Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
IGA.G wrote:Kalija i co robisz? Pomagają kąpiele, kapusta (ją mocno szatkowalam żeby było jak najwięcej soku, w pieluchę tetrowa i do stanika) cala noc wymieniałam, przystawianie dziecka, położna pokazała mi też jak wymasować guzek, i daliśmy radę. Miałam z Anielka kilka razy zapalenie piersi
ponoć piersi mają pamięć i położna ostrzegała mnie że i teraz może nawracać ale na razie jest ok.
Nadal walczę. Jak masowałaś guzek ? Czytałam, że można tylko masować-głaskać w kierunku sutka by usprawnić przepływ.
Aga, 7h snu 😍😍😍 zazdraszczam😉
Agagusia lubi tę wiadomość
-
Ja to sobie pospie z piatku na sobotę
maly idzie do teściów
Wow mój dal pospać. Sam usnal kolo 20 i teraz się obudził.
Edit. 20,4,7 szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 07:16
Applejoy lubi tę wiadomość
-
A moje dziecko dziś pospalo od 22 do 6.30
Ostatnio już coraz bardziej zbliża się do przesypiania tych 8 godzin!
werni, Applejoy, DrzewkoPomarańczowe, IGA.G, Pierniczkowa, Ania95, Agagusia, Chimera, trzydziecha lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
U nas noc masakra, nawet nie ogarnęłam ile razy podawałam cycka. Do Julka tez mąż poszedł już o 23, w miarę szybko zasnął, ale obudził się po godzinie i urządził godzinna histerie
. Zastanawiam się czy nie iść z nim do jakiegoś psychologa dziecięcego bo już mnie to martwi. Gdyby się budził, przychodził do nas i zasypiał to ok ale te histerie nocne mnie niepokoją. Przebodzcowany nie jest, w tym tyg my nawet raz nie włączyliśmy tv w porze aktywności dzieci, Julek nie używa komórki czy tabletu, wszystkie zabawki ma „analogowe”. Nie wiem
[/url]
-
Drzewko - poradzic sie nie zaszkodzi. Zwłaszcza ze troche ma przeciez ma usc do przedszkola, a to tez dla niektórych ciezki czas...
DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
A Wiktoria znow przeziębiona
Mniej niż poprzednio ale jest katar i kaszel. Ja zdrowa jestem, chyba tym razem złapała od mojej mamy, masakra jakaś. Nie wiem co robić aby dziecka nie zarażać. Mama w maseczce była i kazałam jej często ręce myć. Jutro idziemy do lekarza. Marudna jest mocno..
-
Ania95 wrote:Dziewczyny, dzieć mi śpi od dwóch godzin
jak to możliwe?? Przecież on sypia po 15 minut
hahaha co to się dzieje
Jak to zrobiłaś??!! Ja dziś mialam 2 drzemki ale każda po 30 minut. A opatulilam by mu było ciaśniej, zasłoniłam rolety a jak się zaczął wybudzać to głaskałam. Wszystko na nic 😕Krzyś jest z nami od 15.08.2019 -
Ania95 wrote:Dziewczyny, dzieć mi śpi od dwóch godzin
jak to możliwe?? Przecież on sypia po 15 minut
hahaha co to się dzieje
Mała jak poszła spać o 23, to śpi dalej i wstaje tylko na jedzenie. Aż się zaczęłam troszkę martwić,czy z nią wszystko ok.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Ja jednak od jakiegos czasu zlamalam się i daje znowu małej smoczek. Mam nadzieję że już jest na tyle duża że nie zaburzy nam to znowu ssania. Niestety ona nie przepada za wózkiem ani fotelikiem i często muszę jej dać wtedy smoczek żeby się uspokoiła a nie mam jak inaczej to zrobić. No o czasami w nocy jej daję jak się wybudza po odlozeniu do łóżeczka ale też na chwilę, bo ona parę minut possie i sama wypluwa. Poza tymi sytuacjami nie daje wcale więc może nie będzie źle. Jakoś mam wyrzuty z tego powodu i nie chcę żeby się przyzwyczaiła...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 15:05
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Moja śpi właśnie godzinę, od.5 rano oczy jak 5zl, za to w moich jakaś tona piachu. Karolka ma sygnalizator pozycji poziomej mamy. Jak tylko się położę , to w tym momencie jest włączony moduł, kręć się lub wypluj smoczka- daj mi smoczka.
Za to wczoraj mi się upieklo. Radosnw dojenie o 18, moja mama bierze krasnala na ręce a ta się robi fioletowa bi mega skupiona. Ja wiem co się świeci, mówi odłóż ją bo będzie eksplozja bomby biologicznej. Moja mama twardo, że tam jest kleks dwójki w pampku, i że teraz go zmieni. Położyła Małą która zaczęła wyglądać jakby studiowała fizykę kwantową. I moja mama odpina pampka, młoda nogi do góry, celownik w gotowości. Nie zdążyłam się odezwać jak wypuściła z siebie 6dniowe zło. W kupię ona, kanapa, moja mama, podłogaskończyła, obdarzyła moja rodzicielkę uśmiechem z dziąsłami , po czym włożyła w to wszystko nogi i zaczęła radośnie wierzgać.
dzięki Bogu za KPI, uratowało mnie od sprzątania i ogarniania tego armagedonu.
DrzewkoPomarańczowe, Niezapominajka5, Frida91, werni, Chimera, Domi_tur, Niebieska Gwiazda, Kalija, Agagusia, E_linka2, kayama, Camelia lubią tę wiadomość
-
Kazik właśnie zasnął na swoją druga drzemkę. Mógłby pospać do 16 🙏🏻. Pierwsza drzemka szalone 30 min 🙄. Ale poza tym, ze nie spał to był bardzo pozytywnie nastawiony. Posprzątałam najmniejszy pokój, zrobiłam małe przemeblowanie i urzadzilam nam tam centrum dowodzenia . Udało mi się również ukręcić szybki obiad wiec dzień uważam za dobrze spożytkowany. A jeszcze się przecież nie skończył 😁
[/url]
-
Co do smoczka to Kazik na detoksie. Daje tylko na noc jak mi się wybudza przy przekładaniu do dostawki. Possie trochę i wypluwa. W nocy nie potrzebuje. Za to w dzień jest trochę problem z drzemka bo on lubi sobie pociumkac bez jedzenia i na cycka się denerwuje.
[/url]
-
AnaKwiat wrote:Jak to zrobiłaś??!! Ja dziś mialam 2 drzemki ale każda po 30 minut. A opatulilam by mu było ciaśniej, zasłoniłam rolety a jak się zaczął wybudzać to głaskałam. Wszystko na nic 😕
Położyłam go w kokonie w sypialni. Ma tam ciszę. Nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadłamchociaż mój mąż uważa, że to zbieg okoliczności. Następnym razem też tak zrobię i zobaczymy czy znowu podziała
ogólnie to już 3 godziny minęły, a on nadal śpi
Niezapominajka5, werni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTytus śpi juz prawie 3h. Obudził sie po 30min ale go potulilam
I położyłam w swoim łożku. Leżakuje z nim z przerwami na siku, powieszenie prania, obcinanie mu paznokci i grzebanie w tel bo oczywiście milion rzeczy miałam spr zamiast sie grubo przekimac