Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do asymetrii, to jedna fizjo nas nastraszyła, a widać, że jest już zdecydowanie lepiej, co potwierdziła inna. Do tej pierwszej już więcej nie pójdę i będę znajomym odradzała, bo babka chyba tylko liczyła na kolejne wizyty i wyciąganie kasy z przejętej mamuśki 😒😒
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:55
kayama, werni lubią tę wiadomość
-
Chimera dobrze ze poszlas do drugiej.
Wojtek dal nam pospac w nocy. Obudzil mnie po 4 a położył się koło 9. Wcześniej mial krótkie drzemki. Chcieliśmy go przetrzymać. -
Kayama - mam prawie identyczne zalecenia - szczepienia skojarzone, usg przezciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Dostalas na to skierowania na nfz czy tylko zalecenia zeby zrobic? Jak chcesz prywatnie to ponoc najlepszy jest dr Brzewski - prowadzi szkolenia dla innych z usg u dzieci, uczy studentów, kieruje katedra w szpitalu na Zwirki. Zrobilam rozeznanie, pracuje w 3 miejscach, najlepsze terminy i pojedyncze usg wychodzi najtaniej na Warynskiego 9w Spółdzielni pracy lekarzy Rentgenologow 130+150 zl, w pakiecie i troche gorsze terminy sa w Medipark na Obezeznej - 250 zl za dwa. My mamy z początkiem grudnia zaczac rehabilitacje brzucha i obręczy barkowej - mam nadzieje ze pojdzie tak szybko i w sumie w miłej atmosferze jak z Adasiem, bede robila na nfz w Zagorzu. Co do No-psy to wiadomo ze moze miec jakis wpływ ale nie przekłada sie to zawsze w ten sam określony sposób na napięcie u dziecka, a i dawki musiałyby byc spore. Ja No- Spe bralam tylko przedporodowa, zeby wykluczyć zecto skurcze porodowe, kilka razy, a mamy obniżone napięcie w brzuchu, za to w barkach i grzbiecie podwyższone.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Baileys - dziewczyny dobrze mowia, przerwa nocna wydłużona nie powinna sie przelozyc na zmniejszenie laktacji w dzien. To moze rak dzialac, bo brak stymulacji sle na samym poczatku jak laktację trzeba rozkręcać a dziecko wypija bardzo niewiele. Osobiscie z powodzeniem karmiłam Adasia w dzuen ponad rok przy zupelnie zakończonych karmieniach nocnych. Oczywiscie przycrizszerzovej duecie, ale nie czułam zebyctego mleka bylo malo, na jedna porcje wypijał sporo. Laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka, o ilejej sztucznie nie przeszkadzać np na tym etapie. dokarmianiem lub przepajaniem woda. Ściągając teraz w nocy takie ilosci jak 120 ml Twoj organizm nie zaczai ze trzeba wtedy produkcje zmniejszyć. Ja chyba każdej nocy próbowałabym ściągać troszkę położonej, choćby o pol godziny i tak max 30-40ml z 1 cycka. Po tygodniu takiego ściągania powinno byc lepiej. I ciesz sie ze Maja tak ladnie spi, wieeeele matek duzo daloby za tak przespane noce😁Oczywiscie moze Jej sue w każdej chwili odmienić, ale gwarantuje ze przy tak ustabilizowanej laktacji Twoje piersi szybko sie dostosują.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
kayama wrote:Kalija hehe ja ostatnio buszuje na olx i.allegro w poszukiwaniu kreacji świątecznej
Już wiem że na pewno będzie nosić 68. Też myślę o.takiej sukience i jeszcze bluzeczka z polspiochami lub spodenkami. A co córci założysz na nogi, rajstopki? Bo nad tym się zastanawiam. Używane są prawie jak nowe bo to n się zakłada raz czy dwa. A jaka oszczędność kasy. W ogóle nie zamierzalam inwestować w nową.
Tak, założę rajstopki i chyba kupię jeszcze balerinki-niechodki jak spotkam.
Ostatnio kupiłam na olx kilka nowych rzeczy, jeszcze z metkami , za grosze
Może ta sukienka Ci się spodoba:
-
Dziewvzyny - ja bralam w ciaży mnóstwo no-spy, na dodatek relanium i isoptin na napiecie macicy i przedwczesne skurcze (o innych "naglych" specyfikach jak Tractocile juz nie wspomne) a Olek nie ma w ogóle problemów z napięciem. Mało tego- pieknie i wysoko dzwiga główkę na brzuszku i potrafi juz przekrecic sie brzucha na plecki i odwrotnie. Przy podnoszeniu za raczki też utrzymujegłówke pionowo z osią kręgoslupa- czyli jednym slowem wszystko w jak najlepszym porzadku. Natomiast grono moich znajomych, ktore przez caly okres ciaży nie braly żadnych lekow problemy z napieciem u dzieci ma. Zatem nie ma co sie obwiniać bo i nie można w 100% problemow z napieciem kojarzyc tylko i wyłacznie z lekzmi rozkurczowymi. W mojej ocenie duży wplyw na te problemy ma pozycja ułożeniowa w brzuchu i możliwe, że w niektorych przypadkach przebieg porodu.
kayama lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Ja też zarlam no ale , scopolan i inne rozkurczowe na tony zwłaszcza w pierwszym i ostatnim trymestrze. Młoda napięcia ma ok, ostatnio sama się nauczyła przekręcać z brzucha na.plecy.
A co do spłaszczonej główki, po 3 tygodniach spania w nocy na poduszce, żeby zobaczyć różnicę między lewa i prawa strona trzeba się mocno przyjrzeć. -
redken wrote:Drzewko, u kogo byliście z tym wedzidelkiem? Chyba chciałabym u nas to zweryfikować, bo przy wystawianiu języka robi się serduszko.
Katarzyna Raczek-Pakuła, przyjmuje w Babka Medica i w Centrum Medycznym Żelaznaredken lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dzien dobry wszystkim. Wczoraj maly tyle cioc poznal. Brat pierwszy raz go wzial na rece
Kalija, Frida91, kayama, Vampire lubią tę wiadomość
-
Agagusia wrote:Baileys - dziewczyny dobrze mowia, przerwa nocna wydłużona nie powinna sie przelozyc na zmniejszenie laktacji w dzien. To moze rak dzialac, bo brak stymulacji sle na samym poczatku jak laktację trzeba rozkręcać a dziecko wypija bardzo niewiele. Osobiscie z powodzeniem karmiłam Adasia w dzuen ponad rok przy zupelnie zakończonych karmieniach nocnych. Oczywiscie przycrizszerzovej duecie, ale nie czułam zebyctego mleka bylo malo, na jedna porcje wypijał sporo. Laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka, o ilejej sztucznie nie przeszkadzać np na tym etapie. dokarmianiem lub przepajaniem woda. Ściągając teraz w nocy takie ilosci jak 120 ml Twoj organizm nie zaczai ze trzeba wtedy produkcje zmniejszyć. Ja chyba każdej nocy próbowałabym ściągać troszkę położonej, choćby o pol godziny i tak max 30-40ml z 1 cycka. Po tygodniu takiego ściągania powinno byc lepiej. I ciesz sie ze Maja tak ladnie spi, wieeeele matek duzo daloby za tak przespane noce😁Oczywiscie moze Jej sue w każdej chwili odmienić, ale gwarantuje ze przy tak ustabilizowanej laktacji Twoje piersi szybko sie dostosują.
-
Agagusia wrote:Kayama - mam prawie identyczne zalecenia - szczepienia skojarzone, usg przezciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Dostalas na to skierowania na nfz czy tylko zalecenia zeby zrobic? Jak chcesz prywatnie to ponoc najlepszy jest dr Brzewski - prowadzi szkolenia dla innych z usg u dzieci, uczy studentów, kieruje katedra w szpitalu na Zwirki. Zrobilam rozeznanie, pracuje w 3 miejscach, najlepsze terminy i pojedyncze usg wychodzi najtaniej na Warynskiego 9w Spółdzielni pracy lekarzy Rentgenologow 130+150 zl, w pakiecie i troche gorsze terminy sa w Medipark na Obezeznej - 250 zl za dwa. My mamy z początkiem grudnia zaczac rehabilitacje brzucha i obręczy barkowej - mam nadzieje ze pojdzie tak szybko i w sumie w miłej atmosferze jak z Adasiem, bede robila na nfz w Zagorzu. Co do No-psy to wiadomo ze moze miec jakis wpływ ale nie przekłada sie to zawsze w ten sam określony sposób na napięcie u dziecka, a i dawki musiałyby byc spore. Ja No- Spe bralam tylko przedporodowa, zeby wykluczyć zecto skurcze porodowe, kilka razy, a mamy obniżone napięcie w brzuchu, za to w barkach i grzbiecie podwyższone.
Agagusia dzięki taak, tego.Brzewskiego mi poleciła na Warynskiego. Nie mam na nfz bo neurolog był prywatnie, chyba że mi.pediatra wypisze Ale nie wiadomo czy może. Ja brałam no spe max codziennie przez jakieś 3 miesiące,trochę przerw robiłam więc nie do.końca codziennie , ale nie więcej.niż 3 tabl na dzień. Brałam na przykurcze i twardy brzuch i wyciszenie skurczów, ciągle mnie straszyli ze mogę wcześniej urodzić choć nie było przesłanek. Skurcze to były te fizjologiczne bez rozwierania szyjki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 14:21
-
kayama wrote:Agagusia dzięki taak, tego.Brzewskiego mi poleciła na Warynskiego. Nie mam na nfz bo neurolog był prywatnie, chyba że mi.pediatra wypisze Ale nie wiadomo czy może. Ja brałam no spe max codziennie przez jakieś 3 miesiące
,trochę przerw robiłam więc nie do.końca codziennie , ale nie więcej.niż 3 tabl na dzień. Brałam na przykurcze i twardy brzuch i wyciszenie skurczów, ciągle mnie straszyli ze mogę wcześniej urodzić choć nie było przesłanek. Skurcze to były te fizjologiczne bez rozwierania szyjki.
-
Dziewczyny mam pytanie czy któraś używa już nosidełka takiego na siebie? Kupiłam Lionello i próbowaliśmy włożyć mała przodem ale siedzi jakaś pokrzywiona, ona jeszcze głowy nie trzyma i wydaje mi się za mała
Czy do nosidełka dziecie powinno siedzieć? Albo przynajmniej trzymać głowę? Ewentualnie czy tyłem lepiej? Bo tak nie próbowaliśmy.
Już doczytałam że przodem do świata dopiero od ,6 miesiącaSpróbujemy tyłem czy będzie chciała siedzieć. Bo nie chcemy.jutro brać wozka na cmentarz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 17:53