X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniówki 2019 !!!
Odpowiedz

Sierpniówki 2019 !!!

Oceń ten wątek:
  • Agagusia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to moj maly powili odrzuca smoczek, aaaaa!!!!!! Co ja bez niego zrobie. Jest tak jak u środkowego syna - ladnie łapał piers od poczatku, maz tez sprawdził od razu wędzidełko, bylo Ok, wiec daliśmy smoczka juz w szpitalu. Ssał chetnie, ale bez szału, tzn chcial go tylko jak byl płacz. Używaliśmy do zadypiania na drzemki, w aucie i na spacerach, czaaasem jak byl marudny, ale to raczej nie działało. W tej chwili maly smoczka juz nie złapie nigdy poza spacerem. W aucie jak nie spi to sie dres zazwyczaj☹️Na drzemki najchętniej usypia na piersi albo na rekach. A bylo tak pieknie... Adas tez smoczka odrzucił w 6 miesiacu. Jakies rady? Sytuacje ratuje czasem grzybek, ale to nie to samo. Chcialabym tak do roku-poltora miec tego smoka, bo jednak mocno ułatwia nam życie.

qdkkanliorueictt.png
    Wojtek(2012), Adaś(2015)
    20.07.2019 - jest z nami Krzyś :) - 37t2d, 2600g, 52cm
  • Ania95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia, ja nie pomogę, bo mój to już podczas drzemek ma smoka w buzi, a zawsze wypluwał :O ja za to w drugą stronę - boję się, że się uzależnił :P

• Chimera Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Robuś też odrzucił smoka, złapie łapczywie, zassie dwa razy i wypluwa, że aż przez pół pokoju przeleci 🙈🙈

Jesteśmy po zabiegu. Przecięli to co było na wierzchu. Chwilę popłakał, ale dostał jeść i już zapomniał co mu zrobili 😉 Teraz odsypia, już 1,5h drzemki. W planie na długi weekend mam cyckowanie, cyckowanie i jeszcze raz cyckowanie 😁 Mam nadzieję że będą tego jakieś efekty.

Ania95, Frida91, Domi_tur, DrzewkoPomarańczowe, Pierniczkowa, Applejoy, Niebieska Gwiazda, Kalija, trzydziecha, Vampire, Agagusia lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera to super :) Oby się udało znowu rozbujac laktację :)

Chimera lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera przy małym na cycu zaraz rozbujasz laktację. Ja czekam na kapturek i też spróbuję cycować.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

• Chimera Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierniczkowa nieustannie trzymam kciuki za Karolinke!

Pierniczkowa lubi tę wiadomość

• Applejoy Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagusia wrote:
    Za to moj maly powili odrzuca smoczek, aaaaa!!!!!! Co ja bez niego zrobie. Jest tak jak u środkowego syna - ladnie łapał piers od poczatku, maz tez sprawdził od razu wędzidełko, bylo Ok, wiec daliśmy smoczka juz w szpitalu. Ssał chetnie, ale bez szału, tzn chcial go tylko jak byl płacz. Używaliśmy do zadypiania na drzemki, w aucie i na spacerach, czaaasem jak byl marudny, ale to raczej nie działało. W tej chwili maly smoczka juz nie złapie nigdy poza spacerem. W aucie jak nie spi to sie dres zazwyczaj☹️Na drzemki najchętniej usypia na piersi albo na rekach. A bylo tak pieknie... Adas tez smoczka odrzucił w 6 miesiacu. Jakies rady? Sytuacje ratuje czasem grzybek, ale to nie to samo. Chcialabym tak do roku-poltora miec tego smoka, bo jednak mocno ułatwia nam życie.

Agagusia zbijam piąteczkę i witam w gronie bezsmoczkowych 😂. Wypróbowałyśmy z Hubą wszystkich z marnym skutkiem a raczej z odruchem wymiotnym 😂🤗☺️

1bab7e35e8.png[/url]
  • menka2 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Domi tak wróciłam - uzależnienie silniejsze ;) a tak serio to trochę spokojniej w domu to i czasem jest czas aby wejść i poczytać a do wypowiedzi i śnie no aż nie mogłam pozostać w ukryciu :D

DrzewkoPomarańczowe, Frida91, Domi_tur, Agagusia, werni, Marcelina85 lubią tę wiadomość

4c3tvfxm6n339zea.png
  • DrzewkoPomarańczowe Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może te histerie to faktycznie rozwojowe bo to wyglada tak jak opisujecie. Julek od około m-ca od ma już drzemki i chodzi spać ok 20 i ta zmiana nie przyniosła żadnych rezultatów.. no nic.

Chimera trzymam kciuki za Twoja laktację. Przystawiaj młodego jak najczęściej i pewnie dobrze byłoby jeszcze laktatorem stymulować. Na pewno się uda 👍🏻

aadd84dc14.png[/url]

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się panicza uśpić dziś po 17 na pol h i dzięki temu mieliśmy przyjemne popołudnie/wieczór bez jęczenia i marudzenia. 19.30 kąpanko i pięknie zasnął przy cycu, ale niestety zaliczyłam faila przy odkładaniu i teraz bujam a on nie chce zasnąć 🤷🏼‍♂️

aadd84dc14.png[/url]
  • trzydziecha Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chimera dobrze że to już za Wami, teraz powodzenia w cyckowaniu :)

Mój Tomuś znów wieczorne marudzenie przeplatane histeria od godziny... I końca nie widać. Czy kiedyś nasze zasypianie będzie wyglądać normalnie...

Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

n59y9vvj275r1f8v.png
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, a ile Julek ma? Mój miesiąc temu skończył dwa lata i też mieliśmy parę takich nocy. Też czytałam, że to etap w rozwoju dziecka.

Kurczę, chyba z miesiąc na forum nie byłam. Muszę tu znowu zacząć zaglądać regularnie 😁

Niebieska Gwiazda lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png

Wysłany: 8 listopada 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Magdalena wrote:
    Drzewko, a ile Julek ma? Mój miesiąc temu skończył dwa lata i też mieliśmy parę takich nocy. Też czytałam, że to etap w rozwoju dziecka.

Kurczę, chyba z miesiąc na forum nie byłam. Muszę tu znowu zacząć zaglądać regularnie 😁

Julek ma 2,5. Trochę to pocieszające, ze to taki etap bo ja już się bałam, ze to jakieś zaburzenie 😱

aadd84dc14.png[/url]
  • Mary Magdalena Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam artykuł o lękach nocnych. Może komuś się jeszcze kiedyś przyda (oby nie😉).
    https://www.wymagajace.pl/zanim-wezwiesz-egzorcyste-czyli-o-lekach-nocnych/

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

tb73vut14i57zd3c.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, może mi coś doradzicie. Wspominałam, że miałam zastój i zrobił mi się stan zapalny. Początkowo (jak już ogarnęłam co się dzieje) przykładałam córkę spod pachy i ładnie mi prawie wszystko ściągnęła. Kanalik wcześniej odblokowałam laktatorem. Wczoraj rano po przystawieniu córki poczułam straszny ból, ale nie przerwałam karmienia- zanim zaczęło lecieć mleko strasznie się szarpała. Okazało się, że sutek był cały w krwi , którą córka z resztą ulała. Postanowiłam ściągać laktatorem , ale zrobiły się strupki i mleko prawie nie chce lecieć nawet na najwyższym ssaniu (mam Medela mini Electric). Wczoraj laktatorem otworzyłam ranę, zeszło trochę mleka, teraz te strupki blokują mi wypływ zalegającego mleka z połowy piersi (jest jak kamień). Jestem załamana, co zrobić? Przystawić córkę (wyjąć z bólu) niech spije ten nadmiar (Ale rana pewnie się otworzy, potem znów będą strupki i koło się zamyka) czy próbować ściągać laktatorem i czekać aż strupki same odpadną gdy już sutek się wygoi ? Jaka jest konsekwencją chodzenia z "kamieniem" w piersi ? Pewnie zaraz znów dostanę gorączki i dreszczy ☹ co byście zrobiły na moim miejscu ?

Dzwoniłam do swojej CDL, ale właśnie wyjechała na urlop. Dzwoniłam też do 2 innych (z sąsiedniego miasta z resztą, bo u mnie nie ma) ale żadna się że mną dziś nie umówi bo jest długi weekend ☹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 04:59

dqprgu1royghdo7j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jak miałam strupa na sutku (ale nie blokował ujścia) to mi kazano zrywać strupy i smarować mlekiem i wietrzyć i o dziwo to cos pomagało. Ale proces gojenia był w cholerę długi. Generalnie jakimś cudem nie leciała mi krew z tego. Ja to jestem slabym przykładem bo po 3 tyg przeszliśmy na mm i w końcu cycki doszły do siebie i wszystko sie wtedy pogiło raz dwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 08:05

• Pierniczkowa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija strasznie współczuję, to musi mega boleć. Ja nigdy nie miałam nawet zastoju, nawet jak nie ściągnęłam pokarmu przez 5h.

Co do.mojego pediatry, to strzał w 10tke, mówił że po odstawieniu żelaza Malej wróci apetyt, i rzeczywiście dobowo zjada już po 600 a nie 400. Teraz właśnie zjadła 120. Jedyny minus to taki, że już nie dam rady jej trzymać tylko na mojej piersi.

16.07.2019 - Karolinka 3477 i 52 cm . Moje cudowne tęczowe dziecię.

atdchdgezzwqbf17.png

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija, w kwestii zastojów nie pomogę bo nie mam do nich tendencji, ale o krwawiacych sutkach co nie co wiem :/. Ja przystawialam mimo ran żeby opróżniać piersi. Brałam wtedy paracetamol żeby mniej bolało. I bardzo mi pomogły kompresy multi mam. Nie wiem czy masz je gdzieś dostępne. A co do CDL to mogłaby któraś chociaż z Toba porozmawiać i coś doradzić w tym problemie.

aadd84dc14.png[/url]
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę paracetamol i przystawiam a zastój dalej ma się dobrze. Mała zjadła strupki🙈 sutki nie krwawą -o tyle dobrze, ale karmienie jest bolesne 🙁

Laura ma osłabione napięcie w buzi (wysuwa lekko jezyczek) masaże od CDL nie pomogły, umówiłam nas do logopedy. Boję się, że przez to nie ciągnie mi tych zastojów 🙁

Z dobrych wiadomości - mamy rekord w spaniu! Od 21:30 do 4:20 😁😁😁 potem cycek o 6 , aktywność do 8, cycek o 8 i spanie do 11 u siebie w łóżeczku 😍

Vampire lubi tę wiadomość

dqprgu1royghdo7j.png
  • Vampire Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drzewko, wszystkiego najlepszego dla Kazika od Apoloni! To już 3 miesiące. 😍

Kalija, współczuję! Jakby Ci się pogarszało idź do lekarza, mojej siostrze po zastoju podskoczyła temperatura do 40st i jechała prosto na szpital. Oby Ciebie to ominęło. Może zimne okłady?

DrzewkoPomarańczowe lubi tę wiadomość

l22nroeqpi96shdn.png

Ur. 9.08.2019 r. 💕
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ