Mnie to przeraża jeśli chodzi o badanie u mnie i nie wiem jak zniosę pobranie od małego :/
    U mnie zawsze z paluszka. Nie jest tak źle. Lepiej niż z żyły czy pięty

atdchdgezzwqbf17.png

• Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

Zależy od labolatorium i od ilości krwi potrzebnej.Starszemu przeważnie pobierali z palca(nie boli),troche się niecierpliwił naciskaniem.Młodszemu jak miał 4 tygodnie pobierali z żyły i zakwilił tylko.Laborantki mówiły,że to różnie bywa z płaczem u maluchów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam ochotę sie pokroić normalnie. Matko Tytus to nie wiem kiedy zacznie spać w nocy. Co 3-4h pobudka 🤦‍♀️ Często właśnie teraz po karmieniu to z godzinę trzeba usypiać właściwie to czekać az zechce spać. Potem śpi godz i znowu heloł i juz mamy rano. Kiedy to sie skończy?! 🤷‍♀️

• werni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to wczoraj wieczorem taki marudny ze ciężko bylo go uspokoic. Wkoncu zrobiliśmy kapiel karmienie i padl. Obudził mnie koło 3 i teraz o 6. Ciekawe do której teraz pospi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj to wczoraj wieczorem taki marudny ze ciężko bylo go uspokoic. Wkoncu zrobiliśmy kapiel karmienie i padl. Obudził mnie koło 3 i teraz o 6. Ciekawe do której teraz pospi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znów przeziębiona , tym razem dreszcze i gorączka . Mój mąż przeciął sobie palec serdeczny nożykiem do tapet (Ma 3 szwy) i wyłączył się z opieki nad dzieckiem bo przecież prawie umiera 🤦‍♀️

Uświadomiłam sobie właśnie że nie mogę liczyć na żadna pomoc . Teściowa chora , mama w pracy a po pracy ma swoje sprawy.

Laura poszła spać wczoraj o 21 i budziła się o 1, 3, 5, 6 i o 7 ogłosiła nowy dzień. Także nie ma litości dla matki🙈

Plus jest taki, że wczoraj w dzień ładnie spała , najpierw na spacerze prawie 2h a potem w domu przełożona do łóżeczka kolejne 1.5h . Bez spaceru śpi po wielkim marudzeniu max 30 min co kilka godzin 🤷‍♀️

Ja w domu usypiam i uspokajam cyckiem, i choć wiem , że ukręciłam sobie bat to nie da się inaczej , próbowałam- ryk był straszny 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 09:06

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:
    Ja to mam ochotę sie pokroić normalnie. Matko Tytus to nie wiem kiedy zacznie spać w nocy. Co 3-4h pobudka 🤦‍♀️ Często właśnie teraz po karmieniu to z godzinę trzeba usypiać właściwie to czekać az zechce spać. Potem śpi godz i znowu heloł i juz mamy rano. Kiedy to sie skończy?! 🤷‍♀️

Co 3-4h to dla mnie luksus 🤪 choć tego nocnego usypiania nie zazdroszczę. U nas cycek, odbicie i od razu odkładam. Nawet jak chwilę się powierci to i tak usypia. 2 razy miałam takie sytuacje , że usypiała w nocy 3h. Masakra

Teraz też śpi, na mnie , boję się odłożyć do łóżeczka bo na 90% się obudzi po 3 min . Niech ktoś poda mi pilota😂

dqprgu1royghdo7j.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w przychodni pobierają z pięty ale moja mama która jest pielęgniarka mi tłumaczyła że jak pobierają z głowy to też jest spoko a wręcz napiętej trafić w żyłę i dziecko to najmniej boli chociaż dla rodzica to wygląda strasznie

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś dziś w nocy dał niezły popis, po karmieniu nie mógł zasnąć, kręcił się iv marudził zarówno w łóżeczku jak i w naszym łóżku, chyba mu się nudziło i nie mógł zasnąć :p puściliśmy projektor z gwiazdkami to była cisza na minutę a później znów marudzenie aż zasnął nawet nie wiem kiedy

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko zbyt szybko przewraca się z brzuszka na plecki to jak należy z nim ćwiczyć?

dqprgu1royghdo7j.png
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa, a ile Twoja teraz wazy? Nie spada na siatkach centylowych?

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki rozmiar pieluch już używają wasze dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 10:39

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

Moja 3 z Rossmana Babydream.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Pierniczkowa, a ile Twoja teraz wazy? Nie spada na siatkach centylowych?
    Rośnie ale wolno. W środę ważyła 5440 , dzisiaj wizyta kontrolna u lekarza i kolejne wazenie.licze że bedzie już 5.5kg ale to pewnie marzenie ściętej głowy.

atdchdgezzwqbf17.png

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:

My kilka dni temu przeszliśmy na 3 Babydream :)

• Ania95 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacha wrote:

Też zadaję sobie to pytanie 😅 te noce mnie wykańczają. Tylko moje dziecko budzi się jeszcze częściej, bo co dwie godziny, a czasem i co godzinę. Tak czekałam na ten 3 miesiąc, łudziłam się, że będzie lepiej, a tu nie widać poprawy 😛 jak czytam, że u kogoś dziecko przespało całą noc z jedną pobudką to mnie zazdrość zżera 😉

AnaKwiat, Chimera, werni lubią tę wiadomość

‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ