Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny jeszcze raz.
Domi, jak czytam ile ty że swoim synkiem przeszła to mam.wrazenie,ze moja 2 to nic, bo one mimo wszystko są grzeczne. Chyba każdej z nas czasem byłyby potrzebne takie gratisowe baterie
Pisałam o tym artykule, co prawda on wychowała jeszcze chusty, co nie jest dla mnie tak oczywiste (ja choć chciałam i miałam spotkanie z doradcą to się w tym nie odnalazłam - tym bardziej z moją dwójką).
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156930561474163&id=267552554162
Dodatkowo wysłałam mu taka grafikę z profilu mamy fizjoterapeuty o wyplakiwaniu się.
https://www.facebook.com/1970138776558137/posts/2415015745403769/Marcelina85, trzydziecha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNacha wrote:Wszystkie które płaczecie czasem pod prysznicem normalnie ściskam aaa ściskam was wszystkie. Ja czasem tez nie daje rady, rycze, kurwuje, narzekam na partnera na małego ze nie śpi tak ładnie. Ale to wszystko to jest taka karuzela ze hoho.
Pytanie: jaki krem na zimę dla malucha na buzie?
Pan tabletka robił ostatnio zestawienie, ale jeszcze nie czytałam. -
nick nieaktualny
-
Nacha my używamy Linuś z różowa nakrętka. I na pupę jest dobry i na buzię, jest napisane że dobry i na zimę i na wiatr. Do tego tani i z dobrym składem
Edit: teraz patrze i są 2 wersje tego kremu i różne sklady, jedna ma parabeny. My mamy ten bez, więc trzeba patrzec na sklad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:49
Nacha lubi tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Ja w tamtym roku miałam sztyft Mustela -fajny był i w konsystencji i super wygodny w używaniu! Taki:
https://www.mustela.pl/content/Sztyft-ochronny-z-Cold-Cream
Sorry, mam takie bez dopiski o suchej skórze, ten analizowany przez srokao:
https://www.srokao.pl/2016/02/analiza-mustela-bebe.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 16:05
Nacha lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Tez ten krem co Frida używamy linomag z witaminami z różową nakrętką.
Maly od wczoraj robi dwie kupki jak nigdy. Moze te częstsze odciaganie pomagaja mu. -
Nacha wrote:Pytanie: jaki krem na zimę dla malucha na buzie?
Weleda - ochronny krem na niepogodę i wiatr:
https://www.srokao.pl/2018/09/analiza-weleda-baby.html?m=0
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Mi to najbardzidj chce sie śmiać, bo 95% rodzicow z którymi mialam okazje rozmawiać w chwili najwiekszej frustracji (zaraz po porodzie gdy Maly budzil sie co 1.5h w nocy) twierdziło, że oni to problemu nie mieli, bo ich dzieci spały od urodzenia (sic!) od godziny 19 do samego rana 🤣. I pewnie bym sie juz dawno załamala nad własnym losem gdyby nie fakt, że kilkoro z nich kojarzę z okresów pierwszych miesiecy życia ich dzieci, gdy łazili załamani i sfrustrowani podobnie jak ja i to z tego samego powodu. I zastanawiam się- czy specjalnie tak idealizują? Czy może faktycznie nie pamiętają? I czy my też za jakis czas bedziemy szerzyć pogląd, że macierzyństwo to sam cukier i bułka z masłem...?
Frida91, Vampire, Applejoy lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Mooniika wrote:Czy wasze dzieci wkladaja obie raczki do buzi czy zawsze ta sama?
Moja zawsze zjada prawa raczke. Tej drugiej jeszcze nigdy nie miala w buzi.
Zastanawiam sie czy ma problem z lewa zeby ja przyciagnac do dzioba
Mój ssie obie ale w niektorych pozycjach ma preferencje jednej rączki. Nie wiem na jakim etapie ksztaltuje sie prawo/ leworecznosc...moze to od tego?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
E_linka, ja to wstając rano już nie pamiętam jak było wczoraj a co dopiero tydzień temu😂 mój mózg wypiera te ciężkie dni, może to i dobrze bo umarłabym z poczucia winy kiedy wsciekam się na Szymka i klnę przy nim pod nosem jakby mój teść miał rację i moje dziecko było ZŁOŚLIWE 🤦♀️
Wychodzę z założenia, że każdy dzień to nowa czysta karta i próbuję się resetować. A jak mi to nie wychodzi to ryczę tak jak połowę zeszłego tygodnia)
E_linka2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy bylysmy u osteopaty. Mam odmienne wrazenia od Waszych - na mnie ta wizyta zrobila bardzo dobre wrazenie i chyba widze nawet rezultaty 🙂 Gosc mega wnikliwy, dlugi wywiad, dlugo tez zajmowal sie dzieckiem. Maja - mimo ze byla glodna - przespala cala droge powrotna autem bez ani jednego pisku, 45 min przez cale miasto w korkach! A zazwyczaj jak jezdzimy we 2 i nikt kolo niej nie siedzi, to troszke popłakuje na poczatku. Dzis juz slicznie zasnela, duzo wczesniej niz zwykle. Mysle, ze odwiedzimy tego goscia ponownie🙂
Agagusia, wyslij mi zaproszenie i pisz jesli masz sprawe 🙂
Krem na dwor to u nas aktualnie rozowy Alantan, ktory normalnie uzywamy na buźke. Jak sie zrobia minusowe temperatury to poszukam czegos bardziej natluszczajacego.
-
nick nieaktualny
-
dzieki ze wspomnialyscie o kremie na zimne dni.ja dotychczas stosowalam nivea
my dzis po rota
dobrze ze rozdzielilam z hexa
hexa tydz temu ok a ze wzgledu na kolki jak szczepienie o 2 tak od 4.30 placz i bol brzuszka i brzydka pielucha ze sluzem i elemenrami zielonego
dalam paracetamol w 2 podzielonyvh dawkach czopek bo nie moge sluchac placzy z bolu a malpka mi sie skinczyla pare dni temu
od 9 teraz spi i oby troche przespal te bolesci
corki szykowaly dzis stroje na Hallowen do szkoly ang Helen Doron i oczywiscie ekscytacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 21:31
-
My dzisiaj mamy szczepienie rota i pneumo. Pozniej pojdziemy po wyniki z usg. Pani zalecala by przyjsc z dzieckiem bo moze pokaze pokaze ortopeda jak cwiczyc z dzieckiem jakby na usg cos wyszlo.
-
Anhydra wrote:Mi to najbardzidj chce sie śmiać, bo 95% rodzicow z którymi mialam okazje rozmawiać w chwili najwiekszej frustracji (zaraz po porodzie gdy Maly budzil sie co 1.5h w nocy) twierdziło, że oni to problemu nie mieli, bo ich dzieci spały od urodzenia (sic!) od godziny 19 do samego rana 🤣. I pewnie bym sie juz dawno załamala nad własnym losem gdyby nie fakt, że kilkoro z nich kojarzę z okresów pierwszych miesiecy życia ich dzieci, gdy łazili załamani i sfrustrowani podobnie jak ja i to z tego samego powodu. I zastanawiam się- czy specjalnie tak idealizują? Czy może faktycznie nie pamiętają? I czy my też za jakis czas bedziemy szerzyć pogląd, że macierzyństwo to sam cukier i bułka z masłem...?
-
Coś w tym jest, ja już nie pamiętam żeby ona się budziła czy nie przesypaiala nocy po szpitalu. A pewnie jak się cofnę do poprzednich wpisów, to będzie że wisiała.na cycu pół nocy. Moja od 3 dni ma poziomofobie. I w pionie tylko tak żeby sobie siedziała w ramionach przodem do świata, i matka muszę dreptać a ta aż bulgocze ślina tak się cieszy. Jeszcze tylko dwa tygodnie do rozszerzania diety.i powoli koniec z kpi. Wykańcza mnie to fizycznie. Marzę żeby się przespać ciągiem 3godziny. Teraz robię tyle mrożonek ile się da. Będę miała potem do kaszek.