X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze sie komus przyda, ja jestem w szoku jesli chodzi punkt 1
    http://mamapediatra.pl/2019/10/29/moje-dziecko-jest-przeziebione-co-robic/?fbclid=IwAR1bGkezZYeMBdVC_-SlJBhJpwiOjjP016O7SfnT0YwlzXMyMA8_dX8X3aQ

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 14:15

Frida91, Vampire lubią tę wiadomość

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest jeszcze jedno ale przymawiające za zabiegiem: bo co jeśli Robert nie będzie umiał wymawiać "RY"? 🙊🙊🙊

Applejoy lubi tę wiadomość

• DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    U Robusia chcą robić ten zabieg w ogólnym, bo trzeba "wejść w masę języka" i będą potrzebne szwy. On ma te wędzidełko jakby pod skórą jezyka...nie wiem jak to opisać inaczej. Zobaczymy co nam powiedzą jeszcze te dwie lekarki, ale obawiam się, że będzie podobnie.

Jeśli się nie zdecydujemy, to będę kpi, trochę kp, bo Robuś cycka nie odrzuca, ale jest w stanie się napić tylko z ful naładowanego cyca i jeszcze z kompresją 🙄🙄 Oczywiście mnie laktacja na tyle siadła, że rzadko zdarza mi się mieć cycki naładowane, ale pracuje nad tym. Teraz mój mąż będzie miał 4 dni wolnego, to na żadne groby nie jedziemy tylko się doje 😂

Fakcznie, przepraszam Cię, zapomniałam, ze Wasz przypadek jest poważniejszy 🙁. Trzymam kciuki za Twoja decyzje .

aadd84dc14.png[/url]
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    I jest jeszcze jedno ale przymawiające za zabiegiem: bo co jeśli Robert nie będzie umiał wymawiać "RY"? 🙊🙊🙊

Będzie Łobełtem 😁😜😉

Applejoy, Chimera, Pierniczkowa lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida nasz tez wazy 5kg :)

Frida91 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera ❤️❤️❤️😂☺️

1bab7e35e8.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Jobejt, też ładnie 😂❤️ gorzej ze zdrobnieniem Jobuś 😂

Chimera, Nacha, werni, Anhydra, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Frida nasz tez wazy 5kg :)
    A ile miał przy urodzeniu? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój siostrzeniec (niecałe 3lata) nie mówi jeszcze Ry, więc zawsze jak się widzimy to woła "o Lobuś psysed".

Ostatnio mi opowiadał co tam w przedszkolu i mi mówi "Michaś bawi z panią Anią, Bolysem, Emilką i Loli". Więc się pytam mojej siostry co to za Loli, a ona mówi, że Lori, bo jeden z kolegów się nazywa Lorenzo 🙊🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 16:33

• Agagusia Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baileys - wyslalam Ci wiadomosc prywatna. Zerknij prosze.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:
    Mój siostrzeniec (niecałe 3lata) nie mówi jeszcze Ry, więc zawsze jak się widzimy to woła "o Lobuś psysed".

Ostatnio mi opowiadał co tam w przedszkolu i mi mówi "Michaś bawi z panią Anią, Bolysem, Emilką i Loli". Więc się pytam mojej siostry co to za Loli, a ona mówi, że Lori, bo jeden z kolegów się nazywa Lorenzo 🙊🙊
    To moja nie mówiła swego czasu w, zamiast w mówiła h ;) a więc wujku brzmiało hujku hahah

Chimera, Vampire lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A ile miał przy urodzeniu? :)

Urodzil sie z waga 3180g :)

Wychodzi tak okolo 300g na tydzien jak ostatnio sie wazylismy to bylo 4730

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 18:26

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera wrote:

Lorsnzo kojarzy mi sie z tym filmem "olej Lorenza". Bardzo dobry i przejmujacu film. Ale tym bardziej bym tak syna nie nazwała🙈.

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp, bierzecie coś na wpadające włosy? Na tej diecie chyba się już całkiem wypłukalam, lecą gasciami. 😥
    Na dodatek znów ją wysypało, a bmk nadal nie tykam.

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
  • Mooniika Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mowie prawidlowo R i moja siostra rowniez. W zyciu nie slyszalam ze to moze byc wina wedzidelka. Chyba kiedys nie bylo to takie popularne.
    Chodzilam do logopedy, mialam problem z Sz Cz i R. (Sz Cz mowilam z jezykiem przed zebami) w zerowce po paru miesiacach wady wymowy sie wyzbylam pozostalo tylko R ktore bylo zauwazane jak bylam dzieckiem teraz nieliczni sie w to wsluchuja. Tylko ja mowie takie tylne R- gardlowe. Jezyk nie drzy przy tej literce.

Jedyne czwiczenia na R u logopedy to mowienie: tydy tydy tydy tydy.. I tydamwaj ;)
    Siostra jak sie skupi to wymowi R poprawnie po lekcjach logopedy, ja nie i w ogole nie brzmi to zle ;)

U starszej corki ktora ma 6 lat nikt tego nigdy nie sprawdzal - wedzidelka. I tez slysze takie moje R :)
    Mowi pieknie i szybko zaczela.

Mlodsza corka tez nie miala sprawdZANE.

Ani jedna ani druga nie wyauwala jezyka po za zeby. Nawet nie wiedzialam ze dzieci tak robia.

Mooniika
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo znajomych, którzy mają w dorosłym życiu przez wędzidełko i dolne i górne problemy . Mój kuzyn lat 35 idzie w grudniu na zabieg laserowego podcinania - nie ma problemów z wymową, ale za to wieloletnie zaniedbanie spowodowało, że ma problemy z oddychaniem buzią. Nigde nie nauczył się dobrze pływać, "umiera" na katar..

Za krótkie wędzidełko powoduje wady wymowy, wady zgryzu, dzieciom ciężko jeść lody a dorosłym kobietom je robić 😂😂🙈

O górnym wędzidełku prawie się nie mówi a też często wymaga podcinania.

Nacha, DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Agagusia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 30 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie pewien rodzaj niewymawiania R jest fajny. Chodzi mi o taka wadę wymowy jaka ma np Tusk 😌.

Ja dziś jestem wytyrana po kokardy. Kazik jest nieodkladalny, nie podaje mu tez smoka wiec ciagle cyc, ręce, cyc, ręce 😅. Na dodatek niania dziś skończyła wcześniej a mąż dużo później wiec przez trzy h byłam sama z dwójka małych jęczybuł 😅. Głowę mam kwadratowa. Jutro wyjeżdżamy na urlop, pranie za praniem (jak dobrze, ze jest suszarka!). Dziś chciałabym się spakować żeby jutro we względnym spokoju wyjechać. Muszę jeszcze pedicure dokończyć (będę występować na basenie 🥳).
    Mamy jutro ok 4 h drogi liczone bez przerw wiec pewnie ze dwie h musimy doliczyć. To nasza pierwsza taka długa trasa z Kazikiem. Do tej pory byliśmy tylko raz u moich rodziców na 1 noc. Teraz jedziemy na cztery i kminie ile mu ciuchów zabrać bo jest totalnie nieobliczalny przez to ulewanie 🙄.

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 30 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Ja mam dużo znajomych, którzy mają w dorosłym życiu przez wędzidełko i dolne i górne problemy . Mój kuzyn lat 35 idzie w grudniu na zabieg laserowego podcinania - nie ma problemów z wymową, ale za to wieloletnie zaniedbanie spowodowało, że ma problemy z oddychaniem buzią. Nigde nie nauczył się dobrze pływać, "umiera" na katar..

Za krótkie wędzidełko powoduje wady wymowy, wady zgryzu, dzieciom ciężko jeść lody a dorosłym kobietom je robić 😂😂🙈

O górnym wędzidełku prawie się nie mówi a też często wymaga podcinania.

Chyba powiem mężowi, ze mam za krótkie wędzidełko 🤷🏼‍♂️ 😂

Domi_tur, Pierniczkowa, Frida91, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko gdzie śmigacie? 😍

Padłam 😂😂😂

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj od 16 ciagle spi z malymi przerwami. Boje sie ze w nocy nie bedzie spal. Mozliwe ze po tym szczepieniu tyle śpi.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 1449 1450 1451 1452 1453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ