Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
kayama wrote:Moja Wikunia zaczęła się dziś przekręcać z plecków na boczki
Trochę późno ale nareszcie.
Co do nosidełka, to wiem że używa się jeżeli dziecko już siedzi. Chyba że to baby Born, bo z tego co pamiętam dziewczyny dostały info od fizjo że w nim można nosić wcześniej. -
Moja dzisiaj pierwszy raz przekrecila sie z brzucha na plecy. Na boczek 2 razy z plecow tydzien temu i juz nie powtorzyla. Sadze ze ten obrot z brzucha na plecy tez nie predko powtorzy.
Ona malo probuje chyba jej sie nie chce
Najbardziej chce byc noszona pionowo przodem do swiataWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 18:49
Mooniika -
kayama wrote:Odnośnie tego nosidełka Lionelo jest napisane że można nosić od 4 miesiąca. Nie wiem jak to liczyć, jak skończy 4 czy jak.zacznie? Bo zacznie za chwilę.
-
kayama wrote:Dziewczyny mam pytanie czy któraś używa już nosidełka takiego na siebie? Kupiłam Lionello i próbowaliśmy włożyć mała przodem ale siedzi jakaś pokrzywiona, ona jeszcze głowy nie trzyma i wydaje mi się za mała
Czy do nosidełka dziecie powinno siedzieć? Albo przynajmniej trzymać głowę? Ewentualnie czy tyłem lepiej? Bo tak nie próbowaliśmy.
Już doczytałam że przodem do świata dopiero od ,6 miesiącaSpróbujemy tyłem czy będzie chciała siedzieć. Bo nie chcemy.jutro brać wozka na cmentarz
-
kayama wrote:Moja Wikunia zaczęła się dziś przekręcać z plecków na boczki
Trochę późno ale nareszcie.
Późno? Moja ma 3 miesiące i jeszcze tego nie robi, nie przekręca się w żadnej konfiguracji🤔 za to pięknie trzyma głowę od dawna i jest bardzo ciekawa świata 😊 wszystko w swoim czasie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:27
-
Baileys jeśli masz bardzo duże nadwyżki i i tak odciagasz to możesz robić rozważyć Bank mleka kobiecego - mi się ta idea bardzo podoba, można story pomoc wczesniaczkom
U nas też duuzo nowych cioć i wujków a Tomuś bardzo dzielnie znosi ta długa wycieczkę w rodzinne strony, dziwimy mój chłopak nawet ładniej śpi w ciągu dnia i wszyscy nim zachwyceni -
trzydziecha wrote:Baileys jeśli masz bardzo duże nadwyżki i i tak odciagasz to możesz robić rozważyć Bank mleka kobiecego - mi się ta idea bardzo podoba, można story pomoc wczesniaczkom
U nas też duuzo nowych cioć i wujków a Tomuś bardzo dzielnie znosi ta długa wycieczkę w rodzinne strony, dziwimy mój chłopak nawet ładniej śpi w ciągu dnia i wszyscy nim zachwyceni
Oj z tego co słyszałam od CDL to nie jest takie proste. Trzeba zrobić badania by wykluczyć wirusy i inne oraz odciągać na sprzęcie szpitalnym i to (chyba) tylko w szpitalu. Dlatego jest to tak cenny pokarm i podają go chyba tylko wcześniakomKrzyś jest z nami od 15.08.2019 -
AnaKwiat wrote:Oj z tego co słyszałam od CDL to nie jest takie proste. Trzeba zrobić badania by wykluczyć wirusy i inne oraz odciągać na sprzęcie szpitalnym i to (chyba) tylko w szpitalu. Dlatego jest to tak cenny pokarm i podają go chyba tylko wcześniakom
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Pierniczkowa mówiłaś że będziesz niedługo rozszerzała dietę, może zainteresuje Cię taka ksiazka:
https://allegro.pl/oferta/supermix-termoposilki-dla-niemowlat-buchmann-8263964520?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Książki+i+komiksy&ev_adgr=Książki+i+komiksy&gclid=EAIaIQobChMI-6XKlv_N5QIVQ6wYCh03aQDQEAQYASABEgIvw_D_BwE dostępna jest też w auchanie po 20zł.
Wrzucam spis treści 🙂
Mam też przepisy dla maluchów na thermomixa z innej książki, mogę wrzucić na grupę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 13:07
Anhydra, Applejoy lubią tę wiadomość
-
Jaki nawilzacz polecacie? U nas sucho i mały ciągle ma gile
Ja mam zamiar kupić książkę bobas lubi wybórWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 13:45
-
Chimera wrote:Szwagierka mi pożyczyła, ale jeszcze do niej nawet nie zajrzałam.
Podobno fajna jest książka Alaantkowe BLW, jest dużo przepisów które nadają się dla całej rodziny 🙂 -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Oj z tego co słyszałam od CDL to nie jest takie proste. Trzeba zrobić badania by wykluczyć wirusy i inne oraz odciągać na sprzęcie szpitalnym i to (chyba) tylko w szpitalu. Dlatego jest to tak cenny pokarm i podają go chyba tylko wcześniakom
Przynajmniej mam info. Z Banku z Gdyni.
Robisz badania swojego stanu zdrowia u nich w szpitalu (raz na 3miesiace za darmo). Potem jak jest ok dostajesz pojemniki i w domu odciągasz i mrozisz (laktator swoj) jak juz Ci sie skończą pojemniki czy miejsce w zamrażarce to dzwonisz do szpitala a oni wysyłają kuriera. W szpitalu mleko jest badane czy sie nadaje.
Podawane dzieciom chorym lub wczesniakom na recepte
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Świetna inicjatywa z tym bankiem mleka ❤
Widzę, że weekend był wyjazdowy/mocno zajęty , mało się działo na forum.
Mnie 3 noc z rzędu boli głowa , nie mogę spać a w dzień jestem półprzytomna. Przez całą ciążę nie bolał mnie ani żołądek ani głowa, ale widzę, że wszystko wraca do normy🤦♀️ włosy też wypadają (Kupiłam sobie Vitapil Mama - ktoś pytał o suplementy) i plecy mnie też bolą, w nocy nie mogę obrócić się z pozycji na brzuchu , raz budziłam męża by mi pomógł🙈 dobra, pomarudziłam i idę spać 🤪Vampire lubi tę wiadomość