X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do asymetrii, to jedna fizjo nas nastraszyła, a widać, że jest już zdecydowanie lepiej, co potwierdziła inna. Do tej pierwszej już więcej nie pójdę i będę znajomym odradzała, bo babka chyba tylko liczyła na kolejne wizyty i wyciąganie kasy z przejętej mamuśki 😒😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:55

kayama, werni lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dobrze ze poszlas do drugiej.

Wojtek dal nam pospac w nocy. Obudzil mnie po 4 a położył się koło 9. Wcześniej mial krótkie drzemki. Chcieliśmy go przetrzymać.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kayama - mam prawie identyczne zalecenia - szczepienia skojarzone, usg przezciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Dostalas na to skierowania na nfz czy tylko zalecenia zeby zrobic? Jak chcesz prywatnie to ponoc najlepszy jest dr Brzewski - prowadzi szkolenia dla innych z usg u dzieci, uczy studentów, kieruje katedra w szpitalu na Zwirki. Zrobilam rozeznanie, pracuje w 3 miejscach, najlepsze terminy i pojedyncze usg wychodzi najtaniej na Warynskiego 9w Spółdzielni pracy lekarzy Rentgenologow 130+150 zl, w pakiecie i troche gorsze terminy sa w Medipark na Obezeznej - 250 zl za dwa. My mamy z początkiem grudnia zaczac rehabilitacje brzucha i obręczy barkowej - mam nadzieje ze pojdzie tak szybko i w sumie w miłej atmosferze jak z Adasiem, bede robila na nfz w Zagorzu. Co do No-psy to wiadomo ze moze miec jakis wpływ ale nie przekłada sie to zawsze w ten sam określony sposób na napięcie u dziecka, a i dawki musiałyby byc spore. Ja No- Spe bralam tylko przedporodowa, zeby wykluczyć zecto skurcze porodowe, kilka razy, a mamy obniżone napięcie w brzuchu, za to w barkach i grzbiecie podwyższone.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - dziewczyny dobrze mowia, przerwa nocna wydłużona nie powinna sie przelozyc na zmniejszenie laktacji w dzien. To moze rak dzialac, bo brak stymulacji sle na samym poczatku jak laktację trzeba rozkręcać a dziecko wypija bardzo niewiele. Osobiscie z powodzeniem karmiłam Adasia w dzuen ponad rok przy zupelnie zakończonych karmieniach nocnych. Oczywiscie przycrizszerzovej duecie, ale nie czułam zebyctego mleka bylo malo, na jedna porcje wypijał sporo. Laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka, o ilejej sztucznie nie przeszkadzać np na tym etapie. dokarmianiem lub przepajaniem woda. Ściągając teraz w nocy takie ilosci jak 120 ml Twoj organizm nie zaczai ze trzeba wtedy produkcje zmniejszyć. Ja chyba każdej nocy próbowałabym ściągać troszkę położonej, choćby o pol godziny i tak max 30-40ml z 1 cycka. Po tygodniu takiego ściągania powinno byc lepiej. I ciesz sie ze Maja tak ladnie spi, wieeeele matek duzo daloby za tak przespane noce😁Oczywiscie moze Jej sue w każdej chwili odmienić, ale gwarantuje ze przy tak ustabilizowanej laktacji Twoje piersi szybko sie dostosują.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Kalija hehe ja ostatnio buszuje na olx i.allegro w poszukiwaniu kreacji świątecznej ;) Już wiem że na pewno będzie nosić 68. Też myślę o.takiej sukience i jeszcze bluzeczka z polspiochami lub spodenkami. A co córci założysz na nogi, rajstopki? Bo nad tym się zastanawiam. Używane są prawie jak nowe bo to n się zakłada raz czy dwa. A jaka oszczędność kasy. W ogóle nie zamierzalam inwestować w nową.

Tak, założę rajstopki i chyba kupię jeszcze balerinki-niechodki jak spotkam.
    Ostatnio kupiłam na olx kilka nowych rzeczy, jeszcze z metkami , za grosze :)
    Może ta sukienka Ci się spodoba:
    2b2dba503dc9.jpg

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w dalszym ciagu preferuje prawa strone i zauwazylam ze ma splaszczona glowke z tej strony z tylu. Czy to sie odksztalci?
    Dodatkowo mamy jedno uszko w szpic bo od urodzenia kladzie sie na ta strone i czesto na zgientym uszku

Mooniika
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny - ja bralam w ciaży mnóstwo no-spy, na dodatek relanium i isoptin na napiecie macicy i przedwczesne skurcze (o innych "naglych" specyfikach jak Tractocile juz nie wspomne) a Olek nie ma w ogóle problemów z napięciem. Mało tego- pieknie i wysoko dzwiga główkę na brzuszku i potrafi juz przekrecic sie brzucha na plecki i odwrotnie. Przy podnoszeniu za raczki też utrzymujegłówke pionowo z osią kręgoslupa- czyli jednym slowem wszystko w jak najlepszym porzadku. Natomiast grono moich znajomych, ktore przez caly okres ciaży nie braly żadnych lekow problemy z napieciem u dzieci ma. Zatem nie ma co sie obwiniać bo i nie można w 100% problemow z napieciem kojarzyc tylko i wyłacznie z lekzmi rozkurczowymi. W mojej ocenie duży wplyw na te problemy ma pozycja ułożeniowa w brzuchu i możliwe, że w niektorych przypadkach przebieg porodu.

kayama lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zarlam no ale , scopolan i inne rozkurczowe na tony zwłaszcza w pierwszym i ostatnim trymestrze. Młoda napięcia ma ok, ostatnio sama się nauczyła przekręcać z brzucha na.plecy.
    A co do spłaszczonej główki, po 3 tygodniach spania w nocy na poduszce, żeby zobaczyć różnicę między lewa i prawa strona trzeba się mocno przyjrzeć.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• redken Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, u kogo byliście z tym wedzidelkiem? Chyba chciałabym u nas to zweryfikować, bo przy wystawianiu języka robi się serduszko.

preg.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redken wrote:
    Drzewko, u kogo byliście z tym wedzidelkiem? Chyba chciałabym u nas to zweryfikować, bo przy wystawianiu języka robi się serduszko.

Katarzyna Raczek-Pakuła, przyjmuje w Babka Medica i w Centrum Medycznym Żelazna

redken lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa jaka macie poduszke? Zwykla czy jakas korygujaca?

Mooniika
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mooniika wrote:
    Pierniczkowa jaka macie poduszke? Zwykla czy jakas korygujaca?
    Headcare rozmiar M.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim. Wczoraj maly tyle cioc poznal. Brat pierwszy raz go wzial na rece :)

Kalija, Frida91, kayama, Vampire lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Baileys - dziewczyny dobrze mowia, przerwa nocna wydłużona nie powinna sie przelozyc na zmniejszenie laktacji w dzien. To moze rak dzialac, bo brak stymulacji sle na samym poczatku jak laktację trzeba rozkręcać a dziecko wypija bardzo niewiele. Osobiscie z powodzeniem karmiłam Adasia w dzuen ponad rok przy zupelnie zakończonych karmieniach nocnych. Oczywiscie przycrizszerzovej duecie, ale nie czułam zebyctego mleka bylo malo, na jedna porcje wypijał sporo. Laktacja dostosowuje sie do potrzeb dziecka, o ilejej sztucznie nie przeszkadzać np na tym etapie. dokarmianiem lub przepajaniem woda. Ściągając teraz w nocy takie ilosci jak 120 ml Twoj organizm nie zaczai ze trzeba wtedy produkcje zmniejszyć. Ja chyba każdej nocy próbowałabym ściągać troszkę położonej, choćby o pol godziny i tak max 30-40ml z 1 cycka. Po tygodniu takiego ściągania powinno byc lepiej. I ciesz sie ze Maja tak ladnie spi, wieeeele matek duzo daloby za tak przespane noce😁Oczywiscie moze Jej sue w każdej chwili odmienić, ale gwarantuje ze przy tak ustabilizowanej laktacji Twoje piersi szybko sie dostosują.
    Ja znowu odwrotnie,jak syn mial rok to w dzien jadl tylko normalne jedzenie a piers w nocy jeszcze ponad pol roku

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Kayama - mam prawie identyczne zalecenia - szczepienia skojarzone, usg przezciemiaczkowe i okolicy krzyżowej. Dostalas na to skierowania na nfz czy tylko zalecenia zeby zrobic? Jak chcesz prywatnie to ponoc najlepszy jest dr Brzewski - prowadzi szkolenia dla innych z usg u dzieci, uczy studentów, kieruje katedra w szpitalu na Zwirki. Zrobilam rozeznanie, pracuje w 3 miejscach, najlepsze terminy i pojedyncze usg wychodzi najtaniej na Warynskiego 9w Spółdzielni pracy lekarzy Rentgenologow 130+150 zl, w pakiecie i troche gorsze terminy sa w Medipark na Obezeznej - 250 zl za dwa. My mamy z początkiem grudnia zaczac rehabilitacje brzucha i obręczy barkowej - mam nadzieje ze pojdzie tak szybko i w sumie w miłej atmosferze jak z Adasiem, bede robila na nfz w Zagorzu. Co do No-psy to wiadomo ze moze miec jakis wpływ ale nie przekłada sie to zawsze w ten sam określony sposób na napięcie u dziecka, a i dawki musiałyby byc spore. Ja No- Spe bralam tylko przedporodowa, zeby wykluczyć zecto skurcze porodowe, kilka razy, a mamy obniżone napięcie w brzuchu, za to w barkach i grzbiecie podwyższone.

Agagusia dzięki taak, tego.Brzewskiego mi poleciła na Warynskiego. Nie mam na nfz bo neurolog był prywatnie, chyba że mi.pediatra wypisze Ale nie wiadomo czy może. Ja brałam no spe max codziennie przez jakieś 3 miesiące :( ,trochę przerw robiłam więc nie do.końca codziennie , ale nie więcej.niż 3 tabl na dzień. Brałam na przykurcze i twardy brzuch i wyciszenie skurczów, ciągle mnie straszyli ze mogę wcześniej urodzić choć nie było przesłanek. Skurcze to były te fizjologiczne bez rozwierania szyjki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 14:21

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kayama wrote:
    Agagusia dzięki taak, tego.Brzewskiego mi poleciła na Warynskiego. Nie mam na nfz bo neurolog był prywatnie, chyba że mi.pediatra wypisze Ale nie wiadomo czy może. Ja brałam no spe max codziennie przez jakieś 3 miesiące :( ,trochę przerw robiłam więc nie do.końca codziennie , ale nie więcej.niż 3 tabl na dzień. Brałam na przykurcze i twardy brzuch i wyciszenie skurczów, ciągle mnie straszyli ze mogę wcześniej urodzić choć nie było przesłanek. Skurcze to były te fizjologiczne bez rozwierania szyjki.
    Kayma ja miałam 3x1 no spa max i 4x1 scopolan. I jeszcze jakiś na receptę ale za Chiny już nie pamiętam nazwy. Bo nie mogłam mieć ani pół skurczu mocniejszego , Mała dużo ważyła , szybko przybierała i przy skurczach z taśmą zawsze jest ryzyko pęknięcia macicy albo oklejenia łożyska.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Tak, założę rajstopki i chyba kupię jeszcze balerinki-niechodki jak spotkam.
    Ostatnio kupiłam na olx kilka nowych rzeczy, jeszcze z metkami , za grosze :)
    Może ta sukienka Ci się spodoba:
    2b2dba503dc9.jpg
    Ja kupiłam już dwie, jedna biało szarą i jedna czerwona :) I rajstopki pod kolor.
    158d40fad84f.jpg
    b5f1520183dc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 17:54

Kalija lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj idzie na rekord. Jest prawie 17 a ona do tej pory zjadła.290.... i za Chiny nic więcej w nią nie wleje.

atdchdgezzwqbf17.png

• kayama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Wikunia zaczęła się dziś przekręcać z plecków na boczki :) Trochę późno ale nareszcie.

Kalija lubi tę wiadomość

n59ydf9h7aj0jxnd.png
  • kayama Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś używa już nosidełka takiego na siebie? Kupiłam Lionello i próbowaliśmy włożyć mała przodem ale siedzi jakaś pokrzywiona, ona jeszcze głowy nie trzyma i wydaje mi się za mała :( Czy do nosidełka dziecie powinno siedzieć? Albo przynajmniej trzymać głowę? Ewentualnie czy tyłem lepiej? Bo tak nie próbowaliśmy.
    Już doczytałam że przodem do świata dopiero od ,6 miesiąca :/ Spróbujemy tyłem czy będzie chciała siedzieć. Bo nie chcemy.jutro brać wozka na cmentarz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2019, 17:53

n59ydf9h7aj0jxnd.png
‹‹ 1452 1453 1454 1455 1456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ