X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Moja Wikunia zaczęła się dziś przekręcać z plecków na boczki :) Trochę późno ale nareszcie.
    Moja się przekręca jedynie z brzucha na plecy. Na boczki się nie przekręca jeszcze :/
    Co do nosidełka, to wiem że używa się jeżeli dziecko już siedzi. Chyba że to baby Born, bo z tego co pamiętam dziewczyny dostały info od fizjo że w nim można nosić wcześniej.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj pierwszy raz przekrecila sie z brzucha na plecy. Na boczek 2 razy z plecow tydzien temu i juz nie powtorzyla. Sadze ze ten obrot z brzucha na plecy tez nie predko powtorzy.
    Ona malo probuje chyba jej sie nie chce ;)

Najbardziej chce byc noszona pionowo przodem do swiata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 18:49

Mooniika
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nie nosic w nosidle plecami do siebie.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie tego nosidełka Lionelo jest napisane że można nosić od 4 miesiąca. Nie wiem jak to liczyć, jak skończy 4 czy jak.zacznie? Bo zacznie za chwilę.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Odnośnie tego nosidełka Lionelo jest napisane że można nosić od 4 miesiąca. Nie wiem jak to liczyć, jak skończy 4 czy jak.zacznie? Bo zacznie za chwilę.
    Liczylabym od skończonego. Jak juz będzie stabilnie głową.

atdchdgezzwqbf17.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś używa już nosidełka takiego na siebie? Kupiłam Lionello i próbowaliśmy włożyć mała przodem ale siedzi jakaś pokrzywiona, ona jeszcze głowy nie trzyma i wydaje mi się za mała :( Czy do nosidełka dziecie powinno siedzieć? Albo przynajmniej trzymać głowę? Ewentualnie czy tyłem lepiej? Bo tak nie próbowaliśmy.
    Już doczytałam że przodem do świata dopiero od ,6 miesiąca :/ Spróbujemy tyłem czy będzie chciała siedzieć. Bo nie chcemy.jutro brać wozka na cmentarz :)
    Moja koleżanka jest doradcą chustonoszenia i mówiła żeby nie nosić przodem do świata, do nosidła dziecko powinno umieć już siedzieć, ja mam nosidło i chustę i czekam na to aż Łucja usiądzie. Mimo że np w tuli mam wkładkę dla niemowlęcia od 3 miesiąca niby...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Moja Wikunia zaczęła się dziś przekręcać z plecków na boczki :) Trochę późno ale nareszcie.

Późno? Moja ma 3 miesiące i jeszcze tego nie robi, nie przekręca się w żadnej konfiguracji🤔 za to pięknie trzyma głowę od dawna i jest bardzo ciekawa świata 😊 wszystko w swoim czasie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 21:27

dqprgu1royghdo7j.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys jeśli masz bardzo duże nadwyżki i i tak odciagasz to możesz robić rozważyć Bank mleka kobiecego - mi się ta idea bardzo podoba, można story pomoc wczesniaczkom :)

U nas też duuzo nowych cioć i wujków a Tomuś bardzo dzielnie znosi ta długa wycieczkę w rodzinne strony, dziwimy mój chłopak nawet ładniej śpi w ciągu dnia i wszyscy nim zachwyceni <3

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzydziecha wrote:
    Baileys jeśli masz bardzo duże nadwyżki i i tak odciagasz to możesz robić rozważyć Bank mleka kobiecego - mi się ta idea bardzo podoba, można story pomoc wczesniaczkom :)

U nas też duuzo nowych cioć i wujków a Tomuś bardzo dzielnie znosi ta długa wycieczkę w rodzinne strony, dziwimy mój chłopak nawet ładniej śpi w ciągu dnia i wszyscy nim zachwyceni <3

Oj z tego co słyszałam od CDL to nie jest takie proste. Trzeba zrobić badania by wykluczyć wirusy i inne oraz odciągać na sprzęcie szpitalnym i to (chyba) tylko w szpitalu. Dlatego jest to tak cenny pokarm i podają go chyba tylko wcześniakom

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Oj z tego co słyszałam od CDL to nie jest takie proste. Trzeba zrobić badania by wykluczyć wirusy i inne oraz odciągać na sprzęcie szpitalnym i to (chyba) tylko w szpitalu. Dlatego jest to tak cenny pokarm i podają go chyba tylko wcześniakom
    Bylam dawczynią 4 kara temu - wtedy badania oczywiscie trzeba bylo zrobic, oczywiscie na koszt szpitala - pakiet podobny do ciazowych, do tego posiew z mleka. Odciągalam w domu, ale sprzętu nie dawali. Jedynie sterylne butelki, no i odbior z domu, mrożonego, wiec bez problemow zadnych. Wiem ze potem to mleko jeszcze badają, pasteryzujemy u wtedy podają wcześniaków ktorych mamy chca w przyszłości karmic naturalnie i chorym maluszkom. Jedyny słaby punkt to wlasnie brak udostępnianego laktatora. Ja ściągając do banku zajechałem w koncu mojego mini electric. Pewnie znalazłyby sie firmy chętne zasponsorowac po tych kilka laktatorów, takich pożądnych, zeby tym mamom usprawnić ściąganie. Poza tym moze ktos bylby chetny, a laktatora elektrycznego nie maja. Moze teraz cos sie zmieniło, ja pisze jak bylo w 2015/2016 na Madalińskiego w Wawie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa mówiłaś że będziesz niedługo rozszerzała dietę, może zainteresuje Cię taka ksiazka:
    https://allegro.pl/oferta/supermix-termoposilki-dla-niemowlat-buchmann-8263964520?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_KRK_PLA_Książki+i+komiksy&ev_adgr=Książki+i+komiksy&gclid=EAIaIQobChMI-6XKlv_N5QIVQ6wYCh03aQDQEAQYASABEgIvw_D_BwE dostępna jest też w auchanie po 20zł.
    Wrzucam spis treści 🙂
    ea20ee0b3d568996med.jpg
    38e4cb125cb16bcemed.jpg

Mam też przepisy dla maluchów na thermomixa z innej książki, mogę wrzucić na grupę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 13:07

Anhydra, Applejoy lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki nawilzacz polecacie? U nas sucho i mały ciągle ma gile

Ja mam zamiar kupić książkę bobas lubi wybór

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2019, 13:45

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Ja mam zamiar kupić książkę bobas lubi wybór
    Szwagierka mi pożyczyła, ale jeszcze do niej nawet nie zajrzałam.

Podobno fajna jest książka Alaantkowe BLW, jest dużo przepisów które nadają się dla całej rodziny 🙂

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dzięki, już dawno zakupioną czekam na skończony 17 tydzień i daje dynie.

Chimera lubi tę wiadomość

atdchdgezzwqbf17.png

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama, najlepsze życzonka dla Wikusi! ❤️
    Nasze Kurczaki mają 3 miesiące! :)

Anhydra, kayama, Ania95 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Szwagierka mi pożyczyła, ale jeszcze do niej nawet nie zajrzałam.

Podobno fajna jest książka Alaantkowe BLW, jest dużo przepisów które nadają się dla całej rodziny 🙂
    Tez slyszalam o niej. Na insta mozna zobaczyć

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Właśnie jest to prostsze niż sie wydaje.
    Przynajmniej mam info. Z Banku z Gdyni.
    Robisz badania swojego stanu zdrowia u nich w szpitalu (raz na 3miesiace za darmo). Potem jak jest ok dostajesz pojemniki i w domu odciągasz i mrozisz (laktator swoj) jak juz Ci sie skończą pojemniki czy miejsce w zamrażarce to dzwonisz do szpitala a oni wysyłają kuriera. W szpitalu mleko jest badane czy sie nadaje.
    Podawane dzieciom chorym lub wczesniakom na recepte

Anhydra lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście brzmi dużo lepiej niż mi CDL tłumaczyła! Z jej opowiadań wynikało ze to musi być szpital i szpitalny laktator bo jest gwarancja sterylności.

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetna inicjatywa z tym bankiem mleka ❤

Widzę, że weekend był wyjazdowy/mocno zajęty , mało się działo na forum.

Mnie 3 noc z rzędu boli głowa , nie mogę spać a w dzień jestem półprzytomna. Przez całą ciążę nie bolał mnie ani żołądek ani głowa, ale widzę, że wszystko wraca do normy🤦‍♀️ włosy też wypadają (Kupiłam sobie Vitapil Mama - ktoś pytał o suplementy) i plecy mnie też bolą, w nocy nie mogę obrócić się z pozycji na brzuchu , raz budziłam męża by mi pomógł🙈 dobra, pomarudziłam i idę spać 🤪

Vampire lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Kayama, najlepsze życzonka dla Wikusi! ❤️
    Nasze Kurczaki mają 3 miesiące! :)

Dziękujemy i wzajemnie ! :-) Niech dalej zdrowo rosną.

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ