X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
    W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
    Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.

Nie nie nie

Jak coś jej wpadnie w rączkę to złapie, ale to raczej przypadek. Trzyma też rączki coraz bliżej osi, ale jeszcze ich nie łączy. Wydaje mi się, że świadomie nie wyciąga raczek po zabawki. Póki co tym się nie przejmuję, urodziła się przed czasem , więc ma prawo być trochę w tyle 😉

dqprgu1royghdo7j.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga i bardzo dobrze, u nas nocne zasypianie wygląda tak samo.

Od dziś pracujemy też nad tym, żeby dzienne drzemki były bez bujania/noszenia i wożenia w wózku przez godzinę.

IGA.G lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dłuższe spanie w dzien tylko w wózku na spacerze lub w aucie . W domu wybudza się po 3-30min 🤷‍♀️ A jeszcze 2 tyg temu tak pięknie spała...

Ja wiem czemu z Laurci taka kluska 😁 przyznam się bez bicia , że często jak zaczyna płakać czy wyć od razu pacyfikuje ją cyckiem 🙈 także bywa, że pół dnia się cyckamy, tym bardziej jak leje i nie można iść na spacer a ona marudzi że zmęczenia 🤪

Domi, śliczny ten Twój syn😍😍😍

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.paranormalium.pl/chimery-kontrowersyjne-krzyzowki-ludzi-i-zwierzat,622,13,artykul.html

Taka ciekawostka z zycia wzieta... Przerazajace...
    Czas pilnowac sie by nam nie potworzyli ludzko zwierzecych potomkow

Mooniika
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija Laurka ma dobrą wagę :) wszystko zrzuci raczkujący i biegając :) Łucja ma 2.5 miesiąca i waży pewnie z 6700-6800

Kalija lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to w niebie pogrupowac boze...
    A kocha sie wszystko co z nas powstaje...

Mooniika
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w Wiadomościach pewnie będą mówić o wiekopomnym wydarzeniu : moje dziecko zasnęło samo na macie :P Nie moglam jej uspic za cholere więc zrezygno2alam i położyłam ja na macie na podłodze i zaj3lam sie gotowaniem obiadu. Ona fikala sobie spokojnie dobre 20min aż sama w końcu padła :P Jestem w szoku :D

Applejoy, Chimera, Kalija, Agagusia, trzydziecha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vampire wrote:
    Kalija, polubiłam bo ja pytałam o suplementy. Ciekawe czy coś pomoże. Takiego wypadania to nie miałam nawet po lekach i hormonach podczas leczenia.

Czy któreś z Waszych maluchów miało zielonkawe kupy po szczepieniu 6w1. We czwartek w końcu się udało, troszkę dluzej spała w dzień 😀 i tylko te pieluszki mnie dziwią. Bo jak to kolejna alergia to ja już nie wiem co jeść. 🙁

Jeśli chodzi o obroty to na blogu mama fizjoterapeuta jest to wyjaśnione:
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/01/22/obroty-krok-po-kroku/
    Łączę się w bólu. Mi też włosy wychodzą dosłownie garściami. Jest tragedia.. wypadały już wcześniej, ale nigdy aż tak. Zaczęły jak mała skończyła 3 miesiące.
    Biorę te co w ciąży "omega med optima forte". Myślicie,że można dodatkowo ten vitapil mama?

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝

Wysłany: 4 listopada 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja mam wrażenie, że Szymi jest mniej pulchny na tym mm :/ był wielkim Pampuchem na piersi a teraz pućki ma mniejsze
    Domi, jakie masz puzzle pod mata?
    Jeszcze nie kupiłam i szukam coś fajnego w przystępnej cenie.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Łączę się w bólu. Mi też włosy wychodzą dosłownie garściami. Jest tragedia.. wypadały już wcześniej, ale nigdy aż tak. Zaczęły jak mała skończyła 3 miesiące.
    Biorę te co w ciąży "omega med optima forte". Myślicie,że można dodatkowo ten vitapil mama?

Wystarczy omega. Jeśli chcesz vitapil dodatkowo (Ma podobny , ale trochę inny skład) to wtedy zmieniać co 2 dzień bo za dużo to też niedobrze.

Myślę , że to co ma wypaść i tak wypadnie , bez względu na to jakie suple będziemy brać😕

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 4 listopada 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Moja na robione 150ml wody i 5 miarek mm.
    Zostawia czesto 2 butli 50 ml czasem zdaza jej sie wypic cala.

Tylko u nas zaczela sie walka z kazdym karmieniem. ( Karmimy sie co 3 godziny rowno bo inaczej karmienie wypada i jest 5 a nie 6 a to jednak malo wtedy...) ona ladnie zaczyna pic 2 pierwsze karmienia. Potem tragedia nie chce butli placze, trzeba ja ululac az zaskoczy. Mogla by miec dluzsze przerwy miedzy karmieniami ale ona spi ciagiem 10 godzin bez zadnej pobudki juz od miesiaca.

Pulchna nie jest, mysle ze wazy prawie 6 kg.

Duzo spi w nocy iw dzien tez ma duzo drzemek. I nie ma czasu przez to na cwiczenie nowych funkcji ;) polezy na macie popuka w zabawki i to tyle -zadnych obrotow.

Spala od 23-9
    Zjadla zrobila kupe chwila na macie lezaczek i juz od 10 znowu spi. Wstanie pewnie dopiero na karmienie kolo 12. Potem jeszcze pare drzemek miedzy karmieniami.

Lacza wasze dzieci lapki? Lapia zabawki dwoma rekoma czy jedna?
    W pozycji na brzuszku tez juz wyciagaja lapki po zabawki?
    Majka tylko na macie zlapie zawieszki jak jej wpadna w lapke, obiema nie lapie.
    U nas też później łapie niektóre umiejętności przez długi sen. Na szczęście wszystko ładnie z czasem nadrabia. Nocne spanie ma od 22/23 do 11/12 ( wstaje tylko na jedzenie o 5/6). W ciągu dnia też robi drzemkę ze 3h (czasami nawet 4h). Jak nie śpi,to głównie je.. Czasem w ciągu dnia nie kładę jej nawet na matę, tylko do lezaczka, bo od razu po jedzeniu nie położę jej na brzuch. Jak kładłam, to kończyło się ulaniem.
    Teraz jestem już spokojniejsza,bo wszystko przychodzi w swoim czasie.
    Niektóre dzieciaczki tutaj są bardzo aktywne i wszystko szybko łapią. Moja należy do leniuszkow i woli się wyspać :)
    Aktualnie strasznie się slini i mamle łapki (głównie lewą, a prawą sobie podtrzymuje). Myślicie,że to już preferencja leworecznosci? :)
    Zastanawiam,czy jakieś zęby niebawem się nie pojawią.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ile Wasze maluszki spia! Moj 21-8max9 plus 5 drzemek po Ok 40 min.
    U nas z umiejętności to juz dawno łączenie łapek i popychanie zabawek. Nie na jeszcze zadnych przewrotów oprocz przewazania sie glowa z brzuszka na plecy, ale nie jest to prawidłowy wzorzec ruchowy. Łapie czasem wiszące zabawki, ale musza miec jakies uchwyty, No i potrafi od niedawna ‚macac’ te duze, położone mu na brzuszku. Na brzuchu potrafi chetnie poleżeć pare minut.
    Jest drobny , daleko mu do kluski - ma 15 tygodni i wazy 5,5 kg. A tez przyznaje ze czasem zatykam lub usypiam go cyckiem mimo ze wiem ze nie jest głodny - chyba w takim razie mam tzw słynne ‚słabe mleko’😜 a tak na serio uwazam ze jest po prostu z natury drobny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 17:37

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, mój też śpi tak jak Twój, parę drzemek w ciągu dnia po 30 minut, na spacerze to samo. 30 minut i pobudka. W nocy od 20 do maks 8 z pobudkami o 24, 3 i 6. Może Krzysie tak mają?

Agagusia lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat u nas nocne pobudki dokładnie tak samo. Za dnia też ma raczej krótkie drzemki-takie 40minut, ale na spacerze zwykle sobie pośpi, bywa, że i 2,5h się trafi 😁 Chociaż teraz coraz zimniej, to i takich długich spacerów nie robimy.

Robuś zabawki łapie tylko przypadkiem. Z pleców na bok obraca się tylko jak ja leżę obok i chce złapać cyca 😏 w innych sprawach nie warto się wysilać 😅

Agagusia, AnaKwiat, Applejoy lubią tę wiadomość

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Domi, jakie masz puzzle pod mata?
    Jeszcze nie kupiłam i szukam coś fajnego w przystępnej cenie.
    https://allegro.pl/oferta/duza-mata-piankowa-puzzle-literki-30x30-cm-36szt-8601100464?snapshot=MjAxOS0xMC0zMFQyMTo0MjoxOC45MDJaO2J1eWVyO2EzODVhMjZkNTcxOTVlYmE5YjIzZGFhNzE3Nzk1OGQ4ZDM0NjA0MjczYjcwZTUwNzNjYWNkMjg5ZGM5MmMzZDc%3D

Cena przystępna, nie śmierdzą, są dobrze wykonane i Szymi poleca 😁

Niezapominajka5, Vampire lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nie łączy jeszcze raczek ani nic nie chwyta, nie zasypia też sam ale już coraz mniej trzeba go nosić żeby zasnął :)

Co do banku mleka to w Krakowie akurat pożyczają laktator jak dawczyni nie ma i można odciągać w domu i mrozić a oni przyjeżdżają jak się nazbiera także spoko :) ja chcę sprobowac ale szukam dobrej pory na odciąganie bo póki co mało przewidywalnie jest ;)

Ja na włosy biorę Vitapil mama i trochę wypadają ale mniej niż przed ciążą :)

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi dużo i długo. W nocy śpi od 20 do 7 (pobudka bo Aniele muszę odwieźć), a wiacie zazwyczaj pada i nosie do domu śpiąca a jak nie to kładę do snu i śpi około 2 h, później spacer i często drzemka ale budzi się jak wracamy do domu, później drzemka w domu znowu około 2-3 h, i później w około 17 drzemka max godzinę. Ta ostatnia najtrudniejsza, ciężko ją wyciszyć, Aniela szaleje po domu, tato wraca z pracy itp

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy kp zazwyczaj raz lub dwa, albo raz ok 4 albo dwa ok 1/2 i 5

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, za nic Was nie nadrobię, mam miesiąc zaległości!
    Gratuluję postępów i zaczętych kolejnych miesięcy :)

Włosy wypadną, nic nie poradzimy.

To mój śpi od 17-18 do 7 z paroma przerwami na cycusia... potem koło 9 drzemka (najdłuższa), najczęściej wychodzimy nawet jak nie ma pogody, bo bym w domu oszalała z tą dwójką :D, potem koło 13 starsza idzie spać, to młodszy oczywiście wstaje coby się matka nie nudziła i zasypia koło 15 na krotko raczej, a potem jest dogorywanie do czasu spania.
    rączki ładnie łączy w środku, jak mu wsunę grzechotkę to potrząsa kilka minut, trąca zabawki i kopie i gada jak szalony

Pierniczkowa, dlaczego chcesz wcześniej rozszerzać dietę? Masz zalecenie lekarskie? Przepraszam jeśli o tym już pisałaś, ale totalnie nie miałam czasu na forum a nie nadrobię :(

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Myszka, moja jest niejadkiem i nie przybiera. Jak przez dwa tygodnie jest 100 gram to mamy sukces.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

‹‹ 1455 1456 1457 1458 1459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ