X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Moj od 16 ciagle spi z malymi przerwami. Boje sie ze w nocy nie bedzie spal. Mozliwe ze po tym szczepieniu tyle śpi.
    Moja po szczepieniu miała jeden dzień przespany. Musiałam na śpiocha brać na jedzenie.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werni to moja przybiera tak 120g na tydzień. Ale lekarz nic nie mówił ze cos nie tak. Ona w stałym tempie od urodzenia tak przybiera.

Echh i mamy znowu gorączkę 38,3 po szczepieniu :(

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko gdzie śmigacie? 😍

Padłam 😂😂😂

Jedziemy w Bory tucholskie do takiego dość komfortowego hotelu „z wszelkimi wygodami” ;). Byliśmy tam na kilka dni w marcu i bardzo się zrelaksowalismy. Dla rodzin z dziećmi jak znalazł na bierny wypoczynek.

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mu wlasnie dalam na spiocha jedzenie. Troche zjadl.

Frida jak lekarz nic nie mowil to dobrze. Moze mala taka poprostu jest i nie trzeba sie martwic.

Co do goraczki to jakby maly mial to mam czopki i w płynie. Ale na szczęście tym razem tez nie ma. Tylko jest bardziej spiacy niz ostatnio.

Ja to juz lece spac. Ostatnio o tej porze juz padam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:14

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przeszliśmy z nan na bebilon. Na nanie miał bardzo śmierdzące kupy i zaczęło go zatwardzać. Na bebilonie jest 2dni i kupy też jeszcze nie było, za to znów zaczął ulewać 🙄🙄 Trzy światy z tymi mlekami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2019, 22:17

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera bo z tym mm tak jest, dwa tygodnie przynajmniej trzeba dać brzuszkowi na przyzwyczajenie. Mój po tym nutramigenie pierwsze dni miał takie zatwardzenie, że pielucha mogłaby zabić. Potem bomby biologiczne co kilka dni. A w tym tyg już super, pierwszy raz od dwóch miesięcy zrobił sam 3 kupy w ciągu dnia😂 ostatni raz regularne kupy robił chyba po wyjściu ze szpitala 😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie i poprzednio i teraz gorączka. Dałam małej na noc czopek i oby byla spokojna.

sandrina22 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My co roku jeździmy w zimę do Sopotu i zdecydowaliśmy w tym roku też jechać. A ponieważ nie uśmiecha mi się jazda 4-5h samochodem to pojedziemy pociągiem i wypróbujemy przedział rodzinny. Jestem bardzo ciekawa jak nam to wyjdzie (szczególnie pakowanie)

Dziś chyba 4 razy zmieniałam koncepcję jak ubrać i opatulić młodego. Mieliśmy w planach spacer i wizytę u rodziny. Wyciągnęłam nawet śpiworek zimowy ale finalnie go nie użyliśmy. Cały czas się martwię, że ubieram go za lekko albo za grubo. Ja mam zawsze zimne ręce więc kark małego jest dla mnie zawsze ciepły. Czy Wy też macie taki problem?

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam podcinane wedzidełko jak byłam mała (Teraz mam 34l) no nie taka mała bo to pamiętam- cieli na żywca 🙈

Chimera a jaki długi?

U nas popsuło się spanie. Jeszcze niedawno Laura spała w dzień godz.12-15 i pięknie w nocy. A teraz w dzień koło południa uśnie na 15-30 min a potem cały dzień marudzi i wyje (wyje!!!) 🙁🙁🙁 nie wiem co jej przeszkadza w spaniu w dzień?

W niedzielę byliśmy 5h poza domem , 2h w samochodzie i 3h w galerii (W wózku) , przespała całą wycieczkę. A w domu masakra🤦‍♀️ już nie wiem co robić 😞

Anhydra lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Dziś chyba 4 razy zmieniałam koncepcję jak ubrać i opatulić młodego. Mieliśmy w planach spacer i wizytę u rodziny. Wyciągnęłam nawet śpiworek zimowy ale finalnie go nie użyliśmy. Cały czas się martwię, że ubieram go za lekko albo za grubo. Ja mam zawsze zimne ręce więc kark małego jest dla mnie zawsze ciepły. Czy Wy też macie taki problem?

Też dużo czasu zajmuje mi zanim zdecyduje jak ubrać, często w torbie zabieram ubranie (np.grubszy/cieńszy kombinezon) na zmianę . Na spacer biorę cieńszy i grubszy kocyk 🙈 matka wariatka 🤪

dqprgu1royghdo7j.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Ja miałam podcinane wedzidełko jak byłam mała (Teraz mam 34l) no nie taka mała bo to pamiętam- cieli na żywca 🙈

Chimera a jaki długi?

U nas popsuło się spanie. Jeszcze niedawno Laura spała w dzień godz.12-15 i pięknie w nocy. A teraz w dzień koło południa uśnie na 15-30 min a potem cały dzień marudzi i wyje (wyje!!!) 🙁🙁🙁 nie wiem co jej przeszkadza w spaniu w dzień?

W niedzielę byliśmy 5h poza domem , 2h w samochodzie i 3h w galerii (W wózku) , przespała całą wycieczkę. A w domu masakra🤦‍♀️ już nie wiem co robić 😞

Kalija Twoja Mała zbliża się do okresu skoku rozwojowego. Moze to od tego?

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija u nas na odwrót. W domu śpi w miarę, codziennie ma jedną dłuższą drzemke ok. 3h i parę krótszych. Za to jak gdzies jedziemy czy idziemy w dzień to slabo śpi, ciagle sie budzi, wszystko jej przeszkadza. Co lepsze w domu wcale nie jest przesadnie cicho bo wszystko robie normalnie, zmywam naczynia,oglądam tv itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 21:56

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam z moją aktualnie problem, że śpi... za długo 🤪 Oczywiście nie w ciągu dnia, bo tutaj nadal tylko 2 drzemki po 1-2 h, ale w nocy. Zasypia nam teraz ok. 20-21, a na karmienie budzi się (a w zasadzie ja ją budzę) dopiero ok. 4-5 nad ranem 😮

Normalnie bym się pewnie cieszyła z takiego dziecka, ale jako mama kp mam coraz bardziej przerąbane. Moje cycki wariują, ok. 1 i tak muszę wstawać się odciągać, bo bym się dorobiła zapalenia. I nie wiem czy odciągać dużo, bo może akurat tym razem obudzi się wcześniej, czy tylko do uczucia ulgi. Po tylu godzinach przerwy uczucie ulgi pojawia mi się zresztą dopiero przy ok. 120 ml z jednego cycka (!) W efekcie mam w lodówce i zamrażarce coraz większe ilości mleka i nie wiem co z tym dalej robić - boję się nie odciągać, bo laktacja mi wyhamuje i może potem w ciągu dnia nie wystarczać dla Młodej. Przez to odciąganie z kolei chodzę niewyspana i wkurzona jak zombie. No bez sensu.

• werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojtek obudzil mnie i sie domagal jedzenia to dalam mu butle i je. Sama musze odciagnac. Dzis od poludnia cieknie mi z piersi. Dawno tak nie bylo. Musze sie odciagnac :)

My dajemy mleko z hippa. Kupuje z ich strony bo lepiej sie opłaca. Szczególnie 4opakania w zestawie. I jest taniej niz w sklepie czy nawet na gemini.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniach nie było do tej pory ani razu senności czy też gorączki. Mam jakiś twardy egzemplarz dziecia 🙂

Z innej beczki - zauważyłam ostatnio, że Maja się strasznie niecierpliwi i wierci na przewijaku i wymyśliłam, że trzeba jej załatwić jakąś rozrywkę. I dziś wysłałam małża do Ikei po tę karuzelkę - https://www.ikea.com/pl/pl/p/klappa-karuzela-do-lozeczka-zolty-40365026/

Psioczył na mnie okrutnie, bo przejazd do Ikei poznańskiej o godzinie 16 to jest delikatnie mówiąc dramat. Ale jak powiesiliśmy ją nad przewijakiem i zobaczyliśmy reakcję Majuli, to zdecydowanie było warto - jest hit totalny i szaleństwo! Gapi się jak zaczarowana, można ją wykręcać we wszystkie strony i nie ma dziecka 😃 Jeśli macie ochotę dobrze zainwestować dwie dychy, to bardzo polecam 😃

• werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis z moimi cyckami cos sie dzieje. Odciagne 15min i nadal z nich leci i nie wiem co dalej robic czy odciagac czy tak zostawic.

Moj to lubi sie patrzec na żyrandole to powiesilismy pieska z muzyczka i jak zahipnotyzowany patrzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 22:49

Kalija lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2019, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Dzis z moimi cyckami cos sie dzieje. Odciagne 15min i nadal z nich leci i nie wiem co dalej robic czy odciagac czy tak zostawic.

Moj to lubi sie patrzec na żyrandole to powiesilismy pieska z muzyczka i jak zahipnotyzowany patrzy.

Odciagaj Góra 20 min, żeby się nie przyzwyczaił do długich sesji. Jak nadal leci to ściągnij resztę ręką.

Pierniczkowa, Chimera lubią tę wiadomość

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E_linka2 wrote:
    Odciagaj Góra 20 min, żeby się nie przyzwyczaił do długich sesji. Jak nadal leci to ściągnij resztę ręką.
    E linka ma rację, jeżeli się przywyczaja, to potem wypływa możesz miec dopiero po 20 min pracy laktatora.
    Dzisiaj wracam już do domu do siebie , będzie ciężko żeby utrzymać ilość odciagniec :( do tego rano jadę z małą robić morfologię, więc czeka mnie do dupy początek dnia.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• werni Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za rady. Niestety maly nie daje spac ale tez i cycki bo bola i ciagle z nich wypływa.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 31 października 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    A ja mam z moją aktualnie problem, że śpi... za długo 🤪 Oczywiście nie w ciągu dnia, bo tutaj nadal tylko 2 drzemki po 1-2 h, ale w nocy. Zasypia nam teraz ok. 20-21, a na karmienie budzi się (a w zasadzie ja ją budzę) dopiero ok. 4-5 nad ranem 😮

Normalnie bym się pewnie cieszyła z takiego dziecka, ale jako mama kp mam coraz bardziej przerąbane. Moje cycki wariują, ok. 1 i tak muszę wstawać się odciągać, bo bym się dorobiła zapalenia. I nie wiem czy odciągać dużo, bo może akurat tym razem obudzi się wcześniej, czy tylko do uczucia ulgi. Po tylu godzinach przerwy uczucie ulgi pojawia mi się zresztą dopiero przy ok. 120 ml z jednego cycka (!) W efekcie mam w lodówce i zamrażarce coraz większe ilości mleka i nie wiem co z tym dalej robić - boję się nie odciągać, bo laktacja mi wyhamuje i może potem w ciągu dnia nie wystarczać dla Młodej. Przez to odciąganie z kolei chodzę niewyspana i wkurzona jak zombie. No bez sensu.
    Mam to samo już od 3 tygodni, z tym że moja nie śpi w dzień dłużej niż 30 min. 🤔 Piersi mi się przyzwyczaiły i już nie ściągam w nocy.
    Dzisiaj idziemy się w końcu szczepić, aż się boję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 12:03

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 1450 1451 1452 1453 1454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ