Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Chimera wrote:Mój w ciągu tygodnia przybrał 400g 🙈🙈🙈 Muszę się bardziej przyłożyć do tego dojenia, bo przez te mm będę miała małego ludzika michellin 🤣🤣 W tej chwili waży już 6200.
Przeszliśmy z nan na bebilon. Na nanie miał bardzo śmierdzące kupy i zaczęło go zatwardzać. Na bebilonie jest 2dni i kupy też jeszcze nie było, za to znów zaczął ulewać 🙄🙄 Trzy światy z tymi mlekami...
moj ma 6400 teraz na 2mce
raz przyrost wyszedl nam 300g na tydz pediatra stwierdzila ze to duzo a druga dobrze ze rosnie i przybiera
straci wage jak pojdzie na nozki
jesli bardzo ulewa mozna probowac dawac 10-20ml mniej bo stale ulewanie drazni przelyk na refluks i dobrze odbijac na 2 odbicia slyszalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 10:46
-
Młodej idą dwie dolne jedynki 😳 dzisiaj jak się rozdarła przy pobieraniu krwi , to widać już dwie białe kreseczki na dole. Młoda piłuje grzyba non stop
gryzak się sprawdził, już wie jak go łapać i tylko słyszę jak miętoli tą gumę
Chimera, Agagusia, werni, Anhydra lubią tę wiadomość
-
Pierniczkowa wrote:Młodej idą dwie dolne jedynki 😳 dzisiaj jak się rozdarła przy pobieraniu krwi , to widać już dwie białe kreseczki na dole. Młoda piłuje grzyba non stop
gryzak się sprawdził, już wie jak go łapać i tylko słyszę jak miętoli tą gumę
-
Applejoy wrote:Nie wiem która z Was zapodała patent na spacer z czapką na oczkach, ale dziękuje bo nieświadomie nam się dzisiaj zsunęła i miałyśmy z Hubą godzinny spacer bez ryków ❤️❤️❤️
Applejoy lubi tę wiadomość
-
wisieninka_89 wrote:Pokazesz jaki macie gryzak? U nas tez idzie dolna jedynka
https://www.smyk.com/p/mombella-mushroom-gryzak-uspokajajacy-limonkowy-i6113052?&gclid=Cj0KCQjwjOrtBRCcARIsAEq4rW4rOixQnO9yacpYa9C_L_paMz0kE3E9Pu-YE4FLvIJ5VxHFSHWHTVEaAoD6EALw_wcB -
Ej, ja wczoraj dotknęłam dolnych dziąseł Małego a tam z przodu jakoś szorstko😂 też mu coś tam idzie bo ręce połyka dwie na raz, wszystkie zabawki memła...
Muszę kupić grzyba, dostał w prezencie żyrafke ale ona póki co nie poręczna dla Małego. -
U nas tez grzybek sie prawdza. Tyle ze Krzys sam go nie złapie, ale ustrojstwo jest tak skonstruowane ze jak nałozysz dziecku nacreke to przez dluzsza chwile nie na szans zeby mu wyleciało😊
Takie cos, Mombella sie nazywa, z mięciutkiego sylikonu jest, choc moj nie zasysa tego nigdy, raczej liże i ogolnie do buźki pcha.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
nick nieaktualny
-
Wy o gryzakach a ja już myślami przy choince 🎄 pierwszy raz od lat nie mogę się doczekać świąt🥳. Kupiłam już córci 2 kreacje z tej okazji , pierwsza na olx za 8 zł (jak nowa) 😁 druga to H&M (nowa). Muszę się pochwalić 🥰
Laura skończyła dziś 3 miesiące ❤❤❤🥳🥳🥳
Domi_tur, Chimera, Pierniczkowa, Limerikowo, E_linka2, Frida91, Anhydra, kayama, werni, Applejoy, Agagusia, DrzewkoPomarańczowe, Camelia lubią tę wiadomość
-
baileys wrote:A ja mam z moją aktualnie problem, że śpi... za długo 🤪 Oczywiście nie w ciągu dnia, bo tutaj nadal tylko 2 drzemki po 1-2 h, ale w nocy. Zasypia nam teraz ok. 20-21, a na karmienie budzi się (a w zasadzie ja ją budzę) dopiero ok. 4-5 nad ranem 😮
Normalnie bym się pewnie cieszyła z takiego dziecka, ale jako mama kp mam coraz bardziej przerąbane. Moje cycki wariują, ok. 1 i tak muszę wstawać się odciągać, bo bym się dorobiła zapalenia. I nie wiem czy odciągać dużo, bo może akurat tym razem obudzi się wcześniej, czy tylko do uczucia ulgi. Po tylu godzinach przerwy uczucie ulgi pojawia mi się zresztą dopiero przy ok. 120 ml z jednego cycka (!) W efekcie mam w lodówce i zamrażarce coraz większe ilości mleka i nie wiem co z tym dalej robić - boję się nie odciągać, bo laktacja mi wyhamuje i może potem w ciągu dnia nie wystarczać dla Młodej. Przez to odciąganie z kolei chodzę niewyspana i wkurzona jak zombie. No bez sensu.
-
Agagusia wrote:U nas tez grzybek sie prawdza. Tyle ze Krzys sam go nie złapie, ale ustrojstwo jest tak skonstruowane ze jak nałozysz dziecku nacreke to przez dluzsza chwile nie na szans zeby mu wyleciało😊
Takie cos, Mombella sie nazywa, z mięciutkiego sylikonu jest, choc moj nie zasysa tego nigdy, raczej liże i ogolnie do buźki pcha.
Ooo mam to 😀 też bardzo polecam. Do kupienia w smyku ☺ -
Kalija hehe ja ostatnio buszuje na olx i.allegro w poszukiwaniu kreacji świątecznej
Już wiem że na pewno będzie nosić 68. Też myślę o.takiej sukience i jeszcze bluzeczka z polspiochami lub spodenkami. A co córci założysz na nogi, rajstopki? Bo nad tym się zastanawiam. Używane są prawie jak nowe bo to n się zakłada raz czy dwa. A jaka oszczędność kasy. W ogóle nie zamierzalam inwestować w nową.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 01:42
-
My dziś byliśmy u neurologa prywatnie. Wika była super grzeczna, uśmiechała się do Pani dr i gaworzyla
Potem zrobiła kupię i był sztynks na cały korytarz
Wiedziałam że sobie ta porę wybierze haha.
Dr stwierdziła że asymetria jest często u dzieci i sama jej minie ale ćwiczenia nie zaszkodza. Odruchy ma symetryczne. Ale faktycznie ma obniżone napięcie w osi środkowej ciała. Dała skierowanie na usg przezciemiaczkowe i dolnego odcinka kręgosłupa. I mamy zalecenie bezpłatnych szczepień 6w1 , to na kolejnych zaoszczędzimy. Kiepsko nadal dzwiga głowę, chociaż moim zdaniem po ćwiczeniach jest lepiej niż było.
No i pytała mnie czy w ciąży brałam no speMam wyrzuty sumienia że mogłam jej zaszkodzić... A pakowali we mnie no spe na te przykurcze mięśni i twardy brzuch.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 01:55