Sierpniówki 2019 !!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. U nas to chyba bedzie kpi i mm. Wojtek odrzuca piers. Ostatnio jak przystawiam to jest płacz. Może to jakis etap nie wiem. Różnie tez ostatnio je. Raz wiecej raz mniej.
Trzydziecha u nas pediatra powiedziała zeby czyścić dwa rszy w tygodniu parafina. Wcześniej trzeba ogrzać w rekach i jak maly spi. Najpierw do jednego ucha po godz do drugiego. A to dlatego ze jak maly mial katar to nie mogla sprawdzic mu uszek czy ma zapalenie bo mial za duzo woskowiny.trzydziecha, Applejoy lubią tę wiadomość
-
U nas dziś paskudna pogoda. 7stopni i tak jakoś wilgotno. Właśnie wróciłam ze spaceru 1,5h, zmarzłam mimo rękawiczek, czapki i kaptura. Małego zostawiłam na ganku i jeszcze drzemie 😁 Jestem od rana u rodziców z Robusiem, bo mój mąż pojechał na zawody z judo. Wczoraj się wykazałam - chciałam się dowiedzieć jak długo potrwają te zawody i zamiast się prosto zapytać to mówię "a jak przegrasz, to przyjedziesz szybciej do domu?" 🙈 wyszło że jestem kochaną żoną co nie wierzy w swojego męża 🙄🙄
Moja mama jak się dowiedziała, że będę sama to mi mówi przyjedź do nas "bo ja Robusia nie widziałam JUŻ 3 DNI!!!". Jak dostanę obiad to nie muszą mnie zapraszać dwa razy 🤣Applejoy, werni lubią tę wiadomość
-
Wczoraj odbieralismy malego od tesciow. Mają psa i kota. Podobno kot pilnował małego. Jak w nocy sie obudzil Wojtek to kotka cały dom obudzila
a dzis za nim płacze i szuka
Pierniczkowa, Chimera, Applejoy, Limerikowo, Camelia lubią tę wiadomość
-
Werni umów się z jakąś CDL Bo rzeczywiście skończy się jak u mnie i będzie tylko kpi. Doje się dopiero 8 tygodni a już mam dość. Słabo mi się robi jak patrzę na zegarek i co chwila.slysze brzęk laktatora. Jedyne.co to pociesza mnie myśl, że już bliżej niż dalej. W piątek mała będzie mieć 4 miesiące. Co oznacza jeszcze tylko 2 kpi.
Ostatnio zaszalalam i zrobiłam 15 sesji na dobe, co przy ręcznie zmontowanym zestawie zmasakrowalo mi cycki. Mleka więcej bo już prawie 700ml dobowo, ale jak włączam laktator to przez pierwsze minuty chce mnie wywinąć na lewą stronę. Codziennie mroze po 150, bo dajemy jedna butle infantrini na przybieranie, więc powinno mi starczyć zapasów do jakiego 8mego miesiąca. A i 19stego ma przyjść zestaw osobisty medeli z amazona to dam znać jak się sprawuje z biedra.werni lubi tę wiadomość
-
Chyba będę musiała. Ta apka mi też daje motywacje. Bo inaczej chyba bym się poddała.
Ładnie już odciagasz. Tez dajesz mi nadzieje ze może i mi się uda tyle ściągnać. Narazie to marnie wychodzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 17:41
-
Ja odciągam na dobe ponad 1000ml,maly zjada 960ml więc z mrożeniem kiepsko.
Przystawiam też średnio dwa razy dziennie dziecko do piersi.Trochę je,a trochę się bawi.Przy starszym pdciągałam 8 miesięcy i teraz też tak chce.
Werni spotkaj się z CDL i postaraj się być kp.Jakiego smoczka do butelki używasz?Ja mam medela calma i dziecko mimo 3.5 miesiąca na butelce to cyca pociągnie.
Czy używasz smoczka na uspokojenie ?Mam nadzieję,że ci się uda. -
Niebieska on ladnie wczesniej jadl z cyca i butelki i smoczka używa. Teraz jakos jest markotny. Moze idzie skok. Bede przystawiac go bo zauwazylam ze wiecej mleka leci jak nawet krotko jest przy cycu. A dajemy z butelki z canpola z laktatora recznego. Z innego nie chcial ssać.
Niebieska a co ile odciagasz ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 20:54
-
Odciągam się o 23PP,3,6,8,10.30PP,14,16,18,21.Mam lactator medela lactina electric plus.klasa szpitalna.
W zwykłych sesjach działam 15minut,chciałabym wpleść jeszcze 7,5,3 ale jakoś nie mam kiedy i jak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 21:38
werni lubi tę wiadomość
-
Kalija, jak tam u Ciebie? Trzymam kciuki za Ciebie. Ja raz mialam zapalenie, nie wiedzial co sie dzieje ze mna. Starszy mial niecały rok, obudziły mnie w nocy straszliwe dreszcze nagle, mialam prawie 40 st goraczki, a jestem osoba ktora nie miewa wysokiej temperatury praktycznie nigdy. Myslalam ze to jakis wirus. Dopiero rano okazalo sie ze mam pol piersi twardej. Pojechałam na npl, dostalam Augmentin i przeszło po pol dnia. Małego przystawialam normalnie. U Ciebie chyba jakis mocny zastój sie zrobil, walczcie. Moze mala tylko do tego cycka dostawiaj, a z drugiego laktatorem.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś- 37t2d, 2600g, 52cm
-
Poprzedniej nocy w kąpieli ręcznie ściągnęłam nadmiar pokarmu i opróżniłam piersi z zastoju. Tak mi się wydawało przynajmniej
rano miałam powtórkę z rozrywki - kamienie w piersi + czerwona plama. Przy opróżnianiu mleko "sikało" z jednej dziurki. Córka nie radzi sobie z zastojem, ciągnie tylko jak łatwo leci. Rano mąż mnie zastał w łazience zalaną łzami i sam zaproponował pomoc. Nawet trochę pożartował dla rozluźnienia atmosfery❤ udrożnił mi drugi kanalik. Na połowie sutka mam strupki, liczę, że jak zejdą to odstka się reszta. Pierś szybko się napełnia, laktator ściąga tylko kilka kropel, działam ręcznie. Boje się, że uszkodze kanaliki mleczne (bo to co robię to nie jest masaż-głaskanie) , ale szczerze mówiąc nie mam za bardzo wyjścia. Guzki cały czas powstają w tym samym miejscu jak pierś się napełnia, wiec chyda dobrze ich nie odprowadziłam. Koszmar! We wtorek będę dzwonić po CDL
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 00:22
-
Kalija wrote:Poprzedniej nocy w kąpieli ręcznie ściągnęłam nadmiar pokarmu i opróżniłam piersi z zastoju. Tak mi się wydawało przynajmniej
rano miałam powtórkę z rozrywki - kamienie w piersi + czerwona plama. Przy opróżnianiu mleko "sikało" z jednej dziurki. Córka nie radzi sobie z zastojem, ciągnie tylko jak łatwo leci. Rano mąż mnie zastał w łazience zalaną łzami i sam zaproponował pomoc. Nawet trochę pożartował dla rozluźnienia atmosfery❤ udrożnił mi drugi kanalik. Na połowie sutka mam strupki, liczę, że jak zejdą to odstka się reszta. Pierś szybko się napełnia, laktator ściąga tylko kilka kropel, działam ręcznie. Boje się, że uszkodze kanaliki mleczne (bo to co robię to nie jest masaż-głaskanie) , ale szczerze mówiąc nie mam za bardzo wyjścia. Guzki cały czas powstają w tym samym miejscu jak pierś się napełnia, wiec chyda dobrze ich nie odprowadziłam. Koszmar! We wtorek będę dzwonić po CDL
Możesz mieć rację,że strupki blokują ujście. Z tym masażem uważaj żebyś sobie krzywdy nie zrobiławiem jak było u mnie.. też katowalam się, uciskalam, prawie gniotlam.. a to wszystko było na nic,bo zatkane było ujście. U mnie każdy zastój był wywołany właśnie przez to, a mocne masowanie na nic się nie zdało, póki czop nie puścił.
Cieszę się,że mąż zdecydował się pomóc. Brawo.
Kibicuję Ci żeby problem zniknął. Dawaj znać co u Ciebie.
Kalija lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Menka dlatego że z moim bylismy na gali caly dzien. A tak mały odwiedził dziadków. I byl bardzo grzeczny. Jak to tesc powiedział jakby go nie bylo.
Ale jak to ja juz tesknilam za malym i co chwile pytalam mojego czy dzwonil do nich 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2019, 07:54
-
Ja mam głupie cycki, po po ściągam tyle samo. A za kolejne dwa ściągania 50% mniej. U mnie działa tylko 7 5 3 i róż e czasy odciągania. Moja jak.jadla.to.tez raz 15min, a raz 10.
-
Pierniczkowa wrote:Ja mam głupie cycki, po pp ściągam tyle samo. A za kolejne dwa ściągania 50% mniej. U mnie działa tylko 7 5 3 i róż e czasy odciągania. Moja jak.jadla.to.tez raz 15min, a raz 10.
-
Ok dzieki za info. Ja to jestem zielona z tym kpi. Jak ściągam po 15min to wychodzi ciagle 20ml a jak dlugo nie odciagam lub robie pp to wiecej mleka wychodzi.