Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Mooniika wrote:Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.
Nie nie nie
Jak coś jej wpadnie w rączkę to złapie, ale to raczej przypadek. Trzyma też rączki coraz bliżej osi, ale jeszcze ich nie łączy. Wydaje mi się, że świadomie nie wyciąga raczek po zabawki. Póki co tym się nie przejmuję, urodziła się przed czasem , więc ma prawo być trochę w tyle 😉
-
U nas dłuższe spanie w dzien tylko w wózku na spacerze lub w aucie . W domu wybudza się po 3-30min 🤷♀️ A jeszcze 2 tyg temu tak pięknie spała...
Ja wiem czemu z Laurci taka kluska 😁 przyznam się bez bicia , że często jak zaczyna płakać czy wyć od razu pacyfikuje ją cyckiem 🙈 także bywa, że pół dnia się cyckamy, tym bardziej jak leje i nie można iść na spacer a ona marudzi że zmęczenia 🤪
Domi, śliczny ten Twój syn😍😍😍
-
Dziś w Wiadomościach pewnie będą mówić o wiekopomnym wydarzeniu : moje dziecko zasnęło samo na macie
Nie moglam jej uspic za cholere więc zrezygno2alam i położyłam ja na macie na podłodze i zaj3lam sie gotowaniem obiadu. Ona fikala sobie spokojnie dobre 20min aż sama w końcu padła
Jestem w szoku
Applejoy, Chimera, Kalija, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Vampire wrote:Kalija, polubiłam bo ja pytałam o suplementy. Ciekawe czy coś pomoże. Takiego wypadania to nie miałam nawet po lekach i hormonach podczas leczenia.
Czy któreś z Waszych maluchów miało zielonkawe kupy po szczepieniu 6w1. We czwartek w końcu się udało, troszkę dluzej spała w dzień 😀 i tylko te pieluszki mnie dziwią. Bo jak to kolejna alergia to ja już nie wiem co jeść. 🙁
Jeśli chodzi o obroty to na blogu mama fizjoterapeuta jest to wyjaśnione:
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
Biorę te co w ciąży "omega med optima forte". Myślicie,że można dodatkowo ten vitapil mama?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Domi_tur wrote:Ja mam wrażenie, że Szymi jest mniej pulchny na tym mm
był wielkim Pampuchem na piersi a teraz pućki ma mniejsze
Jeszcze nie kupiłam i szukam coś fajnego w przystępnej cenie.
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:Łączę się w bólu. Mi też włosy wychodzą dosłownie garściami. Jest tragedia.. wypadały już wcześniej, ale nigdy aż tak. Zaczęły jak mała skończyła 3 miesiące.
Biorę te co w ciąży "omega med optima forte". Myślicie,że można dodatkowo ten vitapil mama?
Wystarczy omega. Jeśli chcesz vitapil dodatkowo (Ma podobny , ale trochę inny skład) to wtedy zmieniać co 2 dzień bo za dużo to też niedobrze.
Myślę , że to co ma wypaść i tak wypadnie , bez względu na to jakie suple będziemy brać😕Niezapominajka5 lubi tę wiadomość
-
Mooniika wrote:Moja na robione 150ml wody i 5 miarek mm.
Zostawia czesto 2 butli 50 ml czasem zdaza jej sie wypic cala.
Tylko u nas zaczela sie walka z kazdym karmieniem. ( Karmimy sie co 3 godziny rowno bo inaczej karmienie wypada i jest 5 a nie 6 a to jednak malo wtedy...) ona ladnie zaczyna pic 2 pierwsze karmienia. Potem tragedia nie chce butli placze, trzeba ja ululac az zaskoczy. Mogla by miec dluzsze przerwy miedzy karmieniami ale ona spi ciagiem 10 godzin bez zadnej pobudki juz od miesiaca.
Pulchna nie jest, mysle ze wazy prawie 6 kg.
Duzo spi w nocy iw dzien tez ma duzo drzemek. I nie ma czasu przez to na cwiczenie nowych funkcjipolezy na macie popuka w zabawki i to tyle -zadnych obrotow.
Spala od 23-9
Zjadla zrobila kupe chwila na macie lezaczek i juz od 10 znowu spi. Wstanie pewnie dopiero na karmienie kolo 12. Potem jeszcze pare drzemek miedzy karmieniami.
Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.
Teraz jestem już spokojniejsza,bo wszystko przychodzi w swoim czasie.
Niektóre dzieciaczki tutaj są bardzo aktywne i wszystko szybko łapią. Moja należy do leniuszkow i woli się wyspać
Aktualnie strasznie się slini i mamle łapki (głównie lewą, a prawą sobie podtrzymuje). Myślicie,że to już preferencja leworecznosci?
Zastanawiam,czy jakieś zęby niebawem się nie pojawią.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Jejku ile Wasze maluszki spia! Moj 21-8max9 plus 5 drzemek po Ok 40 min.
U nas z umiejętności to juz dawno łączenie łapek i popychanie zabawek. Nie na jeszcze zadnych przewrotów oprocz przewazania sie glowa z brzuszka na plecy, ale nie jest to prawidłowy wzorzec ruchowy. Łapie czasem wiszące zabawki, ale musza miec jakies uchwyty, No i potrafi od niedawna ‚macac’ te duze, położone mu na brzuszku. Na brzuchu potrafi chetnie poleżeć pare minut.
Jest drobny , daleko mu do kluski - ma 15 tygodni i wazy 5,5 kg. A tez przyznaje ze czasem zatykam lub usypiam go cyckiem mimo ze wiem ze nie jest głodny - chyba w takim razie mam tzw słynne ‚słabe mleko’😜 a tak na serio uwazam ze jest po prostu z natury drobny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 17:37
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
AnaKwiat u nas nocne pobudki dokładnie tak samo. Za dnia też ma raczej krótkie drzemki-takie 40minut, ale na spacerze zwykle sobie pośpi, bywa, że i 2,5h się trafi 😁 Chociaż teraz coraz zimniej, to i takich długich spacerów nie robimy.
Robuś zabawki łapie tylko przypadkiem. Z pleców na bok obraca się tylko jak ja leżę obok i chce złapać cyca 😏 w innych sprawach nie warto się wysilać 😅Agagusia, AnaKwiat, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Niezapominajka5 wrote:Domi, jakie masz puzzle pod mata?
Jeszcze nie kupiłam i szukam coś fajnego w przystępnej cenie.
Cena przystępna, nie śmierdzą, są dobrze wykonane i Szymi poleca 😁Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość
-
Mój nie łączy jeszcze raczek ani nic nie chwyta, nie zasypia też sam ale już coraz mniej trzeba go nosić żeby zasnął
Co do banku mleka to w Krakowie akurat pożyczają laktator jak dawczyni nie ma i można odciągać w domu i mrozić a oni przyjeżdżają jak się nazbiera także spokoja chcę sprobowac ale szukam dobrej pory na odciąganie bo póki co mało przewidywalnie jest
Ja na włosy biorę Vitapil mama i trochę wypadają ale mniej niż przed ciążą -
Moja spi dużo i długo. W nocy śpi od 20 do 7 (pobudka bo Aniele muszę odwieźć), a wiacie zazwyczaj pada i nosie do domu śpiąca a jak nie to kładę do snu i śpi około 2 h, później spacer i często drzemka ale budzi się jak wracamy do domu, później drzemka w domu znowu około 2-3 h, i później w około 17 drzemka max godzinę. Ta ostatnia najtrudniejsza, ciężko ją wyciszyć, Aniela szaleje po domu, tato wraca z pracy itp
-
Dziewczyny, za nic Was nie nadrobię, mam miesiąc zaległości!
Gratuluję postępów i zaczętych kolejnych miesięcy
Włosy wypadną, nic nie poradzimy.
To mój śpi od 17-18 do 7 z paroma przerwami na cycusia... potem koło 9 drzemka (najdłuższa), najczęściej wychodzimy nawet jak nie ma pogody, bo bym w domu oszalała z tą dwójką, potem koło 13 starsza idzie spać, to młodszy oczywiście wstaje coby się matka nie nudziła i zasypia koło 15 na krotko raczej, a potem jest dogorywanie do czasu spania.
rączki ładnie łączy w środku, jak mu wsunę grzechotkę to potrząsa kilka minut, trąca zabawki i kopie i gada jak szalony
Pierniczkowa, dlaczego chcesz wcześniej rozszerzać dietę? Masz zalecenie lekarskie? Przepraszam jeśli o tym już pisałaś, ale totalnie nie miałam czasu na forum a nie nadrobię