X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Coś w tym jest, ja już nie pamiętam żeby ona się budziła czy nie przesypaiala nocy po szpitalu. A pewnie jak się cofnę do poprzednich wpisów, to będzie że wisiała.na cycu pół nocy. Moja od 3 dni ma poziomofobie. I w pionie tylko tak żeby sobie siedziała w ramionach przodem do świata, i matka muszę dreptać a ta aż bulgocze ślina tak się cieszy. Jeszcze tylko dwa tygodnie do rozszerzania diety.i powoli koniec z kpi. Wykańcza mnie to fizycznie. Marzę żeby się przespać ciągiem 3godziny. Teraz robię tyle mrożonek ile się da. Będę miała potem do kaszek.

Pierniczkowa, bo nasze Dziecięta w podobnym wieku...czyli mówisz, że niebawem juz rozszerzasz dietę? I jaki masz plan? Od czego zaczynasz? 😊

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Pierniczkowa, bo nasze Dziecięta w podobnym wieku...czyli mówisz, że niebawem juz rozszerzasz dietę? I jaki masz plan? Od czego zaczynasz? 😊
    A czemu tak wczesnie rozszerzacie diete? To o sloiczki chodzi czy po prostu jakies inne mleko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 10:11

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my juz po szczepieniu. Maly dzis dzielny nawet sie usmiechal jak pani mu podawala rota. Troche plakal przy pneumo. Teraz idziemy w odwiedziny do teściów bo mieszkaja niedaleko.

Kalija, Anhydra, Applejoy, Vampire lubią tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Ja rozszerzamy bo moja zjada polowe tego co powinna dobowo. I ma przyrosty na granicy dolnej normy. Dzisiaj od północy zjadła 100ml więc szału nie ma. Zaczynam od ziemniaka bo boje się że przy jej rzadkich wypróżnieniach marchewka ją zatka. Dietę można rozszerzać od 17 tygodnia, ale nie będę dawała słoiczków. Na razie po łyżeczce danego warzywa i będę patrzeć jak reaguje. Co do dawania później, w thermomixie mam mnóstwo przepisów dla niemowląt. Będę sama robic jej papki i pasteryzowane słoiczki

Domi_tur, Anhydra lubią tę wiadomość

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    Ja rozszerzamy bo moja zjada polowe tego co powinna dobowo. I ma przyrosty na granicy dolnej normy. Dzisiaj od północy zjadła 100ml więc szału nie ma. Zaczynam od ziemniaka bo boje się że przy jej rzadkich wypróżnieniach marchewka ją zatka. Dietę można rozszerzać od 17 tygodnia, ale nie będę dawała słoiczków. Na razie po łyżeczce danego warzywa i będę patrzeć jak reaguje. Co do dawania później, w thermomixie mam mnóstwo przepisów dla niemowląt. Będę sama robic jej papki i pasteryzowane słoiczki
    Kiedys czytalam ze dynia np.jest super na poczatek, a teraz wlasnie sezon :-)

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już mamy podcięte wędzidełko. Pani doktor potwierdziła diagnozę CDL i od razu podcięła. 5sek i po robocie. Kazik zniósł to lepiej niż mama 🙈. Pani doktor jest tez CDL, od razu się przystawilismy, dostałam przy okazji bardzo dokładny instruktaż karmienia w pozycji siedzącej.
    Kazik teraz non stop memła językiem 😁. Zjadł od tamtej pory 3 cycki i sutki po karmieniu były spłaszczone minimalnie! Szok! Jeszcze trochę za mocno kąsa, ale to są nawyki których musimy się wyzbyć. Ale jestem dobrej myśli! Wreszcie!
    Jedyny minus teraz to detoks smoczkowy, który zaleciła lekarka .mamy dawać w ostateczności . Mam teraz problem żeby go na drzemkę ululac 😅

Frida91, Pierniczkowa, Anhydra, Domi_tur, Applejoy, Chimera, Agagusia, werni, Vampire lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisieninka_89 wrote:
    Kiedys czytalam ze dynia np.jest super na poczatek, a teraz wlasnie sezon :-)
    A nie będzie za słodka na początek? Boje się że jak zacznę od słodkich to potem nie będzie chciała ruszyć np brokuła

atdchdgezzwqbf17.png

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko no to super, ciekawe jak Kazik będzie teraz przyrastal.

My po szczepieniu na Pneumokoki i Hib. Mała gorzej płakała niz ostatnio i teraz też coś mi marudzi. Nei chce spać. Waży 5kg :) Powolutku rośnie ale w sumie ona tak zawszę powoli rosła, na szczescie mieści się w normie

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙

Wysłany: 30 października 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa wrote:
    A nie będzie za słodka na początek? Boje się że jak zacznę od słodkich to potem nie będzie chciała ruszyć np brokuła

Bez obaw, Twoje mleko jest słodsze :). Dzieci bardzo dobrze znają słodki smak.

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko a pokazała Wam jak masować żeby nie zarosło? :)

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 30 października 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Drzewko no to super, ciekawe jak Kazik będzie teraz przyrastal.

My po szczepieniu na Pneumokoki i Hib. Mała gorzej płakała niz ostatnio i teraz też coś mi marudzi. Nei chce spać. Waży 5kg :) Powolutku rośnie ale w sumie ona tak zawszę powoli rosła, na szczescie mieści się w normie

Nie sobie Kazik dalej powolutku przyrasta bo ki już ręce wysiadają, ale tez jestem ciekawa!

Kazik na pierwszym szczepieniu nie płakał w ogóle, a na drugim (pneumo) już tak. Dzieciaki coraz starsze wiec i reakcje inne.

Frida91 lubi tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 30 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Drzewko a pokazała Wam jak masować żeby nie zarosło? :)

Pytałam o masaże i powiedziała żeby nie masować nic. Ma sobie pchać wedle uznania paluchy do buzi i kp to super trening dla języka.
    Jak czytałam wczoraj na ten temat to są właśnie dwie szkoły. Wg jednej bezwzględnie masować a wg drugiej kp wystarczy.
    Chyba jej posłucham bo jest mega doświadczona w temacie. Za dwa tyg Anny się pojawić na kontroli i zobaczymy jak sprawa wyglada.

A Ty masowałas Szymkowi?

aadd84dc14.png[/url]
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masowałam dwa tygodnie, choć i tak musimy chyba dociąć to wędzidełko bo nadal neo wyciąga jezyczka poza linię dziąseł.

A masaż głównie polegał na odginaniu jezyczka w kierunku gardła, dwa wskazujące palce wkłada się pod język i wykonuje ok 10 ruchów :) kilka razy dziennie. Obstawiam, że gdybym robiła częściej to byśmy nie musieli ponawiać zabiegu, a wtedy zaczął się etap gigantycznych kolek i masowałam ze 2 razy dziennie...

W każdym razie cieszę się, że to nie taka "złośliwa" natura Kazika tylko problem, który dało się szybko rozwiązać ❤️

mhsvi09k7inxyf5l.png

Wysłany: 30 października 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Masowałam dwa tygodnie, choć i tak musimy chyba dociąć to wędzidełko bo nadal neo wyciąga jezyczka poza linię dziąseł.

A masaż głównie polegał na odginaniu jezyczka w kierunku gardła, dwa wskazujące palce wkłada się pod język i wykonuje ok 10 ruchów :) kilka razy dziennie. Obstawiam, że gdybym robiła częściej to byśmy nie musieli ponawiać zabiegu, a wtedy zaczął się etap gigantycznych kolek i masowałam ze 2 razy dziennie...

W każdym razie cieszę się, że to nie taka "złośliwa" natura Kazika tylko problem, który dało się szybko rozwiązać ❤️

U nas problem z wędzidełkiem nie był duży bo Kazik wystawiał język. Ale teraz np widzę, ze wystawia bardziej. Może dlatego niw kazała masować 🤔. Nie wiem, będę obserwować. Moje cycki będą tu papierkiem lakmusowym 😁

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko ale zazdroszczę, że od postawienia diagnozy do wykonania zabiegu tak sprawnie to u was poszło.

Nam kazali masować już teraz jako przygotowanie 🙄 Masuje codziennie, chociaż nadal nie wiem czy robić ten zabieg czy nie. Jutro mamy jedną konsultacje, a na piątek kuzyn umówił nas ze znajomą lekarka, która pracuje u nas w szpitalu na oddziale laryngologicznym, tam gdzie jesteśmy umówieni na zabieg na 8 listopada.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera a z czym się wiąże nie zrobienie zabiegu teraz? Że będziesz Kpi żeby Robuś się najadał?

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ściągam z alli nakładkę na cycka która wygląda jak smoczek od butelki. O y mała zassała. Bo te z aventu to się do niczego nie nadają. Jak się uda wrócić do kp to pekne z radości.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 30 października 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera, ja zrobiłam prywatnie, 200 zł razem z wizyta. Polecam Ci takie rozwiązanie.

A nad sensem zabiegu się nie zastanawiaj jeśli jest faktycznie za krótkie. U starszych dzieci takie rzeczy robi się w znieczuleniu ogólnym i gorzej się goi. Im szybciej tym lepiej.
    A takie wędzidełko poza problemami z karmieniem to w przyszłości ryzyko wad zgryzu i wad wymowy.
    Kazik ma niby lekko cofnięta bródkę i w jego wieku to już nie jest fizjologia. Nie wyrównała się podobno przez to wędzidełko.

aadd84dc14.png[/url]
  • Chimera Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Robusia chcą robić ten zabieg w ogólnym, bo trzeba "wejść w masę języka" i będą potrzebne szwy. On ma te wędzidełko jakby pod skórą jezyka...nie wiem jak to opisać inaczej. Zobaczymy co nam powiedzą jeszcze te dwie lekarki, ale obawiam się, że będzie podobnie.

Jeśli się nie zdecydujemy, to będę kpi, trochę kp, bo Robuś cycka nie odrzuca, ale jest w stanie się napić tylko z ful naładowanego cyca i jeszcze z kompresją 🙄🙄 Oczywiście mnie laktacja na tyle siadła, że rzadko zdarza mi się mieć cycki naładowane, ale pracuje nad tym. Teraz mój mąż będzie miał 4 dni wolnego, to na żadne groby nie jedziemy tylko się doje 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 13:28

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trudna decyzja przed Wami. Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw, jakie konsekwencje będzie miało czekanie z zabiegiem... Wspieram ❤️❤️❤️

Chimera lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 1448 1449 1450 1451 1452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ