Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzydziecha - łącze sie w bólu. U nas notorycznie wieczorem byly pobudki jak po drzemce. Dzies na probe usypiactaya, ostatnia drzemka 19:30-20:10, o 22 dostal cycka i teraz poszli razem do sypialni. Powiem tak - dosyc glosno im to idzie...😟
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Piernickowa, to dobre wieści że Karolcia przybrała, brawa dla niej
wierzę że odciąganie to dla Ciebie udręka, Karolcia nie chce już złapać piersi? Czy chcesz mieć kontrolę nad tym ile zjada?
Wiesz, też bylam dzieckiem które nie jadło, moja mama mówiła że zamiast zjadać 6 butelek mleka, wypijałam jedna, góra dwie, pediatra mówiła żeby mi odpuścić i nie karmić na siłę, ale mleko "0" dawali mi jeszcze powyżej roku, bo bardziej tłuste, ale to było 30 lat temu, teraz są inne zaleceniatrzymam kciuki za Was dziewczyny.
Domi, biały szum Szymka uspakajamojemu odpalam odkurzacz jak nie daję sobie z nim rady, a przy okazji ogarnę podłogę skoro już odkurzacz chodzi
Domi_tur, Camelia lubią tę wiadomość
-
Domi uwielbiam Cię!!! Tamten kryzys skończył się cycem ale po odstawieniu się się zaczęło marudzenie i weszłam z suszarką - młody się uspokoił i wyciszył!!! Po chwili zmieniłam suszarkę na najgłośniejsza opcje szumisia (do tej pory zawsze zalaczalam najcichsza) i czekam aż zaśnie, przynajmniej juz nie płacze
Domi_tur lubi tę wiadomość
-
U nas już się nie nabiera na szum z Szumisia, zawieszam suszarkę na klamce i tak sobie chodzi dopóki nie zaśnie
oczywiście siedzę wtedy w pokoju
Poza tym musi być pod ręką jak spanie jest blisko a jednak daleko, wtedy ciepłe powietrze wjeżdża na salony😂
trzydziecha lubi tę wiadomość
-
U nas dziś ciekawy wieczór i coś czuje, ze noc będzie jeszcze lepsza. Julek wybudzal się już kilka razy z płaczem, teraz np obudził się i płacze, mężowi że „on chce naprawdę teraz poczytać” Przyszło dziś spore zamówienie z księgarni i chyba weszło za mocno 😅. Kazik tez już jest po pierwszej pobudce na jedzenie, gdzie zazwyczaj budzi się między 0.00 a 2.00. Tak wczesnej pierwsze jedzenie oznacza zazwyczaj częste pobudk. Także tak...
[/url]
-
Myszka zamówiłam super hiper nakładkę na suta, która wygląda jak smoczek. Czekam aż przyjdzie w.przyszlym tygodniu i spróbuję ja przystawić. Jako że cycki zaczynają przypominać uszy spaniela, to śmiało dam radę zrobić to na leżąco. Chociaż nie robię sobie za bardzo nadziei, że będzie chciała znów tak mocno ssać po dwóch miesiącach. Dzisiaj , a raczej wczoraj od północy do 20.zjadla.250, a potem do 24 dopchnela w 3 godziny 300... Nie wiem gdzie ona to zmieściła, wygląda jak nażarty Bąk.
Szukam motywacji do dalszego dojenia. Na razie mam w głowie jeszcze dwa tygodnie do 4 miesięcy, potem pewnie będzie jeszcze dwa tygodnie i byle do grudnia. Itd.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 01:59
-
Nacha wrote:Ja to mam ochotę sie pokroić normalnie. Matko Tytus to nie wiem kiedy zacznie spać w nocy. Co 3-4h pobudka 🤦♀️ Często właśnie teraz po karmieniu to z godzinę trzeba usypiać właściwie to czekać az zechce spać. Potem śpi godz i znowu heloł i juz mamy rano. Kiedy to sie skończy?! 🤷♀️
całe noce u siebie w pokoju
Nacha lubi tę wiadomość
-
Ja się nastawiałam na masakrę w nocy, a Kazik jak zjadł po 23 to obudził się dopiero o 4.15 😀. Pierwszy raz od porodu przespałam cięgiem prawie 5 h! 😀
E_linka2, Ania95, AnaKwiat, Frida91, Domi_tur, trzydziecha, werni, Chimera, Applejoy, Kalija, Agagusia, Vampire lubią tę wiadomość
[/url]
-
DrzewkoPomarańczowe wrote:Ja się nastawiałam na masakrę w nocy, a Kazik jak zjadł po 23 to obudził się dopiero o 4.15 😀. Pierwszy raz od porodu przespałam cięgiem prawie 5 h! 😀
Mój też dzisiaj całkiem spoko spałpołożyłam go o 22, a obudził się 2:30, 5, 7 i o 8:30 wstał
trzydziecha, DrzewkoPomarańczowe, werni lubią tę wiadomość
-
My dziś spanie od 20 do 00:30, potem od 1 do 4 i od 4:30 do 7:30 więc też całkiem nieźle. I już była jedna drzemka! Może dzień przyniesie nam więcej drzemek (i dłuższych!) dziś bo wczoraj było słabo strasznie
werni lubi tę wiadomość
Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
nick nieaktualnyDzisiejsza noc początkowo ok. Tytus zjadł o 17, kapiel o 18 i spanko o 19. Cisnął do 1. Potem zaczął się wiercić ok 4 i już o 5 normalnie dzień dobry, szamka itd. Przysneliśmy na godzinke o 7
teraz miał drzemke 40min
pieluchy mamy dady 3 już jakiś czas nawet nie wiem czy nie miesiąc. Nie wiem czy następnej paczki nie kupie 4niby jest od 7kg
-
Laura zwykle usypia bez dramatów, po kąpieli i cycku koło 20, wczoraj wyjątkowo nie chciała (z powodu drzemki u babci na rękach przed 19) padła dopiero po 22 (bez rymów na szczęście), dalej pobudki były o 2:30 i 6, wstała po 8. Nie narzekam 😊
Po 15 min drzemce ok 10 od godziny jesteśmy na spacerze. Zwykle jak wracam to przekładam ją w kombinezonie do łóżeczka, uchylam okno i jeszcze spi 1-1.5h. Przy rozbieraniu zawsze sie budzi.
Chyba mam zapalenie piersi. Jest czerwona, ciepła i tkliwa😕 -
Moja śpi już 4 godziny
chyba odsypia wczorajszy dzień. W sumie to fajnie bo akurat na popołudnie będzie do życia , a nie marudna i śpiąca.
Na zapalenie piersi pomagają ciepłe okłady lecytyna, ale nie dużo bo obniży poziom mleka i dużo ssaka podpiętego albo laktator. A potem zimny okład.Kalija lubi tę wiadomość