X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mi to sie raz zdarzylo ze na mojego krzyknelam jak jego wkurzal placz malego. Od tamtej pory juz bardziej cierpliwy jest. Ale tez mały zrobil sie spokojniejszy. Przeważnie to tylko marudny jest jak jest glodny lub śpiący.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi no tak te teksty z wymuszaniem, charakterkiem, zlosliwoscia sa niestety częste :P

Każdy jest znawca i ekspertem jak nie ma dzieci albo jak miał 30 lat temu. Wtedy oczywiście wszystko pamięta i kiedyś to z dziećmi nie było takich problemów hehe :D

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej nic nie komentują, oduczyłam przy pierwszym ;). Raz tylko mój tata stwierdził, ze przyzwyczajam do noszenia. To go zapytałam, czy moze powinnam przestać karmić bo się do jedzenia przyzwyczai? 😁
    I potwierdzam, ze strategia Domi jest ok - nie pucować się za wiele bo jak mówisz komuś ze jest złe, ciężko czy coś to każdy zaraz próbuje „pomoc” i wesprzeć dobra rada

werni, Frida91, trzydziecha lubią tę wiadomość

aadd84dc14.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko musze zapamiętać z tym karmieniem :)

Dziewczyny czy u waszych dzieci też się zdarza ze oczka robią się czerwone ale po chwili znika. Mojemu właśnie oczka się zaszkily łezki poleciały ale zaraz zniknęło. Mały jest spokojny guga i tez szaleje i wymachuje rączkami i nóżkami

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na początku słyszałam komentarze od rodziny męża. Teraz już mam spokój, ale to dlatego, że właśnie nie narzekam im na własne dziecko, tylko co chwilę chwalę :D bo na początku jak się przyznałam teściowej, że mały budzi się co godzinkę, dwie, to potem od siostry męża usłyszałam, że podobno nie radzimy sobie z Mikołajem i płaczemy z bezsilności :P hahahaha po tej akcji już tylko mówię o zaletach macierzyństwa :D

Raz też miałam taką sytuację, że teściowa zobaczyła u mnie w kuchni śliwki i od razu z gębą czemu ja jem śliwki skoro nie powinnam, bo potem będzie małego brzuch bolał. Od razu zwróciła też uwagę, że pomidorów, kapusty, ogórków i tryliard innych rzeczy nie powinnam jeść. No masakra :P teraz z uśmiechem na twarzy jej mówię, że jem wszystko i dopóki coś nie zaszkodzi małemu to będę to jadła ;)

Frida91 lubi tę wiadomość

• Chimera Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostatnio mówiłam o naszych problemach z wedzidelkiem, to nagle kur*a sami logopedzi w towarzystwie i eksperci od dziecięcych wędzidełek. Najbardziej to mnie rozwaliła ciotka mojego męża "nasza córka też miała krótkie wędzidełko, ale koło roku się uderzyła o stół, polała się krew i już zabieg nie był potrzebny 🤦🤦" czyli co, mam dzieckiem szczelić o stół? Oczywiście ona miała krótkie wędzidełko gdzieś tu przed zębami, a nie pod językiem i jedynie miała y szparę między zębami, ale zawsze mogłaby zostać modelką, bo to takie modne teraz 😉

Frida91, werni lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Dziewczyny czy u waszych dzieci też się zdarza ze oczka robią się czerwone ale po chwili znika. Mojemu właśnie oczka się zaszkily łezki poleciały ale zaraz zniknęło. Mały jest spokojny guga i tez szaleje i wymachuje rączkami i nóżkami
    u nas nie sa czerwone ale szklily sie na lzy a potem oczyszczaly na biale spiochy a potem ropne
    dostalismy krople z antybiotykoem Vigamox i spokoj
    co dzien toaleta oka NaCl
    niby niedojrzalosc kanalikow lzowych
    badz co badz oko moze ropiec na infekcje alergie , kurz

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania oj tak najlepiej to odrzucić wszystkie warzywa i owoce i jeść chleb z masłem i gotowanego kurczaka. Na pewno nam ani dziecku nie zabraknie wtedy witamin :P

Macie rację, lepiej jak najmniej opowiadać tych negatywnych rzeczy bo potem właśnie się człowiek naslucha. Chociaż u nas to komentują głównie po naszej wizycie weekendowej kiedy parę razy posłuchali jak mała płacze i chyba wydaje im się to coś nienormalnego. Może też myślą że dzieci powinny być jak w "Na Wspólnej" i tylko spać albo bawić się po cichu w swoim pokoju ew.myć rączki :D
    Swoją drogą rozwala mnie to we wszystkich serialach tak samo jak filmowe porody ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie dawno nie było małych dzieci , najmłodsze ma 16 lat ;) więc płacz naszej córki też jest wnikliwie analizowany. Zwykle słyszę twierdzenie "coś jej jest" i taka mina 🤨 nie wspominając o oskarżycielskich "przyzwyczaiłaś" . Nigdy się nie zaliłam na córkę ani macierzyństwo, no ale Laura czasem płacze i to wystarczyło. Też nie lubię takich komentarzy, ale nie przeżywam ich , wiem, że jestem super mamą 😎😁

Teściowa natomiast zawsze tłumaczy Laurcie "oj biedactwo pewnie zmęczona jest, chodz babcia Cię polula " 😁😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 17:59

Frida91, Domi_tur lubią tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo moze to wlasnie oczyszczanie. Bo to trwa mniej niz minute. Moze sucho w pokoju mam.

U mnie na szczęście nic nie komentuja. Tesciow mam spoko.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ukochany teść zawsze twierdzi, że Szymi jest złośliwy, rozpuszczony itd. Kiedyś wspominał, że ich dzieci też tyle płakały no ale jeden miał bakterie w moczu, drugie miało kolki a trzecie coś tam. No tak, a Szymon po prostu jest złośliwy i ch*j w bombki strzelił. 🤦‍♀️ Teraz jak ich odwiedzam to akurat w trakcie drzemki w wózku i zawsze im mówię "widzicie jaki grzeczny? To aniołek przecież" 😁

Frida91, Chimera, Kalija lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • wisieninka_89 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:

Dziewczyny czy u waszych dzieci też się zdarza ze oczka robią się rwone ale po chwili znika. Mojemu właśnie oczka się zaszkily łezki poleciały ale zaraz zniknęło. Mały jest spokojny guga i tez szaleje i wymachuje rączkami i nóżkami
    U nas sie robia jak jest zmeczony i nie moze zasnac, jak go cos zaboli to tez najpoerw podkowka, czerwone szkliste oczy glosny placz a potem wszystko znika

zrz6x1hpk730yji7.png
    f2wlh371shb33oc3.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Mój ukochany teść zawsze twierdzi, że Szymi jest złośliwy, rozpuszczony itd. Kiedyś wspominał, że ich dzieci też tyle płakały no ale jeden miał bakterie w moczu, drugie miało kolki a trzecie coś tam. No tak, a Szymon po prostu jest złośliwy i ch*j w bombki strzelił. 🤦‍♀️ Teraz jak ich odwiedzam to akurat w trakcie drzemki w wózku i zawsze im mówię "widzicie jaki grzeczny? To aniołek przecież" 😁
    No tak z Twoim tesciem juz nabylas pewnie anielska cierpliwość do tego gadania :P
    Mam tylko nadzieję że nie będą tak gadać jak mała jus zacznie to rozumieć.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się poprzestawiał tryb mojemu dziecku :( wczoraj i dzisiaj zasnął już o 17. O 19 go obudziłam i z trudem przetrzymałam do 20. Ostatniej nocy budził się znowu co godzinę, więc pewnie czeka mnie powtórka :/ nie mam pomysłu jak to zmienić. Za dnia nie chce mi spać, a jak przychodzi godzina 17, to nagle oczy się mu zamykają i to już na nocny sen.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania95 wrote:
    Coś się poprzestawiał tryb mojemu dziecku :( wczoraj i dzisiaj zasnął już o 17. O 19 go obudziłam i z trudem przetrzymałam do 20. Ostatniej nocy budził się znowu co godzinę, więc pewnie czeka mnie powtórka :/ nie mam pomysłu jak to zmienić. Za dnia nie chce mi spać, a jak przychodzi godzina 17, to nagle oczy się mu zamykają i to już na nocny sen.

Moje aktualnie maja to samo - bardzo dużo śpią. Dziś mieliśmy usg Danusi - wyszłam z nimi z domu o 16. Pospali się w aucie. Wróciliśmy ok. 19 - w stali, zjedli. Józek od razu widać było, że chce spać. Danuta nie do końca, ale po pół godziny też do spania. I już tak do rana będzie. Obudza się pewnie ze 3-4 razy, ale do 7-8 jutro pospia.

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Szymi wczoraj 18:30juz po kąpieli i wielkiej histerii spał. Dzisiaj udało mi się przetrzymać i zasnął o 19:15. Do ideału brakuje 15-30minut więc liczę, że stopniowo góra we czwartek przestawi się spowrotem :)

W ogóle to fajne jesteście Dziewczyny i cieszę się, że mam okazję z Wami rozmawiać o wszystkim i o niczym. Cieszę się, że macie dystans do siebie i dzieci, bez zbędnego idealizowania. Pokazała to nasza spontaniczna historyjka, do tej pory chce mi się śmiać 😁
    Dzięki, że jesteście ❤️

Ania95, Marcelina85, Agagusia, Frida91, Chimera, Nacha, werni, DrzewkoPomarańczowe, Applejoy lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam cykl artykułów, jak budować relacje Mama-Syn.
    I pozostałe dotyczące wychowania także :)

https://www.facebook.com/mariolakurczynskapl/

Ania95 lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha fakt, historyjka wyszła Wam świetna :D

Domi, muszę zacząć jak Ty małymi kroczkami przesuwać mu te godziny spania, bo godzina 17 to zdecydowanie za szybko :P

• trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Trzydziecha jak Tomus przetrwał chrzciny? :)

Chrzciny udały się super! Tomuś w kościele był cichutko, truchtem poczuwał trochę pospal, woda święcona go nie wzruszyła :) po mszy troszkę już zgłodniał, dał koncercik i w drodze na salę jechał u mnie na cycu :/

Prawie całą imprezę przespał, chyba jeszcze nigdy tyle nie spał w ciągu dnia :p oczywiście wszystkie ciocie zawiedzione że nie mogły sobie ponosić :p

Ale niestety moja szwagierka z mężem wiem że też się starają już długo o Dzieciątko i cały czas słyszeli komentarze od wszystkich życzliwych w stylu że teraz ich kolej że im by też pasowalo, kursu
    Kiedy oni itp :( widziałam jak im było przykro i aż łzy w oczach a nie chcieli psuć atmosfery... Ludzie to jednak mega nie mają wyczucia na serio :(

werni, Applejoy lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 28 października 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój mały Tomuś, akurat po przymiarce przed chrztem, czapeczki ostatecznie nie było ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 13:50

Kalija, werni lubią tę wiadomość

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
‹‹ 1445 1446 1447 1448 1449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ