Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalija mnie okropnie wczoraj bolały barki i szyja , myślę że od dźwignia dziecka. Po nocy trochę przeszło, dziś mam rehabilitację to mi rozrusza te ramiona. Nie wiem co będzie dalej jak ona coraz ciezsza.
Czy wasze dzieci to też takie kluchy?? Karmię ciągle po 150 6 x dziennie nic nie zwiększam a ona coraz grubszaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 08:48
Kalija lubi tę wiadomość
-
Święto zmarłych u rodziny zaliczone, ale taki wyjazd z wózkiem, nosidełkiem, butelkami , pieluchami to jak wyprawa na wakacje prawie 8-] Nie wiem czemu ludzie na cmentarzach zagladali mi do wózka, potem luk na mnie i na mojego faceta, dziwnie wygladalismy czy co haha.
-
nick nieaktualny
-
kayama wrote:Kalija mnie okropnie wczoraj bolały barki i szyja , myślę że od dźwignia dziecka. Po nocy trochę przeszło, dziś mam rehabilitację to mi rozrusza te ramiona. Nie wiem co będzie dalej jak ona coraz ciezsza.
Czy wasze dzieci to też takie kluchy?? Karmię ciągle po 150 6 x dziennie nic nie zwiększam a ona coraz grubsza
Polubiłam zamiast zacytować.
Moja córka waży już prawie 6kg (3 dni temu 5860g) i jest pulchniutka . Najbardziej to przeszkadza teściowi , który uważa, że napewno dokarmiam butlą 🤦♀️ niektóre ubranka są za wąskie🙈
kayama, Domi_tur, Ania95, werni, Chimera, AnaKwiat, Agagusia, Frida91, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy, Marcelina85, Camelia lubią tę wiadomość
-
Hehe moja podobna pucia. Może to taki wiek ? Trochę się boję że przekarmiam no ale od 1,5 miesiąca je tyle samo.
Na Wiltorie niektóre ubranka mają za wąskie rękawy. Większość ma za długie. Chociaż reszta wymiaru.dobra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 09:49
Domi_tur, Ania95, Chimera, Kalija, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe lubią tę wiadomość
-
Kalija, polubiłam bo ja pytałam o suplementy. Ciekawe czy coś pomoże. Takiego wypadania to nie miałam nawet po lekach i hormonach podczas leczenia.
Czy któreś z Waszych maluchów miało zielonkawe kupy po szczepieniu 6w1. We czwartek w końcu się udało, troszkę dluzej spała w dzień 😀 i tylko te pieluszki mnie dziwią. Bo jak to kolejna alergia to ja już nie wiem co jeść. 🙁
Jeśli chodzi o obroty to na blogu mama fizjoterapeuta jest to wyjaśnione:
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
Ur. 9.08.2019 r. 💕 -
Domi moze dlatego ze jest bardziej aktywny i spala kalorie
Na mojego nie ktore ubranka z pepco tez są wąskie. Nie moge zbytnio przez glowe przecisnac i Wojtek wtedy nieźle placze. Najlepiej mu sie chodzi w ubrankach z lidla. Z tesco i smyka tez sa ok. -
Moje dziecko jest dziwne, mówią, że butla zaburza ssanie, a on od wprowadzenia butelki lepiej ssie cycka🙄 Może chodzi o to, że nie jest taki głodny i dzięki temu podchodzi do tego spokojniej...nie wiem. Odliczam już dni do piątku. Miałam w tym tygodniu iść z nim na pneumokoki które odroczylismy, ale mieli termin tylko na czwartek i panie stwierdziły żebym lepiej przyszła w następnym tygodniu, bo jak dostanie gorączki to mi go nie przyjmą w szpitalu.
Zdecydowaliśmy, że w piątek ile dadzą radę zrobić w miejscowym tyle niech zrobią i mam nadzieję, że da to jakikolwiek efekt. Jeśli nic to nie pomoże, to trudno, cycek zostanie na noc, a w dzień kpi i żywy smoczek 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:56
-
Moja na robione 150ml wody i 5 miarek mm.
Zostawia czesto 2 butli 50 ml czasem zdaza jej sie wypic cala.
Tylko u nas zaczela sie walka z kazdym karmieniem. ( Karmimy sie co 3 godziny rowno bo inaczej karmienie wypada i jest 5 a nie 6 a to jednak malo wtedy...) ona ladnie zaczyna pic 2 pierwsze karmienia. Potem tragedia nie chce butli placze, trzeba ja ululac az zaskoczy. Mogla by miec dluzsze przerwy miedzy karmieniami ale ona spi ciagiem 10 godzin bez zadnej pobudki juz od miesiaca.
Pulchna nie jest, mysle ze wazy prawie 6 kg.
Duzo spi w nocy iw dzien tez ma duzo drzemek. I nie ma czasu przez to na cwiczenie nowych funkcjipolezy na macie popuka w zabawki i to tyle -zadnych obrotow.
Spala od 23-9
Zjadla zrobila kupe chwila na macie lezaczek i juz od 10 znowu spi. Wstanie pewnie dopiero na karmienie kolo 12. Potem jeszcze pare drzemek miedzy karmieniami.
Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.Mooniika -
Moja wcina 60tki, dzisiaj w nocy wciągnęła 120 to prawie zemdlałam z wrażenia. A potem nad ranem 100. I od 6 nie je nic, pewnie znowu włączy głód na wieczór.
Ogólnie jest strasznym śmieszniej, co jest lekko.przerazajace przy karmieniu o 3 w nocy. Wyjmujesz butelkę a tam uśmiech aż dziąsła widać. I wtedy już wiesz że będzie wzajemne lulanko. Najgorsze że nawet nie ma się jak zirytować, bo mnie żywcem rozpuszcza. Co do łapania to najlepsza zabawą jest podbieranie smoczka.i rzut nim przez pół pokoju -
Krzyś od paru dni łączy raczki, zabawkami pięknie się bawi na leżaczku jak mu się podstawi pałąk ale na leżąco jak mu położymy zabawkę na brzuchu to nie chwyta. Jeszcze się tez nie obraca chyba ze z brzucha na plecy ale to tylko kiedy mu głowa przeciąży 😏
Agagusia lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Mooniika wrote:Moja na robione 150ml wody i 5 miarek mm.
Zostawia czesto 2 butli 50 ml czasem zdaza jej sie wypic cala.
Tylko u nas zaczela sie walka z kazdym karmieniem. ( Karmimy sie co 3 godziny rowno bo inaczej karmienie wypada i jest 5 a nie 6 a to jednak malo wtedy...) ona ladnie zaczyna pic 2 pierwsze karmienia. Potem tragedia nie chce butli placze, trzeba ja ululac az zaskoczy. Mogla by miec dluzsze przerwy miedzy karmieniami ale ona spi ciagiem 10 godzin bez zadnej pobudki juz od miesiaca.
Pulchna nie jest, mysle ze wazy prawie 6 kg.
Duzo spi w nocy iw dzien tez ma duzo drzemek. I nie ma czasu przez to na cwiczenie nowych funkcjipolezy na macie popuka w zabawki i to tyle -zadnych obrotow.
Spala od 23-9
Zjadla zrobila kupe chwila na macie lezaczek i juz od 10 znowu spi. Wstanie pewnie dopiero na karmienie kolo 12. Potem jeszcze pare drzemek miedzy karmieniami.
Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.
Moja łączy łapki i bawi się nimi. Zabawki rusza, traca, ale nie trzyma w rece, nawet jak jej wloze to zaraz wypuszczaZa to ma taka gąsienice z troczkami i nauczyła się że jak się za te troczki ciągnie to gąsienica grzechocze
-
Pierniczkowa mam wrazenie ze moja tez by mniej jadla gdybym jej nie wpychala, moze to zle rozwiazanie ale jak zje to sie tak nie martwie.
Placze i lulam ja z butla w buzi po 5 minurach zaskakuje i zacZyna dziumdziac... Jak przerywa to walczymy jeszcze tak do tych 100 ml miniumum.. I tak samo usmiechy przy butli to juz znak ze sobie zarciki robi i koniec z jedzeniem
A w miedzy czasie pije wode kolo 100 ml dziennie.
Mooniika -
Kalija wrote:Polubiłam zamiast zacytować.
Moja córka waży już prawie 6kg (3 dni temu 5860g) i jest pulchniutka . Najbardziej to przeszkadza teściowi , który uważa, że napewno dokarmiam butlą 🤦♀️ [/url]Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 12:38
IGA.G, Kalija lubią tę wiadomość
-
Kayama nadrobi jak będzie mniej spala
Lusia też dużo spi, mało ma aktywności, ostatnio do 15 spala od nocnego snu cały czas, z przerwą na karmienie. Dopiero pod wieczór polezala na macie... Ja się nie przejmuje
niech śpi, przynajmniej mogę coś w domu zrobić, zająć się Aniela
-
Kiedyś pisałam o usypianiu Łucji i doszliśmy do porozumienia, zasypia sama, karmię odkładam i wychodze. Patrzy na lampkę, ścianę z gwiazdkami i po 10 min śpi. Nie będę jej na siłę towarzyszyła skoro potrzebuje spokoju. Ciężko było pogodzić się z tą samodzielnością :p czułam się z tym źle ale słucham jej potrzeb i widzę że dobrze jej z tym
Domi_tur, Chimera, werni, Vampire, Camelia lubią tę wiadomość